Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důležité vítězství proti Černčicím se nerodilo snadno

7. 4. 2012

   V rámci 18. kola 1. A třídy dorostu zavítal na LoKotku soupeř z Černčic. Podzimní duel skončil remízou 4:4, když jsme ještě 13 minut před koncem prohrávali 1:4. Nutno zmínit, že jsme ve zmiňovaném utkání hráli od 30. minuty o deseti (po ČK). Věděli jsme, že nás ani dnes nečeká nic lehkého.

   Přes veškeré upozorňování byl vstup do zápasu katastrofální a hned ve 4. minutě jsme byli rádi, že se nádherná střela soupeře opřela jen do tyče. Lehce nás uklidnil svou premiérovou brankou při prvním startu v základní sestavě Taraška, když proměnil samostatný nájezd. Ovšem nás tato situace ještě více utvrdila v tom, "že hrajeme dobře", opak byl pravdou. Náš výkon byl kombinačně špatný a soupeř toho náležitě využíval. Spokojil se s nákopy (využíval vyšších postav svých hráčů) a rychle přecházel do útoku. My jsme se nepochopitelně snažili o totéž - přesto, že i tato hra přinesla tři body, nebyli jsme spokojeni. Soupeř si totiž vytvářel další šance. Ve 14. minutě nás zachránil nejprvě Radimský, který vyrazil nebezpečnou střelu. Míč se odrazil pod nohy útočníka, jehož dorážku zblokoval v poslední chvíli na roh stoper Franta. Ve 20. minutě jsme pro zranění museli střídat Chmelana, kterého nahradil Horčička a odehrál zápas velmi dobře. Soupeř se v průběhu zápasu vzadu snažil o ofsajd systém, který mu ale naprosto selhával (ať už byl na čáře náš pomezní, či Černčický). Toho ve 29. minutě využil Vondráček a přidal uklidňující branku. Náš výkon se ovšem v průběhu zápasu neměnil. Hrstka odolných diváků si tak dnes na moc nepřišla. V poločase 2:0.

   Po přestávce naši hráči chvíli plnili pokyny, které dostali v kabině a neslo to ovoce v podobě převahy na hřišti. Výborný Taraška dělal soupeři problémy po celých 90 minut. Dobře bránil, napadal a pokoušel se o průniky do vápna. Při jednom z nich byl těsně před pokutovým územím faulován. Následný trestný kop poslal kapitán Plos jen těsně mimo. O pár minut později běžel během chvíle dvakrát sám na branku Šmat, ale ani v jednom případě nedokázal prostřelit Štěpničku. Naše aktivita po hodině hry opět opadla a Černčice se tlačily za snížením. Jejich pokusy však kryl pozorný Radimský, k dorážkám pak obrana většinou soupeře nepustila. V 67. minutě přišla radost číslo 3. Vondráček dostal na půli dárek od obrany a běžel sám na branku - poradil si výborně - 3:0. V 77. minutě pak další hrubku stoperů využil tváří v tvář brankáři Horčička - 4:0. S blížícím se koncem se opět vznášela ve vzduchu nula pro brankáře Radimského. Ten si ji v závěru pohlídal hned několika zákroky a po více než půlroce tak opět udržel nulu.

"Pokud si nechceme lhát do kapsy, tak dnes nemůžeme být spokojeni. Hra nebyla dobrá a soupeř si snadno vytvářel brankové příležitosti. V týdnu budeme musete zlěpšit bránění, ani tvorba akcí nebyla dle našich představ. Vracet by se mohli další hráči po zranění, což ještě zvedne konkurenci v týmu. Snad si někteří borci uvědomí, že musí makat i v týdnu, protože nastane boj i o střídačku. Věřím klukům, že si i stímto poradí, konkurence v kádru musí být. Za týden chceme jednoznačně bodovat, ikdyž to bude na soupeřově půdě nesmírně obtížné!"

   Příští neděli čeká na dorost důležitý duel na půdě Tatranu Podbořany, kde dorost ještě nikdy v historii nevyhrál!

(FOTO)

Obrazek AFK LoKo Chomutov 4 - 0 SK Černčice

            (2:0)

Branky: 29. a 67. Vondráček, 7. Taraška, 75. Horčička

Rozhodčí: Valenta (ŽK: 0:3, ČK: 0:0); diváků: 20

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 2. Franta, 3. Vlášek - 11. Šťastný (66. 15. Král), 8. Šmat - 7. Chmelan (20. 14. Horčička), 9. Plos (C), 6. Rohla (86. 13. Kalčev) - 10. L. Vondráček (80. 16. Urbánek), 4. Taraška

na střídačce připraven: 12. Thöma

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba

vedoucí: Karel Votruba