Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn zápasů dorostu (podzim) 1. část

10. 6. 2011

AFK LoKo Chomutov - SK Cítoliby 1 - 1 (1:1)

V rámci úvodního kola první fotbalové A třídy dorostenců zavítalo na naše hřiště družstvo z Cítolib. Šlo prakticky o souboj nováčků... Naše mužstov sice již 4 roky nehrálo nižší soutěž než A třídu, ale v jeho kádru byla většina hráčů, kteří ještě v minulé sezóně působili buďto v OP nebo ve starších žácích.

Trenér Libor Šopf, pro kterého to bylatéž premiéra v A třídě dorostu, poslal do základní sestavy hned 3 hráče ročníku 95´ (loňské úspěšné starší žáky), nechyběli ani loňští "áčkaři" Germek, Podraha či Kocourek. Ten již letos na jaře působil jako kapitán "B" týmu a pásku měl na ruce i dnes.

Naši hráči nastoupili v nových slušivých červených trikotech a od úvodu věrni barvě dresů "zatápěli pod kotlem". Hned v 6. minutě se po propadlém rohu dostal k míči novic v dorostu Chmel a po uvolnění dokázal zakončit. Brankář hostí míč s námahou volejbalově vyrážel. Ve 12. minutě si pak na centr Podrahy naběhl na zadní tyč Plos (na fotce), ale svou hlavičku bohužel nasměroval přímo do náruče brankáře. O dvě minuty později pak na Plose zívala prázdná branka. On místo střely volil přihrávku na Vondráčka, ten se dostal sám před brankáře, ale při zakončení padal a jeho střela branku minula. O další minutu později napálil právě Vondráček břevno soupeřovy branky. Dorostenci překvapili všechny (velmi slušná návštěva - přes 60 lidí) svou aktivitou a tím, jak soupeře přehrávali. Přesto od 19. minuty právě oni prohrávali. Soupeř dokázal využít brejkovou situaci a hostující útočník nedal Radimskému při zakončení šanci, trefil se přesně pod břevno - 0:1. Našim hráčům trvalo deset minut, než se z šoku oklepali. Pak udeřili i oni. Plos se náramě dostal od autové čáry až na malé vápno a zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče. Dlouho nikde nikdo nebyl. Až míč propadl až na velké vápna kde se v roli gólového zabijáka zjevil Podraha a trefil perfektně protilehlý kout branky - 1:1. Ve 34. minutě nás mohl do vedení poslat, dnes nevýrazný, Urbánek, ale jeho střelu vyrážel brankář na roh. Právě Urbánek byl pak ve 40. minutě střídán Zichem. Do poločasu se již nic závratného nestalo, a tak se do kabin šlo za stavu 1:1.

Kdo čekal od druhého poločasu podobné šance jako v dějství prvním, musel být po pauze zklamán. Moc se toho opravdu nedělo. Za zmínku stojí jen střídání Jirečka, za nějž nastoupil Král (54. minuta). Až v 62. minutě pak přišla první šance druhé půle. Podrahovi nádherně předložil míč střídající Zicho, střelec dne se však špatně zorientoval a míč poslal jen do boční sítě. V 66. minutě pak přišla jediná ŽK utkání, viděl ji hráč hostí za "řeči". V 75. minutě přišla i největší šance hostí na vítězství. Po rohovém kopu naši nepokryli nejvyššího hráče soupeře a ten hlavou z 6 metrů naštěstí přestřelil. V 85. minutě pak přišla šance pro Krále. Ten mohl unikat sám na branku, jenže soupeřův obrance si pomohl rukou a míč odstranil. Ani hlavní rozhodčí a ani asistent Bláha však situaci zřejmě dobře neviděli... Po jedné nastavné minutě bylo utkání ukončeno za stavu 1:1.

Branka: 29. Podraha

sestava:

 

1. Radimský - 2. Kocourek (C) 3. Germek, 10. Vondráček, 11. Möbius - 9. Plos, 7. L. Jiránek (74. 13. Frollo), 4. Chmel, 6. Podraha - 8. Urbánek (40. 14. Zicho), 5. Jireček (54. 15. Král)

na střídačce připraven: 16. Russo, 22. Kubík, ŽK: 0:1, ČK: 0:0
Rozhodčí: Javorek, R. Votruba, Bláha; diváků: 65

 

 

TJ Hrob - AFK LoKo Chomutov 2 - 3 (2:0)

Ve druhém kole jsme zajížděli do podceňovaného Hrobu, který dostal minulý týden desítku od Podbořan. Hned v úvodu bylo vidět, že nás ani náhodou nečeká tak jednoduché utkání jak si mohli někteří myslet. Míč jsme drželi na kopačkách převážně my, špatně jsme však nakládali s jednotlivými příležitostmi. Soupeř nebezpečně hrozil z rychlého protiútoku do naší nepřipravené obrany. Jeden z nich Hrobu vyšel gólově. Domácí hráč utekl s míčem po levé straně a po zemi „anglikem“ překonal poprvé Radimského. Příležitosti ke skórování jsme ale nadále měli. Po Plosově přihrávce se Vondráček dostal až sám před brankáře, přízemní střelou však levou tyč těsně minul. Za obranu soupeře jsme se dostali v první půli několikrát, včasným vyběhnutím je však povětšinou řešil domácí brankář. Soupeř nakonec trestal i podruhé. Hrobský útočník se po pravé straně prosadil tvrdou střelou z úhlu k protilehlé tyči. Do konce půle jsme ale ještě mohli získat snížení stavu. Rozhodčí po faulu na Vondráčka nařídil pokutový kop. Ten ale naneštěstí Plos trestuhodně neproměnil, jeho střela pravou tyč minula. Poločas tedy skončil vedením Horbu 2:0. Druhou půli odstartovalo střídání. Místo Jirečka byl na plac poslán delší dobu absentující Koblasa a zároveň se Vondráček přesunul na pozici útočníka. Tento tah vyšel na jedničku a ihned byla k vidění o poznání účelnější hra směrem dopředu. Po jednom z centrů z pravé strany zahrál domácí stoper jasně rukou a rozhodčí ukázal podruhé v utkání na penaltový puntík. Balon si vzal tentokráte Vondráček a s přehledem k levé tyči penaltu proměnil. Na vyrovnání jsme nečekali dlouho. Byl to znovu Vondráček, který přešel individuálně přes několik hráčů soupeře včetně vykoupaného brankáře a levačkou ve skluzu trefil odkrytou branku. Dramatické avšak zasloužené vyrovnání tedy zařídil muž s desítkou na dresu. Deset minut poté se navíc znovu Vondráček dostal s míčem až do vápna, kde se nejlépe zorientoval Podraha a jeho branka se zasloužila o parádní obrat v už tak dramatickém utkání. V 80. minutě musel být po tvrdém střetu vystřídán Fibrich a místo něj se na hřiště podíval také ne zcela uzdravený Král. Domácí museli náhle otevřít hru, ale žádnou vyloženou příležitost si nevytvořili. V závěru ještě mohl pojistit vedení Urbánek, jeho střelu nakonec z čáry vykopával domácí stoper. Po závěrečném hvizdu jsme se tak v utkání plném nervů a napětí radovali my.

Branky: 60. (P) a 65. Vondráček, 75. Podraha

sestava: 

 

1. Radimský - 2. Kocourek (C) 3. Germek, 10. Vondráček, 11. Möbius - 9. Kubík, 5. Fibrich (80. 15. Král), 6. Podraha, 7. Plos - 8. Urbánek, 11. Jireček (48. 13. Koblasa)

 

Rozhodčí: Sedláček; diváků: 30, ŽK: 1:4 (Vondráček, Kocourek, Germek, Kubík), ČK: 0:0

ŽK: 1:4 (Vondráček, Kocourek, Germek, Kubík)

 

 

AFK LoKo Chomutov - Hvězda Trnovany 1 - 2 (0:1)

V úvodu utkání jsme měli obrovskou šanci, v chumlu před brankou však čarovali obránci i brankář hostí. Poté začalo ostřelování tyčí a břeven. Nejprve od hostí, jednou trefili tyč Radimského branky, dvakrát pak nastřelili břevno. Poté z naší strany odpovídal z trestného kopu Plos. Po půlhodině hry šli do vedení hosté, když si po bleskové rozehře soupeře nedokázal ve vápně poradit se soupeřem Urbánek a hostující útočník pohotvě prostřelil Radimského - 0:1, takový byl i poločasový výsledek.

