Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn zápasů starší žáci "B" (podzim)

5. 6. 2011

SK Černčice - AFK LoKo Chomutov "B" 0 - 2 (0:0)

K úvodnímu utkání Okresního přeboru odcestovala žákovská rezerva do Černčic. Jeden ze čtyř lounských týmů byl první z devíti překážek, které v podzimní části sezóny na hráče širšího kádru čeká.

Od začátku zápasu bylo vidět, že většina našich hráčů má daleko větší fotbalové kvality. I mladší hráči soupeře bezproblémů přehrávali, ale dlouho nám tvralo, než jsme se dostali přes obranu soupeře. Prvním vážnějším zakončením tak byla střela Šujana, kterou však pokácal pouze stromy za jednou z branek. Největší šanci si pak vytvořil Císař, jeho bombu z boku vápna však domácí brankář vyrazil. Snažili jsme se i ze standartek, ale "áčkaři" Franta i Soukup měli problémy s trefováním branky. V poločase tak 0:0.

Zvýšená aktivita v úvodu druhého poločasu nevedla k úspěšnému zakončení, a tak se ujala až střela Císaře z pozavápna ve 46. minutě... v době, když už náš tlak uvadal se kapitán "B" týmu na něj nezvykle z dálky parádně opřel do míče a domácí brankář se opravdu natahoval marně - 0:1. Zvýšení pak přišlo z kopačky hráče... pardon... z hlavy hráče, od kterého bychom zakončení takového rázu opravdu nečekali. Střídající Patrik Hrach si naběhl na přesný centr výborně hrajícího Wälzera a hlavou míč poslal přes vybíhajícího brankáře domácích - 0:2. V útoku dostali v posledních minutách šanci další hráči. Někteří ji využili ke zlobení soupeře, jiní si jen nacvičovali ofsajdy :D. Za zmínku bez pochyb stojí výborný výkon, který podal mladší žák Šujan, jen tak dál. Výsledek 2:0 a do Chomutova vezem 3 body.

Branky: 46. Císař, 57. Hrach

sestava:

1. Cakl - 4. Žbánek, 2. Franta, 5. Soukup, 3. Šimonek - 6. Wälzer, 7. Kalčev, 8. Šujan, 9. Štol - 10. Císař (C), 11. Kočka

hokejově dostřídávali 12. Černý, 13. Jurovich, 14. Hrach

 

AFK LoKo Chomutov "B" - 1. FC Spořice 7 - 0 (2:0)

Rezerva starších žáků přivítala ve svém úvodním domácím utkání 1. FC Spořice. Oba týmy začali soutěž úspěšně, béčko zvítězilo v Černčicích a hosté si doma poradili s Panenským Týncem vysoko 8:0.

Právě proto všechny překvapilo, když Spořice nastoupili v počtu 8+1.

Naši hráči byli tímto očividně zaskončeni a dlouho nevědli jak na soupeře hrát. Spořičtí se v 8 lidech stoupli před vápno a jen odkopávali naše náznaky šancí. Až ve 13. minutě se ujala střela Šujana, kterou jemně tečoval do protipohybu brankáře Spořic vlastní obránce. Další branky jsme se pohříchu dočkali až 4 minuty před poločasem, když odkrytou branku snadno trefil Štol - v poločase tak 2:0.

Po bouřce v kabině přišlo mírné zlepšení, výkon však stejn zůstal jak za očekáváním trenérů, tak i většiny diváků. Ve 38. minutě se z pozavápna trefil Franta - 3:0. Poté se na hřiště vrátil doposavad nevýrazný Hampl, s jasným úkolem (který však dodetailu splnil) - vzít míč, proběhnout hřiště a dát gól - 4:0. V 53. minutě se ve skrumáži před brankou dobře orientoval Císař - 5:0. Po další akci Štola se v 55. minutě podruhé trefil Hampl, tentokráte velmi efektivně patičkou! Gólové představení završil svým druhým gólem v zápase mladší žák Šujan - 7:0.

Soupeř se sice snažil za každou cenu utkání nedohrát, několikrát se pokoušel o vyřazení několika svých hráčů a nedohrání utkání pro malý počet hráčů a podobně... no jo no - fair play!!!

My ale opravdu nemůžeme za to, že vás přijelo jen 9!

Výsledek je naprosto zasloužený. Bohužel řada našich hráčů k utkání nepřištoupila tak, jak bychom si představovali - i proto zůstalo u skóre "jen" 7:0 - předvedená hra nestála za nic ani z naší strany, bohužel!

SPOŘIČTÍ SE TÝDEN PO UTKÁNÍ ZE SOUTĚŽE ODHLÁSILI, VŠECHNA JEJICH UTKÁNÍ BYLA ANULOVÁNA - TENTO ZÁPAS TAK POVAŽUJEME ZA "PŘÁTELSKÝ"!

Branky: 13. a 57. Šujan, 46. a 55. Hampl, 31. Štol, 38. Franta, 53. Císař

sestava:

1. Cakl (60. 20. Sušienka) - 4. Žbánek, 2. Franta, 3. Šimonek - 5. Kalčev, 6. Wälzer - 8. Hampl, 7. Šujan, 9. Štol - 10. Císař (C), 11. Hrach

hokejově dostřídávali 12. Tancoš, 13. Černý, 14. D. Kováč, 15. Chmelan (+) - odehrál 2 minuty

 

FK Jirkov-Kyjice - AFK LoKo Chomutov "B" 0 - 1 (0:1)

V dalším utkání jsme v souboji dvou týmů, které doposavad neztratili body zajeli do nedalekých Kyjic.

V úvodu vychytal v obrovské šanci domácího útočníka Cakl, který mu zneškodnil "samostaný nájezd". V dalším průběhu poločasu jsme byli aktivnější, celkově se však hrál velmi nepohledný fotbal. O osudu utkání se rozhodlo ve 25. minutě, kdy se dostal míč ke Štolovi a ten bez problémů prostřelil brankáře - 0:1.

Ve druhém poločase utkání pokračovalo ve stejném tempu a se steným počtem chyb na obou stranách, nebylo znát, že hrají top týmy přeboru. Možná i to poukazuje na prozatím nízkou úroveň soutěže. Naše béčko si připsalo další vítězství a prozatím okupuje druhou příčku OP.

Branka: 25. Štol

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer, 2. Franta, 5. Soukup, 3. Lukešová - 8. Hampl, 7. Kalčev, 6. Šujan, 9. Štol - 10. Císař (C), 11. Hrach

hokejově dostřídávali 12. Černý, 13. Tancoš, 14. Bláha, 15. D. Kováč, 16. Sušienka

 

1. SK Jirkov - AFK LoKo Chomutov "B" 0 - 0

Béčko nastoupili ve stejnou dobu, kdy hrálo áčko utkání s Kadaní, na půdě 1. SK Jirkov. V naší sestavě se objevili hráči širšího kádru, v brance stál věkově maldší žák Smrčka, který je však již členem našeho kádru. V záloze nastoupil mladíček Tóth (ročník 99) a k velkému údivu předvedl fantastický výkon. V útoku nastoupil také rekonvalescent Chmelan.

Jen ve ztručnosti musíme zmínit, že naši hoši předvedli, že fotbal hrát umějí a ve většině utkání byli lepším týmem. v průběhu zápasu se však do šancí dostávali i domácí, nás však držel nad vodou brankář Smrčka. Největší šancí domácích pak byla střela, kterou těsně před brankářem tečoval Žbánek, Smrčka však dokázal na protipohyb zareagovat a míč mířící do branky stihl zastavit. Obrovské šance se však počítali na naší straně. Po průvanu v soupeřově obraně přišla rána do tyče, míč se odrazil před Bláhu a ten ze 20 metrů orazítkoval i druhou tyč branky. Aktivitou hířil i Chmelan, který nastřelil i spojnici tyče a břevna. Dokonání smůli přišlo v poslední minutě, po samostatném úniku třefil tyč branky Němec, míč se odrážel do branky, ale o drn na brankové čáře vyskočil ven.

Béčko však srdnatě bojovalo a za dnesšní výkon si zaslouží absolutorium.

