Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost se stále drží vedoucích Kopist, za týden přímý souboj!

26. 5. 2012

   Po dvoudenní pauze nastoupili dorostenci AFK LoKo k dalšímu utkání 1. A třídy, v níž momentálně okopují druhou příčku. Soupeřem jim byl FK Klášterec. Tým, s nímž v podzimním duelu zvítězili těsně 3:2. Před zápasem se domácí nacházeli na devátém místě tabulky.

   Hned ve druhé minutě zatáhl míč Vondráček a poslal jej před branku na nabíhajícího Plose, tomu scházely milimetry aby dosáhl na míč. V 5. minutě bežel sám Šmat, slabou střelu zastavil Jelínek. O čtyři minuty později pak dlouhý Frantův nástřel pronásledoval Vondráček, ale tváří v tvář brankáři opět neuspěl. V 15. minutě nebezpečně pálil stoper Möbius. Jeho trestný kop vyškrábl domácí brankář na roh. Branky pak začaly padat v rychlém sledu. V 17. minutě Šmat posunul ke Kočnárovi. Ten se mu snažil přihrávku vrátit, ovšem nepřesně. Míč se však dokutálel pod nohy Vondráčka a ten se trefil s přehledem - 0:1. O minutu později jsme předvedli parádní ťukec a opět u toho byla stejná trojka hráčů: Vondráček - Šmat - Kočnár a opět Vondráček, který následně nachytal špatně postaveného Jelínka ranou na přední tyč - 0:2. Právě brankář domácích nám posléze nabídl třetí gól. Na dlouhý míč si naskakoval stoper Karička, Jelínek si zakřičel, ovšem míč mu nakonec vyskočil. Toho využil Vondráček, který byl následně Jelínkem stržen a byla z toho jasná penalta. K té se postavil Möbius. Na poprvé sice neuspěl, ale z dorážky se prosadil - 0:3. Podruhé v zápase pak platilo pravidlo dvou branek během dvou minut. Centr Möbiuse přiklepl Franta k Plosovi a ten trefil nečekaně pravačkou přesně k tyči - 0:4. Ve 40. minutě jsme střídali Vondráčka. Ráno nastoupil jako první dorostenec na čtvrt hodiny za "A" mužstvo! V poločase tedy 0:4.

  Ve druhém poločase jsme v klidu kontrolovali průběh a vedení. Výjimku tvořila opět dvouminutovka po více jak hodině hry. Nejprve se za domácí parádně trefil střídající Havránek. O 50 vteřin déle domácí nastřelili břevno a o další minutu později byl naštěstí pro nás faulován brankář Radimský, a tak následná branka domácích neplatila. To bylo pro Klášterec vše... Tyto situace už sledoval z tribuny i stoper Franta, který nedohrál pro lehké zranění. Pět minut před koncem se nám naskytla šance vstřelit další branku. Po faulu na Šmata ale neproměnil penaltu střídající Šťastný, který vysoko přestřelil. V 89. minutě pak celkem agresivně hrající kapitán domácích viděl ČK, když nesmyslně na půlce sestřelil Fibricha a po druhé ŽK šel do sprch o pár vteřin dříve.  

   "Dnes jsme očekávali tuhý odpor domácích, kteří měli na hřišti výškovou převahu. Po čtvrt hodině jsme se uklidnili a po necelé půlhodině bylo takřka rozhodnuto. Výkon ve druhém poločase už nebyl odpovídající, ale Klášterec opět ukázal, že umí potrápit. S body je proto veliká spokojenost, ty jsou pro nás momentálně nejdůležitější!"

   Ve zbývajících třech kolech nás čeká trojice týmů začínajích na Ko... Už za týden příde bitva jara, když doma v přímém souboji o čelo tabulky hostíme SK Kopisty. O týden později budeme hrát opět na LoKotce, naposledy v sezóně. Naším soupeřem budou FK Kozly. 17. června pak soutěž dokončíme v Košťanech.

(FOTO)

Obrazek FK Klášterec nad Ohří 1 - 4 AFK LoKo Chomutov Obrazek

(0:4)

Branky: 17. a 18. Vondráček, 26. Möbius, 27. Plos

Rozhodčí: Froněk (ŽK: 4:2 (Vondráček, Fibrich), ČK: 1:0); diváků: 40

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 2. Franta (55. 16. Horčička), 3. Král - 6. Fibrich, 8. Šmat - 11. Chmelan (79. 12. Kalčev), 7. Kočnár (84. 15. Šťastný), 9. Plos (C) - 10. Vondráček (40. 13. Jireček)

na střídačce připraven: 14. Thöma

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba