Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost vydřel body v Proboštově a osamostatnil se na čele A třídy

1. 4. 2012

   K velmi důležitému utkání dnes zavítali naši dorostenci k utkání 17. kola 1.A třídy dorostu. V týdnu se dokončilo jednání hned s několika kluby a náš tým tak měl k dispozici hráče, kteří s námi již řadu dní trénují, ale hrát mohli až dnes. V základní sestavě se nakonec objevila "jen" jedna příchozí posila - Dominik Rohla z FC Chomutov.

   V úvodu vyrovnaného zápasu jsme byli mírně lepším týmem a do desáté minuty jsme si vytvořili hned několik nadějných pozic pro zakončení. Branka však padla až o chvíli později. Ve 12. minutě se k přímému kopy postavil Pavel Šťastný. Balon poslal prudkou ranou pod zdí do tyče a k dorážce se jako první dostal Vondráček. Míč jen tak tak doskotačil do sítě, ale vedli jsme! - 0:1. Domácí se v první půhodině spoléhali pouze na brejky, a tak jsme si vesele mohli tvořit šance i nadále, ovšem žádná z nich se v prvním poločase již neujala. Přitom sám na branku pádil ostrostřelec Vondráček - mimo! Velmi dobře se prezentoval Kočnár. Po přihráce Rohly však šanci nedal ani on. Ve 40. minutě jinak velmi dobře hrající Vlášek jedinkrát v zápase podskočil míč a rázem se soupeř řítil sám na branku. Své jasné ne však v této situaci nahlas řekl brankář Radimský a nedopustil tak v tento moment srovnání skóre. Přitom míč letěl krásně křížem do šibenice. Honza předvedl parádní "tygří" skok! V poločase 0:1.

Ač byli hráči nabádáni trenérským duem R. Votruba - Folwarczny (při neúčasti trenéra L. Votruby) k aktivní a kreativní hře i ve druhé půli, start druhého poločasu patřil jasně domácím. Uběhlo zhruba 7 minut a soupeř srovnal. Po naší pravé straně pronikl přes poprvé na jaře hrajícího Soukupa záložník Proboštova a poslal zpětný míč na vápno okolo nečinně přihlížejícího Franty - nekompromisní zakončení - 1:1. Srovnání stavu až nečekaně silně zasáhlo myšlení týmu a dlouho jsme se s vývojem zápasu nesrovnávali. Do hry se dostala obrovská nepřesnost a na obou stranách se značně přitvrdilo. I přesto měl další "tutovku" Vondráček, leč opět neproměnil. Několikrát se zastřeloval novic Rohla, ovšem nepřesně. V 70. minutě jsme poprvé střídali, když Pavla Šťastného nahradila další posila - Karel Zavadil. Zápas opět nabral na tempu.... hrálo se nahoru, dolu.... a oba týmy lehce zapomínaly na obranu. Každý chtěl rozhodnout.... V 75. minutě se své premiéry dočkal další muž, který s námi trénuje již od podzimu, Vojta Taraška. Zhruba 5 minut na to se v souboji zranil Vlášek, a chvíli jsme tak hráli v deseti. To jako by naše hráče nakoplo. Domácí obrana v 81. minutě nechala projít míč na zcela volného Vondráčka, který si se třetím "nájezdem" konečně poradil - 1:2. Radost z gólu 10 minut před koncem byla téměř neskutečná jak na střídačce, tak na hřišti. Zápas se už potom spíše dohrával, dokonce i zraněný Vlášek se během chvíle vrátil zpět. Zápas jsme tak dnes urvali a vezeme si velmi cennou výhru z Proboštova!!...

Svou roli v pozici hlavního trenéra dorostu si dnes odrežíroval při neúčastí Lukáše Votruby jeho bratr Radek, který si do týmu na výpomoc přizval trenéra přípravek Davida Folwarcznyho.

Hodnoceni trenéra Radka Votruby: "U soupeřů, jako je Proboštov se nevyhrává každý den, a proto musím zaprvé vyzdvihnout velmi kvalitního soupeře, ale především to, že i přes dnes ne úplně idální hru, která byla místy jak na houpačce, jsme nakonec vše dotáhli ke zdárnému konci a body urvali. Chci vyzdvihnou fotbalového ducha v posledních 10. minutách, kdy jsme si zkušeně vedení pohlídali a nechali na hřišti vše. Poděkování patří také Davidu Folwarcznymu za to, že bez jakéhokoliv váhání jel dnes se mnou, a při neúčasti Lukáše mi s mužstvem a taktikou velmi pomohl. Je radost, pracovat s někým takovým. Vítězství si velice cením, ale rád zase přenechám roli hlavní coache Lukášovi, protože se stále mám co učit a taky mám pocit, že nám ty role takhle víc sluší a sedí!! Díky ještě jednou moc všem za podporu a přijďtě nás podpořit v dalších těžkých zápasech!!"

V příštím týdnu bude dorost doma bojovat proti Černčicím. Podzimní duel skončil nevídanou přestřelkou 4:4!

FOTO

Obrazek TJ Proboštov 1 - 2 AFK LoKo ChomutovObrazek

                                             (0:1)

 

Branky: 12. a 81. Vondráček

Rozhodčí: Zubr T. (ŽK: 2:1 (Vlášek), ČK: 0:0); diváků: 20

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 2. Franta, 3. Vlášek - 8. Šmat, 11. Šťastný (70. 13. Zavadil) - 7. Chmelan (75. 12. Taraška), 4. Kočnár, 9. Plos (C), 6. Rohla - 10. L. Vondráček

na střídačce připraven: 14. Thöma, 15. Horčička, 16. Král

trenér: Radek Votruba, David Folwarczny