Ve druhém poločase přestali hosté hrát a jejich agresivní hra v zadních řadách vyústila v 6 žlutých karet na jejich účtu. Bohužel naši hráči tvrdou hru neunášeli a někteří z nich museli být též napomínání ŽK, popřípadě střídáni. Každopádně jsme měli více ze hry, ale stále nám chybělo gólové vyústění. To přišlo v 75. minutě. Centr Kocourka z prostoru od střídaček propadl nečekaně až za záda brankáře hostí. Nutno podtknout, že na této brance měl velký podíl clonící Vondráček. Když už se zdálo, že je zápas u konce a do šancí se dostáváme jen my, přišel krutý trest. V 89. minutě se po ojedinělém brejku radovali hosté - 1:2.

Branka: 75. Kocourek

sestava:

1. Radimský - 2. Kocourek (C) 3. Germek (63. 13. Russo), 6. Fibrich (59. 14. Möbius), 4. Koblasa - 5. Král, 7. Kubík, 8. Urbánek, 9. Plos - 10. Vondráček, 11. Jireček (46. 12. Chmel)

Rozhodčí: Mydlář, L. Votruba, R. Votruba; diváků: 30, ŽK: 3:6 (Fibrich, Germek, Kocourek), ČK: 0:0

 


 

Tatran ZKZ Podbořany - AFK LoKo Chomutov 7 - 1 (2:0)

Od úvodu utkání bylo vidět, že jsou domácí hráči fotbalově "políbení" a v nohou mají celkem slušný fotbalový um. Naši hráči jim však dokázali vzdorovat a dvě branky v prvním poločase inkasovali po hrubých individuálních chybách ve středu pole. Domácí si sice vytvořili více šanci, ale v nich se buďto zaskvěl vynikající Radimský a nebo si domácí střelci špatně poradili se zakončením. V poločase tak slušných 0:2.

Ve druhém poločase se naši hráči snažili bojovat s urputným soupeřem daleko aktivněji směrem vpřed, to ale znamenalo otevřená vrátka v naši obraně. Přesto, že se obraz hry zdánlivě vyrovnal, patrný rozdíl byl v zakončení! Soupeř dokázal trestat každou druhou až třetí střelou gólem... naši bohužel ne. Jedinou naší vlaštovku v utkání tak zaznamenal Erik Russo, pro kterého byla tato branka první v dorostenecké kategorii. Nutno také zmínit, že podbořanský Tatran inkasoval vůbec poprvé v sezóně. A nemuselo zůstat jen u jedné branky. Hned dvakrát se řítil sám na branku Vondráček, ale v obou situacích si míč špatně pokryl a zakončoval z bezprostřední blízkosti brankáře - přímo do něj. Soupeř se naopak dokázal prosazovat s naprostou lehkostí a vítězství 7:1 je v tomto ohledu zasloužené, pro nás však velmi kruté.

Branka: 61. Russo

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 2. Kocourek (C), 5. Fibrich, 3. Germek, 10. Vondráček - 6. Plos, 9. L. Jiránek, 8. Urbánek, 11. Russo (82. 12. Jireček) - 7. Kubík

Rozhodčí: Kořán; diváků: 30, ŽK: 3:3 (Kocourek, Kubík, Fibrich), ČK: 0:0

 

 

AFK LoKo Chomutov - SFK Meziboří 6 - 0 (1:0)

Přesto, že naši hráči nepředvedli na hřišti ani z poloviny svůj um, na špatně hrajícího soupeře to dnes stačilo. V prvním poločase jsme se však protrápili k jedné jediné brance, kterou ve 25. minutě zaznamenal Vondráček. Jinak se v prvním poločase na hřišti moc nedělo, když už přišla z naší strany hrozba, katastrofálně jsme zakončovali. Ve 40. minutě pak gólovou střelu Plose vytáhl hostující brankář na břevno branky. V poločase tak hubeně 1:0.

Ve druhém poločase jsme začli tak, jak první půle končila - Plos přestřelil z malého vápna odkrytou branku. Přesto včas přišel náš gólostroj. V 50. minutě zvyšoval na 2:0 kapitán Kocourek. V 60. minutě pak po faulu na Fibricha skóroval z penalty Čonka. V 65. minutě přidal další gól, tentokráte hlavou, opět Vondráček - 4:0. V 68. zvýšil již na 5:0 Podraha a soupeř byl zjevně bez šancí, naopak - začala se projevovat jeho zákeřnost. Soupeř nás okopával a začínal se postrkovat. Po jedné z těchto strkanic vlétl do situace nešikoveně kapitán Kocourek a za vzájemné vrážení viděli ČK jak hráč hostí, tak i náš kapitán. Při hře 10 na 10 pak ještě skóroval Vondráček a završil tak hattrick - 6:0. 

Branka: 25., 65. a 79. Vondráček, 50. Kocourek, 60. Čonka (P), 68. Podraha

sestava:

1. Radimský -  11. Möbius, 5. Fibrich, 3. Čonka, 6. Sivák - 9. Plos (NC)4. L. Jiránek, 7. Podraha - 8. Urbánek (69. 14. Vaclík) - 10. Vondráček, 2. Kocourek (C)

na střídačce připraven: 12. Koblasa, 13. Jireček, 15. Russo, 16. Germek, 20. Kubík

Rozhodčí: Schwarz, L. Votruba; diváků: 20, ŽK: 2:3 (Fibrich, Čonka), ČK: 1:1 (75. Kocourek)

 

 

AFK LoKo Chomutov - SK Havran Kryry 3 - 5 (1:1)

      V dnešním utkání jsme přivítali SK Havran Kryry. Museli jsme se vypořádat s absencí kapitána Kocourka, který si odpykával trest za červenou kartu z minulého utkání a pásku tak převzal navrátilec Čonka. Ihned od úvodu jsme se prezentovali aktivní a běhavou hrou a protivníkovi jsme tak roli papírového favorita značně znepříjemňovali. Obrany obou celků však útočníky do žádných vyložených šancí doposud nepouštěli, z obou stran tak hrozilo především po závarech a standardních situacích. Po půlhodině hry pomezní rozhodčí špatně zhodnotil situaci a odmával rohový kop, ze kterého se hosté poprvé radovali. Balon se totiž nešťastně odrazil od hlavy Podrahy přímo za bezmocného Radimského. Gól nás však nepoložil, naopak jsme přebírali aktivitu na hřišti my. Brejkovou situaci tří proti dvěma vyřešil Vondráček přihrávkou na nepokrytého Plose, jeho střela však pouze lízla boční spojnici tyčí. V další šanci se po trestném kopu snesl balon až na Vondráčka, jenž však míč stihl líznout jen špičkou kopačky a střela se tak dobelhala do připraveného brankáře hostů. Se stupňující aktivitou přišla zasloužená vyrovnávací branka. Trestný kop Čonky hlavou prodloužil nejprve stoper hostí a následně také Sivák, balon tak zapadl těsně pod břevno. Poločas tedy skončil se stále otevřeným skóre 1:1 a sliboval kvalitní fotbal do poločasu druhého.

     Ten skutečně přišel i ve druhé půli a hned v první akci druhého poločasu byl v pokutovém území stažen k zemi Vondráček a rozhodní ihned ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil střelec posledního utkání Čonka, gól ale bohužel nedal. Jeho tvrdou střelu gólman skvěle vytáhl na břevno, balon se od něj odrazil k hostujícímu hráči, který dlouhým nákopem poslal do útoku svého spoluhráče. Ten situaci jeden na jednoho nevyřešil ideálně a nechal vyniknout ke skvělému zákroku Radimského. Balon se ale naneštěstí od něj odrazil k dalšímu hráči Havranu, jenž se už do prázdné nemýlil. Pro zajímavost se jedná už o naší třetí neproměněnou penaltu v sezoně. Od inkasované branky neuběhli ani tři minuty a hosté se radovali potřetí! Únik po pravé straně vyřešen přihrávkou, následná střela se rovnala vedení Kryr v poměru 1:3. Zbraně jsme však nesložili ani tentokrát. Havran navíc v tu dobu dohrával o deseti, jelikož se nechal za jasný skluz zezadu na Fibicha vykartovat hostující obránce. Za nás se několikrát neúspěšně snažil o vstřelení branky také Čonka z přímého kopu, brankář domácích však míče vždy dokázal vyrazit. Stav jsme ale nakonec přeci jen zkorigovali. Rohový kop Plose k velkému překvapení všech skončil až v brance protentokráte lehce dezorientovaného havranského brankáře, který balon do branky ještě usměrnil. Gól nás povzbudil k větší aktivitě než doposud. Srovnat mohl Vondráček, který se dostal s míčem až do pokutového území, jenže kličkou brankáři se dostal do příliš velkého úhlu a nemohl tak ani střílet, ani přihrávat spoluhráčům před prázdnou brankou. Hosté pak přidali další branku a odskočili podruhé v utkání na rozdíl dvou branek, znovu jsme se ale vzchopili a zmírnili stav brankou střídajícího Koblasy, který prostřelil gólmana střelou mezi nohy. Drama mohl dokonat Čonka, jeho gólovou střelu z přímého kopu ale zákrokem zápasu vytáhl brankář Kryr. V nastaveném čase jsme pak inkasovali ještě jednu branku, kdy po rohovém kopu zůstal na malém vápně hráč úplně osamocen. Skóre tak skončilo 5:3 z pohledu Kryr, které však nereflektuje naši aktivitu po celé utkání. 

Branky: 40. Sivák, 68. Plos, 75. Koblasa

sestava:

1. Radimský -  4. Möbius, 5. Fibrich, 3. Čonka (C)6. Sivák - 8. Král, 10. Vondráček, 2. Podraha, 9. Plos - 11. Russo (65. 13. Koblasa), 7. L. Jiránek

na střídačce připraven: 12. Jireček, 15. Vaclík
Rozhodčí: Sobek; diváků: 10, ŽK: 2:3 (Fibrich, Podraha), ČK: 0:0

 

 

FK Klášterec - AFK LoKo Chomutov 5 - 3 (0:2)

   V dnešním utkání, ve kterém jsme jeli na půdu Klášterce, jsme již chtěli naplno bodovat a úvod zápasu tomu opravdu nasvědčoval. Aktivním přístupem jsme získávali odražené míče, měli jsme i mírnou převahu. Hned v páté minutě jsme zahrávali po jasném podražení Vondráčka pokutový kop. Balon si vzal nešťastník z minulého zápasu Čonka a tentokráte s přehledem proměnil, brankář proti jeho tvrdé a přesné střele neměl nejmenší nárok. Netrvalo dlouho a bylo to už 2:0. Sivák přesnou přihrávkou našel Fibricha a ten střelou mezi nohy brankáři zvýšil vedení. I nadále jsme hrozili především my. Velkou šanci měl Plos, placírkou ale minul branku. V další příležitosti se odražený balon ze skrumáže před brankou odrazil k volnému Vondráčkovi, jeho gólový halfvolej ale trefil clonícího protihráče, od kterého šel míč těsně vedle tyče. Poločas uzavřela střela Čonky z volného kopu, která kolem tyče jen těsně prosvištěla. V první půli jsme soupeře téměř do ničeho nepustili a úkol do půle druhé tak zněl rozhodnout utkání co nejdříve.

     To se však nepovedlo. Soupeř hned od úvodu působil živějším a aktivnějším dojmem, naši hráči se do šancí dostávali zřídka. Hladový Klášterec se branky dočkal v 52. minutě, kdy se prosadil přesnou střelou domácí forvard. Gól domácí povzbudil ještě k větší aktivitě a za pár minut přišlo vyrovnání. Klášterecký záložník s přehledem proběhl po celé pravé lajně a jeho přesný centr přeletěl brankáře Radimského až k domácímu útočníkovi, pro kterého nebyl nejmenší problém trefit z čáry prázdnou branku. Za necelých 10 minut svítilo na ukazateli skóre už 3:2. To se soupeřův hrot prodral v pokutovém území sám přes tři naše hráče a na zlatém podnose předložil míč před prázdnou branku, kde již čekal osamocený spoluhráč. Za tohoto stavu jsme se konečně probrali ze spánku a dočkali se kýženého vyrovnání. Plos se u rohového praporku uvolnil přes několik hráčů a předložil míč před prázdnou branku Sivákovi, který přesnou střelou srovnal poměr branek. Gól nás nabudil k dalšímu obléhání branky. Sám na gólmana se řítil Sivák, skluzem však do něj nešetrně zajel a ten musel následně pro šrám vystřídat. Snaha o vítěznou branku však otvírali vrátka pro rychlé kontry domácím, kteří je bohužel dvakrát využili a rozhodli tak o výsledku utkání.

Branky: 5. Čonka (P), 15. Fibrich, 70. Sivák

sestava:

1. Radimský - 3. Čonka (C) - 4. Möbius, 6. Koblasa, 2. Král - 7. L. Jiránek, 8. Podraha (85. 12. Russo), 10. Vondráček, 9. Plos - 11. Sivák, 5. Fibrich

na střídačce připraven: 13. Jireček

Rozhodčí: Dušek; diváků:  50, ŽK: 2:2 (Vondráček, Fibrich), ČK: 0:0

 

 

AFK LoKo Chomutov - FK Postoloprty 1 - 1 (1:0)

Naši se se soupeřem popasovali dobře a už po půlhodině hry otevřel po pěkné akci skóre Plos. Vymotal se kolem obránce a ranou pod břevno se nepletl - 1:0. Hosté mohli ještě v první půli srovnat, ale jejich střela ze 36. minutě se otřela pouze o břevno. V poločase tak 1:0.

LoKoťáci však postupem času odpadali ze hry a soupeř s úbytkem času musel přidávat. V 68. minutě se pak dočkal srovnání, když po centru z levé strany a náběhu před branku skóroval bez problémů hostující forward.

Konečnou remízu 1:1 může náš dorost nakonec brát přesto, že jsme nějšvětší šanci měli my. Kubík se z úhlu řítil sám na branku, ale postoloprtského brankáře neprostřelil. Na obou stranách se také ukázali brankáři, kteří předvedli na každý ještě po dvou fantastických zákrocích.

Branka: 31. Plos

sestava: 

 

1. Radimský -  4. Möbius, 10. Vondráček, 3. Čonka (C)11. Král (73. 13. Koblasa) - 6. Russo (60. 14. Urbánek), 5. Fibrich, 7. Sivák, 9. Plos - 6. Jireček (53. 12. Kubík), 2. Kocourek (C)

 

Rozhodčí: Ilavskij; diváků: 40, ŽK: 1:5 (Fibrich), ČK: 0:0

 

VČSA Ervěnice - AFK LoKo Chomutov 1 - 0 (1:0)

Na půdu průběžně vedoucího celku soutěže jsme vyrazili oslabení o několik hráčů. Chyběl stoper Fibrich, bek Möbius a pro zranění nakonec nenastoupil ani Vondráček. Ihned po pár minutách hry se domácí vřítili do pokutového území soupeře, ve kterém se ervěnický útočník velmi pohotově skácel bez přičinění našich hráčů k zemi a rozhodčí Javorek se v takových situacích nemýlí – penalta. Při exekuci si Radimský vybral druhý kout branky a bylo to 1:0. Hra byla jinak v celku vyrovnaná a ani jeden celek si nevytvářel nějaké tutové šance, naší levou stranu však po většinu střetnutí větral aktivní Bundzík. Po jednom z centrů se míč odrazil od Krále směrem k brankáři Radimskému, který se ještě ujišťoval zda míč může chytit do rukou. Pan Javorek však znovu nepřekvapil a nařídil další standardní situaci. Bundzík však hradbu těl stojících v brance neprostřelil a stav tak zůstal nadále neměnný. Nic zajímavého se už nadále nedělo a skóre tak stále nahrávalo domácím.

     Do druhé půle naskočil hrot Kubík namísto Podrahy, kterému se ozvalo staré zranění a do druhé půle už tak nenaskočil. Hra byla rozkouskovaná častými zásahy sudího Javorka a tak nebyl k vidění ani žádný extra fotbal. Domácí znovu zahrozili po rohovém kopu, kdy po gólové hlavičce skvělým reflexem zachraňoval na čáře Radimský. V celém utkání jsme si nevytvořili ani jednu gólovou šanci, vzrušením tak znamenalo pouze vyloučení Krále za nakopnutí zezadu vůči soupeři. Soupeř se proti deseti dostal několikrát až do pokutového území, vždy jsme ale nebezpečí dokázali odvrátit.

Branka: - 

sestava:

1. Radimský - 3. Čonka - 9. Král, 6. Sivák, 2. Kocourek (C) - 4. Šmat, 7. L. Jiránek, 8. Podraha (46. 13. Kubík), 5. Russo (70. 12. Plos) - 10. Koblasa, 11. Jireček

Rozhodčí: Javorek; diváků: 50, ŽK: 3:1 (Kubík), ČK: 0:1 (Král)

 

 

AFK LoKo Chomutov - SK Kopisty 2 - 5 (1:2)

V úvodu utkání jsme otěže hry přebrali my a vytvořili si také první gólovou. Hned v páté minutě trefil Čonka z přímého kopu jen brankáře, který však balon jako na podnose předložil Möbiusovi takřka před prázdnou branku, on však šancí pohrdl a nastřelil pouze břevno soupeřovi branky. To však bylo z naší strany na delší dobu vše, naštěstí si ale ani soupeř nevytvářel žádné gólové příležitosti. Přišla však 30. minuta a radost pro domácí. Čonkův zahraný přímý kop doplachtil až na hlavu Vondráčka, který se k tyči nemýlil a vstřelil úvodní branku utkání. Z gólu jsme se však radovali sotva deset minut a bylo srovnáno. Centrovaný balón přeletěl nohy Kocourka a doplachtil přímo na nohu nekrytého protihráče, který svoji střelou nedal Radimskému šanci. Gólem do šatny stihli ještě Kopisty strhnout vedení na svoji stranu a před námi tak stál nelehký úkol.

     Do druhé půle jsme však nastoupili jako vyměnění. Uběhlo šest minut a světě byl vyrovnávací gól. Střelcem byl znovu Vondráček, když se po standardní situaci prosadil podruhé netradičně hlavou. Gól nás nabudil k větší aktivitě. Důkazem toho byla šance Podrahy, který se už řítil sám na branku soupeře, v poslední chvíli ho však dostihl obránce soupeře a šanci mu zmařil. O pár minut měl zaděláno na hattrick agilní Vondráček, sám před brankářem ale branku minul. Ani třetí vstřelený gól soupeře nás nepoložil a šance jsme si dál vytvářeli. Přízemní střelu Plose musel konečky prstů vytáhnout na roh brankář Kopist. Pár minut poté si však trestuhodně Jiránek příliš pohrával s balonem blízko našeho pokutového území, což se mu stalo osudným. O balon přišel a soupeřův útočník si následně vychutnal celou naši překvapenou obranu. Tatáž situace nastala o pár minut později pouze s tím rozdílem, že Jiránka nahradil v hlavní roli obránce Sivák. Do konce utkání se již nic závratného nestalo a skóre tak zůstalo neměnné.

Branky: 30. a 51. Vondráček

sestava:

1. Radimský -  3. Čonka - 6. Sivák, 5. Fibrich, 2. Kocourek (C)4. Möbius, 7. Jiránek, 10. Vondráček, 9. Plos - 10. Russo (46. 12. Podraha), 11. Šmat (60. 13. Kubík)

na střídačce připraven: 14. Jireček

Rozhodčí: Javorek; diváků: 20