Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn zápasů starší žáci "B" (jaro)

6. 6. 2011

AFK LoKo Chomutov "B" - FK Jirkov-Kyjice 0 - 0

Rezerva přivítala ve svém úvodním utkání a domácí půdě momentálně vedoucí tým OP, FK Kyjice. Ty měli na náš tým tři body náskok, ale dvě utkání k dobru. Ty však znamenali daleko větší rozehranost. Z kádru, který nastoupil, sice někteří zasáhli do zápasů A - týmu, celkově to však bylo spíše podprůměrné.

Zápasu scházela fotbalová kvalita, myšlenka a ani bojovnost nenapovídala "boji o titul". Absolutně pak utkání zaostávalo za včerejší bitvou o záchranu v KP, kde "lítala tráva". Přesto se pár šancí zrodilo už v první polovině. Velkou měl z naší strany Bláha, po rohu Soukupa vyskočil na míč Bláha a jeho hlavička proletěla jen těsně vedle branky. Dobíhající Štol už míč netrefil. Soupeř kontroval Fričem, který včera skóroval v dresu našeho áčka. Jeho trestný kop ze dobrých 40 metrů vyrazil Hampl k překvapení všech pouze na břevno, od nějž se odrazil míč do zámezí. Pár střeleckých pokusů si připsal člen základu áčka Soukup, leč branku netrefoval. Velkou šanci připravil Štolovi v závěru poločasu střídající Kováč, Štol však po nápřahu špatně trefil míč a ten zamířil vedle. Nejblíže brace byl Soukup. Po rohu Franty se míč odrazil za velké vápno, odkud ho Soukup napálil z voleje na branku. Míč krásně letěl pod břevno do branky. V poslední chvíli však zasáhl hostující Červenka a míč konečky prstů vytáhl na roh. V poločase tak 0:0.

Našim hráčům se bohužel nepodařilo skórovat ani v půli druhé. Zakončovali jsme velice často... často však také z nepřipravených pozic, zbrkle a nebo nedůrazně. Zmiňovat tak budu šanci soupeře. Střela Friče Hamplovi vypadla na tyč, při doběhu míč nechytil. pouze odkopl a nastala další mela. Branka však nepadla. Na druhé straně.... střela po rohu... obrovský závar, ale Červenka čaroval, nebyli jsme schopni skórovat. V poslední minutě tak mohl z trestného kopu rozhodnout Frič. Svůj pokus však namířil do míst, kde se pohyboval Hampl a ten jeho pokus vyrazil.

Dobrý výkon předvedl mladší žák Vondráček, kterému patří dík. Bohužel nechápu proč někteří hráči, kteří nejsou na soupisce, nepřišli k tomuto utkání!!

Branka: -

sestava:

1. Hampl - 6. Wälzer, 2. Franta, 4. Žbánek - 7. Kalčev - 3. Tancoš, 5. Soukup, 10. Císař (C), 9. Štol - 8. Bláha, 11. Vondráček

 

hokejově dostřídávali 12. Kováč, 13. Sušienka

 

AFK LoKo Chomutov "B" - SK Černčice 0 - 3 (0:1)

Béčko poprvé padlo. Nezáhrálo vůbec dobře. Černčice potvrdili famózní jarní výsledky a budou atakovat čelo tabulky!

Branka: -

sestava:

1. Hampl - 3. Žbánek, 2. Franta, 5. Štol - 4. Kalčev - 6. Wälzer (C), 8. Šujan, 7. Chmelan, 9. Zikán - 10. Císař, 11. Hrach

 

hokejově dostřídávali 12. Tancoš, 13. Bláha, 14. Jurovich, 15. Vondráček

 

AFK LoKo Chomutov "B" - 1. SK Jirkov 4 - 0 (2:0)

Béčko na domácí půdě jasně přehrálo 1. SK Jirkov. Soupeř byl od úvodu pod tlakem. Kluci měli v nohách včerejší utkání "A" týmu, který se nesešel. Přesto nebylo znát ani lehké unavení. Soupeře jsme překombinovali, aktivním přístupem nepouštěli do šancí.

Skóre otevřel již v 5. minutě ranou z 20 metrů Šťastný. Nutno podotknout, že v této situaci chyboval hostující brankář. V 9. minutě skóroval po důrazu před brankářem i Bláha. Soupeře jsme i nadále přiváděli k šílenství. Krásným kombinacím však chyběla přesnost v zakončení. Spoustu příležitostí tak neproměnil Denis Vondráček, Pavel Šťastný nebo Patrik Hrach. Přesto nás hra mohla těšit. Jediným větším problémem byla šance soupeře v nastavení první půle, zakončení však nebylo přesné.

Do druhého poločasu jsme vlétli přímo snově. Ve 35. minutě skóroval křížnou ranou Vondráček. Ve 46. pak nádhernou střelou po přiklepnutí Císaře pojistil vedení Šťastný. I přes další šance (především Císař) jsme již neskórovali.

Branka: 5. a 46. Šťastný, 9. Bláha, 40. D. Vondráček

sestava:

1. Soukup - 3. Wälzer (C), 2. Žbánek, 4. Štol - 5. Kalčev - 6. D. Vondráček, 10. Šťastný, 7. Bláha, 8. Hampl - 11. Císař, 9. Hrach

 

hokejově dostřídávali: 12. H. Wälzer, 13. Tancoš

 

Sokol Vilémov - AFK LoKo Chomutov "B" 0 - 4 (0:1)

Rezerva starších žáků v minulém týdnu zabrala a po nepřesvědčivém vstupu do jarní části sezony konečně zvítězila. Potvrdit důležité body! To bylo jasným úkolem pro zápas ve Vilémově.

S Vilémovem máme v této sezoně již dvojitou zkušenost. Sehráli jsme s ním přípravné utkání před sezónou (výhra 7:3) a na podzim jsme ho doma porazili v těžké bitvě 2:1. Nechtěli jsme připustit podobné drama a do soupeře jsme se pustili od prvních minut. Přicházela řada zakončení, často až zbytečně z velké vzdálenosti. Do vedení jsme se dostali v 7. minutě. Šťastný v úniku 2 na 1 volil přihrávku Císařovi, a ten pohodlně otevřel skóre (viz video). Byl to pro něj pátý gól za béčko v sezóně. Dále jsme měli na hřišti znatelnou převahu, ale nedařilo se nám skórovat. Další šanci měl opět Císař. Hampl po průniku přes polovinu hřiště vyzval Dominika ke skórovaní. Ten však pěkný centr nasměroval slabou hlavičkou vedle branky. Sám na branku běžel Šťastný, ale brankář jeho pokus kryl. Bohužel nám první vstřelený gól příliš nepomohl. Kluci začali až moc vymýšlet, nebyli jsme schopni jednoduché akce a přesného zakončení. I proto jsme museli v poločase zakročit a klukům připomenout o čem, že fotbal je a jak takovéhoto soupeře přehrát.

Druhý poločas přinesl mírné herní zlepšení, které bylo korunováno brankami. Uklidnění do našich řad přinesla další branka Císaře. Opět po spolupráci se Šťastným. Ten přiťukl Domčovi míč do ulice, střelec dne pak ranou o tyč zvyšoval na 2:0. Ve 45. minutě začal festival břeven, kterých jsme, za druhý poločas, nastřelili neuvěřitelných 6! Po jednom z nich selhal v dorážce Hrach, který překopl vše, co se dalo! Dočkal se až v minutě 51. To se mu míč dostal do běhu a on střelou bez přípravy napálil míč opět o tyč do branky - 3:0. S další brankou pak přispěchali naši hráči velmi rychle. Po odraženém rohu se k míči dostal Jurovich, poslal ho na zadní tyč pro Vondráčka, který tvrdou křížnou střelou přidal další gól - 4:0. Podruhé v utkání běžel sám i Šťastný, leč opět volil jen střelu přímo do brankáře. Naše další šance zastavovala břevna, ofsajdy i nekvalita v zakončení. Výsledek je však pěkný, soupeř houževnatě bránil a nebylo snadné se protlačit ke gólům. 

Příští neděli hosté béčko doma Panenský Týnec.

Branky: 7. a 42. Císař, 51. Hrach, 56. D. Vondráček

sestava:

1. Soukup - 4. Wälzer (C), 2. Žbánek, 3. Štol - 7. Kalčev - 6. D. Vondráček, 10. Šťastný, 8. Hampl, 5. Šimonek - 9. Hrach, 11. Císař

 

hokejově dostřídávali 12. Jurovich, 13. Tancoš


 

AFK LoKo Chomutov "B" - Sokol Panenský Týnec 28 - 0 (14:0)

Rezerva starších žáků doma přivítala největšího outsidera soutěže. Tým, který v dosavadním průběhu soutěže nedokázal bodovat. Ve svém středu má hned několik hráčů přípravkového věku. Soupeři mohl nahrávat fakt, že jsme se k utkání sešli pouze v 11 hráčích. K zápasu totiž nedorazil ani jeden hráč mladších žáků, kteří však včera svou účast přislíbili. Škoda, že jim to "trenéři zakázali". Díky...

Od úvodu zápasu bylo jasné, kdo bude v následujících minutách na hřišti pánem. Soupeře jsme s naprostou lehkostí přehrávali. Mnohdy až v chodícím tempu s lehkostí kombinovali. I přes velké množství neproměněných šancí, jsme velmi rychle a snadno dokázali navyšovat skóre. Hráči Týnce nestíhali "tempo", ač měli na střídání hned trojici hráčů. Kluci pochvíli přišli, jak na soupeře, a začali přidávat další branky, i rychlost hry se lehce zvýšila. Z rozestavení 4-4-2 jsme velmi rychle přešli na 3-4-3. I tento tah ještě navýšil náš tlak na branku. Brankostroj se v první polovině utkání zastavil na 14 gólech.

 

O poločasové přestávce bylo nutné klukům připomenout pár základních věcí, které jsme v první půli plnili jen z poloviny. Do branky se postavil Tomáš Bláha a do útoku místo něj naskočil Dan Štol. Rozestavení jsme ponechali na 3-4-3. Soupeř pak do druhého poločasu také vystřídal brankáře, který v jednom ze soubojů v první půli "skončil nedobrovolně" na zemi.

  Druhý poločas začal a pokračoval tam, kde první půle skončila. Naše převaha byla snad ještě jasnější než v poločase prvním. Soupeř naprosto "odešel" a pro naše hráče nebylo problémem skórovat. Pozitivní též bylo, že se žádný z hráčů nesnažil vyniknout, všichni hráli pro tým! Skóre se nakonec zastavilo na 28 vstřelených brankách. Navíc béčko neinkasovalo ve třetím utkání v řadě. V zápase více než polovina hráčů (přesně 6) vstřelila minimálně hattrick. Alespoň jeden gól si pak dal každý hráč našeho týmu.

V příštím týdnu doma hostíme Cítoliby, pro béčko to bude poslední domácí zápas.

Branky: 18., 19. 22., 45. a 52. Císař, 2., 14., 43. a 47. Soukup, 7., 29., 37. a 49. Chmelan, 8., 35., 41. a 57. Kalčev, 25., 55. a 59. Hampl, 28., 53. a 60. Žbánek, 11. Bláha, 32. Tancoš, 34. Šimonek, 39. Štol, 56. Wälzer

sestava:

 

1. Štol (35. Bláha) - 5. Kalčev, 2. Žbánek, 3. Šimonek - 4. Tancoš, 7. Chmelan, 8. Soukup, 6. Hampl - 9. Wälzer (C)11. Císař, 10. Bláha (35. Štol)


AFK LoKo Chomutov "B" - SK Cítoliby 4 - 0 (3:0)

Béčko se na domácí půdě přiblížilo vítězství v OP. V rámci předposledního, tedy 17. kola OP přivítalo na domácí půdě SK Cítoliby. V naší sestavě se ukázal i navrátilec Černý. Příležitost dostali i hráči širšího kádru mladších žáků.

