Jdi na obsah Jdi na menu
 


LFS 2016 - den prvý a druhý (30. a 31.7.)

31. 7. 2016

sobota 30. a neděle 31. července 2016
   Starší žáci AFK LoKo (ročníky 2002, 2003 a 2004) tráví letos podruhé 14 dní v Jizerských horách. Skvělé zázemí a podmínky pro letní přípravu jsme opět nalezli v našem oblíbeném penzionu Tipos v
Albrechticích v Jizerských horách. První týden absolvujeme se 16 hráči, druhý týden se 14.

   První seznamovací den byl poměrně hektický, ihned po příjezdu jsme měli po zápase Jablonec - Karviná (5:3)sladký oběd okamžitě jsme se přesouvali zpět do Jablonce nad Nisou, kterým jsme cestou na Tipos projížděli. Na místní Střelnici jsme pak sledovali utkání nejvyšší fotbalové soutěže mezi domácím Baumitem a nováčkem nejvyšší soutěže MFK Karvinou. Zápas to byl na oko skvělý, viděli jsme třetí nejrychlejší gól v české historii, vedení hostí v poločase 1:3 a skvělý obrat domácích po přestávce (5:3).

Hráči si též, zatím podle svého, určili pokoje k pobytu:
N.Pokorná, T.Fryčová
J.Adamiczký, A.Rektor, V.Schlögl, R.Charvát
D.Arlt, M.Pochman
D.Matoušek, J.Vrána, D.Folwarczny, T.Houdek
J.Kostelej, A.Cerman, M.Lev, F.Lebduška

 

Nedělení program začal ranním tréninkem již od půl 7. Trénink trval cca 75 minut, hráče krom protažení a kratších sprintů, čekal též pětikilometrový výběh.

Dopoledne jsme pak využili asi poslední možnost jak se dostat na lanovkz lanové dráhy na Tanvaldský Špičáku na Špičák, která jezdí jen v pátek a o víkendech a vzhledem k následnému nabitému programu už by na to pravděpodobně nebyl prostor. Během jízdy lanovkou jsme malinko zvlhli, v restauraci jsme se pak zahřáli kafíčkem nebo schladili "nanúčkem". Po prohlídce vyhlídky (naštěstí se vyčasilo) jsme se po skupinové fotografii přesunuli na oběd opět na penzion. Kluci si cestou dolů navíc prošli trasu, která je bude provázet celým LFS.

Odpoledne pak přišla první zátěžovka, třífázový trénink. Hráči byli rozděleni do tří skupin, každá z nich pak v různém pořadí absolvovala třičtvrtěhodinové náročné tréninky. Jedna skupina měla vždy na programu náročnou posilovnu, trenér Radek Votruba, vedoucí penzionu Tipos pan Petr Tichý a zdravotnice Maruška Pospíšilovádalší výběh něco málo přes 5 kilometrů, poslední skupina pak absolvovala několik sérií sprintů v největším kopci směrem na Špičák. Rád bych napsal, že se s touto porcí všichni popasovali na výbornou, ovšem nerad bych lhal. Každopádně většina borců si hrábla hodně na dno svých sil, což se projevilo i při večerce, která dnes oproti včerejšku proběhla výrazně klidně a hráči vytuhli rychle. Na zítra bude třeba načerpat hodně sil.

Vše zatím zvládáme dle plánu (snad jen, kvůli večerní průtrži mračen jsme nerozehráli turnaj v nohejbalu), počasí je výrazně příznivější než vloni, vosy nás neobtěžují. Všichni jsou zdraví, bez zranění.

sobota
JÍDELNÍČEK:
oběd: bramboračka, palačinky
večeře: špagety, maso, sýr

PROGRAM:
poledne: cesta do Albrechtic
odpoledne: návštěva ligového utkání FK Jablonec - MFK Karviná (5:3)
večer: cesta na Tipos, osobní volno

 

neděle
JÍDELNÍČEK:
snídaně: švédský stůl
oběd: kuřecí vývar, pečené kuře s rýží, zelenina
večeře: halušky se zelím a uzeným

PROGRAM:
ráno: ranní trénink (rozcvička, výběh, sprinty)
dopoledne: lanová dráha na Tanvaldský špičák, prohlídka trasy na vrchol
odpoledne: třífázový trénink (3*45 minut trénink), poté sledování ligového utkání Ml. Boleslav - Sn. Liberec, osobní pohovory trenérů s hráči kádru
večer: rozehrání turnajů ve stolním tenise a ve FIFA 16 (PS4)

týmové foto na vrcholu Špičáku