Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci poprvé v historii bodovali v Kozlech, přezimují v čele tabulky

12. 11. 2011

   Poslední duel podzimní části čekal naše dorostence na půdě celku z Lounska, FK Kozly. Na tamním hřišti ještě náš dorost nikdy nebodoval. Naopak jsme odsud vždy odjížděli s "nářezem": 2:6, 2:7 a naposledy vloni 1:8.

   Sestava se opět měnila. V brance začal Thöma. Po zranění se stále nezapojil Vlášek, chyběl i Russo, Jireček, Kalčev a vykartovaný Chmelan.

   Úvod utkání byl takřka ideální. Vondráček sice první tutovou šanci neproměnil, ale v 5. minutě jsme již vedli. Střelu Šmata vyrazil domácí brankář pouze k Vondráčkovi a ten prázdnou branku trefil - 0:1. Z vedení jsme se však dlouho neradovali. Domácí zahrávali v 8. minutě standartku, po níž míč propadl naší obraně a domácí nedali Thömovi šanci. Bohužel jsme následujících deset minut nehráli dobře, ani aktivně. Ve dvacáté minutě se ale zdálo být rozhodnuto. Nejprve se přesně trefil Martin Kočnár 1:2, chvilinku po rozehře pak mířil přesně Vondráček - 1:3. Soupeře dvě branky nahlodaly, ale stále se nevzdával. Ještě v prvním poločase šel Vondráček dvakrát sám na branku, jenže nedal. Šance měli i další hráči, ale našeho nejlepšího střelce napodobili. Skóre se tak měnilo až ve 36. minutě, kdy se Vondráček tváří v tvář brankáři konečně trefil - 1:4. Nedlouho na to, jsme opět utkání zdramatizovali, po nedůrazu ve středu zálohy a následně i v obraně přišel zákonitý trest a snížení domácích na poločasových 2:4.

   Do druhého poločasu nastoupil do branky za Thömu Radimský. Naše hra se bohužel v úvodu poločasu podobala té z minulého týdne, a tak jsme si chvíli koledovali o snížení náskoku. Kolem 60. minuty, kdy přišel na hřiště Zich za Krále, se však hra celkem uklidnila a do šancí se opět dostával náš tým. Branka však už do konce zápasu nepadla. Šance ale byly. V 77. minutě neproměnil penaltu Möbius. V 83. šli na branku střídající Horčička s Chmelem, jenže první jmenovaný netrefil "zařízení". Vrcholem byla šance Kočnára, který obešel ležícího brankáře, ale místo prázdné branky trefil jen tyč! Útočné utkání na malém hřišti tak skončilo naším vítězstvím 4:2. 

   "Dnes jsme odehráli těžké utkání s houževnatým soupeřem. Na malém hřišti s nerovným terénem jsme měli starosti. Je ale fakt, že jsme si komplikace přivodili sami svým nedůrazem."

   Na dorost teď čeká náročná zimní příprava, kterou snad vyplní i ZLHK. V plánu je zimní turnaj na UMT a případně další přátelské duely. Bližší info v připravovaném článku o podzimní části sezóny.

FK-Kozly.jpg FK Kozly 2 - 4 AFK LoKo ChomutovObrazek

                                            (2:4)

 

Branky: 5., 21. a 35. Vondráček, 20. Kočnár

Rozhodčí: Spišák (ŽK: 1:1 (Kocourek), ČK: 0:0); diváků: 10

sestava:

22. Thöma (46. 1. Radimský) - 4. Möbius, 2. Franta (77. 13. Chmel), 3. Kocourek - 5. Soukup, 11. Šťastný - 6. Král (60. 15. Zich (NC))7. Kočnár, 9. Plos (C) (70. 14. Horčička) - 10. L. Vondráček, 8. Šmat

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba