Jdi na obsah Jdi na menu
 


První podzim po návratu (shrnutí v polovině sezóny)

22. 11. 2008

červen 2008

S předčasem jsme si zajistli postup do Krajského přeboru. Přesto, že jsme v závěrečném utkání v Žatci přišli o neporazitelnost, suveréní postup nám již nikdo nevzal.

červenec 2008

V pondělí 14. 7. začala příprava, v níž jsme posíli o kvalitní hráče (např. Uhlíř, Kadlec, Zaržický, Janda, Vávra ...), odehráli několik přátelských utkání (ikdyž jich asi mohlo být víc) a pomalu se připravili na blížící se start soutěže.

srpen 2008

V úvodu srpna jsme se zúčastnili turnaje (v Kr. Dvoře) na němž jsme byli jediným mládežnickým týmem. Po nepovedených vstupech do zápasů (jak v semifinále, tak i v utkání o třetí místo) jsme nakonec brali bronz všema deseti.  V závěrečných dnech přípravy jsme dostali debakl na půdě Krásného Dvora (muži). Po návrhu tr. Pinkase jsme kapitánem mužstva zvolili Jindru Webera.

23.8.2008 vs. FK Louny (V) = 2 : 2 (vždy z našeho pohledu!)

Vstup do krajského přeboru se nám podařil. V jediném utkání, které jsme na podzim odehráli pod trenérem Pinkasem, jsme v závěru díky brankám Danka Cica a Jindry Webera remizovali 2:2. Vstup do sezóny se nám povedl na výbornou - přivezli jsme si bod z venku. Později se ukázalo, že zápasy venku nám naprosto nevycházejí - i proto lze tento bod cenit zlatem. Mladší dorost prohrál 2:3.

Branky: Cicu, Weber

Janda - Burda, L. Votruba, Ficek (77. Cicu) - Uhlíř, Šarlinger - Studnička (46. Tesařík), Kadlec, Weber, Podraha - Mišota

30.8.2008 vs. MSK Benešov nad Ploučicí (D) = 2 : 3

Zápas dvou nováčků rozhodl závěr prvního poločasu, kdy jsme si nechali po dvou centrech nadělit 2 góly a soupeř odskočil. V závěrečném náporu jsme dokázali jen snížit na konečných 2:3. V tomto utkání už nás vedl (sám) trenér Moravec. V tomto utkání započala rotace brankářů, která s výjimkami trvala až do utkání s Rumburkem - od té doby chytal jen Zaržický. Mladší dorost prohrál 1:4.

Branky: Kadlec 2*

Zaržický - Burda, L. Votruba, Tesařík - Uhlíř, Šarlinger - Studnička (46. Cicu), Kadlec, Weber, Podraha - Mišota (79. Stecker)

6.9.2008 vs. FK Litvínov (V) = 0 : 2

Před zápasem byl jasným favoritem zkušenější Litvínov, ale průběh prvního poločasu vyzněl jinak. K zápasu jsme přistoupili velmi zodpovědně a soupeře nepouštěli do šancí. Měl sice územní převahu, ale gólové šance jsme měli mi. Bohužel ale slabý pokus Cica neměl šanci na úspěch. Dvě gólové rány Kadlece pak s námahou vyškrábl výtečný domácí brankář. Poločas 0:0. Ve druhém poločase jsme ale totálně nezvládli uhlídat soupeře a valil se na nás útok za útokem. Přesto jsme do 85. minuty drželi nádhernou remízu (opět venku). Nebylo nám přáno. Dvě branky v samotném závěru zápasu nás připravili o remízu. Mladší dorost prohrál vysoko 6:0.

Branky: -

Janda - Burda (60. Tesařík), L. Votruba, Hudl - Uhlíř, Šarlinger - Cicu (85. Novotný), Kadlec, Weber - Ryant, Mišota (88. R. Votruba)

13.9.2008 vs. FK Tatran Kadaň (D) = 1 : 0

Potřebná výhra přišla až v domácím střetnutí s Kadaňským Tatranem. Jedinou branku zápasu vstřelil v 16. minutě Weber. I přes závěrečný nápor Kadaně jsme zvítězili. To ještě v závěru trefil Šarlinger tyč. Mladšák také poprvné vyhrál - 2:1.

Branky: Weber

Zaržický - Burda, L. Votruba, Ficek - Uhlíř, Šarlinger - Podraha (89. Studnička), Kadlec, Weber - Stecker (46. Mišota), Ryant (72. Cicu)

20.9.2008 vs. FK Chmel Blšany (V) = 6 : 0

Zdecimované Blšany jsme od první minuty přehráli. Výsledek 6:0 hovoří za vše. Druhé utkání v řadě bez inkasované branky - jako by nám to uškodilo! Mladší dorost vyhrál kontumačně.

Branky: Mišota 2*, Kadlec 2*, Weber, Šarlinger

Zaržický - Burda (50. Tesařík), L. Votruba, Ficek - Uhlíř, Šarlinger - Podraha (60. Studnička), Kadlec, Weber - Mišota (80. Novotný), Ryant (60. Cicu)

28.9.2008 vs. FK SIAD Most (V) = 9 : 1

O týden později jsme totiž hráli opět venku - na půdě tehdy ještě vedoucího Mostu - prohra 1:9 z nás udělal "šašky" - doslova.

Branky: Šarlinger (PK)

Zaržický (72. Janda) - Ficek (46. Vávra), L. Votruba, Tesařík - Uhlíř, Šarlinger - Podraha (46. Cicu), Kadlec, Weber - Mišota, Ryant (21. Stcker)

4.10.2008 vs. FK Ústí nad Labem "B" (D) = 0 : 1

Prohráli jsme utkání, ve kterém jsme si snad i bod zasloužili. Ve druhém poločase jsme však nastřelili jen břevno - druhá domácí prohra.

Branky: -

Zaržický - Ficek (39. Novotný), L. Votruba, Tesařík - Uhlíř, Šarlinger - Podraha, Studnička, Weber - Mišota, Kadlec

11.10.2008 vs. FC Chomutov (V) = 3 : 2

První poločas jsme prohráli těsně 2:1. Výkon ve druhém poločase však soupeře nepustil k ničemu. Byli jsme aktivnější, lepší na míči i bez něj. Chomutov jsme výkonostně přejeli - branky však nepřicházeli. V závěru se na nás však usmálo štěstí (kterému jsme šli naproti) a zvítězili jsme.

Branky: Šarlinger (PK), Kadlec, Uhlíř

Janda - Ficek, L. Votruba, Tesařík - Uhlíř (89. Hudl), Kadlec - Podraha (78. Studnička), Weber, Šarlinger - Stecker (56. Mišota), Cicu (81. Glacner)

11.10.2008 vs. FK Rumburk (D) = 3 : 0

Pohodlné vítězství - výkon nic moc. Tři body však byly doma!

Branky: Weber, Ryant, Šarlinger

Janda - Ficek (85. Novotný), L. Votruba (89. Hudl), Tesařík - Uhlíř, Kadlec - Podraha, Glacner (69. Studnička), Šarlinger - Weber, Ryant (80. Mišota)

 

Po tomto zápase se však něco zlomilo. Sebeuspokojení? Silnější soupeři? Tréninky?! Přístup k zápasu a fotbalu obecně?! Měli bychom se zamyslet ... všichni ... přišli 3 zápasy .... skóre po 9. kolech bylo 18:19 - na nováčka to šlo! v posledních 3 zápasech jsme nasbírali skóre 3:23!! PÁNOVÉ - PROBERME SE!!!

 

26.10.2008 vs. 1. FC Dubí (V) = 1 : 7

Dubí nás doslova sestřelilo ze 7. příčky 7 góly.

Branky: Uhlíř

Zaržický - Ficek, L. Votruba, Tesařík (68. R. Votruba) - Uhlíř, Šarlinger - Podraha, Weber, Kadlec - Glacner, Ryant (49. Mišota)

1.11.2008 vs. FK SIAD Bílina (D) nehráno

Podmáčený terén - utkání se nehrálo - možná naštěstí pro nás!

8.11.2008 vs. SK Mondi Packaging Štětí (V) = 2 : 6

Na půdě vedoucího Štětí jsme neměli jednoduchou pozici. Šíleně krátká rozcvička - bizardní vstup do zápasu ... prostě další vysoká prohra!

Branky: Šarlinger, Kadlec

Zaržický - Ficek, L. Votruba, Tesařík - Uhlíř, Šarlinger - Glacner, Weber, Kadlec - Mišota (85. R. Votruba), Ryant

15.11.2008 vs. FK Český Lev Neštěmice (D) = 0 : 10

Co k tomu dodat? Nemoc, neúčast, "flákání" ... kdo to viděl, ví ... kdo ne, neuvěří. Ostudný výkon. Jak sám trenér řekl: " když tam běhají 3-4 lidé a ostatní na ně civí" ... chlapci! co je to s námi?!

Šarlinger nedal PK

Zaržický - Mišota, L. Votruba, Tesařík (49. Čonka) - Uhlíř, Šarlinger - Glacner, Podraha (49. R. Votruba), Kadlec - Weber, Ryant

22.11.2008 vs. FK SIAD Bílina (D) po druhé nehráno

Chomutov zasáhla v noci sněhová vánice, která pokračovala i v ranních hodinách. Sníh neslezal ani v poledne - prostě ... asi s Bílinou hrát nemáme. Utkání se bude hrát pravděpodobně na jaře.

 

Jak tedy shrnout fotbalový podzim. Asi jsme zklamaní. Vzhledem k výkonům kolem derby jsme doufali ve vyšší umístění. Na jaře tak budeme mít obrovské problémy. Navíc se začíná spekulovat o odchodech a příchodech, které by mohli výrazně ovlivnit kvalitu našeho kádru. Citelně bude chybět Kadlec, který se vrací do A-mužstva mužů Údlic.  Možná se vrátí trenér Pinkas - kdo ví? ... Každopádně ať se stane cokoliv, boj o záchranu se nám pravděpodobně nevyhne, jelikož stále není jasné kolik týmů bude sestupovat. V divizi jsou totiž namočena většinou ústecká mužstva.

 

Naším nejlepším střelcem je po podzimní části Petr Kadlec, který nastřílel 6 branek. O gól méně dal Jindra Šarlinger a o další branku zpět je kapitán Jindra Weber. Paradoxem je, že všichni zmiňovaní nenastupují v útoku!

Nejtrestanějším hráčem podzimu se stal Jindra Šarlinger, který nasbíral 6 ŽK, což znamená, že kartu této barvy viděl v každém druhém zápase.

Nejvíce minut strávila na hřisti pětice hráčů. Petr Kadlec, Jindra Weber a Jindra Šarlinger (tedy nejlepší střelci) nechyběli na hřišti ani minutku. A právě jednu minutu "ztrácí" Péťa Uhlíř a Lukáš Votruba. Další borci nasbírali minimálně o 150 minut méně!

Mezi trenéry je na 1. místě samosebou Miloslav Moravec. Z 12 zápasů odtrénoval na lavičce 9. Ve 2 zápasech nás vedl Vojtěch Čonka a v 1 utkání Karel Pinkas.

V tabulce nám patří 11. místo za 13 bodů. Svoji pozici však můžeme vylepšit, jelikož máme dohrávku s Bílinou k dobru. Během 12 utkání jsme tedy nasbírali 4 výhry, ale 2* tolik proher (tedy 8) a k tomu jednu remízu (hned v prvním kole). Vstřelili jsme jen 21 branek, v čemž jsme třetí nejhorší v soutěži (znovu musím připomenout dohrávku s Bílinou). Obrželi jsme 42 branek - na tomto faktoru se podepsalo (již výše zmiňované) selhání v závěrečných podzimních kolech. Na domácí půdě jsme uhráli 6 bodů z 15 možných, venku pak bodů 7 z 21.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář