Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatý hattrick!...aneb pozvánka na LoKo CUP 2015

8. 12. 2015

   Je tomu již téměř rok. Rok, co se našim dorostencům podařil husarský kousek. Tři roky po sobě slavili pod vedením trenéra Lukáše Votruby v Kadani mezi desítkou celků vítězství na LoKo CUPU, zlatý hattrick, který bude jen těžko někdo opakovat. Tři hráči (Václav Franta, Jiří Chmelan a Josef Soukup) byli vždy členy vítězného týmu, další hráči (Radimský, Vydržel, Pálek, Štol) byli u dvou vítězství. Dnes, necelé dva týdny před turnajem U15 a necelé tři týdny před rozšířeným turnajem U19 přinášíme zpětně článek o minulém ročníku.... vraťmě se tedy o rok zpět.....

----------------------------------------------------------------------

   Mezi již tradiční akce v průběhu zimní přípravy patří halový turnaj LoKo CUP, jehož 6. ročník byl letos již počtvrté uspořádán ve sportovní víceúčelové hale v Kadani. Dorostenci AFK LoKo zvítězili v posledních dvou ročnících a letos končící borci ročníku 1996 tak mohli svá skvělá vystoupení na turnaji v minulých letech korunovat zlatým hattrickem. Domácí borci opět postavili tři celky, přičemž jeden z nich byl sestaven výhradně z mladších dorostenců. Deset účastnických míst doplnili hráči Tatranu RAKO Rakovník, Sokola Dolany (Středočesko), Olympie Kožlany (Plzeňsko), pražského Újezdu a nám dobře známí "Ústečáci" z Košťan, Údlic a mladší dorost Ervěnic.

   Systém turnaje je již zaběhlý a tak se neměnil ani letos. Dvě skupiny po pěti z nichž do semifinále proklouzli dva první týmy, ostatní si to pak rozdali o umístění. Hrálo se 1*14 minut. Turnaj řídili rozhodčí Bundzík, Krutina a Rosa.

BÍLÁ SKUPINA

   V první skupině, která je nazývána "bílou" se potkali tři krajské celky. Domácí AFK LoKo "A", které vloni po tragickém výkonu skončilo poslední! Tradičně silný Tatran RAKO Rakovník, který však dvakrát po sobě těsně nepostoupil ze skupiny. Třetí do party byl kvalitní krajský tým Sokolu Košťany, jehož dorostenci se v této kategorii představili poprvé. Silné obsazení první skupiny doplnily Údlice, které 14 dní zpět ovládli turnaj pořádaný Ostrovem a mladší dorost Ervěnic.

Právě Ervěnická U17 byla v zahajovacím zápase soupeřem LoKoťáckého Áčka, v jehož dresu se kromě hráčů pamatujících loňské ostudné poslední místo představila též čtveřice borců, kteří vloni zažili tažení U17 do semifinále. Ervěnice šli také do vedení, jenže bleskově odpověděl Vondráček. Obrat zařídil skvělou akcí Šifalda, jenže po hrubé chybě Kalčeva soupeř srovnal. Rozhodnutí tak přišlo až v závěru zápasu, kdy se nejprve podruhé trefil šuter Vondráček a v závěru korunoval krásnou akci zakončující Volf - LoKo A - Ervěnice U17 4:2.

Druhé střetnutí proti sobě svedlo Rakovník a Údlice, zápas to byl kvalitní, plný šancí a také paradoxů. Rakovník byl v úvodu lepším týmem, ale do vedení šli z ojedinělé šance po rohovém kopu Údlice. Ty branka nakopla a sahali po dvoubrankovém vedení, jenže přesně v tom momentu přišla dorážka po přímém kopu a srovnání na 1:1. Zápas se hrál opravdu od podlahy a šance střídala šanci, svou roli sehráli i tyče.... ale... Tn. Rakovník - Údlice 1:1.

V dalším zápase se poprvé představili Košťany, které kvalitně reprezentují svůj klub v KP a na turnaji patřili k favoritům. Jenže už první zápas jim nevyšel. Rozjetá LoKotka jim nepovolila výraznější šanci a naopak dvakrát skórovala. Poprvé se ranou z dálky prosadil Vondráček, podruhé po pěkném brejku přetavil Šifaldovu přesnou přihrávku  v další tři body Kalčev - Košťany - LoKo A 0:2.

Rakovník po úvodní remíze chtěl nakročit k postupu a zdánlivě nejslabší Ervěnice tak musel porazit. Jenže nic nebylo tak snadné jak se na první dojem mohlo zdát a Ervěnice potrápili i dalšího favorita. Konečná remíza 3:3 se zrodila pár vteřin před koncem, když nejprve půl minuty před závěrečnou sirénou dal ervěnický Dvořák gól na 3:2, jenže RAKO doslova pár vteřin před koncem přeci jen vydřelo druhou remízu - tato branka se později ukázala být klíčovou - Ervěnice U17 - Rakovník 3:3.

I další utkání bylo velice vyrovnané, ale ukazovala se slabina Košťan. Ty byli po celé utkání mírně lepší, jenže neproměňovali své šance. Jediný gól v tomto zápase jim přeci jen stačil na tři body, ale v dalších zápasech se malá produktivita ukázala být pro Košťany osudnou. Údlice měli po dvou zápasech pouze bod - Údlice - Košťany 0:1.

Druhou polovinu zápasů v této skupině odstartoval duel LoKo A s Rakovníkem. Domácí si mohli v případě vítězství zajistit postup, jenže v úvodu udělali hrubou chybu a Tatran šel do vedení. To však po chvilce smazal Kalčev. Navíc po chvíli rychle rozehraný aut přetavili Vondráček, Zikán a zakončující Volf ve vedení. Pozici remízového krále zachránil Rakovník tradičně v závěru. Nutno dodat, že výsledek byl v tomto zápase zasloužený, tedy LoKo A - Rakovník 2:2.

Třetí zápas čekal také na Údlice a mladší dorost Ervěnic. Přímý souboj o to, kdo ještě zasáhne do bojů o postup. Ve vyrovnané tabulce, kde odskočilo jen áčko LoKo hrál každý bod roli. Klíčovou bitvu odstartovali skvěle Údlice, když během minuty získali dvougólový náskok. Ten pak poctivě drželi i přes dobrý výkon Ervěnic. Ty svou snahu přetavili jen ve snížení, když se necelé dvě minuty před koncem prosadil po faulu na dobře hrajícího Šlachtu z penalty Kontra - Ervěnice U17 - Údlice 1:2.

V dalším duelu šlo o přímou bitvu o druhé místo. V podstatě play-offový zápas se hrál velmi opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu a šancí se zrodilo jen pár. O to větší však byli. Jenže na gól Tatranu odpověděl borec z Košťan jen ranou do tyče a Rakovník se tak dostal na druhou příčku. Zároveň musel čekat na zaváhání Údlic, jejich výhra by znamenala další těsné vyřazení ve skupině (stejně jako v předchozích letech) - Rakovník - Košťany 1:0.

V předposledním duelu ve skupině tak hráli Údlice o postup a LoKo A o lepší výchozí pozici pro semifinále, kde se chtěli borci z áčka vyhnout derby s béčkem. Přes řadu šancí na straně LoKo mohl v závěru rozhodnout Hašek, jenže mířil těsně mimo a tak Údlice zůstali třetí, LoKo A si udrželo první příčku a remízový král z Rakovníku mohl slavit první postup do semifinále v šestileté historii turnaje - Údlice - LoKo A 0:0.

V posledním zápase se Košťany mohli dostat na třetí místo ve skupině, potřebovali k tomu porazit Ervěnice a také šli poměrně brzo do vedení. Jenže Ervěnice nechtěli skončit ve skupině poslední, předváděli poměrně pěkný futsal a zaslouženě duel otočili. Posunuli se tak před svého soupeře, který byl nečekaně odsouzen k duelu o předposlední příčku, což před turnajem čekal málo kdo - Košťany - Ervěnice U17 1:2.

bílá skupina V R P SKÓRE BODY
1. AFK LoKo Chomutov "A" 2 2 0 8 : 4 8
2. TJ Tatran RAKO Rakovník 1 3 0 7 : 6 6
3. TJ Sokol Údlice 1 2 1 3 : 3 5
4. TJ VČSA Ervěnice U17 1 1 2 8 : 10 4
5. TJ Sokol Košťany 1 0 3 2 : 5 3

 

MODRÁ SKUPINA

   Do druhé skupiny byl nasazen dvojnásobný vítěz z posledních dvou let - LoKo B, nováček z Újezdu nad Lesy (krajský přebor v Praze), vloni bronzový a skvěle hrající celek z Dolan, nevyzpytatelné Kožlany a mladící z LoKotky (U17).

Zahajovací utkání skupiny svedlo proti sobě oba celky z LoKotky, opatrný a v úvodu turnaje ještě dosti ospalý výkon stačil béčku na brzké dvoubrankové vedení, které však nepomohlo atraktivitě zápasu. Mladící se sice snažili, ale byl z nich patrný až přehnaný respekt ke starším spoluhráčům. Béčko k zápasu nepřistoupilo úplně na 100% a tak se další minuty spíše dohrávali, šance byli, ale zápas nenadchnul - LoKo B - LoKo U17 2:0.

Druhý duel patřil nováčkovi z Újezdu, který přehrál urostlé chasníky z Kožlan. Od úvodu byli aktivnější v zeleném hrající borci z Újezdu a když je po skrumáži před brankou poslal do vedení kapitán Andras dostali se na koně úplně. Vítězství si ještě v poslední minutě pojistili a přihlásili se tak hned v úvodu do boje o postup ze skupiny. Újezd - Kožlany 2:0.

Ve třetím duelu se poprvé na turnaji představili hráči z Dolan. Mladší dorost LoKotky je však v úvodu zápasu jasně přehrál a vytvořil si minimálně čtyři dobré příležitosti, jenže se opět velmi dobře předvedl nejlepší brankář loňského ročníku Kamil Gruncl a udržel čisté konto, nebýt jeho v brance, brala naše sedmnáctka jasně body. Dolany se postupem času srovnali a jednu ze svých příležitostí dokázali na rozdíl od mladšího dorostu využít. Šťastné vítězství Dolan mrzelo naše mladíky v závěru skupiny dvojnásob. LoKo U17 - Dolany 0:1.

Další duel svedl do hromady dva vítěze z prvních zápasů. Obhájce se postavil Újezdu, který měl velice dobře nastudovanou hru našeho týmu a bránil velmi kompaktně z bloku. V podstatě po celé utkání byl míč na našich sálovkách, soupeř pozorně bránil, chyběla střelba. Naopak se v závěru začali objevovat okénka v naší obraně, ale vždy jsme dokázali na poslední chvíli hasit. S konečnou remízou však byla jistě větší spokojenost na straně zelených. Újezd - LoKo B 0:0.

Již rozehrané Dolany předvedli lepší výkon v duelu proti Olympii Kožlany a podruhé sebrali všechny tři body. Borci z Kožlan byli po dvou zápasech na odpis, jejich výkon přes zjevnou snahu prolomit třetím rokem pokoušený postup, nestačil a Sokol Dolany byl rázem na prvním místě, že by další útok na medaili? - Dolany - Kožlany 2:0.

Před dalším duelem stál před mladíky z LoKotky obrovský úkol. Zastavit rozjíždějící se Újezd, který se na turnaji prezentoval především velice dobrou defenzívou. V tomto utkání však předvedl útočný uragán a za 5. minut vedl už 3:0. Již tak jednoznačné vedení ještě v závěru dokázali hráči Újezdu vylepšit a výrazným způsobem si řekli o postup, pod tlak se dostal obhájce LoKo B, který musel nutně porazit Dolany. LoKo U17 - Újezd 0:4.

Možná klíčový duel turnaje a opakování loňského semifinále, které Dolany dotáhli až k penaltám, zvládli borci z LoKotky na výbornou. Polovinu zápasu se oba celky soustředili hlavně na obranu. Dolany chtěli hlavně neprohrát, což jim za určité konstelace mohlo stačit na postup. V úvodu velice dobře bránili, dvakrát je podržel dobře chytající Gruncl. Jenže v 6. minutě udělali hrubku v rozehrávce a Chmelan pohotově trestal. Načal tak nejen soupeře, ale i svůj střelecký den. O chvíli déle se dostal sám před brankáře, a po hokejové kličce zakončil se štěstím, ale o to přesněji. Při třetím gólu pak soupeře doslova umotal a bodlem završil hattrick. V závěru až  nečekaně hladké vítězství korunoval po další geniální kličce gólem Vydržel. LoKo B - Dolany 4:0.

Tabulka se rozdělila na dvě části. V té první bojovali LoKo B, Dolany a Újezd o postup do semifinále. V přímém duelu si to pak o 4. místo ve skupině rozdali LoKo U17 a Kožlany. Tohle bylo utkání pro mladíky jako dělané. Před první brankou připravil Hanuši Wälzerovi gól skvěle hrající Myšák, druhou branku vstřelil v náběhu lobem Smrčka, definitivní tečku udělal skvělým sólem Lhotský. Kožlany jen korigovali - LoKo U17 - Kožlany 3:1.

V předposledním duelu skupiny se hrálo v přímém souboji o postup. Újezdu stačila k postupu remíza, ovšem ve hře byla i první příčka. Zápas hraný výrazně z obrany přinesl velké drama. Dolany museli zvítězit a tak se malinko více tlačili vpřed. Jenže pozorná obrana Újezdu gól nedovolila. Naopak se prosadili právě hráči Újezdu a na hrací ploše propukli nefalšované oslavy postupu. - Dolany - Újezd 0:1.

V posledním zápase skupiny musel obhájce k prvenství ve skupině porazit Kožlany. To se v pohodě povedlo, domácí  borci v exhibičním tempu rozdrtili svého soupeře a i když jim na první příčku stačilo vítězství 2:0, soupeře zničili - Kožlany - LoKo B 0:5.

modrá skupina V R P SKÓRE BODY
1. AFK LoKo Chomutov "B" 3 1 0 11 : 0 10
2. FK Újezd nad Lesy 3 1 0 7 : 0 10
3. TJ Sokol Dolany 2 0 2 3 : 5 6
4. AFK LoKo Chomutov U17 1 0 3 3 : 8 3
5. TJ Olympie Kožlany 0 0 4 1: 12 0

SEMIFINÁLE

První semifinále přineslo skvělou bitvu. Jako by zapadalo do předchozího ročníku, kdy se obě semifinále i finále rozhodovali až v penaltovém rozstřelu. LoKo "A" sice bylo lepší, jenže svěřenci trenéra L.Votruby nemohli dlouho překonat později vyhlášeného nejlepšího brankáře turnaje Tadeáše Herčíka. A tak po chybě Kuby Gruncla přišli hráči Újezdu celkem snadno do vedení, necelé dvě minuty před koncem! LoKoťáci sice okamžitě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, jenže se zdálo být pozdě. Po několikerém pokusu o průnik k brance soupeře se k míči dostal Vondráček, první ranou nastřelil obránce, druhou, k nespoutané radosti spoluhráčů, prostřelil vše před sebou. Do konce zápasu se ještě domácí pokusili o rozhodnutí zápasu, jenže už nezbývalo tolik času. V penaltovém rozstřelu pak byli všichni hráči z úvodní trojice úspěšní, i v "náhlé smrti" začali domácí úspěšně, soupeř však nastřelil jen tyč a tak se do finále prodral první celek pořádajícího klubu.

Druhé semifinále zdaleka také drama nepřineslo. dvojnásobný obhájce si zcela nečekaně snadno poradil s Rakovníkem, když jej rozstřílel a rozebral vysoko 6:0.

O UMÍSTĚNÍ

Zápas o 9. místo byl jasnou záležitostí. Košťany si na svém soupeři smlsli a v pohodě ho rozstříleli 4:0. V duelech o 7. i o 5. místo museli rozhodnout až penalty, úspěšnější byli Ervěnice, v zápase o 5. místo pak Dolany.

V duelu o třetí místo se hrála opět skvělá bitva a pláli emoce. Újezd rychle nabyl vedení, ovšem, později vyhlášený nejlepší hráč turnaje, Adam Vrána srovnal na 1:1. Emoce vzpláli především při brance na 2:1 pro Újezd. Hráči Rakovníka se dožadovali odpískání faulu na brankáře, přitom měl jejich hráč míč na noze a mohl jej odkopnout, neudělal tak, sudí následnou branku uznali. I při pohledu na video se jen těžko určuje "pravda", nechám na posouzení. Každopádně se ještě hráči Tatranu pokoušeli o vyrovnání. V dramatickém závěru si však Újezd pohlídal vedení a při první účasti získal bronz. RAKO se medaile nedočkalo ani na třetí (s žáky na čtvrtý) pokus.

Finálový výsledek - LoKo "B" - LoKo "A" 4:0, nenapovídá vyrovnané bitvě. Zápas se zlomil až v 8. minutě hry, kdy se obhájce dostal do vedení a zápas tím zlomil. Turnaj zakončil pár vteřin před koncem nádhernou brankou Václav Franta (nůžky), škoda že není zaznamenána. AFK LoKo Chomutov "B" získalo před čtyřmi lety stříbro, od té doby třikrát zlato a má zlatý hattrick. Nutno dodat, že je to perfektní završení práce s ročníkem 1996, pro který to byl poslední LoKo CUP, stejně tak pro trenéra Lukáše Votrubu, který po sezóně u dorostu po čtyřech letech končí. 

Jsme moc zvědaví, jak se další generace LoKoťáků k vlastnímu turnaji postaví, co se dorostu týče, je velkým příslibem finálová účast "A" týmu, který byl až na jedinou výjimku složen z hráčů, kteří budou v dorostu pokračovat. Taktéž výkon U17 nebyl vůbec špatný.

Možná to vypadá snadně, jenže zvítězit ve třech ročnících po sobě, takřka se stejnými hráči... řada z nich turnaj vyhrála již v 15 či v 16. Zkuste to dokázat též... :) Máte možnost!

LoKo CUP má za sebou šestý ročník a v přípravě je již ročník sedmý. Ten bude specifický v tom, že se poprvé odehraje v jednom roce ve dvou kategoriích. Věříme, že budete při tom!

 

 LoKo cup - 6. ročník

bílá skupina V R P SKÓRE BODY
1. AFK LoKo Chomutov "A" 2 2 0 8 : 4 8
2. TJ Tatran RAKO Rakovník 1 3 0 7 : 6 6
3. TJ Sokol Údlice 1 2 1 3 : 3 5
4. TJ VČSA Ervěnice U17 1 1 2 8 : 10 4
5. TJ Sokol Košťany 1 0 3 2 : 5 3

 

modrá skupina V R P SKÓRE BODY
1. AFK LoKo Chomutov "B" 3 1 0 11 : 0 10
2. FK Újezd nad Lesy 3 1 0 7 : 0 10
3. TJ Sokol Dolany 2 0 2 3 : 5 6
4. AFK LoKo Chomutov U17 1 0 3 3 : 8 3
5. TJ Olympie Kožlany 0 0 4 1 : 12 0

 

 semifinále
  AFK LoKo Chomutov A - FK Újezd nad Lesy 2 - 1 pen.
  AFK LoKo Chomutov B - TJ Tatran RAKO Rakovník 6 - 0
 o umístění o umístění
o 9. TJ Sokol Košťany - TJ Olympie Kožlany 4 - 0
o 7. TJ VČSA Ervěnice U17 - AFK LoKo Chomutov U17 2 - 1 pen.
o 5. TJ Sokol Údlice - TJ Sokol Dolany 0 - 1 pen.
o 3. FK Újezd nad Lesy - TJ Tatran RAKO Rakovník 2 - 1
FINÁLE AFK LoKo Chomutov A - AFK LoKo Chomutov B 0 - 4

 

Nej. brankář: /hlasování trenérů/
1. T. Herčík (Úejzd) - 3 hlasy

2. K. Gruncl (Dolany) - 2
2. M. Hůla (LoKo U17) - 2
4. T. Rosa (LoKo B) - 2

Nej. hráč: /hlasování trenérů/
1. A. Vrána (Rakovník) - 4 hlasy

2. J. Chmelan (LoKo B) - 3
ostatní maximálně 1 hlas...

Nej. střelec:
J. Chmelan - 10 gólů (LoKo B)

 

rozhodčí: Radek KRUTINA, Tomáš ROSA st., Martin BUNDZÍK

místo konání: Sportovní víceúčelová hala Kadaň

LoKo cup 2014