Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci LoKo vyhráli potřetí ze čtyř startů za posledních 8 let okresní přebor

26. 6. 2011

afk-loko.gif "B" Starší žáci AFK LoKo Chomutov 2010/2011 afk-loko.gif

becko.jpg

Před sezónou:
Protože se na první pohled zdál kádr pro novou sezónu trenérům příliš široký, rozhodli se pro letošní sezónu přihlásit do OP "B" tým. Ten měl být složen především z hráčů ročníku 97 a slabších kousků ročníku 96.
Letní příprava:
Samozřejmě byla společné pro áčko i béčko. Stejně jako tréninky po celou sezónu. Bohužel se hráči, kteří měli působit v béčku převážně zúčastňovali tréninků minimálně a navíc odpadali... jmenný seznam je opravdu dlouhý... Navíc postupně vypadávali i posily áčka... takže velké množství béčkařů nastupovalo během podzimu i jara za áčko. Občas nám někdo vytkl, že chodí za béčko hodně áčkařů, opak byl však pravdou. Vždyť během podzimu i jara nám ze soupisky vždy vypadli hned 3 hráči, kteří z nejrůznějších důvodů přestali hrát. Pro kluky ročníku ´97 a slabší kousky ročníku ´96 to však znamenalo větší množství zápasů a cenné zkušenosti z KP. 

Podzimní část:
Tu béčko projelo fantasticky. Využívali jsme možnost dvou hráčů z áčka v sestavě béčka. Většinou jsme brali dva obránce, tak aby se nám sehrála stoperská dvojice do KP a béčko vzadu držela. Vpředu pak válčili typičtí béčkaři doplnění o mladší žáky! Po podzimu první místo s tříbodovým náskokem. Během podzimu tým v zápasech vedl Radek Votruba, ten jinak fungoval jako asistent... u zápasů béčka měl "větší pravomoc".
Zimní příprava:
Samostatné béčko se zúčastnilo asi tří halových turnajů. Na LoKo cupu skončilo přes sympatické výkony až na 9. místě. V Žatci taktéž předposlední, v Údlicích dokonce poslední... no nic extra :).
 

Jarní část:
V té už vedl i "B" tým na střídačce jako hlavní trenér Lukáš Votruba. V prvním zápase přišla nakonec dobrá remíza 0:0 s druhými Kyjicemi. V dalším zápase chyběl na střídačce a trénoval opět Radek (výjimečně), který se jinak věnoval přípravě k maturitě. Bohužel přijel tým jara, SK Černčice, prohra 0:3 a rázem pád na 3. místo. Zbytek jara byl tedy stíhací jízdou vedoucích Kyjic. Naštěstí nám pomohly taktéž Černčice, které Kyjice porazili 5:2. My jsme si v pohodě dokráčeli až pro titul okresního přeborníka, který jsme měli jistý již kolo před koncem. V posledním kole pak přišel souběh s áčkem. I okleštěná sestava vedená zpět Radkem dokázala vyhrát 3:0 nad chomutovským céčkem.

Statistiky...
Nejlepším střelcem týmu byl suverénně Dominik Císař (12), druhý skončil David Hampl se sedmi brankami. Tady se zastavím... tenhle kluk, když jsme ho před rokem přebírali, uměl jen běhat... a to ještě špatně. Dneska byl druhým nejlepším střelcem v týmu, umí přihrát, udělat kličku... není to Maradona, ale už je trochu fotbalistou. Na třetím místě byl palič roku, Tomáš Bláha - 6 branek (šancí na 120 gólů).

 Závěrečné slovo k sezoně:

Naposledy tu musím zmínit, že kluci, kteří nastupovali letos v OP, skončili v posledních dvou letech v ml. žácích na posledním, respektive na předposledním místě.
Nějaký pokrok tu tedy jistě je... jinak zde platí vše, co je uvedeno u rozboru áčka!
trenér Lukáš Votruba