Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finále ZLHK 2008/2009

Dnes, 7. března 2009, se uskutečnil finálový turnaj Zimní ligy sálové kopané konaný ve spořické sportovní hale.

Finálové skupiny se účastnilo 5 nejlepších mužstev z předešlých turnajů, tedy AFK LoKo Chomutov, FC Chomutov, FK Kyjice, 1. SK Jirkov a Sokol Březno.

Naše úvodní utkání jsme sehráli s pozdějším vítězem - týmem FK Kyjice. Soupeře jsme přehrávali a až na občasné protiútoky si brankovou šanci nevytvořil. Přesto jsme během 13 minut nedokázali skórovat. V největší šanci nastřelil Novotný jen tyč.

Druhé utkání a souboj se Sokolem Březno se neslo v podobném duchu. Soupeř byl pod neustálým tlakem a především první formace velmi zatopila. Naši nemohoucnost v zakončení potvrdil Novotný, který nepřekonal ležícího brankáře v poloodkryté brance. Druhá formace nechtěla být pozadu, ale ani Ryant neuspěl v samostatném úniku. Druhé utkání a opět 0:0.

Ve třetím utkání jsme již potřebovali nutně zvítězit k zachování teoretické šance na výhru v turnaji. Brankami Čonky a Ryanta jsme se alespoň částečně vrátili do hry o medailové umístění. 1. SK Jirkov, který byl naším soupeřem, byl již třetím týmem v řadě, který nedokázal překonat naši obranu v brance s Innemannem (vyhlášen jako nejlepší brankář turnaje).

Náš poslední zápas jsme odehráli proti FC Chomutov (roč. 94). Soupeře jsme porazili 1:0 (branka Uhlíř) a čekali jsme na ostatní výsledky ještě dohrávaných zápasů.

Konečené druhé místo je asi zklamáním, ale jistě stojí za zmínku kvalitní obrana, která nepovolila soupeřům jedinkrát skórovat. Bohužel nás zradila koncovka. V závěrečném zúčtování nám totiž nastřílené branky chyběly k prvnímu místu. Snad příště ...

 

Končené pořadí:

1. FK Jirkov-Kyjice            8 bodů

2. AFK LoKo Chomutov         8 bodů

3. Sokol Březno                7 bodů

4. 1. SK Jirkov                4 body

5. FC Chomutov                0 bodů

 

Nejlepší střelec: Pavel Mrkvička (1. SK Jirkov)

Nejlepší brankář: Lukáš Innemann (AFK LoKo Chomutov)

Nejlepší hráč: Pavel Rehovič (FK Jirkov-Kyjice)

 

Naše sestava:

Branka: L. Innemann (R. Kubík)

1. čtyřka: L. Votruba, J. Šarlinger, O. Stecker, J. Novotný

2. čtyřka: F. Čonka, F. Vávra, P. Uhlíř, P. Ryant

Trenéři: V. Čonka, L. Štěrban