Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost poprvé v sezóně venku neinkasoval a poprvé přivezl 3 body z Vejprt

12. 5. 2012

   Dorost v sobotu zajížděl vysoko do Krušných hor, do Vejprt. Tam se pokoušel přerušit mizérii na soupeřových hřištích a také poprvé v historii bodovat na stadionu Slovanu.

   Právě Slovan se jako nováček pokouší bojovat o záchranu, ale jeho situace není vůbec růžová. Pět kol před koncem má pouhých 9 bodů a vypadá to na návrat do okresní soutěže. My naopak aktuálně útočíme na čelo tabulky, které nám vyfoukly Kopisty.

   Do dnešního utkání jsme vstoupili dobře. Hned po minutě a půl pálil pěkně, ale lehce mimo pravý bek Soukup. Přesto jsme na úvodní gól nečekali ani deset minut. Dlouhý odkop Radimského prodloužil hlavou Šťastný, Horčička se výborně uvolnil, předal Kočnárovi a ten vyslal do šance Šmata, který proměnil - 0:1. Bylo znát, že jsme zápas hráli naposledy před 14 dny, ale i tak jsme měli na hřišti jasnou převahu. Uklidnění do našich řad přinesla výborná akce Vondráčka, který ještě před brankou našel Kočnára a ten pohodlně skóroval - 0:2. Jedinou šanci si domácí připsali po chybě stopera Franty, který se ji hned snažil napravit. Soupeř přesto zakončoval, ale Radimský podržel a střelu z hranice vápna chytil. Martin Kočnár dnes neobvykle nastoupil na pravém okraji zálohy a tato pro něj nezvyklá pozice mu "slušela". Právě po akci na "jeho" pravé straně přiklepl Šmat Vondráčkovi a ten krásnou šajtlí z 25 metrů přidal třetí gól - 0:3. Brankostroj, který se měl ve 30. minutě na dlouho zastavit, potvrdil pěkně umístěnou a pohotově provedenou střelou Pavel Šťastný na poločasových 0:4.

   Po čtvrté vstřelené brance se nám přestalo střelecky dařit, nešli jsme "štěstíčku" naproti a finální situace řešili buďto nedůrazně či naprosto ležérně. Na další gól se tak čekalo 3/4 hodiny.

   Ve Vejprtech se v minulosti spoléhalo i na fantastickou kulisu, zápasy (i ty dorostenecké) navštěvovalo velké množství fanoušků (při prohře dorostu 5:6 před 5 lety fantastická návštěva 130). Zápasy se vždy hrají jako předzápas mužů. Letos to z tohoto pohledu byla bída. Přítomná hrstka diváků (dle hlasatele 25) se nenudila ani ve druhém poločase, branek však ubylo.

   V úvodu druhého poločasu byl vidět především Vondráček. Nejprve z blízka dorážel Šmatovu střelu pouze do brankáře. Poté nastřelil snad z 5 metrů břevno. Pak dvakrát běžel sám na branku. Nechtěl "sobečkovat" a nabízel míč spoluhráčům. Nejprve Plosovi, ale míč špatně přihrál a ten skončil v zámezí. Poté Horčičkovi, ale dobře zasáhla obrana Slovanu. Poté přišlo první střídání, hřiště opustili Horčička (menší porce tréninků, za 14 dnů týdnu maturita, přejeme hodně štěstí) a Vondráček, který je po nemoci a lehce zraněný. Nahradili je Rohla a Taraška. V 58. minutě šel z úhlu na bránu Kočnár, ale míč špatně trefil a mířil mimo. Řadu akcí kazila naše nedočkavost a několikeré postavení v ofsajdu. K nepříjemnému zranění přišel kapitán Plos, a tak jsme snad deset minut hráli o deseti hráčích. Přesto šel sám na branku střídající Kalčev, který nahradil Kočnára, nedal. Branku přidal až Šmat po indiviuálním průniku - 0:5. Velkou šanci na premiérový gól v LoKo měl i Rohla. S míčem se dral skrz obranu soupeře, byl hned dvakrát faulován před vápnem. Vše ustál a šel z úhlu sám. Místo střely však stále běžel blíž a blíž, až přiběhl stoper domácích a skluzem ho o šanci připravil. Hra naší obrané čtyřky měla ve druhém poločase do ideálu daleko, a tak se do šancí dostal i soupeř. Vše jsme dokázali vyřešit za 5 vteřin 12, ale příště takové štěstí mít nemusíme! 

"Zápas jsme hráli po delší pauze na našem výkonu to bylo znát. S výkonem ve druhé půli nepanovala spokojenost i mezi hráči. Jsem rád, že si sami uvědomují své rezervy, které musíme rychle odstranit a bodovat i v dalších zápasech. Boj o čelo rozhodně nevzáváme!"

   Na dorostence čeká nyní "anglický týden", když v sobotu 19.5. hostí doma od 14:45 Vroutek, hned ve středu (23.5.) přivítáme doma v dohrávce od 17:00 Kyjice (snad už se bude hrát) a o další sobotě (26.5.) míříme do Klášterce, kde se bude hrát od 14:45.

vejprty.png Slovan Vejprty 0 - 5 AFK LoKo Chomutov Obrazek

(0:4)

Branky: 7. a 76. Šmat, 13. Kočnár, 24. Vondráček, 30. Šťastný

Rozhodčí: Šlehofer (ŽK: 1:1 (Soukup), ČK: 0:0); diváků: 25

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 2. Franta, 3. Král - 11. Šťastný, 8. Šmat7. Kočnár (66. 13. Kalčev)10. Vondráček (56. 12. Taraška)9. Plos (C) - 6. Horčička (56. 14. Rohla)

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba

vedoucí: Karel Votruba