Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn zápasů starší žáci "A" (jaro)

8. 6. 2011

AFK LoKo Chomutov - FK Louny 7 - 2 (1:0)

Starším žákům odstartoval jarní boj o záchranu v KP domácím duelem s FK Louny. Ty přijeli do Chomutova jako velký favorit. Do kapes nám nehrál ani fakt, že v týdnu onemocněl brankář Cakl a gólmana mladších žáků jsme bohužel využít nemohli. V poli se představili i dvě nové posily. Na pravém kraji zálohy si premiéru v KP odkopal Petr Frič a v útoku Láďa Červeňák z Kyjic. V brance pak nahradil již zmiňovaného Cakla David Hampl, který se ze všech špatných řešení gólmanské otázky, zdál nejlepším.

 

Začátek zápasu vypadal tak, jak jsme předpokládali. Soupeř nás nechtěl podcenit a vletěl na nás doslova od prvních vtěřin zápasu. V prvních minutách jsme se dostali pod tlak. Zakončení jsme však nepřipouštěli v nijak velké míře. Velké množství střel jsme dokázali zablokovat, pár ran mířilo mimo. Rozhodně nás v první půli nezklamal ani tah s nasazením Davida Hampla do branky. Gólových šancí bylo opravdu pomálu, když už, tak hrozil soupeř. My jsme přesto nezalézali jen před vlastní vápno a snažili jsme se i o útok. Bohužel jsme naráželi na nepřesnosti. Do vedení jsme však mohli jít my. Ve 30. minutě se pravý bek Soukup dostal k míči a pěkným lobem za obranu vyzval ke gólu Nováka. Ten byl u míče dříve, než vybíhající brankář, Martin se pokusil ho přehodit, bohužel jen o kousek překopl i branku. Jak už to tak bývá, místo vedení jsme prohrávali. O minutu později se po kličce Wälzerovi prosadili domácí, bohužel tento gól značně ovlivnil fakt, že v brance nestál brankář... leč nás David Hampl v první půli vyloženě podržel... v půli tak celkem smolně 0:1.

 

Poločas nám přišel vhod, vyjasnili jsme si některé problémy, které nám komplikovali hru směrem vpřed a do druhé půle jsme vstoupili s myšlenkami na body.

 

A také že ano... úvod druhé půle byl jasně v naší režii. Akce jsme najednou dotahovali až k vápnu. Kombinovali jsme ve větším počtu hráčů a hra vypadala lépe... až nečekaně. Ve 39. minutě se pak na hranici vápna dostal míč k Novákovi, který ho ideálně do uličky předložil Červeňákovi a ten lobovanou střelou srovnal stav nečekaně na 1:1. Soupeř byl očividně inkasovanou brankou doslova šokován. Bohužel jen pár vteřin. O dvě minuty později se dostal (zbytečně) zadarmo k rohovému kopu, který si nešťastný "brankář" Hampl srazil na přední tyči do branky - 1:2. Obraz hry se najednou nečekaně změnil... nemá ani cenu popisovat co tento gól s našimi hráči udělal. Za dalších pět minut, tedy ve 45. minutě jsme prohrávali 1:5!!! Neuvěřitelně mě v tu chvíli zklamali hráči, na které spoléhám, bohužel... V dalším průběhu jsme se vzpamatovávali. Ani tak ne, ze hry soupeře... spíš z faktu, že najedou nehrajeme o body, ale pouze o čest. Navíc nám nepomohla včerejší prohra Bíliny v Neštěmicích, která nás poslala na poslední místo. I tohle všechno měli kluci v hlavě a nedokázali se s tím najednou srovnat... V 54. minutě jsme se dočkali podruhé. Faul na Wälzera v pokutovém území potrestal Franta bezpečně proměněnou penaltou - 2:5. Mimochodem jsme kopali teprve první penaltu v sezoně (ani "B" tým nekopal PK). V poslední čtvrthodince pak zvolnil tempo i soupeř a mohli jsme snížit na daleko menší rozdíl. Střelecké možnosti měli Šťastný, Novák i Hrach. Bohužel jsme k zakončení dovedli (už za stavu 2:6) až akci po trase Hrach - Novák - Wälzer, který nastřelili pouze brankáře. Míč se mu však odrazil před prázdnou branku, kterou však nepochopitelně levačkou netrefil. V závěru pak Louny přidali centrem (!!) další gól.

Bohužel dnes proti nám stálo více faktorů. Zápas jsme i přes nepřízeň osudu prohrát nemuseli. Rozhodlo pět minut zápasu mezi 40 a 45 minutou... a je to veliká škoda..

Branky: 39. Červeňák, 54. Franta (P)

sestava:

1. Hampl  5. Soukup, 2. Franta (C), 4. Žbánek - 11. Císař - 6. Wälzer, 7. Chmelan, 10. Šťastný, 8. Frič - 3. Novák, 13. Červeňák

hokejově dostřídávali 9. Hrach, 12. Tancoš, 14. Štol

 

 

AFK LoKo Chomutov - FK Litoměřice 1 - 1 (1:0)

V zápase dalšího kola krajského přeboru jsme doma přivítali Litoměřice. Podzimní vzájemné střetnutí jsme prohráli 0:2. Dnešní zápas byl vzájemným duelem číslo 2 v této věkové kategorii.

 

Úvod zápasu nám naprosto vyšel. Soupeře jsme nepřehrávali fotbalovostí, ale bojovností a rychlou chytrou kombinací jsme se dostávali do šancí. Pomáhali nám také standartky. Po jedné z nich se míč snášel na malé vápno, kam se fantasticky dostal Jirka Chmelan. Bohužel nevyužil nevybíhajícího brankáře hostí a míč k němu poslal slabě a zády! Další aktivita vyložené šance nepřinášela. Soupeř se sice snažil, ale na nově složenou a pozorně bránící obranu nestačil. Ve 20. minutě jsme se dočkali. Hostující stoper podcenil malou domů, které si všiml i Novák a dral se dobíhat míč. Hráč Litoměřic si ještě všiml pohybu našeho hráče a reagoval. Při hostující smůle se však srazil s vlastním brankářem (kterého zranil, následovalo střídání). Novákův důraz pak znamenal vedení 1:0. Gól nás nakopl, o chvíli později pálil pěkně Šťastný, náhradní brankář si však poradil. Ve 28. minutě nás prvně v zápase podržel Cakl. Brejk hostí dotáhl jejich záložník až k pokutovému území. Po kličce na Frantu pálil do protipohybu brankáře, ten však mrštně vytasil fantastický zákrok a míč vyrazil na roh. Více se v první půli nedělo - nadějných 1:0.

 

Bohužel jsme však nedokázali na první poločas navázat. I přes výsostné upozornění na soupeřovu aktivitu ve druhém poločase,... přes nadšení z pěkného poločasového výsledku... nepodařilo se.

 

Opět jsme zanevřeli na útok a spoléhali se jen na obranu. Soupeř si připravoval řadu šancí, avšak neměl štěstí v zakončení, popřípadě zasáhl dobře Cakl. My jsme z ojedinělých útoků branku nedali. Srovnání přišlo 15 minut před koncem. Soukup propadl v souboji před velkým vápnem a rána z 18 metrů zaplachtila k tyči. 

Remíza mrzí, protože jsme soupeře mohli stáhnout do bojů o záchranu. A hlavně, škoda polevení ve výkonu. Neštěmice (které měli volno) jsme stáhli na rozdíl dvou bodů, v příštím týdnu pauzírujeme my.

 

Branky: 20. Novák

sestava:

1. Cakl  5. Soukup, 2. Franta (C), 6. Mrázová - 4. Císař, 8. Kalčev - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 11. Hašek - 3. Novák, 9. Bláha

hokejově dostřídávali 12. Wälzer, 13. Tancoš, 14. Štol

 

VČSA Ervěnice - AFK LoKo Chomutov 0 - 0, pen: 4:3

Poprvé v historii nastoupili naši starší žáci do severočeského poháru s názvem JOMA CUP. Jako nenasazený tým KP museli odehrát již první kolo, ve kterém se střetli se špičkovým týmem 1. A třídy. Všeobecně se tak očekávalo velice vyrovnané utkání. V naší sestavě se oproti zápasu s Litoměřicemi událo pár změn. Ta hlavní - neměli jsme k dispozici brankáře, a tak musel chytat (opět) David Hampl, který chránil naši svatyni i v prvním jarním zápase KP.

I proto jsme chtěli hrát aktivně směrem vpřed, aby soupeř neměl mnoho příležitostí prověřovat našeho "brankáře". I díky častým drobným faulům soupeře jsme měli ve většině prvního poločasu optickou převahu. Soupeř měl jednu vyloženější šanci, když se po chybě v komunikaci naší obrany dostal do dobré šance domácí útočník, jenže mířil mimo. Další slabší střely soupeře lehce lapil Hampl. My jsme měli v první půli směrem vpřed více ze hry. Nebezpečně několikrát pálil Šťastný, z úhlu se pak sám řítil Novák, branku ale netrefil. Ke gólu se tlačili i Štol, případně Slezák, ale nezakončili. V poločase tedy bez branek.

Bohužel mě opět zklamal druhý poločas. Nemyslím si, že by nám došel dech a chyběla fyzička. Rozhodně mě ale ve druhém poločase zklamala hra našeho týmu. Někteří kluci, jejichž hra se nezměnila pak museli trpět. Najednou si nebylo s kým přihrát, s kým si narazit... komu poslat míč. Soupeř nás nijak sveřepě netlačil, ale strávil většinu druhého poločasu na naší polovině. Výraznější šance měl z tohoto pohledu "jen tři". První ani vlastně nezakončil. V té druhé včas vyběhl Hampl, zmenšil úhel a pak "pokus" lapil. V té poslední už došlo ke krásné střele k tyči, kterou však krásným tygřím skokem zlikvidoval Hampl, vyrazil ji na roh. My jsme, i přes výraznější pasivitu, měli šance také. Bohužel jsme špatně řešili přečíslení, mnohdy až 4 na 2. Další střely Šťastného se neujaly - 0:0 a šlo se na penalty.

Né, že by tato fotbalová disciplína patřila mezi naše neoblíbené.... jen se nám v ní prostě nedaří. Za ty necelá dva roky, co jsme jako tým pohromadě, jsme jedinkrát penaltový rozstřel nevyhráli... bohužel to platí i po dnešku. Ještě před rozstřelem jsme se dohodli na změně brankáře, penalty odchytal Pepa Soukup.

Hned jako první si míč postavil náš kapitán Franta, bohužel přestřelil. Soupeř byl přesný a ranou k tyči otevřel skóre. Jako druhý šel z naší strany Šťastný. Se střelou se nepáral a obrovskou razancí (snad i se štěstím) poslal míč přímo do šibenice. Navíc následný slabší pokus (mířící však k šibenici) Soukup chytil. Po dvou sériích tak 1:1. Do vedení jsme šli po penaltě Chmelana, který přesnou střelou k tyči dal na 2:1. Soupeř však okamžitě srovnal na 2:2. K naší další penaltě se postavil Soukup. Míč však (i díky drnu v místě PK) skončil mimo tyče - vedle. Soupeř se rázem dostal do vedení - 2:3. Martin Novák tak šel kopat s tím, že musí - a dal - 3:3. Soupeř měl tak na svých kopačkách matchball, jenže nedal. Pepa Soukup tvrdou ránu vytěsnil konečky prstů na břevno!!!

Náhlá smrt však netrvala dlouho. Lacina namířil míč pouze do prostřed branky, načež Ervěnice po střele k tyči slavili postup do druhého kola. My se za odvedený výkon stydět nemusíme. Myslím, že se hrálo celkem pohledné utkání, v jehož závěru bylo prostě více štěstí a klidu na straně domácích. Gratulujeme k postupu.

Nás o víkendu čeká těžká práce, souboj o záchranu v KP a o vedení v OP!

 

Branka: -

sestava:

1. Hampl - 5. Soukup, 2. Franta (C), 4. Žbánek - 6. Kalčev - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 8. Frič, 11. Štol - 3. Novák, 9. Hrach

hokejově dostřídávali 12. Wälzer, 13. Lacina, 14. Tancoš, 15. Bláha, 16. Slezák

 

 

AFK LoKo Chomutov - FK Český Lev Neštěmice 2 - 1 (1:0)

Starší žáci se vrátili do boje o záchranu v KP. Po volnu v minulém kole přivítali v rámci 18. kola na domácí půdě přímého konkurenta - Neštěmice. Nutno ovšem říci, že Neštěmice vstupovali do zápasu jako favorit, jelikož si v jarních kolech připsali 7 bodů z 9 možných (v minulém kole doma přehráli Chomutov, porazili Bílinu a remizovali s Litoměřicemi).

 

V naší sestavě opět chyběl brankář Cakl, kterého i při neúčasti Hampla nahradil Soukup. Využít jsme naopak mohli hráče na střídavé starty. Kombinovaná sestava hrála od úvodu solidně. Soupeř se pokusil o jakýsi nápor, ale do zakončení se nedostával. My jsme hráli v pohodě, kombinovali, hráli po obou stranách hřiště a konečně jsme neměli problém projít jeden na jednoho. Výborně nám fungovala stále se zlepšující záloha, kde perfektně zapadl Havel. Právě aktivní hra zálohy vytvářela množství krásných přihrávek, stále však chyběla nějaká gólová. Hosté tak v první půli zakončovali vícekrát, jistý Soukup však neměl problémy se slabšími pokusy. Nejblíže tak hosté byli v 18. minutě, kdy jejich trestný kop zamířil jen těsně nad branku. Ve 24. minutě se nám vyplatil další tah. Friče jsme v sestavě posunuli do útoku a on se odvděčil brankou. Po pěkné kombinaci a centru za obranu odvracel hostující obránce tak nešikovně, že míč předložil Fričovi do běhu. Ten lehce přehodil brankáře, doběhl míč a dorazil ho hlavou do sítě - 1:0. Do konce první půle se krom dvou pěkných střeleckých pokusů Šťastného (oba nad) více nezrodilo.

 

Bohužel jsme si, i přes velmi důrazné připomínání, opět nepohlídali druhou půli... naštěstí jen její úvod. V prvních třech minutách jsme vyrobili tolik chyb, co za celý předchozí poločas ne. Ve 31. minutě pak soupeř mířil sám na branku, skvělý Soukup však jeho pokus vyrazil. Ve 33. minutě už štěstí nebylo... Centr z pravé strany proletěl k nepochopitelně volnému hráči v našem pokutovém území, ten se nepletl - 1:1. Nutno říci, že skvělý Soukup si na míč sáhl, bohužel ho však dostatečně neztlumil. Okamžitě přišli pokyny v pokračování hry z první půle. Pletl jsem se... kluci naopak ještě přidali a byli minimálně o třídu víš než soupeř. Dokázali jsme si přihrát, kombinovat, dělat kličky... prostě všechno. Jen gól stále ne a ne padnout. Několikrát jsme mohli jít sami na brankáře, ale míč se nám vždy s trochou smůly, zamotal pod tělem. Rozepisovat všechny naše akce nemá cenu, velký tlak nevyústil v žádnou palbu, bylo však jen otázkou, jestli branku stihneme vstřelit. Soupeř hrál pouze na "náhodný" brejk, který jsme však vždy s jistotou pokryli. Rozhodnutí nakonec přišlo v 64. minutě. Novák si po dalším závaru udělal na hraně pokutového území prostor a míč poslal pěknou střelou nad brankáře hostí - 2:1. V závěrečné pasáži se soupeř pokusil o jakýsi tlak, ze kterého však vytěžil pouze 3 rohové kopy, bez zakončení.

Víc si k zápasu řekneme na tréninku. Věřím, že pro vás (kluci) bude vítězství impulsem... tím pro nás práce nekončí, naopak začíná... už několikrát jste šanci promarnili... teď už to snad využijete, alespoň se o to poprat!! Takže doufám, že se v úterý dostavíte v hojném počtu a navážeme...

 

Branky: 24. Frič, 64. Novák

sestava:

1. Soukup  5. Kramarski, 2. Franta (C), 4. Žbánek - 9. Kalčev - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 6. Havel, 11. Hašek - 3. Novák, 8. Frič

hokejově dostřídávali 12. Císař, 13. Wälzer, 14. Záboj, 15. Slezák, 16. Štol

 

AFK LoKo Chomutov - FC Chomutov 0 - 3 (0:3)

Starší žáci nastoupili proti svému městskému rivalovi v okleštěné sestavě, sešlo se nám s námahou 13. Stále nám chybí brankář Cakl, takže krom chybějících hráčů (navíc jsme nemohli využít nikoho na střídavé starty) jsme museli do branky stáhnout Soukupa.

 

Soupeř byl od úvodu aktivnější a hned v 6. minutě šel do vedení po pěkném zpětném míči Kameníka, skóruje Zvánovec - 0:1. Soupeř se i nadále tlačí do útoku. Je si pravděpodobně vědom své zranitelné obrany, která (přesto, že nebyla pod tlakem) občas chybuje, a tak se i mi dostáváme k zakončení. Chybí nám však přesnost či důraz. Další dvě branky soupeři připravujeme sami. První chybným odkopem Hampl - přesná rána k tyči - 0:2. Poté soupeřův centr zpracovává Šimonek tak, že Chomutovským stačí jen nastavit nohu - v poločase 0:3.

 

O poločase jsme si vysvětlili, jaké jsou naše možnosti a jak musíme ke druhému poločasu přistoupit. Soupeř měl stále převahu, ale nedokázal své šance proměnit. Naše pokusy o útok zastavilo neskutečné množství ofsajdů, škoda.

Soupeř bere po zásluze 3 body. Naši chlapci se musí dát rychle dohromady, ve středu hrajeme v Ústí.

 

Branka: -

sestava:

1. Soukup  3. Šimonek, 2. Franta (C), 4. Žbánek - 5. Kalčev, 8. Císař - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 6. Hampl - 11. Wälzer, 9. Hrach

hokejově dostřídávali 12. Tancoš, 13. Novák

 

FK Ústí nad Labem "B" - AFK LoKo Chomutov 3 - 1 (2:1)

Starší žáci nastoupili ve středu 4. května v Ústí nad Labem. Na klíšském hřišti proti sobě nastoupili družstva, jejichž podzimní zápas nabídl vyrovnanou bitvu, ve které však byli šťastnější Ústečtí. Věřili jsme však, že je v našich schopnostech tohoto soupeře porazit. A také bylo...

Od úvodu bylo znát, že na soupeře máme. Větrali jsme jeho obranu. Bohužel nám nefungoval jeden z krajů obrany, a tak se i soupeř dostával do slibných pozic, vyloženější šanci nebo střelecký pokus si však nepřipsal. My jsme se poprvé předvedli v 7. minutě, kdy z úhlu střílel Novák - mimo. Do dobré možnosti se po chvíli řítil Císař, který přenechal míč opět Novákovi, jeho rána skončila v náruči brankáře. Přesto, že jsme soupeře přehrávali a měli více šancí, skóroval jako první on. Po dalším zmatku na kraji naší obrany přišel místo centru nečekaný střelecký pokus, který si Soukup srazil nešťastně do branky - 1:0. Tato situace nás však nepoznamenala. V 15. minutě jsme dokonce skórovali. Chmelan se drze procpal skrz obranu domácích a skákavý míč poslal přes brankáře do sítě. Rozhodčí však odpískali ofsajd, nutno doplnit, že se o "postavení mimo hru" nejednalo ani náhodou. Na vyrovnání jsme si tak museli počkat až do 21. minuty. To se v souboji prosadil Novák a z úhlu se řítil v tandemu s Hrachem na branku. Novák se snažil mířit na zadní tyč. Míč si do sítě na brankové čáře srazil dobíhající obránce - 1:1. Za tohoto stavu jsme stále více sahali po třech bodech. Přišli momenty, které zlomili utkání. Další velkou šanci neproměnil Novák. Sám na branku šel i Havel, ale toho vychytal ústecký brankář Satek. Velikou možnost měl také Šťastný. Po standardní situaci se ve vápně dostal k míči, ten však poslal z malého vápna nad! Soupeř potrestal. Soukup podběhl centr z boku a domácí Rajtora vrátil domácím "nezasloužené" vedení - 2:1.

Druhý poločas už z naší strany nebyl (nepochopitelně) takový, jaký jsme chtěli. Chtěli jsme se prezentovat dále aktivní kombinační hrou, která v první půli přinášela šance. Tu poslední z naší strany měl střídající Bláha. Ve 37. minutě dostal od Chmelana "gólový centr". Stál tři metry od branky a stačilo míč lehce hlavou poslat do sítě. Následný výskok a teatrální otočka ve vzduchu však neznamenala nic... pouze promarněnou možnost. V dalším průběhu zápasu se šance nerodili ani na jedné straně a utkání se dohrávalo na středu hřiště. Výjimkou byla střela Havla či Šťastného.... obě však z uctivé vzdálenosti a bez gólového efektu. Soupeř přidal deset minut před koncem třetí gól.

Bohužel jsme opět doplatili na neproměňování příležitostí. Na druhou stranu musím uznat, že se nemusíme vůbec stydět za výkon v první půli. Bylo krásné dívat se na kluky, jak si fotbal užívají, vytváří si šanci za šancí a bojují o tři body. O to větší bylo mé zklamání z poločasu druhého.

 

Branka: 21. Novák

sestava:

1. Soukup - 6. Mrázová, 2. Franta (C), 4. Žbánek - 8. Kačlev - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 5. Havel, 9. Hašek - 3. Novák, 11. Císař

hokejově dostřídávali 12. Wälzer, 13. Záboj, 14. Tancoš, 15. Bláha, 16. Hrach, 17. Hampl

 

FK Tatran Kadaň - AFK LoKo Chomutov 2 - 1 (1:0)

V naprosto nekompletní a oslabené sestavě nastoupili starší žáci v dalším kole na půdě Kadaně. S tímto soupeřem máme naprosto nevyrovnanou bilanci. V devíti předchozích vzájemných duelech v této kategorii jsme prakticky všechna utkání prohráli. Jedinou výjimku tvoří výhra 5:0, kterou však pamatuje jako hráč ještě momentální trenér st. žáků... :(...

Soupeř od úvodu přehrával náš tým a jen nepřesné zakončení ho stálo vedení. Přesto skóroval jako první. Ve 22. minutě se po naší neschopnosti ve vlastním pokutovém území prosadili domácí - 1:0. Kadaň hrála vzadu zodpovědně, my jsme byli naprosto neškodní, bez pohybu, bez přihrávky... zaměřeni jen na činnost zadních řad. Ty navíc zbytečně faulovaly... Během první půle jsme viděli netradičně hned 3* žk na naší straně. Je fakt, že dvakrát sudí udělil žk "dost přehnaně"... V poločase 0:1.

Vzhledem k hluku v naší kabině o poločase, museli kadaňští trenéři posečkat se svým hodnocením v sousední kabině o chvíli déle...

Druhá půle byla stále spíše v moci domácích (kteří i přes naši slaboučkou hru byli na pátý tým tabulky dost bezradní), ale naše hra se mírně zvedla. Aktivita, tvrdost v soubojích a občas i prací s míčem.... rozhodně lepší než poločas první. Domácí neproměnili další dvě příležitosti a přišel zákonitý trest. Naši jedinou střelu (do té doby) neudržel domácí brankář v rukou a míč zapadl do sítě. Pavel Šťastný se opřel do míče z dobrých 35 metrů a mohl se tak radovat z prvního gólu v KP. Tato situace nás výrazně nakopla. Najednou jsme dokázali kombinovat od vlastní branky až před branku soupeřovu. V jedné z těchto situací se po kombinaci Šťastného s Chmelanem prodral druhý jmenovaný až k boku vápna odkud, ač faulován, poslal míč před branku. Pohotový Císař ještě zakončil (brankář vyrazil)... v tu chvíli se již ozval hvizd sudího, který odpískal faul na Chmelana. Z následného trestného kopu však nebezpečí nevzniklo. Rozhodnutí nakonec přinesla situace z 66. minuty. Prudkou střelu neudržel Soukup v náručí. Míč vyskočil do malého vápna, Soukup však měl situaci zdánlivě pod kontrolou. Bohužel však pro míč "nepospíchal" a nadělal si tak problémy... u míče byl jen o krapánek dříve než domácí útočník... Soukup upadl, kdežto útočník zůstal stát - trefená prázdná branka - 2:1. Apel na rozhodčího byl zbytečný, o regulérnosti branky (alespoň on) nepochyboval. Ať už to faul byl či ne... část viny je jistě na našem (jinak výborném) brankáři. Takovéto chyby si však v naší situaci prostě dovolovat nemůžeme. Minutu před koncem pak domácí předvedli snad první pohlednou akci v zápase. Na jejím konci přišel pěkný míč mezi obránce a samostatný únik. Domácí střelec však napálil jen Soukupovi nohy, parádní zákrok...

 

Branka: 54. Šťastný

sestava:

1. Soukup - 3. Kramarski, 2. Franta (C), 4. Wälzer - 5. Kačlev - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 12. Hampl, 9. Štol - 6. Císař, 11. Slezák

hokejově dostřídával: 9. Hrach

 

AFK LoKo Chomutov - SK Sokol Brozany 0 - 1 (0:1)

Starší žáci přivítali na domácí půdě "oblíbeného" soupeře. Právě Brozany jsme totiž na podzim porazili. Nebylo proto záhodno se soupeře bát, naopak jsme to byli my, kdo povětšinu zápasu diktoval tempo. Ani to však na body stačit nemusí.

Žáci na soupeře vlétli a hned v úvodu se v nadějném střeleckém pokusu předvedl Šťastný. Jeho ránu ze 25 metrů vytáhl brankář hostí na roh. Šance střídala šanci, v dobré pozici se ocitl Císař, který si svým včerejším výkonem za béčko řekl o základní sestavu i v KP. Střelecké kopačky měl, jen si střelecký prach někde zapomněl. Další velká šance, náš útočník udělal kličku brankáři soupeře na hranici pokutového území. Míč si však až moc píchl do strany a z úhlu branku netrefil. Nevyužili jsme ani pěkné možnosti po kombinacích středem. Postupem času nám chyběla větší nápaditost a přímočará finální přihrávka. Přesto nebylo pochyb, kdo je na LoKotce doma. Soupeř občasně zahrozil rychlým brejkem. V závěru poločasu jsme však polevili v koncentraci a zkušený soupeř to okamžitě trestal - 0:1. Bohužel jsme poněkolikáté v sezoně inkasovali v závěrečných minutách prvního poločasu :(..

Druhý poločas nabídl mírně jinou podívanou, leč podstata byla stejná. Brozanští pochopili, že na nás fotbalově nemají (i k mému překvapení) a zalezli v 10 na svou polovinu. Pro naše hráče pak bylo velice obtížné protlačit se k nějakému slušnému zakončení. Co bylo platné, že si Soukup skoro nezachytal. Skóre se nám nedařilo srovnat. Velikou možnost měl Císař, ale opět volil špatné řešení v zakončení. Při sérii standartek nám pak chyběl důraz ve vápně a dravost či hladovost po vstřelení branky. Kluci si hrábli na dno, snad i potěšili přítomné diváky pěkným fotbalem. Ten se však hraje na góly. My jsme tak dnes potvrdili roli nejhůře střílejícího mužstva soutěže. 

 

Branka: -

Rozhodčí: Sobek, R. Votruba (ŽK: 1:1 - Lacina; ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Soukup - 8. Kramarski, 2. Franta (C), 6. Mrázová - 3. Lacina - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 5. Havel, 9. Hašek - 4. Slezák, 11. Císař

hokejově dostřídávali 12. Žbánek, 13. Wälzer, 14. Štol, 15. Hampl

 

 

FK Slavoj Žatec - AFK LoKo Chomutov 5 - 0 (2:0)

Starší žáci před snad největší návštěvou v sezoně nezvládli utkání v Žatci.

V zápase nám z různých důvodů chyběla velká řada hráčů: Frič, Novák, Šťastný, Kramarski, Havel, Mrázová či Cakl. Utkání nebyl přítomen ani trenér Lukáš Votruba.

Pouze statistiky:

Branka: -

sestava:

1. Soukup - 4. Žbánek, 2. Franta (C) (42. zraněn), 6. Šimonek - 3. Lacina - 8. Wälzer, 7. Chmelan, 5. Hampl, 9. Hašek - 10. Slezák, 11. Císař (NC)

hokejově dostřídávali 12. Kalčev, 13. Štol, 14. Záboj, 15. Tancoš

 

AFK LoKo Chomutov - FK Junior Děčín "B" 2 - 2 (1:0)

Starší žáci přivítali tři kola před koncem na domácí půdě Junior Děčín. V poslední době panovala v týmu dobrá nálada. Béčko se dostalo zpět na čelo OP. A i když áčko dlouho nebodovalo, jeho hra se stále zlepšovala. Věřili jsme proto, že ten to fakt přetavíme do dnešního zápasu.

