Jdi na obsah Jdi na menu
 


2009-10: tr. Šopf: Na postup pravděpodobně až za rok

19. 8. 2009

 

Trenér "B" dorostu Libor Šopf byl jako první osloven k předsezónnímu rozhovoru. Promluvil o svém týmu, o jeho přípravě i o cílech pro tuto i další sezónu.

Další rozhovory plánujeme s trenérem "A" týmu Vojtechem Čonkou a trenérem st. žáků Karlem Votrubou)

 

Před sezonou jste skládal prakticky nový kádr. Přesto, že se tým vesměs zná, v loňské sezóně si hodně hráčů moc nezahrálo (Plos, Jiránkové, R. Votruba, Matoušek …). Může to mít na tým a na jeho výkonnost vliv?

Tak samozřejmě, kádr skládáme nový. Kluci mají chuť hrát, takže jim věřím. Byli na soustředění, kde předvedli, že hrát chtějí a jsou snaživí ... takže určitě mají šanci.

Jaký tým máte vůbec k dispozici? Dal by se nějak charakterizovat?

Parta kluků, hodných, pracovitých - dá se s nimi pracovat ... 

Je v silách letošního týmu bojovat o postup do 1. A třídy?

Tak samozřejmě, kluci tomu věří, což je dobře. Co se týká mě - tak příští rok. 

Jaké jsou posily týmu (jména a odkud přišli)?

Posily týmu ... to se ještě uvidí. Já myslím, že to bude týmová práce, že to bude kolektivní práce, takže o posilách bych nemluvil.

Jak jste prozatím spokojen s průběhem letošní letní přípravy, především tedy s LFS v Jizerských horách?

To bylo úplně skvělé. Vysokohorská příprava, to prostě nemá chybu. Je škoda, že nás tam nebylo víc, že jsme tam nebyli kompletní, ale tak to prostě je. Kluci, kteří tam byli mají naběháno, mají krásné zážitky a teď jenom aby to přetavili v zápasech.

Výsledky v přípravě zatím moc neoslňují, zvolili jste tedy raději silnější soupeře než jít v přípravě od vítězství k vítězství ale se slabými soupeři?

Výsledky neoslňují, ale soupeři byli opravdu kvalitní. Byli to účastníci krajských přeborů, takže pokud jsme s nimi prohráli o dva, o tři góly - to je prostě v podstatě ukázka toho, že máme minimálně na 1.A třídu.

Jak se Vám spolupracuje s Vaším trenérským druhem Robertem Bartákem?

Robert, to je jednoznačně pohodový chlap. Je zkušený, "má to v noze", má co klukům ukázat, takže paráda - super. V jeho věku stále hraje s chlapci fotbal, prohání je ... takže jednoznačně - skvělé.

Máte za sebou již volbu kapitána pro příští sezónu nebo ne? Můžete prozradit kdo tuto funkci převezme letos?

Tak to bohužel, to ještě nemáme ... 

S jaký cílem pojedete do Cítolib?

Tak samozřejmě bychom byli potěšeni, kdybychom předvedli pěknou hru, dobrý fotbal a ... neprohrát, neprohrát ... určitě neprohrát ...