Zápas začal v dobrém tempu z naší strany. První branky jsme se dočkali hned v 7. minutě. Na míč za spící obranu hostí vysprintoval Císař a chytrým lobem překonal vybíhajícího brankáře hostí. Pro Dominika to byla třináctá branky v sezóně (12 za béčko, jednu přidal v KP za "A" tým). I nadále jsme pokračovali ve své hře. Soupeř občasně zahrozil, ale nic vážnějšího se před Caklem nedělo. Druhou branku mohl přidat Hrach, ale po Císařově přihrávce sám před brankářem selhal a minul. V 17. minutě se krásně uvolnil Šťastný. Přihrál do uličky Bláhovy, který střelou nártem podél brankáře zvyšoval na 2:0. O chvíli později bylo rozhodnuto. Kombinace Štola s Černým se dostala až do vápna, kde druhý jmenovaný nesobecky přihrával před branku Tancošovi. Střela střídajícího hráče byla brankářem vyražena, ovšem dorážející Černý se hlavou nepletl. Čtvrtá branka Patrika v sezóně. Poločasové vedení 3:0.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase, branek však ubylo. Hned po třech minutách druhé půle zvyšoval pěknou střelou do odkryté branky kapitán Lukáš Wälzer. Ten měl včera střeleckou smůlu, dnes trefil přesně. Navíc je to pro tohoto "nestřelce" odměna za tvrdou práci na tréninku, druhý gól ve dvou zápasech za béčko. I přes řadu možností jsme již skóre nenavýšili. Přesto si ze zápasu bereme tři body.

Béčko tedy může slavit titul okresního přeborníka. Díky lepšímu vzájemnému zápasu nás již nemohou předběhnout ani Kyjice.

Branky: 7. Císař, 17. Bláha, 21. Černý, 38. L. Wälzer

sestava:

1. Cakl - 15. H. Wälzer, 7. Kalčev, 2. Šimonek - 8. L. Wälzer (C)10. Šťastný, 4. Bláha, 9. Štol - 11. Císař, 6. Hrach, 5. Černý

 

hokejově dostřídávali: 3. Tancoš, 12. Tóth, 13. Myšák, 14. Prousa

 

kapitán béčka Lukáš Wälzer přebírá pohár a diplom pro vítěze OP před posledním zápasem na LoKo (vs. FA ŠV v rámci KP)

FC Chomutov "C" - AFK LoKo Chomutov "B" 0 - 3 (0:1)

Béčko si již v minulém týdnu, tedy kolo před koncem, zajistilo titul okresního přeborníka. K poslednímu kolu zajíždělo k poliklinice, na derby s chomutovským céčkem.

I bez hráčů "A" týmu, který hrál současně v Litvínově, si hráči rezervy poradili celkem s přehledem. Hned v úvodní šanci je poslal do vedení Bláha. Soupeř kousal, ale Štol příliš práce neměl. V polovině prvního poločasu přesto zlikvidoval největší šanci soupeře a udržel nám vedení 1:0.

To po přestávce navýšil kapitán Lukáš Wälzer. Proměnil pokutový kop po faulu na Maška. Mladý soupeř se snažil kombinovat, stejně se prezentoval i náš tým. Vedení v závěru zápasu potvrdil Patrik Hrach - 3:0.

Béčko se tak se sezónou loučí úspěšně!

Branky: 3. Bláha, 55. L. Wälzer (P), 66. Hrach

sestava:

1. Štol - 2. L. Wälzer (C), 3. Žbánek, 4. Šimonek - 5. Kalčev - 6. Tancoš, 7. Císař, 8. Bláha, 9. Hampl - 10. Mašek, 11. Tóth

 

hokejově dostřídávali: 12. Černý, 13. Hrach