Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost v dohrávce jasně přehrál Kyjice

23. 5. 2012

   Třetí pokus byl konečně úspěšný. Na LoKotce se dohrávalo již dvakrát odložené utkání 1. A třídy dorostu, v němž jsme hostili o záchranu bojující Kyjice. My jsme body potřebovali ke stažení manka na vedoucí Kopisty. To čítalo před zápase 5 bodů.

   Od úvodu jsme drželi otěže zápasu ve svých rukou a brankář Radimský si opět příliš nezachytal. Hned ve 4. minutě trefil po rohu Plose Vondráček tyč. První branka přišla ve 12. minutě. Na centr stopera Möbiuse si dobře naskočil Kočnár a hlavou o břevno Zamrzlovy branky otevřel skóre - 1:0. Po dalších nadějných příležitostech se ujala až parádní rána Davida Šmata ze střední vzdálenosti, 22. minuta a 2:0. "Až" poté vyšel roh... to opět Plos našel Vondráčka a ten hlavou tentokráte trefil přesně - poločasových 3:0.

   Průběh druhého poločasu a směr zbytku zápasu určil hned úvod druhé části. Už v úvodním poločase se několikrát ostře prezentoval hostující obránce Lacina, který byl v 52. minutě za velice nešetrný faul na Tarašku po druhé ŽK vyloučen. Čtvrtou branku jsme vstřelili opět po rohovém kopu, které nám v poslední době jdou parádně. Na centr si naskočil tentokráte stoper Franta a temenem hlavy dal svou druhou branku v sezóně. Několik šancí si vytvořil dnes střídající Rohla. V té největší však neuspěl ani dvakrát z úhlu. První gól v sezóně si za LoKo připsal Fibrich. Akci mu pěkně připravil Rohla a Jakub velmi dobře trefil - 5:0. Právě Rohla však ztratil v 77. minutě na půli míč a soupeř z brejku na hraně ofsajdu trestal - 5:1. Pak začala série neskutečných šancí "zkušeného" dua Plos - Vondráček. Jediní dva hráči ročníku 93 v základní sestavě ukázali svým mladším spoluhráčům, jak NEnakládat se šancemi :). V ohrožení byli především stromy v okolí areálu na LoKo. Několikrát šli tito borci sami na branku, někdy dokonce ve dvou, ale dnes jim prostě nebylo přáno v takové míře. Když už Plos prostřelil brankáře Zamzrlu, míč zastvila tyč. Nakonec se až v závěru trefil podruhé v zápase Vondráček, který ještě potěšil slušnou návštěvu. Konečný výsledek jednoznačný - 6:1.

   "Program je pro nás teď celkem náročný. Máme 3 zápasy během 8 dnů. I proto jsme dnes opět trochu pozměnili sestavu, abychom zátěž rozložili na více hráčů. Dnes jsou pro nás důležité především 3 body. Hru bych si představoval lepší, rychlejší... je fakt, že nás asi trochu limitovalo velké horko, na které si však teď budeme muset zvykat. Zítra potrénujeme a v sobotu nás čeká nelehký duel v Klášterci."

   Již za dva dny míříme na půdu Klášterce. V podzimní bitvě jsme tohoto soupeře porazili těsně 3:2, v generálce na jarní část pak jednoznačně 8:1.

(FOTO)

Obrazek AFK LoKo Chomutov 6 - 1 FK Jirkov-Kyjice znak-kyjice.jpeg

(3:0)

Branky: 28. a 88. Vondráček, 12. Kočnár, 22. Šmat, 58. Franta, 73. Fibrich

Rozhodčí: Moder (ŽK: 1:2 (Fibrich), ČK: 0:1); diváků: 75

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 2. Franta, 3. Král (75. 15. Thöma) - 7. Kočnár, 8. Šmat (54. 13. Fibrich) - 7. Chmelan (68. 12. Vlášek), 10. Vondráček, 11. Taraška (54. 14. Rohla) - 9. Plos (C)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba