Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost nepřivezl z Dubí ani bod a může přijít o první místo

29. 4. 2012

   V dalším kole jsme zajížděli na půdu nebezpečného Dubí, které si v minulém týdnu smlslo na Tatranu Podbořany a další lahůdkou jsme měli být my.

   Oproti minulému týdnu jsme udělali několik vynucených změn, které v konečném důsledku vážně zasáhly do sestavy. Z kádru pro utkání vypadla řada hráčů, jen ze základu Horčička, Taraška, Král, Kočnár.

   I přesto byl první poločas více či méně v naší režii. Začalo se opatrně, ovšem více práce měl jednoznačně brankář domácích. Větší šance jsme si vytvořili až po pět a dvaceti minutách. Hned první tutovka byla tisíciprocentní. Vondráček se krásně uvolnil a míčem na malém vápně našel Chmelana, ten však nepochopitelně a trestuhodně přestřelil. To nás dostalo do tempa a šance střídala šanci. Jen při výčtu těch vyložených to bylo minimálně 0:4, branka však nepadla. Rohla se při samostatném úniku dostal až příliš k ochránci domácí svatyně a volil slabou střelu právě do brankáře. O chvíli později běžel z úhlu sám Vondráček, ale trefil jen boční síť. Pár střeleckých pokusů měl též, dnes nevýrazný, kapitán Plos. Po Vláškově standardce pálil pod břevno Franta, domácí brankář vyrážel. Gól měl na kopačce Šťastný, když parádně trefil odražený míč. Jeho rána mířila snad 10 centimetrů vedle šibenice. Soupeř se prodral k větší šanci až ve 40. minutě, když jsme při rohu špatně rozebrali hráče a jeden z nich osamocený na zadní tyči mířil metr vedle. V poločase pro nás velmi smolných 0:0.

   Náladu v týmu nevylepšila ani poločasová přestávka... :/

   Druhý poločas začal náporem domácích, který jsme však se štěstím přežili. A šance jsme si vytvořili také, jen už v menším množství. V 61. minutě jsme se dočkali branky. Při zmatku ve vápně prodloužil Chmelan míč hlavou a dlouho trvající kombinaci ve vápně zakončil přesnou střelou Šťastný - 0:1. Soupeř byl však nadále aktivnější. My jsme se možná začali bát o výsledek, některým chlapcům došly síly, jiný přestali bojovat pro tým... Soupeř chtěl v dalším pokračování více. Začal útočit ve větším počtu hráčů a kombinačně se oproti první půlce výrazně zlepšil. "Boží" trest přišel v 69. minutě, kdy se po obrovském nedůrazu na hranici vápna prosadil domácí útočník technickou ranou a srovnal skóre zápasu, Radimský bez šance - 1:1. V 75. minutě pak jinak výborně hrající bek Soukup nezvládl odvrátit míč (v situaci mu nepomohla ani stoperská dvojice) a soupeř pohodlně upravil na 2:1. Přesto jsme mohli z Dubí odvést alespoň bod. Soupeř chodil do brejků, ale po jednom z nich jsme mohli trestat my. Šmat se dostal z úhlu do vápna a před prázdnou brankou na přihrávku čekala hned trojice volných spoluhráčů, přišla ovšem pouze nepřesná střela vedle.

 
"V prvním poločase jsme hráli dle představ jen půl hodiny, ale i za tu dobu jsme si připravili snad 5 vyložených šancí, selhali jsme v jejich řešení. Bohužel jsme opět nezvládli důležitý duel. Kluci se sami dostávají pod tlak. Nejhorší je, že ho spíš nezvládají starší hráči, než mladíci. U některých borců mi dnes scházela pokora, bez té nemůžeme těžké duely zvládat! Musíme se rychle sebrat a vrátit se k práci a výkonu z minulého týdne."

   V sobotu hostíme na domácí půdě Kyjice, které dnes nečekaně porazily Postoloprtské 4:3 a dál živí naději na záchranu.

FOTO

1. FC Dubí 2 - 1 AFK LoKo Chomutov

                                                (0:0)

 

Branka: 61. Šťastný - soupeř 69. a 75.

Rozhodčí: Petráček (bez karet); diváků: 20

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 2. Franta, 3. Vlášek - 10. Vondráček, 8. Šmat - 7. Chmelan (77. 12. Fibrich), 11. Šťastný, 9. Plos (C) - 6. Rohla (66. 14. Gruncl)

na střídačce připraven: 13. Kalčev

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba