Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost dotáhl neuvěřitelnou sezónu do vítězného konce, podceňovaný tým slaví postup!

17. 6. 2012

   Dorostenci AFK LoKo prožili sezónu plnou zvratů. Vloni v létě podceňovaný celek, který kde kdo krizitoval, aniž by znal jeho kvalitu a charakter. Parádní podzim. Vybojované jaro. Přes všechny překážky dokráčeli "muži v modrém" až k poslední překážce. Tou byl zápas v Košťanech. Dorost věděl, že musí zvítězit...

   První poločas začal v šíleném tempu a šance střídala šanci. Domácí nachytali velice rychle naši "rozespalou" obranu, která byla v prvních minutách zápasu absolutně nekoncentrovaná a dva náběhy před branku Radimského nám dělali pořádné starosti. Náš první náznak přišel ve 4. minutě a hned z toho byla penalta. Soupeřův bek Levý naprosto zbytečně sestřelil ve vápně Kočnára. Vondráček, který včera proměnil v zápase "A" mužstva dospělých, ale dnes selhahl a nastřelil pouze břevno. Branky se však dočkal o dvě minuty déle, když sledoval zdánlivě ztracený míč, který si píchnul těsně kolem vybíhajícího brankáře a ve skluzu trefil z hranice pokutového území - 0:1. Přesto byli domácí v první půlhodině nebezpečnější. Naše hra směrem vzad nefungovala. Kluci jako by se báli hrát, dolehla na ně "tíha situace". Soupeř však ani z vyložených pozic nezaměstnal Radimského, většina pokusů mířila vedle, nebo na poslední chvíli zasahovali obránci. Mírným psychickým vysvobozením pak byla po půlhodině hry druhá branka, na kterou po brejku přihál Vondráček Šmatovi, a ten přesně trefil - 0:2. Postupem času se hra lehce urovnávala, přesto jsme měli z prvního poločasu špatný pocit.

   Do druhé časti hry jsme ale po domluvě v kabině vstoupili aktivněji a hlavně důrazněji, což nejlépe dokumentovala hned po minutě hry žlutá karta Kočnára. Soupeř už si ze hry šanci nevytvořil. Nebezpečí nám však hrozilo ze standardních situací, kterých Košťany zahrávali poměrně dost. I přes pomalu ubýhající čas jsme stále více věřili, že to již dotáhneme do zdárného konce. V 58. minutě nahradil Taraška Šmata. Vojta se postavil na hrot, Vondráček mířil na post defenzivního záložníka. Naše hra byla již v té době o tolik kvalitnější, že jsme soupeře často drželi pouze na jeho polovině a přicházeli i šance. Srdce se nám však "zastavilo" v 68. minutě, když stoper Möbius nepovedenou malou domů vyzval ke skórování soupeřova útočníka, ten však kromě Radimského přehodil naštěstí i branku. Kapitána Plose nahradil starší žák Gruncl a opět proběhla lehčí změna v rozestavení. Definitivně nás uklidnil až v 72. minutě perfektně hlavičkující Kočnár - 0:3. V závěru jsme již soupeře přehrávali jednoznačně a bylo pouze otázkou, jestli skóre ještě navýšíme. Po spolupráci dalších dvou střídajících hráčů, kdy Kalčev přihrál Šťastnému, se dokonce otřáslo po ráně druhého jmenovaného břevno. Své padesáté (!!) branky v sezóně se nakonec Ladislav Vondráček přeci jen dočkal. V 87. minutě po náběhu za obranu na nákop Šťastného přeloboval chytře brankáře Košťan - 0:4.

   Po závěrečném hvizdu pak mohli přímo na hrací ploše stadionu Vojtěcha Schvarce propuknout postupové oslavy hráčů a trenérů, kterým před sezónou nevěřil v podstatě nikdo.... a že jsme si tu jízdu užili! Díky také Košťanským klukům, kteří nám, i přes ostřejší fotbal ve druhém poločase z obou stran, snad všichni po zápase přišli pogratulovat. Alespoň někde se pěstuje fair-play a slušnost!

   "Zápas začal z naší strany velice nervózně, v defenzivní práci jsme vyrobili neuvěřitelné množství chyb, přesto byla znát vůle a touha po vítězství, která se projevila především ve druhém poločase. Košťany byli vyrovnaným a nepříjemným soupeřem. Výsledek neodpovídá průběhu zápasu, ale nám to vůbec nevadí! :)."

   Fotbalově mají dorostenci letos splněno dokonce s nadplánem. Sezónu "dokopou" v pátek, kdy mají rozlučku, a pak je již bude čekat zasloužené volno, před rychle se blížící letní přípravou. Vracíme se do KP!!!!!!!!

(FOTO)

 

logo-kostany.jpg Sokol Košťany 0 - 4 AFK LoKo Chomutov Obrazek

(0:2)

Branky: 6. a 87. Vondráček, 30. Šmat, 72. Kočnár

Rozhodčí: Urban (ŽK: 5:2 (Kočnár, Šmat), ČK: 0:0); diváků: 30

sestava:

1. Radimský - 6. Fibrich, 4. Möbius, 2. Franta, 3. Kocourek - 8. Šmat (58. 12. Taraška), 5. Jireček - 11. Chmelan (79. 14. Kalčev), 7. Kočnár (75. 13. Šťastný), 9. Plos (C) (70. 15. Gruncl) - 10. Vondráček (NC)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba