Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci si opět otevřeli střelnici, po poločase zlomili soupeře definitivně

23. 10. 2011

   V dnešním duelu se na půdě posledního Vroutku ukázal vedoucí celek 1. A třídy, tedy náš dorost. V naší sestavě opět scházelo pár hráčů, příležitost tak dostali další borci našeho kádru, někteří šanci využili.

   V úvodu zápasu jsme hráli přesně to, co jsme nechtěli. Profesorský fotbal bez pohybu, aktivity a zodpovědné defenzivní práce. V brance dostal příležitost Thöma a v prvním poločase vytáhnul dvě nebezpečné střely domácích. Ondřej Plos, Petr Horčička a Miroslav KrálNaše obraná fáze nevypadala příliš jistě, a tak jsme byli rádi za vedoucí branku Vondráčka. Po rohu kapitána Plose se trefil hlavou - 0:1. Chvíli předtím běžel z úhlu sám na branku Horčička, ale domácí brankář mu střelu vytáhl na roh. Právě Petr si kolem 25. minuty přivodil nepříjemné zranění a v poločase byl raději stažen ze hry. I přesto se podílel krásnou přihrávkou na druhé brance, kterou vstřelil opět Vondráček - 0:2. Ve 26. minutě se pak slabší, ale umístěnou střelou trefil z vápna Plos - 0:3. Konečný stav herně nepřesvědčivého prvního poločasu uzavřel na 0:4 Šmat.

   Do druhé části jsme střídali hned čtyřikrát. Prostor dostali i mladší hráči našeho celku, do útoku se při neúčasti některých borců dostal jinak brankář Radimský. Právě on vymyslel ve 48. minutě fantastickou přihrávku na 40 metrů. Parádně našel rozběhnutého Vondráčka a ten dovršil hattrick. V 50. minutě se trefil podruhé v sezóně střídající Russo. Dobře odhadl situaci a předběhl vybíhajícího brankáře. Trefit prázdnou branku pak nebyl problém - 0:6. O dvě minuty později přidal další branku Vondráček - 0:7. Bohužel nám přestal fungovat střed zálohy, který se až moc tlačil vpřed. I díky tomu se domácí často dostávali do přečíslení. Opět se zaskvěl Thöma, který ještě vytáhl tutovku domácího šutera. I za cenu lehkého zranění ruky. V 56. minutě už o čisté konto přišel. Domácí předvedli pěknou akci, na jejímž konci stál mladý Farbar - 1:7. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Vondráček dostal od spoluhráčů míč před brankáře a neměl problém - 1:8. V 60. minutě se konečně branky dočkal čekatel Chmelan. Pro údajný ofsajd ale branka neplatila. Po hodině hry se naposledy trefil Vondráček - 9:1. Na 10:1 z přehledem dával Šťastný. A pak to přišlo. Honza Radimský se dvacet minut zahříval a pak se zcela přeorientoval na dravého útočníka. Na devátou a desátou branku vybojoval spoluhráčům míče, poté skóroval sám. Trefil se v 68. minutě a pohotově skluzem i v 71. minutě. Vedli jsme už 12:1. Domácí frustraci dorazil dalším gólem Šmat. Po snad již třetí neuznané brance (opět pro ofsajd) neudržel nervy na uzdě kapitán Plos a viděl naši jedinou kartu v zápase, po právu "jen" žlutou. Domácí se ještě dočkali snížení. Mladík Chmelan šel v našem vápně do souboje velmi nezkušeně skluzem a domácí dostali výhodu penalty - 2:13.

"V zápase jsme i přes horší nasazení, než bychom si představovali, jasně dominovali. O třech bodech nebylo už v poločase pochyb. Prostor dostali všichni hráči dostatečný, každý s časem na hřišti naložil po svém. V příštím týdnu už budeme vše směřovat na přípravu na Kopisty, které nás čekají za 14 dní. Tam se bude pravděpodobně lámat chleba pro čelo tabulky po podzimu."

   Již v sobotu doma hostíme v posledním domácím utkání na podzim FK Klášterec. Zápas má výkop už ve 12:15!!!

 

FK-Vroutek.jpg FK Vroutek 2 - 13 AFK LoKo Chomutov Obrazek

                                            (0:4)

 

Branky: 14., 21., 48., 52., 57. a 61. Vondráček, 31. a 81. Šmat, 68. a 71. Radimský, 26. Plos, 50. Russo, 66. Šťastný

Rozhodčí: Hamáček (ŽK: 1:1 (Plos), ČK: 0:0); diváků: 10

sestava:

22. Thöma - 5. Soukup, 2. Franta, 3. Zich (46. 14. Šťastný), 6. Vlášek - 8. Šmat - 4. Möbius (46. 15. Chmelan)11. Král (46. 13. Russo), 9. Plos (C) - 7. Horčička (46. 16. Radimský), 10. L. Vondráček

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba