Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost otočil "finále", je dva zápasy od prvenství!

2. 6. 2012

   Za příjemného slunného počasí nastoupili dorostenci AFK LoKo, kteří před sezónou patřili k outsiderům soutěže, k přímému souboji o čelo tabulky. Tři kola před koncem toto utkání nabylo zvlášť důležitého významu.

   "Scouting", který jsme v posledních třech týdnech učinili směrem k dnešnímu zápasu byl naprosto zbytečný. Soupeř oproti zápasu v Kyjicích (před 14 dny) nebo v Černčicích (před cca měsícem), kde nastoupil s 10 či 11 hráči, představil takřka o polovinunástup před utkáním (LoKo v modrém) jiný kádr. Z naší sestavy vypadl bek Soukup, do základu se podíval Jireček.

   Kopisty měly v základní sestavě hned osm hráčů ročníku ´93 a byly tak logicky fotbalově vyzrálejší. Náš výkon byl výrazně ustrašený, bojácný a bojovnost, která nás v těžkých utkáních často zdobila, byla mizivá. První výraznější šanci tak měli hosté. Ta nevyplynula z tlaku, ale ze standardní situace. Trestný kop z 15. minuty zaťukal na břevno Radimského branky. Výkon v prvním poločase nebyl z naší strany dobrý, nepodrželi jsme míč a hlavně proto jsme se jen velice těžko probíjeli k Šerákově brance. Soupeř si nevytvářel vyložené možnosti, ovšem opticky měl navrch. O chvíli později jsme zaváhali již na soupeřově polovině, kde jsme nepochopitelně nepokryli hráče při vhazování, následně nám kompletně vyhořel střed včetně stoperské dvojice a soupeř pohodlně skóroval podél vybíhajícího Radimského - 0:1. Hned o dvě minuty déle se ocitl sám před brankářem hostí Kočnár, ale více než roh nevybojoval. Kopisty si ve 22. minutě vytvořili slibnou pozici, ale jejich záložník prováhal vhod44. minuta a jasná červená karta pro hostujícího kapitánaný okamžik pro střelbu a pak ho výborně zakřižoval "nově" bek Fibrich. Opět z brejku mohl střílet Plos, slaboučká střela však mohla ohrozit pouze tenisty u nedalekých kurtů. Naše obrana působila v první půli značně nervózně. Není také divu, pro většinu našich hráčů to byl možná největší zápas dosavadní "kariéry". Vylouženou šanci měl až Vondráček. Ten vyzrál na ofsajdovou past a zůstal zcela nekryt na malém vápně, Šerák ho však senzačně vychytal! Minutu před koncem poločasu Jireček fauloval v blízkosti pokutového území. Jako Zoro mstitel se pak projevil kapitán hostí, který v následné mlínici srazil Fibricha k zemi a byl za své konání vyloučen. V poločase 0:1.

   Po prvním části hry mluvilo vše pro soupeře... počet šancí, držení míče, fotbalovost, skóre... tedy vše... až na vyloučení v závěru, to nám dávalo lepší možnosti. Jenže jsme museli zvýšit nasazení, drzost, bojovnost, přímočarost ... vše se povedlo! Druhý poločas vypadal zcela jinak!

   Od úvodního hvizdu uplynula minuta a půl když dlouhý výkop Radimského euforie, vedeme 2:1!nepochopitelně prodloužil hostující stoper za sebe a Vondráček špatným zpracováním poslal míč za záda Šeráka - 1:1! Nabuzené dorostence tato situace nakopla do euforie, která je nepustila prakticky do konce zápasu. Hostující pomezní, který jinak mával výborně (oproti podzimu jiný pomezní), mával ofsajd, ovšem po zjištění, že míč tečoval jejich obránce uznal (narozdíl od hostujících fandů), že branka musí platit. Nadšeně hrající domácí se drali útok za útokem. Šmat vtrhl do rozevřené obrany jako velká voda a Šerák konečky prstů vyrážel míč snad deset čísel vedle tyče. Fantastická kulisa čítající více než 150 diváků pak dohnala naše borce k vedoucímu gólu. Kapitán Plos vzal vše na sebe... míč si uzmul u půlící čáry. Pronikl hned přes tři protihráče a z úhlu překonal na zadní tyč najednou nejistého Šeráka - 2:1! Radost a "valná hromada" u střídačky hovořilaMartin Kočnár zvyšuje už na 3:1! za vše. Obraz hry byl naprosto jiný než v prvním poločase, rázem kopistští hráči nevěděli co se děje! O chvíli později servíroval Chmelan opět Plosovi, kterému další radost skazil včasným výběhem Šerák. Hra se postupem srovnala, ale kluci si dokázali, že se nemají čeho bát. Kopisty navíc začaly chybovat v zadních řadách. Toho využil Kočnár, který zblokoval míč k Vondráčkovi, ten mu ho za obránce vrátil a Martin přesně trefil k tyči - 3:1 a euforie pokračovala! Soupeř sice v závěru začal kousat a my jsme se s blížícím se koncem začali strachovat o výsledek, ale dvěma fantastickými zákroky nás podržel brankář Radimský. Oslava vítězství tak mohla započít!  

   "Za výkon ve druhém poločase jsme si tři body naprosto zasloužili. V první půlce zápasu jsme byli hrozně bojácní a špatně jsme se doplňovali. Za druhou půlku ale musím smeknout před tím, jak kluci zápas vydřeli! Takhle se bojuje za LoKotku! Čekají nás ještě dva těžké duely, nic není rozhodnuto. Každopádně musím poděkovat divákům za fantastickou kulisu, která nám výrazně pomohla v cestě za obratem!"

   Za týden dorostenci hostí Kozly. Bude to pro ně rozlučka s domácím prostředím. Přijďte se proto rozloučit s týmem a podpořit ho ve stále nekončící bitvě o titul.

(FOTO)

Obrazek AFK LoKo Chomutov 3 - 1 SK Kopisty Obrazek

             (0:1)

Branky: 47. Vondráček, 52. Plos, 64. Kočnár

Rozhodčí: Sobek (ŽK: 3:5 (Fibrich, Möbius, Šmat), ČK: 0:1); diváků: 170

sestava:

1. Radimský - 6. Fibrich (86. 12. Horčička), 4. Möbius, 2. Franta, 3. Král - 5. Jireček (84. 13. Šťastný), 8. Šmat - 11. Chmelan (80. 15. Taraška), 7. Kočnár, 9. Plos (C) (82. 14. Zavadil) - 10. Vondráček

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba