Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dochované články ze zápasů starších žáků (podzim)

16. 11. 2009

SK Kopisty - AFK LoKo Chomutov 0 - 2 (0:1)

Utkání bylo prvním ostrým testem nejen pro náš velmi mladý tým, ale i pro novou trenérskou dvojici. Hned před začátkem zápasu se zrodil možná klíčový moment. Původně nominovaný Radek Weiss, který měl nastoupit v základní sestavě se k utkání nedostavil, a tak se do základní sestavy doslova za 5 minut dvanáct dostal Dominik Císař (paradoxně utkání rozhodl).

Naši chlapci byli na hřišti od úvodu lepším týmem. Výraznější tlak jsme si však nevytvořili. Soupeře jsme však nepouštěli prakticky za půlku. První velkou šancí se pak stal pokus kapitána Chmela z 10. minuty, který svou ránu otřel o břevno. Náš další tlak vyšel vniveč. Až ve 26. minutě se do té doby nenápadný Císař rozběhl a z poloviny hřiště unikal sám na brankáře, jeho následnou střelu však ochránce domácí svatyně vyrazil na roh. Soupeř se pomalu oklepal, ale zmohl se pouze na brejkové akce, žádná z nich se však nedostala až k Radimskému. Už to vypadalo na poločasových 0:0, když se k míči na hraně vápna dostal Novák, nesobecky míč předložil kolegovi v útoku a ten tečovanou ranou otevřel skóre, z náhradníka se tak poprvé toto odpoledne stal hrdina - v poločase 0:1.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn v sestavě. Bohužel svým výkonem lehce zklamal Martin Novák, který ale jistě své nejlepší umění ještě předvede. Právě on byl ve 48. minutě střídán Štolem. Ten se do statistik zapsal v 57. minutě, kdy jako jediný hráč na hřišti dostal ŽK. To už jsme však vedli 2:0. Císař dostal na velkém vápně prostor, který využil. Lobovanou střelou překonal domácího brankáře podruhé. Ve zbývajícím čase se na hřiště postupně dostali všichni náhradníci. Utkání jsme potěšitelně dohráli s nulou. První čisté konto si tak připsal brankář Radimský.

Branky: 35. a 55. Císař 

sestava: 

1. Radimský - 2. Franta, 4. Möbius, 8. Žbánek - 3. Balog, 10. Sláma - 6. Fuchs (61. 13. Tancoš), 7. Chmel (C)9. Russo (67. 12. Černý) - 11. Novák (55. 15. Štol), 5. Císař (65. 14. Hampl) 

Rozhodčí: Tuchyňa; diváků: 50, ŽK: 0:1 (57. Štol), ČK: 0:0

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

AFK LoKo Chomutov - SK Havran Kryry 0 - 1 (0:1)

Od úvodních minut bylo jasné, že jsme lepším týmem. Vázla nám ale finální přihrávka a zakončení. Ve 12. minutě na sebe však vše vzal kapitán Chmel, prošel i přes hostujícího stopera. Skákající míč poslal přes brankáře Kryr, míč však letěl příliš pomalu, a tak ho na brankové čáře vykopl obránce hostů. Ve 14. minutě se pak po rohu odrazil míč ke stoperovi Frantovi, který ho však poslal pouze do náruče soupeřova brankáře. Ten se ukázal jako nepřekonatelný ještě v dalších případech v prvním poločase - střely, které na něj však letěly neznamenaly výrazné nebezpečí. S ubíhajícím časem přicházela stále více na naše kopačky nervozita. Ta také poznamenala situaci ze závěru poločasu. Přesně v momentě, ve kterém jsme skórovali v Kopistech, jsme tentokráte inkasovali. Stoper Franta si špatně pokryl míč, který útočník hostí předložil svému kolegovi před prázdnou branku. Vyběhnutý Radimský byl bez šance - 0:1. V nastaveném čase se pak v obrovské šanci objevil Fuchs - z malého vápna však nedokázal trefit branku! V poločase nešťastných 0:1.

Náš tlak ve druhém poločase byl spíše platonický. Soupeř se soustředil na konsolidovanou obranu. Naši chlapci nebyli schopni dostat se přes tento obraný val. Proto se pokoušeli o střelbu ze střední vzdálenosti. Míče, které směřovali na soupeřovu branku, však nemohly ohrozit stav zápasu. V 52. minutě přišla rána Chmela, která se otřela o břevno (druhé v sezóně). V 56. minutě poté rána Franty ze střední vzdálenosti nadělala hostujícímu brankáři potíže. Vypadla mu totiž za záda. Míč však dle rozhodčích nepřešel brankovou čáru. V závěrečném náporu nám scházel klid a možná i kvalita. Prohra 0:1 je sice vysoce nezasloužená, ale na to se po sezóně nikdo ptát nebude.

sestava:

1. Radimský - 2. Franta, 4. Möbius, 8. Žbánek (60. 15. Štol) - 3. Kaufman (55. 16. Novák), 10. Sláma - 6. Fuchs, 7. Chmel (C)9. Russo - 11. Weiss (36. 13. Bednář) , 5. Císař 

Rozhodčí: Novotný; diváků: 60, bez karet

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

FK Postoloprty - AFK LoKo Chomutov 0 - 1 (0:0)

Do utkání jsme vstoupili aktivně a však první "gólovku" si připravili domácí. Hned ve druhé minutě utíkal domácí útočník sám na Radimského. Střelu dokázal právě Honza vytěsnit tak, že se zastavila o břevno. Z šoku jsme se však rychle oklepali. V 5. minutě se v gólové šanci představil Fuchs - vedle! V 6. zahodil další tutovku kapitán Chmel, když ani nezakončil. Pak se dlouho nic nedělo a hra se odehrávala především ve středu hřiště. Ve 24. minutě se uvolnil opět Chmel a jeho rána z 25 metrů se otřela o břevno (již potřetí (!!!) v sezóně). Ve 26. minutě se do další šance prodral Fuchs. Jeho lob byl však slabý a brankou neskončil. To bylo v první půli z naší strany vše. V posledních pěti minutách jsme se totiž nepochopitelně nechali zatlačit před vlastní branku a několikrát situace hrozila inkasováním - soupeř si během těchto chvil vypracoval snad 5 rohových kopů. Těžkou situaci jsme přežili - v poločase tedy 0:0.

Do druhého poločasu jsme namotivovaní vstoupili celkem dobře. Vlastně výborně, ale stále nás trápí naše "achilova pata" - zakončení. 41. minuta - Novák sám na branku, ale přestřelil. Ve 47. minutě se po rohu hlavou dral k brance Russo, leč výborný zákrok domácího brankáře zabránil míči v cestě do sítě. Ve 48. minutě vystřídal Weiss Soukupa. V 50. minutě přišla "kulturní vložka" domácích, která nám však přidělala další vrásky na čelech ... Bednář si za zády nechal naprosto volného domácího kapitána, který se z úhlu řítil sám na Radimského - ten se však zaskvěl a výtečným zákrokem míč vyrazil na roh. Opět platilo známé "nedáš = dostaneš". V 53. minutě vlétl za chybující domácí obránce Fuchs. Palič a "spalovač mrtvol", jak je na tréninku přezdíván, se konečně prosadil - 0:1. Pěkná střela zaplula k tyči domácí branky. Sami fotbalisté Postoloprt snad ani nevěřili, že prohrávají. V téže minutě opustil hřiště Novák, kterého nahradil Císař. Nutno říci, že oba noví útočníci celkem rozběhali přední šiky našeho týmu a byli velkým oživením našich unavených řad. O tři minuty později mohla přijít pojistka, Russova střela však mířila mimo tyče. V 59. minutě přišla také jediná karta utkání, kterou viděl Sláma. V 62. minutě mohl Fuchs přidat druhý gól v zápase. Domácí brankář špatně odkopl míč, který doputoval právě ke střelci dne. Ten však odmítl prakticky polovinu prázdné branky a zamířil křížem mimo tyče. V předposlední minutě pak mohl vedení pojistit ještě Císař, který se na vápně ocitl sám, jeho hezkou střelu však brankář krásným zákrokem chytil.

Branka: 53. Fuchs

sestava:

1. Radimský - 2. Franta, 4. Möbius, 8. Bednář - 3. Kaufman, 10. Sláma - 6. Fuchs, 7. Chmel (C)5. Soukup (48. 13. Weiss) - 11. Novák (53. 12. Císař), 9. Russo

Rozhodčí: Hofmann st.; diváků: 50, ŽK: 0:1. ČK: 0:0

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

AFK LoKo Chomutov - FK Tatran Kadaň 0 - 1 (0:1)

Naše mužstvo nastoupilo s defenzivní taktikou a hrou na jednoho útočníka. Od úvodu zápasu bylo jasné, že je Kadaň fotbalově zdatnější. Nedařilo se jí však nalézt skulinu v naší dobře pracující obraně. Naopak naše brejky znamenaly vesměs nebezpečí. Už v 6. minutě jsme mohli jít do vedení právě my. Soukup se dostal až nečekaně snadno skrz hostující obranu. Bohužel, jako pravák, zakončoval levou a střele scházela přesnost. V 10. minutě jsme soupeře pustili do první "příležitosti". Po centru zprava však hlavičce hostujícího útočníka chyběl metr. V 16. minutě přišel nešťastný moment, který rozhodl celé utkání. Dlouhý nákop přeletěl stopera Frantu a vyběhnutého Radimského propálil hostující útočník - 0:1. Nutno podotknout, že v této situaci sehrálo svojí roli i nepříjemně svítící slunce - bez výmluv však naše taktická chyba! Ve 24. minutě přišla první přímá střela na Kadaňskou branku. Trestný kop Chmela ze 40 metrů nadělal hostujícímu brankáři až nečekané problémy. Ve 28. minutě se k individuální akci prodral kapitán Chmel, prošel přes dva obránce, udělal kličku i poslednímu, ale ten ještě dokázal jeho následnou střelu zablokovat na roh. Z toho byla jedna z největších šancí našeho týmu. Po něm se totiž na zadní tyči zčista jasna objevil Soukup. Měl před sebou prázdnou branku, avšak k míči mu chyběl jeden krok. V poločase jsme tak prohrávali nešťastně 0:1.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s vírou, že z utkání minimálně bod "urveme". Bohužel se nám to nepovedlo. Ve druhém poločase jsme místy Kadaň pustili do tlaku, ale větší nebezpečí před naší brankou nevzniklo - ať díky slabému zakončení soupeře nebo včasným výběhům brankáře Radimského byl i ke konci zápasu stav 0:1. Nutno zdůraznit, že jsme ve druhém poločase mohli kopat penaltu. Jinak dobře pískající sudí Javorek v tento moment asi chyboval - bohužel pro nás. V souboji kapitána Chmela a hostujícího stopera byl náš hráč, evidentně bez míče, sražen soupeřem, který v tu chvíli již ležel na zemi?! Penalta se nepískala. Přesto jsme mohli utkání zremizovat. Právě aktivní kapitán Chmel se v předposlední minutě prodral k útoku po levé straně, prošel přes dva hráče a přihrál nekrytému Slámovi, který stál na velkém vápně úplně sám. Míč si ideálně zpracoval a však zakončil levačkou (opět pravák) a míči v cestě do branky scházel necelý "půlmetřík". Stále nás tak trápí zakončení, které nás v této sezóně obralo již minimálně o 4 body!

Branka: -

sestava:

1. Radimský - 2. Franta, 4. Möbius, 9. Jungmann, 3. Kaufman, 10. Sláma - 6. Schindler, 7. Chmel (C)5. Soukup, 8. Russo - 11. Novák (47. 15. Císař)

na střídačce připraveni: 12. Černý, 13. Najbrt, 14. Hrach, 16. Cakl

Rozhodčí: Javorek; diváků: 30, bez karet

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

FK Litvínov - AFK LoKo Chomutov 1 - 0 (0:0)

V úvodu utkání se soupeř neustále tlačil na náš tým. Naši hráči nebyli v obranné činnosti tak aktivní, jako v předcházejícím utkání s Tatranem Kadaň, a tak si soupeř vytvářel velké množství brejků, měl dostatečný čas na vytváření šancí - naštěstí pro nás byl špatný v koncovce. V prvním poločase se dostal pouze do jediné vyloženější šance, kdy nás podržel brankář Radimský. My jsme naopak mohli skórovat. Martin Novák měl dvakrát možnost jít sám na brankáře, leč ani jednou neuspěl. Pokaždé si míč posunul daleko od nohy a zakončení v pádu nezvládl. Tyto dva momenty nás stály veškeré úsilí a body. Po špatném výkonu z prvního poločasu jsme paradoxně mohli vést!!! - poločas 0:0.

Po bouři v kabině začali naši borci druhý poločas aktivněji. Vytvořili si několik slibných šancí k zakončení, ale ani jednou na branku domácích nevystřelili. Naše aktivita však trvala pouhých 5 minut! Soupeř se během chvíle dostal do hry a ve 42. minutě přišel zkrat ve středu naší obrany, který musel hasit stoper Franta penaltovým zákrokem (ŽK). Přesto, že Jan Radismký penaltu zlikvidoval prohrávali jsme 0:1. Exekutor pokutového kopu totiž neměl problém vyražený míč poslat do sítě. Ve zbytku utkání jsme přesto mohli ještě skórovat. Poprvé - Novák s Chmelem mířili dva na jednoho ... a však vázla kombinace! Podruhé, když se k míči dostal po centru Franty Russo, ale rozhodčí mu nepochopitelně odmávali ofsajd. Pak už se řešila pouze výše skóre. To se nakonec nenavyšovalo, a tak jsme prohráli 0:1.

Kuriozitou je, že máme na svém kontě tři prohry a všechny 0:1. Je ale pravdou, že tato prohra je vůbec první venkovní.

Branka: -

sestava:

1. Radimský - 2. Franta, 4. Möbius, 8. Jungmann - 5. Císař (36. 15. Štol), 10. Sláma - 9. Russo (65. 12. Žbánek), 3. Chmelan, 7. Chmel (69. 16. Najbrt) (C)6. Soukup - 11. Novák (55. 13. Kaufman)

na střídačce připraven: 14. Hrach

Rozhodčí: Kirilák; diváků: 30, ŽK: 0:1, ČK: 0:0

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

AFK LoKo Chomutov - Tatran ZKZ Podbořany 0 - 1 (0:1)

I přes velmi aktivní vstup do zápasu (Russo nejprve střela mimo, v 9. minutě pak nastřelil břevno) jsme opět prohrávali. V 17. minutě jsme soupeři nabídli branku po zaváhání v naší obraně. Do konce prvního poločasu jsme měli několik náznaků k vyrovnání, avšak na týmu bylo znát opětovné zklamání z průběžného stavu.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s jedinou změnou - své posty si vyměnili Sláma s Císařem. Ve druhém poločase jsme soupeře přehráli a vytvořili si několik slibných pozic. Hostující brankář byl pro nás však nepřekonatelný ... navíc také proto, že naše zakončení nestálo prakticky za nic. Výjimku tvořil nádherný pokus, pro dnešek, kapitána Franty, který střelou do šibenice donutil hostujícího gólmana k zákroku dne. Vešekeré další změny v sestavě, pěkné průniky ... prostě nic již nezměnilo stav 0:1. Navíc v předposlední minutě mohli hosté zvětšit náskok na 0:2, ale jejich útočník přestřelil branku při samostatném úniku.

Pro žáky je tato prohra třetí prohrou 0:1 v řadě (celkově čtvrtou v sezoně) a náš propad tabulkou tak pokračuje.

Branka: -

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 2. Franta (C), 8. Jungmann - 3. Soukup, 10. Sláma - 6. Fuchs, 7. Chmelan, 9. Russo (62. 12. Žbánek) - 5. Císař (57. 13. Kaufman), 11. Novák (60. 15. Schneider)

na střídačce připraveni: 14. Černý, 16. Najbrt

Rozhodčí: Valenta; diváků: 60, bez karet

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

AFK LoKo Chomutov - FK Slavoj Žatec 1 - 2 (0:1)

Od úvodu zápasu bylo jasné kdo je favoritem. Soupeř nás zavřel na naši polovinu a již v 5. minutě šel do vedení. Naši obránci nechali soupeři ve zmatku nastalém po rohovém kopu příliš prostoru a hostující hráč se parádně opřel do míče. Byla z toho nádherná branka a stav 0:1. Naši chlapci se dále bránili soupeřovým atakům. Od 20. minuty jsme se navíc dostali do hry. Jako první se osmělil obránce Jungmann ... jakoby vyburcoval spoluhráče k lepšímu výkonu. Přesto jsme po poločase prohrávali solidních 0:1.

Soupeř si přijel pro drtivou výhru a poločasovým stavem jen "0:1" byl evidentně velmi zaskočen.

Na začátku druhého poločasu jsme však nepředváděli hru z první půle a nechali jsme se v úvodních pěti minutách soupeřem velmi zatlačit. Poté ale přišel náš čas. Ve 44. minutě se podél postraní čáry protáhl Jungmann a po centru do vápna udělal žatecký stoper chybu a míč přikepl Tichému. Ten bez váhání zamířil z voleje přesně k tyči - 1:1. Obrovský šok pro hosty, kteří nevěřili vlastním očím. V 50. minutě však soupeř z ničeho nic opět vedl. Nechali jsme projít jednoho z útočníků mezi třemi obránci a zakončil nechytatelnou střelou do šibenice - 1:2. O minutu později šli hosté do deseti (po druhé ŽK vyloučen hostující hráč).

Ve zbytku zápasu jsme byli lepší, aktivnější a nebezpečnější, ale branku se nám vstřelit nepodařilo. Nutno také podotknout, že nám za stavu 1:1 byla upřena penalta (již podruhé v sezóně). V závěru zápasu jsme při vidině bodu otevřeli zadní vrátka a ve dvou případech jsme nechali vyniknout brankáře Radimského.

Prohra 1:2 s prvním Žatcem však není žádnou ostudou. Je to nejlepší výsledek jaký kterýkoliv z týmů dokázal s tímto soupeřem letos uhrát. Všichni hráči, kteří k utkání nastoupili si tak zaslouží za toto utkání absolutní pochvalu. K bodu, s jinak suverénním Žatcem, nám chybělo jen velmi málo.

Branka: 44. Tichý

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 2. Franta (C), 8. Jungmann - 3. Soukup, 5. Novák - 11. Tichý, 10. Sláma, 9. Russo - 6. Fuchs (61. 14. Císař), 7. Chmelan

na střídačce připraveni: 12. Hrach, 13. Ridzoň, 15. Schindler

Rozhodčí: Schwarz; diváků: 70, ŽK: 0:2, ČK: 0:1

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

 

VČSA Ervěnice - AFK LoKo Chomutov 1 - 2 (1:1)

Od úvodu se nejednalo o žádné "tempo furioso". časté nepřesnosti hatily jak naši, tak i soupeřovu rozehru. Šance tak přicházeli, alespoň pro nás, ze standartních situací. Hned ta první byla pro domácí varováním. Po rohu stále zaskakujícího kapitána Franty (Chmel "stále nemocen") se míč z ničeho nic ocitl na tyči chybně vybíhajícího brankáře Ervěnic. O minutu později podobná situace, míč ideálně kopnutý na přední tyč však nedokázal nikdo nasměrovat mezi tyče. Ten se tak stal lahůdkou pro domácího brankáře. Za neproměňování šancí nás letos soupeři pravidelně trestají. V 9. minutě se tak zrodila první branka utkání, bohužel v naší síti. Míč za naší obranu si, pravděpodobně v ofsajdu stojící, útočník přiklepl do vápna a nedal Radimskému šanci - 1:0. Paradoxem je, že ofsajd neodmával náš pomezní! Naštěstí se nám povedla velmi rychlá odpověď. Ve 13. minutě jsme totiž těžili z naší taktiky. Kritizované nasazení leváka vpravo a praváka vlevo se vyplatilo, protože Bráborec si mohl míč od postraní čáry posunout na střed tak, že jeho lob skončil za zády domácího brankáře - 1:1. Do dvacáté minuty jsme si vytvořili ještě další dvě šance. V první selhal Fuchs, jehož zakončení nestálo brankáři za větší pohyb. V té druhé se Russo nádherně uvolnil na pravém okraji zálohy a mohl postupovat sám na branku. Bohužel zakončoval nepochopitelně z 20 metrů a jeho střela ohrozila spíše rohový praporek než branku domácích. Ti hrozili jen z nebezpečných brejků. Většinou je však v poslední chvíli dokázali naši obránci zastavit nebo domácím nevyšla koncovka. V poločase 1:1.

Hned po úvodní šanci druhého poločasu jsme šli do vedení. Po centru nedokázal nejistý domácí brankář udržet míč v rukou. Semlela se velká mela po níž Fuchs píchl špičkou kopačky do míče tak, že ne Bráborce zývala prázdná branka - 1:2. I díky častému střídání se pak hra kouskovala a soupeř se nedostal do trvalého tlaku. Hrálo se nahoru, dolu. Oba týmy prakticky na brejky. Z naší strany hrozil stále více nebezpečný Bráborec, se kterým si obránci Ervěnic nevěděli rady. V jednom případě dokonce běžel sám na branku, byl zezadu faulován, ale rozhodčí vytáhl pouze ŽK! V závěru zápasu nás 3* brilantně podržel gólman Radimský, jehož forma je v posledních zápasech výborná (jen tak dál). Naopak nám hořel pravý kraj obrany. Vedení jsme ale udrželi až do závěrečného hvizdu. V utkání se nastavovalo infarktových 6 minut po nichž jsme slavili třetí vítězství v sezóně (potřetí venku). V příštím kole jedem opět ven, na hřiště nepříjemného Krásného Dvora.

Branky: 13. a 41. Bráborec

sestava:

1. Radimský - 2. Franta (C), 4. Möbius, 8. Jungmann - 3. Novák, 5. Soukup - 9. Russo (50. 13. Kaufman), 10. Sláma (63. 15. Cakl), 11. Bráborec (66. 14. Žbánek) -  6. Fuchs (43. 16. Císař). 7. Chmelan (53. 12. Weiss)

Rozhodčí: Valenta; diváků: 30, ŽK: 1:0, ČK: 0:0

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

TJ Krásný Dvůr - AFK LoKo Chomutov 1 - 1 (0:0)

Kvalita domácích se potvrdila hned po minutě hry, kdy se po pasu středem hřiště dostal do samostatného úniku nejlepší střelec domácích, kterého však vychytal i tentokráte vynikající Radimský. Vůbec celá první půle byla spíše o aktivitě domácích, kteří hráli "z kopce". Naše obrana buď zlikvidovala domácí útok, či nechala vyniknou Radimského, domácí zastavovala také vlastní nepřesnost či ofsajdové postavení. My jsme v první půli nedokázali procházet přes domácího stopera (kapitána). V poločase tak nudných 0:0.

Hned po pěti minutách druhé půle jsme neuhlídali standartku a nepochopitelně volný kapitán poslal domácí do vedení. Radimský byl bez šance - 1:0. O minut později přišel na hřiště za nevýrazného Císaře Žbánek, na hrot se posunul Sláma. Ten rozhýbal do té doby nenápadný útok. Po pravé straně se ve druhém poločase daleko aktivněji zapojil Russo a po jedné z jeho akcí následoval rohový kop. Domácí brankář podběhl Frantův centr a na brankové čáře zahrál jeden z domácích obránců rukou. K penaltě se postavil kapitán Franta. Nádhernou střelou, která lehounce olízla břevno srovnal na 1:1. Nutno zdůraznit, že náš tým vyrovnávací branka nakopla. Soupeře jsme tlačili, ale výraznější gólovou příležitost jsme si již nevypracovali. Naopak soupeř chtěl trestat z brejků. Nutno ovšem pochválit obranu v čele se stoperem Frantou, popřípadě výtečně zasahujícím brankářem Radimským.

Branka: 47. Franta (P)

sestava:

1. Radimský - 2. Franta (C), 3. Novák, 8. Jungmann - 10. Sláma, 5. Soukup - 9. Russo, 7. Chmelan, 6. Fuchs (68. 14. Schindler) -  5. Císař (41. 13. Žbánek), 11. Tichý (52. 12. Weiss)

Rozhodčí: Hamáček; diváků: 30, ŽK: 0:1, ČK: 0:0

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

AFK LoKo Chomutov - FC Chomutov 0 - 0

Hosté také začali aktivněji a hned v 7. minutě jsme měli obrovské štěstí. Střela z pozavápna naštěstí byla tečována vedle Radimského branky, který by byl bezmocný. Ve 13. minutě jsme naopak mohli skórovat my. Naši největší šanci v zápase měl na kopačce navrátivší kapitán Chmel, který prošel středem hřiště a unikal naprosto osamocený na branku. Bohužel však zamířil do míst, kde stál brankář hostí a ten míč srazil na roh. Ve 20. minutě nás parádně podržel brankář Radimský, který zlikvidoval obdobnou šanci soupeře. Do poločasu se hrálo s velkými nepřesnostmi, a tak se nikdo nedivil, že byl stav v poločase 0:0.

Ve druhém poločase se chomutovští hráči zhostili role favorita a aktivněji napadali na naší polovině, takřka do nás "bušili", ale do vyložené šance se dlouho nemohli dostat. My jsme hrozili z brejků. V jednom z nich jsme mohli rozhodnout. Kapitán Chmel šel opět sám, ale tentokráte ani nezakončil a nechal se doběhnout stoperem hostí. V nastaveném čase nám pak vychytal remízu brankář Radimský, který konečky prstů vytáhl míč, který jsme snad všichni již viděli v síti.

Pro hosty jistě ztráta ... my za bod můžeme být, při troše soudnosti, asi rádi. Kdybychom však proměnili šance ... ale to nás trápí celou sezonu.

Branka: -

sestava:

1. Radimský - 3. Novák, 2. Franta, 5. Soukup - 8. Jungmann, 10. Sláma - 9. Russo (68. 13. Žbánek), 4. Chmelan, 6. Fuchs (43. 15. Štol) - 7. Chmel (C), 11. Tichý (47. 14. Císař - 65. 12. Weiss)

Rozhodčí: Valenta; diváků: 40, bez karet

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

 

1. FC Dubí - AFK LoKo Chomutov 3 - 0 (1:0)

Do utkání jsme nastoupili s jedním hrotovým útočníkem a cílem pokusit se neinkasovat do poločasového hvizdu. Tento přetěžký úkol (nepodařilo se zatím nikomu) jsme zuby nehty dokázali plnit 20 minut hry. V nich bylo sice Dubí aktivnější, ale až na dvě výjimku a nepřesné střely zdálky, nijak branku Radimského neohrozilo. Tou výjimkou č. 1 byla hned první minuta, kdy se domácí útočník řítil na Radimského sám, ten včasným vyběhnutím zamezil šanci k zakončení. Tou druhou situace z 13. minuty, kdy zakončoval po jednom z centrů domácí útočník velmi nepřesně z malého vápna. Ve 21. minutě jsme však inkasovali. Akci po pravé straně soupeřovi zálohy vyšperkovala zpětná přihrávka na velké vápno a neomylné zakončení ke vzdálenější tyči - 1:0. My jsme však nic nezabalili a dále jsme hráli svou "jistou ze zadu" na náhodný brejk. Ten vyšel dokonale v 28. minutě, kdy se kapitán Chmel řítil atakován stoperem na brankáře domácích. Se stoperem si v souboji tělo na tělo dokázal poradit hravě, ale brankáře pouze nastřelil. Potvrdil tak svou špatnou střeleckou formu v sezoně, ještě se stále netrefil! Tento moment jakoby nakopl náš tým. Soupeř se malinko uspokojil s vedením a čekal, že další branky přijdou sami. V poločase jsme ale hráli sympatických 1:0, což s favoritem všech favoritů byl na nás velmi slušný výsledek.

Druhý poločas jsme začali aktivně, ale Bráborcova střela ze 39. minuty nemohla znamenat výraznější nebezpečí. Ve 43. minutě pak Radismký opět čelil samostatnému nájezdu - a opět úspěšně. V 51. a 52. minutě přišly zlomové okamžiky utkání, které rozhodly o třech bodech pro domácí. Nejprve se ke střele z úhlu dostal nejlepší domácí hráč a míč,k naší smůle, zapadl od tyče do branky. Hned o minutu později pak domácí využili naší nekoncentrovanosti a míč který byl zdánlivě již v zámezí napálili před branku. Radimský míč pouze stlumil a nezbylo mu než v sedě smutně sledovat, jak na brankové čáře doklepává domácí hráč na 3:0.

Utkání se posléze víceméně dohrávalo. V 68. minutě ještě mohl snížit střídající Tichý, avšak jeho zakončení při postupu sám na branku zavánělo spíše úsměvným pokusem.

Branka: - 

sestava:

1. Radimský - 2. Franta (NC), 4. Möbius, 8. Jungmann - 5. Soukup, 3. Novák - 9. Chmelan (64. 14. Balog), 10. Sláma (53. 15. Tichý), 6. Fuchs (48. 16. Russo) -  7. Chmel (C) (61. 12. Weiss), 11. Bráborec (66. 13. Žbánek)

Rozhodčí: ?; diváků: 20, bez karet

Vedoucí: Votruba Karel; Trenér: Votruba Lukáš

AFK LoKo Chomutov - Sokol Údlice 3 - 0 (0:0)

Vítězství se nerodilo snadno. V prvním poločase jsme totiž nedokázali využít toho, že jsme byli jasně lepší a promarnili velké množství příležitostí. Hned ve 3. minutě se zpozavápna pokoušel otevřít skóre Sláma, ale hostující brankář střelu vyškrábl z rohu branky. Ve 12. minutě se pak aktivní obránce Jungamann dostal z úhlu k zakončení a brankář hostí měl opět práci. O minutu později běžel z úhlu sám na branku i Russo, krásně přeloboval brankáře hostí, ale na brankové čáře ho zastoupil stoper Údlic. V 18. minutě pak přišla největší příležitost. Chmel běžel na branku ze středu a úplně sám, jeho zakončení však bylo spíše přihrávkou hostujícímu brankáři. V poločase tedy 0:0.

Ve 40. minutě opustil hrací plochu Fuchs a nahradil ho Bráborec. O minut později se k míči ve vápně dostal nehlídaný Chmel a v další vyložené příležitosti nastřelil brankáře od nějž se míč odrazil do tyče - nemožné! Ve 47. minutě jsme se konečně dočkali. Trestný kop Russa od autové čáry zapadl na zadní tyči, od níž se ještě infarktově odrazil, do sítě - 1:0. O minutku později se k míči dostal Chmelan a zpětnou přihrávkou na velkém vápně našel Chmela. Ten prolomil svoji sezónní smůlu a vstřelil krásnou branku o tyč. Nádherná akce a 2:0. I v dalším pokračování jsme byli lepší, ale i díky střídání jsme spíše kontrolovali důležité 3 body. V poslední minutě pak střídající hráči dotlačili míč do sítě ještě jednou. V poslední minutě kopal roh Franta, nejmenší hráč na hřišti Tancoš (roč. 98) trefil hlavou břevno, míč se odrazil do chumlu, v němž ho nedokázal do sítě procpat Sláma ani mladý Štol. Branku v nastalém zmatku nakonec vstřelil další mladší žák Cakl, který přišel na hřiště až 13 minut před koncem zápasu.

Branky: 47. Russo, 49. Chmel, 70. Cakl sestava:

1. Radimský - 2. Franta (NC), 4. Möbius (63. 13. Žbánek), 8. Balog - 5. Soukup, 3. Novák - 11. Chmelan (60. 15. Štol), 10. Sláma, 6. Fuchs (40. 12. Bráborec) -  7. Chmel (C) (57. 16. Cakl), 11. Russo (65. 14. Tancoš)

Rozhodčí: Sobek; diváků: 25, ŽK: 1:0, ČK: 0:0

Trenér: Votruba Lukáš

Vedoucí: Votruba Karel

 

FK Klášterec nad Ohří- AFK LoKo Chomutov 1 - 4 (0:3)

Již v prvním poločase nakročili k pohodlnému vítězství. V 6. minutě unikl po pravém kraji obrany kapitán Chmel a jeho zpětnou střílenou přihrávku si domácí srazili do sítě - 0:1. Ve 20. minutě byl poté ve vápně faulován aktivní Fuchs a penaltu s přehledem proměnil Tomáš Möbius. Ve 25. minutě pak centr zleva prošel až na zadní tyč, kde neměl problém vsítit branku i Erik Russo. V poločase tak 0:3.

Trojité střídání do druhého poločasu mírně srovnalo obraz hry, přesto jsme byli lepším týmem. Své příležitosti však nevyužili ani Chmel či střídající Jungmann nebo Císař. Ve 44. minutě po ruce domácích proměnil druhý pokutový kop v zápase brankář Radimský. V 60. minutě pak před prázdnou brankou minul míč Hrach. V 63. minutě zahrál mimo vápno nepochopitelně rukou Möbius. Následný trestný kop vyrazil Radimský s pomocí břevna před branku, kde se domácí dokázali protlačit k dorážce a snížili na konečných 1:4.

Branky: 6. Chmel, 20. Möbius (P), 25. Russo, 44. Radimský (P)

sestava:

1. Radimský - 2. Franta, 4. Möbius, 5. Žbánek - 3. Novák - 9. Russo (36. 15. Štol), 10. Sláma (36. 12. Balog), 11. Chmelan, 6. Fuchs (50. 14. Hrach) -  7. Chmel (C), 8. Weiss (36. 13. Císař)

Rozhodčí: Javorek; diváků: 25, bez karet

Trenér: Votruba Lukáš