Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shrnutí LFS 2011 - Albrechtice v Jiz. horách

    Dorostenci se i pod novým vedením rozjeli na tradiční soustředění do Albrechtic v Jizerských horách, kde strávili nádherných 14 dní.před tréninkovým areálem v Albrechticích

   Bohužel účast nebyla taková, jakou bychom si představovali, a to z nejrůznějších důvodů. Přeci jen se letošní dorost skládal z několika týmů, takže poznávání se na soustředění bylo velkou výhodou pro jeho účastníky.

   Na druhou stranu jsme se s klukama ve velmi úzkém kruhu dobře poznali a vytvořili jsme velmi dobrou partu, užili jsme si spoustu legrace a hlavně když šlo do tuhého, drželi jsme při sobě jako celek.

   Náplní soustředění nebylo až tak nabírání fyzičky, tréninkprotože jsme letošní LFS pobrali spíše jako herní. Přesto na hráče čekal několika kilometrový výběh, fyzické testy v rámci tradiční Jizerkiády, tradiční a dnes již snad i oblíbený výběh do vrchu na Tanvaldský Špičák, náročný orientační běh a spousta dalších aktivit. Krom toho jsme absolvovali tréninky na travnatých plochách v Albrechticích a v Tanvaldu. V tomto pěkném městečku jsme pak využívali i malé hřiště s umělým povrchem.

Krom těchto ryze fyzických či fotbalových aktivit, jsme se věnovali také turnajům v areálu pensionu Tipos, kde jsme čtrnáct dní bydleli. Nově jsme letos hráli turnaj vePája Šťastný, plavec akrobat... FIFA na PS3, samozřejmě nechyběli tradiční turnaje v nohejbalu a ve stolním tenise.

Kluci si i v menším počtu užívali veškerých akcí. Nechyběla ani návštěva bazénů v Liberci či Jablonci, kde se kluci výrazně vyřádili! Navštívili jsme také pěkné zápasy severočeských klubů. Nejprve jsme shlédli utkání předkola Evropské ligy mezi FK Baumit Jablonec a nizozemským AZ Alkmaar (1:1). Navštívili jsme také zápas Gambrinus ligy mezi týmy FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha (2:1).

   V neposlední řadě jsme pak sehráli čtyři rozdílné přípravné zápasy. A to ať už kvalitou zápasů nebo rozpoložení našeho týmu. V prvním přípravném utkání jsme ještěsoustředění dorostu 2011 plni sil dokázali sehrát vyrovnané utkání s týmem Desné. Jen škoda, že jsme v tomto utkání nešli do vedení, určitě by zápas vypadal jinak. Každopádně herní projev některých hráčů v tomto zápase zaujal. Další dva zápasy ukázali spíše charakterové vlastnosti mužstva, lépe řečeno některých hráčů. Taktéž dobré poznatky. Poslední utkání den před odjezdem bylo zase naprosto jiné. Všem scházeli síly na to vzdorovat Desné a tak je výsledek zápasu snad ještě mírný. I přes velkou únavu však bylo možno pozorovat, kterým hráčům na výsledku zápasu záleží, kteří borci utkání předčasně vzdali. I to je pro trenéry jistě dobrá ukázka morálky hráčů. Nakonec v přípravě snad ani tolik na výsledcích nezáleží. Kluci se snaží dostat do formy a udělat vše pro to, aby se od úvodního kola zabydleli v základní sestavě, aby se dostali do podvědomí trenérů a aby jim posléze byla projevena důvěra. Naopakprohlídka Albrechtic a okolí trenéři pozorují své hráče v nejrůznějších situacích, mnohdy i mimozápasových... je důležité znát své hráče a vědět, co se od nich dá očekávat. A především v tomto faktu, bylo soustředění výborné.

   Rozhodně bychom neradi opomněli poděkovat některým lidem. V prvé řadě lidem, kteří místo vlastní dovolené jeli s naším týmem na soustředění, jmenovitě Marii Pospíšilové, která nám kurýrovala marody (hlavně Pájíka :) a Pepína :)), dále Lence Pištělkové za přehršel fotografií a Liboru Šopfovi za velmi dobrou spolupráci co se organizačních věcí týče.

    V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat především vedení pensionu Tipos, které nám každoročně připravuje perfektní podmínky pro ubytování a komfort při přípravě na sezónu, letošek nebyl výjimkou.

   Ještě jednou díky všem účastníkům a hodně štěstí do nové sezóny!

 

Účastníci soustředění:

Hráči:

93

Ondřej PLOS

94

Petrik JIREČEK

Miroslav KRÁL

95

Martin KOČNÁR

Tomáš MÖBIUS

96

Václav FRANTA

Jiří CHMELAN

Josef SOUKUP

Pavel ŠŤASTNÝ

Jaroslav ŽBÁNEK

 

Trenéři:

Lukáš VOTRUBA

Radek VOTRUBA

 

Kulturní refetent, organizační pomocník:

Libor ŠOPF 

Fotografka:

Lenka PIŠTĚLKOVÁ

Zdravotnice:

Marie POSPÍŠILOVÁ