Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci se protrápili k výhře nad Kláštercem

29. 10. 2011

   K dnešnímu duelu přijel na LoKotku FK Klášterec. Domácí dorost se před zápasem nacházel na první příčce A třídy, hosté však poslední dva duely neprohráli.

   V naší sestavě došlo k řadě změn. Zraněného Vláška nahradil Kocourek, do základní sestavy se vrátil i Chmelan. Dovolenkáře Šmata a Kočnára pak v záloze střelec první branky Ondra Plosnahradil mladík Šťastný a Jireček. Absentoval i zraněný hrot Horčička, a tak došlo i na změnu v rozestavení.

   Zápas pro nás začal katastrofálně ospale. Bez pohybu... opět jsme se v kabině na něčem dohodli... ale realita byla jiná. Ve 3. minutě nám soupeř ze 30 metrů napálil břevno! Rozruch přinesla 6. minuta, kdy se Vondráček prohnal kolem stopera hostí, ten fauloval. Zůstalo však jen u žluté karty. Naše probuzení přišlo až po deseti minutách, to v první šanci netrefil Vondráček branku. Gól přišel ve 13. minutě. Z ničeho nic hodil aut Möbius Vondráčkovi a ten před brankou našel v náběhu Plose - 1:0. Pojistku mohl přidat Soukup, který po rohu Chmelana nastřelil z malého vápna přes hlavu břevno. Ve 20. minutě pak brankář hostí Havránek vyrazil Vondráčkovu střelu opět jen do břevna. Naše aktivita tímto opět opadla. Hrálo se vesměs ve středu pole. V posledních minutách první půlky jsme se však zbytečně zatáhli k naší brance. Vše vyústilo, po hrubé chybě v bránění, ve vyrovnávací branku soupeře. Gól do šatny na 1:1.

   Klášterec začal aktivněji i druhý poločas, Kadlec pálil nad. V 52. minutě jsme se pokusili o napodobení první brankové situace. Vondráček však tentokráte přihrávkou Plose nenašel. O minutu později mohl přidat branku sám. Jeho hlavička však doskákala pouze na tyč (třetí v zápase), dorážející Soukup byl málo důrazný. V 55. minutě nahradil Jirečka Král, který měl zápas rozhodnout, ale k tomu až později. Oradost střídajícího Míry Krále, který rozhodl minutu déle totiž Plos nesmyslně fauloval ve vlastní šestnáctce a byla z toho penalta pro hosty, respektive jejich vedení - 1:2. Jenže hned v 60. minutě se do přečíslení dostali LoKoťáci. Báječný zápas odehrál mladý Chmelan, který ve vápně našel Vondráčka. Ten míč před brankářem píchnul Plosovi, poté byl právě vybíhajícím brankářem doslova nabrán. Nemohlo následovat nic jiného než penalta a žlutá karta pro Havránka. Penaltu podruhé v sezóně perfektně proměnil Möbius - 2:2. V 67. minutě jsme se pak dočkali. Obrovská touha po vstřelené brance se vyplatila Královi, který jako buldok ve vápně dotlačil do sítě Vondráčkovu přihrávku - 3:2. O deset minut později mohl definitivně rozhodnout nejlepší střelec týmu. Vondráčkovi však dnes nebylo přáno, neproměnil samostatný únik. Čtvrtou tyč v zápase jsme trefili v 85. minutě. To Vondráček našel Krále, který hlavou mířil právě do konstrukce branky, slabou dorážkou pak trefil jen náruč Havránka. Závěr už jsme si pohlídali a získali jsme důležité 3 body do tabulky.

"Dnešní zápas nám ukázal stále velké rezervy v naší hře. Přeci jen jsme soupeře jasně přestříleli a problémy jsme si připravili sami svou špatnou koncovkou. Klášterec však předvedl velmi bojovný výkon, který nám situaci ztížil. Někteří kluci zase zápas podcenili. Budeme muset všichni pochopit, že velké týmy dělají pouze opakované kvalitní a zodpovědné výkony. S nasazením ve druhém poločase jsme spokojeni všichni."

   V příštím týdnu hrajeme zápas podzimu na půdě Kopist!

(FOTO)

 

Obrazek AFK LoKo Chomutov 3 - 2 FK Klášterec KL%C3%81%C5%A0TEREC2.jpg

                                                          (1:1)

 

Branky: 13. Plos, 60. Möbius (P), 67. Král

Rozhodčí: Lesňák (ŽK: 3:4 (Vondráček, Jireček, Kocourek), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 3. Zich, 2. Franta, 6. Kocourek - 5. Soukup, 8. Jireček (55. 12. Král) - 7. Chmelan (88. 15. Chmel)11. Šťastný (83. 13. Russo), 9. Plos (C) - 10. L. Vondráček (89. 14. Kalčev)

na střídačce připraven: 22. Thöma

 trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba

vedoucí: Karel Votruba