Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění dorostu je minulostí... za rok se (snad) budeme rádi vracet!

11. 8. 2012

    Část dorosteneckého kádru se před blížícím se startem KP, kam se naši mladíci dostali po třech letech strávených v 1. A třídě, zúčastnila tradičního letního soustředění v Albrechticích v Jizerských horách.

    Na soustředění odjelo "jen" třináct dorostenců a s nimi i "ex" kapitán úspěšného dorostu Plos. Bohužel účast nebyla taková, jakou bychom si představovali. I přes účast řady hráčů mladšího dorostu jsme soustředění směřovali k přípravě na dorost starší, kde pravděpodobně dostane příležitost i řada mladších hráčů.

   Stejně jako v loňském roce jsme kladli důraz na fotbalové aktivity, ať už samotné tréninky (využití několika hřišť v okolí s různým povrchem), přípravné zápasy (jeden na UMT, jeden na trávě), ale i turnaje (např. vhodný nohejbal). Přibyli též delší výběhy po náročném a členitém terénu Jizerských hor. Nechyběl ani výběh na Tanvaldský Špičák, tradiční Jizerkiáda nebo v posledních letech velmi oblíbený orientační běh. Krom jiného jsme se pak snažili o navození správné atmosféry v týmu. I přes pár drobných problémů, které jsme však okamžitě řešili, bylo chování hráčů více méně bezproblémové, na což jsme patřičně hrdí. Právě na chování našich hráčů a dorbou reprezentaci našeho klubu i mimo fotbal samotný budeme i letos klást velký důraz.

     Výsledky dvou přípravných duelů v rámci LFS si můžete prohlédnout v dalších článcích.... Krom zápasů jsme i letos neopoměli na tradiční turnaj ve stolní tenise, který za 7 let poznal teprve třetího vítěze (Václav Franta). Druhý ročník proběhl v turnaji na PS3 ve hře FIFA. Opět byl úspěšný trenér, tentokráte Lukáš Votruba. Z obou turnajů přineseme výsledky též v dalších článcích.

Kluci si i v letošním roce přišli na své. Opět jsme navštívili zápas Gambrinus ligy a dokonce jsme zavítali i na předkolo ligy mistrů. V prvním případě jsme sledovali vítězství Slovanu Liberec nad Duklou Praha 3:2. I přes enormní nasazení v hledišti jsme pak Slovan ve druhém případě nedotlačili k vítězství nad rumunskou Kluží. Hráči pak nebyli ochuzeni ani o koupaliště nebo bazén, kde mohli zregenerovat síly (výřivka apod.), nabrat kondici (plavání) nebo spíš se ještě více vyřádit (tobogány atd.) :)

   V závěru bych osobně chtěl velice poděkovat Marušce Pospíšilové, která se nám jako každoročně starala o šrámy a teplotky :)... Liboru Šopfovi za bezproblémový přístup a perfektní organizaci a Lence Pištělkové za zásobu fotografií a organizační pomoc.

   Opět musím zmínit též vedení pensionu Tipos, které nám každoročně připravuje perfektní podmínky pro ubytování a komfort při přípravě na sezónu, letošek nebyl výjimkou.

   Díky všem účastníkům a hodně štěstí do nové sezóny, budeme ho potřebovat!

 

Účastníci soustředění:

Hráči:

93

Ondřej PLOS

94

Petrik JIREČEK

Miroslav KRÁL

David ŠMAT

95

Martin KOČNÁR

Tomáš MÖBIUS

Jan RADIMSKÝ

Jiří ZAMRZLA

96

Václav FRANTA

Jiří CHMELAN

Marcel KALČEV

Josef SOUKUP

Pavel ŠŤASTNÝ

 

97

Lukáš WÄLZER

 

 

Trenéři:

Lukáš VOTRUBA

Radek VOTRUBA

 

Kulturní refetent, organizační pomocník:

Libor ŠOPF 

Fotografka:

Lenka PIŠTĚLKOVÁ

Zdravotnice:

Marie POSPÍŠILOVÁ