Branka: -

sestava:

1. Smrčka (C) - 2. D. Kováč, 3. Žbánek, 5. Němec, 9. Štol - 11. Sušienka, 8. Bláha, 12. Černý, 10. Hrach, 7. Tóth - 4. Chmelan

hokejově dostřídávali 6. Mašek

 

AFK LoKo Chomutov "B" - Sokol Vilémov 2 - 1 (0:1)

Rezerva starších žáků přivítala na svém hřišti Sokol Vilémov. Po dvou úvodních výhrách remizovali naši kluci na půdě silného Jirkova. Dnes se střetli se soupeřem, kterého jsme v přípravě porazili vysoko 7:3 (nutno zmínit daleko kvalitnější a starší sestavu z tamějšího utkání).

V zápase jsme byli v úvodu aktivnější, ale střelecké vyústění nepřicházelo. Soupeř se po necelé půlhodině hry dostal lacino do vedení a naše (místy až tragická) hra nestačila. Za zmínku stojí jen trestný kop Žbánka, který vyrazil brankář na roh. V poločase tak 0:1. (krátkost odstavce snad dostatečně vystihuje nekomentovatelný fotbal)

Ve druhém dějství šílený fotbal pokračoval. Soupeř se nedostal na dostřel ke Smrčkovi, ale náš "tlak" byl opravdu jen platonický. Pomohlo nám štěstí a důraz, který předvedl Hampl, když si v 55. minutě naběhl na prudký centr Žbánka a srovnal na 1:1. Rozhodnutí přišlo minutu před koncem. Trestný kop z hranice vápna napálil Žbánek jen do zdi, odražený míč dorážel opět skrz zeď do tyče a biliár dokončil dorážející Soukup - 2:1.

Branky: 55. Hampl, 69. Soukup

sestava:

1. Smrčka - 5. Soukup, 2. Žbánek, 8. Šimonek - 7. Kalčev - 3. Hampl, 4. Bláha, 10. Císař (C)9. Štol - 6. Cakl, 11. Hrach

 

hokejově dostřídávali: 12. Němec, 13. Mašek, 14. Jurovich

 

Sokol Panenský Týnec - AFK LoKo Chomutov "B" 1 - 8 (0:6)

V 7. kole sdruženého okresního přeboru zavítala naše rezerva na půdu posledního Panenského Týnce. 

Od úvodu bylo zřejmé, že naše mužstvo, doplněné jak Áčkaři, tak mladšími žáky, přehrává domácí tým. Do zápasu se na větší časový úsek zapojilo všech 16 hráčů. Celých 70 minut se odehrálo spíše v exibičním tempu, kdy naši chlapci po prvních dvou vstřelených brankách zvolnili rytmus.

Soupeře jsme i přesto dokázali přehrávat a rozdávat míče do stran. V jednoznačném utkání jsme i přes chybičku a inkasovaný gól zvládli roli favorita, a přivezli povinné 3 body.

V příštím kole zajíždí "B" tým do Cítolib, odkud bychom opět rádi přivezli body a zůstali tak na špičce OP.

Branky: 1., 20., 33. a 51. D. Slezák, 9., 26. a 42. Císař, 29. Bláha, 65. Šimonek

sestava:

1. Cakl - 2. Wälzer, 5. Soukup, 4. Šimonek - 6. Kalčev - 7. Čech, 9. L. Slezák, 10. Císař (C)8. Štol - 3. Novák, 11. D. Slezák

hokejově dostřídávali: 12. Bláha, 13. Černý, 14. Hampl, 15. Němec, 16. Mašek

 

SK Cítoliby - AFK LoKo Chomutov "B" 0 - 6 (0:1)

Starší žáci "B" se v předposledním kole podzimu utkali s týmem Cítolib. V přípravném utkání naše áčko zvítězilo nad tímto soupeřem 6:0 během třicetiminutového utkání (všechny branky však padli během 8 minut), sestava však vypadala naprosto jinak. I díky zranění a tomu, že áčko hraje až zítra, přijelo do Cítolib jen čistě 11 hráčů. I tato jedenáctka však na slaboučkého soupeře stačila.

     Ani naše hra nebyla nijak přesvědčivá, avšak hráči širšího prokázali, že na úroveň okresního přeboru bez problémů stačí a soupeře přehrávali. V prvním poločase jsme však hořeli v koncovce. Třikrát selhal sám před brankářem Polák, v dalších šancích se objevili Sušienka či Němec. Ve 14. minutě nás poslal svou první brankou v sezoně do vedení k tyči střílející Černý.

     Pak přišel dlouhý půst plný nepřesného zakončování. To prolomil až ve 48. minutě Polák, který střelou z pozavápna o tyč dával na 2:0. V 56. minutě pak po dalších neproměněných šancích zvýšil dorážkou vlastní střely Polák na 3:0. Do útoku byl vysunut Štol s úkolem dát branku. Po sólu před polovinu hřiště s přehledem skóroval na 4:0 a mohl se vrátit zpět do obrany. V 64. minutě se pak prosadil i Bláha, který střílel nad padajícího brankáře a upravoval na průběžných 5:0. Skóre pak završil v poslední minutě hráč, který celé utkání brankově otevřel - Patrik Černý - jeho původní úmysl napálit míč nevyšel, rána mu však sjela tak dobře, že se z ní vyklubal gólový lob - 6:0.

Branky: 14. a 70. Černý, 48. a 56. Polák, 60. Štol, 64. Bláha

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer (C)2. Franta, 7. Kalčev, 9. Štol - 11. L. Slezák, 10. Polák, 5. Bláha, 3. Němec - 4. Sušienka, 8. Černý

 

AFK LoKo Chomutov "B" - FK Vroutek 7 - 2 (2:0)

Rezerva žáků si doma bez problémů poradila s Vroutkem. V prvním poločase se hrál katastrofální fotbal, což nám však vyhovovalo, jelikož jsme se již v 6. minutě po přímém kopu Franty dostali do vedení. Minutu před poločasovým hvizdem ještě přidal gól do šatny Novák - v poločase tak 2:0.

Druhá půle se již hrála v exibičním tempu. Ve 37. minutě se prosadil důrazný Kalčev. Ve 41. minutě zvyšoval střelou pod břevno na 4:0 Černý. Po individuální akci ze 48. minuty přidal pátou branku Šimonek. Soupeř se sice dorážkou Imríška gólově přidal a snížil na 5:1, ale dvě rychlé odpovědi Hampla znamenaly vedení 7:1. V poslední minutě ještě snížil hostující kapitán Farbar, jehuž střelu lehce přizvedl Franta, na třech bodech pro domácí to však nic nemění.

V závěrečném podzimním kole přivítáme v neděli v miniderby chomutovské céčko.

VROUTEK SE PO PODZIMNÍ ČÁSTI SOUTĚŽE ODHLÁSIL. VŠECHNA JEHO UTKÁNÍ BYLA ANULOVÁNA - TENTO ZÁPAS TAK POVAŽUJEME ZA PŘÁTELSKÝ!

Branky: 60. a 63. Hampl, 6. Franta, 34. Novák, 37. Kalčev, 41. Černý, 48. Šimonek

sestava:

1. Cakl - 6. Wälzer (C), 2. Franta, 4. Žbánek - 7. Kalčev - 10. Hampl, 5. Bláha, 8. Slezák, 9. Štol - 11. Černý, 3. Novák

hokejově dostřídávali 12. Tancoš, 13. Sušienka, 14. Jurovich, 15. Šimonek

 

AFK LoKo Chomutov "B" - FC Chomutov "C" 5 - 0 (2:0)

Statistika z utkání, ve kterém si rezerva doplněná o "A" tým bez problémů poradila s mladíky z Chomutova.

Branky: 31. a 43. Šimonek, 19. Hrach, 38. Chmelan, 41. Hampl

sestava:

1. Cakl - 2. L. Wälzer (C), 5. Soukup, 4. Kalčev, 9. Štol - 7. Chmelan, 8. Šujan, 3. Bláha, 10. Hampl - 6. Šimonek, 11. Hrach

hokejově dostřídávali 12. Tancoš, 13. Černý, 14. H. Wälzer

 

CELOU SEZÓNU TÝM VEDL Lukáš a Radek VOTRUBOVI