Na soupeře jsme byli velmi dobře připraveni. Navíc jsme se konečně sešli v téměř plné síle. Je však nutné podotknout, že kluci z Údlic (na stř. starty) měli hned po zápase nakvap a z Postoloprt mířili ihned na LoKotku. Sil tedy neměli na rozdávání.

Přesto utkání začalo v naší režii. Nebylo pochyby, kdo je na hřišti pánem. Soupeř pouze odkopával od branky, poté se na něj valil útok za útokem. Snad nikdo nepochyboval, kdo je lepší, fotbalovější... prostě kdo vyhraje. Bohužel tento fakt nám rychle vlezl do hlavy, nohy přestaly pracovat. Ale popořadě. Hned ve druhé minutě se aktivní Wälzer propracoval do první šance. Jeho pěknou střelu však přizvedlo břevno! O minutu později se pak stejný hráč odhodlal poslat skákající míč od lajny z voleje před branku. Z nepovedeného centru se stala krásná střela, která přeletěla brankáře, odrazila se od země.... a... k naší smůle ještě od tyče ven!!! Dočkali jsme se "až" v 6. minutě. Trestný kop ze 20 metrů napálil Šťastný tak krásně, že se míč od břevna odrazil k zemi a do horní části sítě - krásně kladivo... 1:0. Bohužel i přes hecování a neustále upozorňování jsme ve výkonu polevili moc brzo a soupeře pustili do hry. Ne, že by si vytvářel šance. Kombinačně se však dostal do hry. Bylo jasné, že poločasové vedení 1:0 nemůžeme bránit celý zápas.

   V kabině jsme se opět důrazně upozorňovali na soupeře, na jeho hru... na naše polevení ve druhých poločasech.... no přišlo to opět.

Soupeř nás přehrával od první minuty. Naše hra byla bez běhání, nápadu, chytrosti... soupeř nás postupem času dostával až neskutečně pod tlak. V 59. minutě utkání (do té doby jsme přežili co se dalo, dobře zachytal i navrátilec Cakl) to přišlo. Mrázová neuhlídala soupeřova útočníka a ten ranou do šibenice srovnal na 1:1. Hřebíček do rakve naší hry pak přišel v 64. minutě, kdy soupeř otočil na 1:2. V době, kdy už nikdo nevěřil v body, jsme nakonec ještě dočkali. Dlouhý nákop po minutě nastavení přetavil ve šťastný gól Havel, který hrál v závěrečných minutách v útoku - 2:2.

Branky: 6. Šťastný, 70. + 1. Havel

sestava:

1. Cakl - 3. Kramarski, 2. Franta (C), 6. Mrázová - 5. Soukup - 11. Wälzer, 10. Šťastný, 4. Havel, 9. Hašek - 7. Chmelan, 8. Slezák

hokejově dostřídávali 12. Kalčev, 13. Záboj, 14. Hrach, 15. Císař, 16. Štol

 

FK Litvínov - AFK LoKo Chomutov 2 - 1 (1:0)

Starší žáci zajížděli v předposledním kole krajského přeboru na půdu třetího Litvínova. Stál před nimi velmi těžký úkol. Pokud chtěli pomýšlet alespoň na předposlední místo, museli nutně vyhrát. Soupeři navíc nahrával fakt, že jsme k utkání nastoupili pouze v 11 hráčích, bez jediného náhradníka.

Za úmorného vedra začal první poločas, nechtěli jsme nechat soupeře dostat se do hry, ale kvalita soupeře byla jasná. Hned v úvodu jsme přežili pár šancí. Na naší straně se o první střelu postaral Šťastný, brankář domácích si však v klidu poradil. V 11. minutě pak využil soupeř naší nekoncentrovanosti v obranné fázi. Po pěkné kombinaci a zpětném míči na malé vápno vedl 1:0. Poté jsme však začali hrát i my směrem dopředu.

 

 Na hřišti bylo vidět vyrovnané utkání... hra nahoru, dolu... soupeř byl evidentně zaskočen naši aktivitou. Zaslouženě přišli i šance. O střelu z dálky se pokusil Havel a opět Šťastný. Najednou to byl soupeř, kdo hrál na brejky. A jeden mu vyšel. Na brankové čáře zachraňoval Soukup. Ve 27. minutě jsme mohli srovnat. Po akci Slezáka se řítil sám na branku Novák, brankář však jeho pokus zneškodnil. V poločase tak 0:1.

Druhý poločas byl až nečekaně stále vyrovnaný. Soupeř se chtěl dostat do dvoubrankového vedení, uklidnit se... jenže výborný Cakl ve spolupráci s obranou drželi skóre stále na 0:1 z našeho pohledu. A šance jsme měli i my. Ve 39. minutě se k trestnému kopu postavil Šťastný. Jeho přízemní ránu musel vytahovat brankář domácích konečky prstů na roh. V 50. minutě se pak dostal k míči Soukup. Vystřelil z dobrých 35 metrů, jenže jeho ránu odrazilo zpět do hry břevno. Vyrovnání jsme se dočkali 11 minut před koncem. Po brejkové akci Havla se k míči dostal Novák, potáhl si obránce i s brankářem a do protipohybu poslal míč - do sítě... 1:1. Obrovská radost a stále ještě čas na šok kola. Ten však nepřišel. Opět jsme nepochopitelně vypustili minuty po vstřelení gólu a soupeř okamžitě trestal, 61. minuta a 2:1. Než jsme se dostali zpět do hry, zbývala na hodinkách poslední dvouminutovka. I v té, jsme se však dokázali dostat do šancí. Ty jsme však již nedokázali přetavit v gólový efekt.

   Po sympatické prohře v předposledním kole je tak jasné, že se již nedostaneme před Neštěmice. Musíme tedy čekat, zda bude 13. místo sestupové či nikoliv.

   V příštím (posledním) kole KP přivítáme na domácí půdě Varnsdorf. Snad mu znepříjemníme výlet podobně, jako dnes Litvínovu.

Branka: 59. Novák

Rozhodčí: Spusta (ŽK: 0:1 - Chmelan, ČK: 0:0); diváků: 60

sestava:

1. Cakl - 5. Soukup, 2. Franta (C), 6. Mrázová - 4. Havel - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 9. Hašek, 11. Záboj - 3. Novák, 8. Slezák

 

 

AFK LoKo Chomutov - FA ŠV 0 - 5 (0:2)

Starší žáci doma v posledním kole KP přivítali na domácí půdě Fotbalovou akademii Šluknovského výběžku. Varnsdorfský celek přijel s vizitkou snad nejfotbalovějšího celku v kraji. Přesto, že mu v konečné tabulce patří "až" druhá příčka, patřil po celou sezónu k ozdobám naší soutěže. Naši hráči se soupeři chtěli revanšovat za vysokou porážku 1:12 z podzimního vzájemného střetnutí. Situaci nám komplikoval stav našeho týmů. Z několika nejrůznějších důvodů se nedostavili hráči základu Mrázová, Šimonek, Novák, Wälzer, Cakl a další. Vzhledem ke konci sezóny to však řešit nehodlám! Ještě před startem zápasu nám byl funkcionářem svazu, p. Střelcem, předán pohár pro vítěze OP (béčko).

Soupeř se chtěl tlačit hned v úvodu do gólů, jenže naše kompaktní hra fungovala. Soupeře jsme k větším šancím nepouštěli, navíc jsme se pokoušeli o brejky, o nějakou tu šanci, střelu.... Soupeř kombinoval kolem středové čáry, ale do větší blízkosti k Soukupovi se nedostal. Navíc jsme nakonec mohli jít do vedení my, jednu z pár chyb stoperské dvojice soupeře využil Hrach. Po vypíchnutí míče se řítil sám na branku, soupeřův obránce ho pár metrů před vápnem povalil = trestný kop! K údivu diváků se však nečervenalo, pouze žlutilo. Trestný kop zahrával Šťastný, trefil však pouze zeď, míč se mu odrazil pod nohy a on pálil opět. Tvrdou ránu však brankář hostí ztlumil, jistě ho však ještě teď pálí prsty. Soupeř se však nakonec prosadil, ve 21. minutě po dlouhém míči za naší obranu... křížná střela a 0:1. Ve 31. minutě pak vedení navýšil. Soukup propustil (nečekaně) střelu soupeře z dobrých 30 metrů... V poločase tak slušných 0:2.

Oproti podzimnímu střetnutí bylo znatelné lepší nasazení, práce s míčem, herní vyzrálost, poziční hra apod. Soupeř je však, i díky podmínkám, v naprosto jiném rozpoložení než my. Navíc naši hru ve druhém poločase ovlivnil ještě jeden fakt, který si však nechám pro hráče do kabiny... snad my to uspokojivě vysvětlíte pánové!!

Ve druhém poločase už naše hra nebyla takové, je faktem, že se soupeř po pauze ještě zvedl a vyprodukoval si řadu šancí.... vítězství 5:0 je zasloužené, naši kluci však odmakali (alespoň první poločas) co se dalo... za to jim patří dík.

V příštím týdnu nás ještě čekají dva povinné!!!!!! tréninky (v úterý a ve čtvrtek od 17:15 na LoKo) a utkání proti STARÉ GARDĚ (trenéři a vedení LoKo) v pátek od 16:30 (sraz bude doplněn). Posléze rozlučka a "fertig"!!!

Jinak soupeři díky za pohodový přístup a pokec, takových lidí u fotbalu více ;)!

Branka: -

Rozhodčí: Froněk (ŽK: 0:1, ČK: 0:0); diváků: 100

sestava:

1. Soukup - 6. Kramarski, 2. Franta (C), 8. Žbánek - 4. Slezák, 9. Kalčev - 7. Chmelan, 10. Šťastný, 11. Hašek - 14. Tancoš, 15. Hrach

hokejově dostřídávali: 12. Záboj, 13. Štol

 

Tým vedlo po celou sezónu duo Lukáš a Radek Votrubovi