Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní přípravná utkání dorostu v rámci LFS

3. 8. 2011

DESNÁ - LoKo

   Naši dorostenci se v rámci LFS dočkali prvního přípravného zápasu. Po měsíční dřině v podobě běhání a posilování to pro ně byl zážitek :). Zápas jsme sehráli proti Desné a to na její půdě... lépe řečeno umělé trávě.

   Soupeř to byl na úvod přípravy velmi kvalitní, vždyť také působí v libereckém krajském přeboru. Jelikož se soustředění účastnilo pouze 10 hráčů, hrát museli i trenéři. Bohužel nám hned v úvodu soustředění onemocněl Pavel Šťastný a tak toto utkání vynechal. K zápasu jsme tak nastoupili v 11 mužích.

   Zápas začal ve velkém tempu a soupeř od úvodu ukazoval svou kvalitu. Naši hráči však byli plni elánu a síly, takže jsme se soupeři, který měl k dispozici snad 20 hráčů, mnohdy směle vyrovnali. Do vedení jsme mohli jít my. To když se v 9. minutě nádherně opřel do míče Kočnár. Jeho střelu z 25 metrů do šibenice vytáhl konečky prstů brankář domácích na břevno. A logicky přišel trest. V 17. minutě nám propadl střed hřiště a nejlepší domácí hráč si udělal slalomovou dráhu snad z pěti našich... rána k tyči a 1:0. Navíc netrvalo dlouho a bylo to 2:0. Na precizně zahraný trestný kop Soukup neměl nárok. Přesto jsme dokázali zmobilizovat síly a do poločasu jsme sahali po vyrovnání. Snížení přišlo ve 29. minutě. Chmelan vydřel dobrým napadáním míč na vyběhnutém brankáři a po chvilce rozpaků poslal míč ze 30 metrů do odkryté branky domácích, sníženo na 2:1. Ve 35. minutě mohl srovnat Ondřej Plos (na fotce). Kočnár ho milimetrově přesným pasem poslal za obranu, jenže Ondra sám před brankářem neseřídil mířidla a těsně minul. V poločase tak nadějných 1:2.

Soupeř byl ve druhém poločase aktivnější a je pravdou, že nám očividně docházali v některých momentech síly. Místy jsme však soupeře dokázali přikovat před jeho pokutové území, přesto větší šance nepřicházeli. Snad jen s výjimkou trestného kopu Lukáše Votruby, který neudržel domácí brankář a Chmelan z velké blízkosti dorážel pouze zpět do ležícího brankáře. V 71. minutě pak padla definitiva. Akci po pravé straně přetavili domácí ve třetí branku. Utkání se poté jen dohrávalo.

I přes prohru však někteří hráči ukázali velkou kvalitu. Věříme, že budou ve svých výkonech pokračovat i nadále.

 

desna.jpg TJ Desná 3 - 1 AFK LoKo Chomutov Obrazek

                                         (2:1)

 

Branka: 29. Chmelan

Rozhodčí: laik (ŽK: 0:0, ČK: 0:0); diváků: 25

sestava:

1. Soukup - 4. Möbius, 11. L. Votruba (C), 2. R. Votruba - 3. Franta, 6. Žbánek - 15. Chmelan, 7. Kočnár, 9. Plos - 8. Král, 10. Jireček

hrající trenér: Votruba Lukáš

 

 

JABLONEC (ženy) - LoKo

Ve druhé přípravě v rámci soustředění jsme v Desné nastoupili proti ženám Baumitu Jablonec.

   Tento zápas byl pro některé naše hráče "hodně" náročný... Bohužel jsme se v mnohých situacích nevyhnuli "sobečkování" místo týmové práce, což bylo týmu velmi rázně zdůrazněno. Důležitý tak nebyl výsledek, ale hlavně pocit ze hry. Místy se hrál opravdu pěkný fotbal... ikdyž tomu výsledek nanapovídá, dívky měli v první desetiminutovce dobré příležitosti.. vše však zlomil první gól.

Nemá cenu rozebírat gól za gólem... každý padl trochu jinak, některé byli krásné.... jiné méně... některé po kombinačních akcích, jiné střelou z dálky či po individuálních akcích... každopádně nám toto utkání ukázalo jinou část hráčské mentality....

   Věděli jsme, že nás s dívkami čeká ještě odveta, o čtyři dny déle na jejich půdě! Věděli jsme také, že nám doma rozhodně nedarují vítězství tak snadno jako dnes, což nám také dopředu připoměli. :).

Přesto musím ještě vzpomenout na jednu akci dívek ze závěru zápasu. V naší brance již stál Radek Votruba, který, jak rádi říkáme, "nechytí ani rýmu"! V 82. minutě však předvědl fantastickou cirkusovou práci. V té době měl na svém kontě již dva celkem obtížné zákroky a svým specifickým způsobem si poradil i s poslední možností... Jablonecká hráčka napřáhla ke střele... neskutečná rána svištěla kolem Radka, který se rozplácl na malém vápně, do sítě.... jenže ouha... míč se v poslední chvíli stočil a od tyče se odrazil zpět k sedícímu Radkovi, který míč lapil jak na písečku bábovičku..... no řekněte... tento životní zákrok tu nesmí chybět... :P 

 

jablonec.jpg FK Baumit Jablonec (ženy) 0 - 12 AFK LoKo Chomutov Obrazek

                                                (0:7)

 

Branky: 34., 36. a 76. Jireček, 11. a 40. Král, 74. a 80. Chmelan, 9. Kočnár, 23. Šťastný, 27. L. Votruba, 59. Žbánek, 65. Möbius

Rozhodčí: laik (ŽK: 0:0, ČK: 0:0); diváků: 35

sestava:

1. Soukup (46. R. Votruba) - 4. Möbius, 11. L. Votruba (C), 2. R. Votruba (46. Soukup) - 3. Franta, 6. Žbánek - 8. Král, 12. Šťastný, 7. Kočnár, 9. Plos - 15. Chmelan

hokejové střídání; dostřídával: 10. Jireček

hrající trenér: Votruba Lukáš

 
 

JABLONEC (ženy) - LoKo, 2. zápas

 
  Druhé vzájemné utkání s ženským týmem Baumitu Jablonec se hrálo v tréninkovém centru zmiňovaného klubu v městské části Mšeno.

   Dívky nastoupili opět posílené o pár chlapců, navíc nastoupili i některé dívky, které v prvním zápase nehráli.

   My jsme se věnovali hlavně své hře. Chtěli jsme k zápasu přistoupit ve vší vážnosti a od úvodu předvádět pěknou kombinační hru plnou přihrávek, kombinací a poté snad i gólů. To se povedlo. První poločas byl jasně v naší režii. Jireček v brance si nesáhl na míč... když už tak jen nohou. Naopak na druhé straně se dařilo... mnohdy i velmi pěkně... Branky se dočkal i Ondra Plos, který se nedokázal prosadit v prvním utkání a dlouho se tímto trápil.

Ve druhém poločase jsme úmyslně hráli o dva hráče méně. Chtěli jsme ještě více rozběhat naši hru, což nás menší počet hráčů na hřišti nutil. Během druhého poločasu jsme pak ze hry stáhli ještě dalšího hráče. Naopak soupeř dohrával snad se 14 hráči na hřišti. Přesto Buffon v naší brance odolal a nepustil jediný gól. Nutno zmínit, že jsme opět nenastoupili kompletní. Během předcházejícího tréninku si tržnou ránu na ruce přivodil Pepa Soukup a po lékařském ošteření (4 stehy) jsme se rozhodli, že pro toto utkání dostane raději volno.

 

jablonec.jpg FK Baumit Jablonec (ženy) 0 - 12 AFK LoKo Chomutov Obrazek

                                                (0:7)

 

Branky: 20., 22., 52. a 53. Plos, 11., 32. a 38. Král, 34. a 63. Kočnár, 50. a 70. Šťastný, 13.

Rozhodčí: laik (ŽK: 0:0, ČK: 0:0); diváků: 30

sestava: 1. poločas

1. Jireček - 4. Möbius, 11. L. Votruba (C), 2. R. Votruba - 3. Franta - 15. Chmelan, 7. Kočnár, 12. Šťastný, 6. Žbánek - 9. Plos, 8. Král

sestava: 2. poločas

1. L. Votruba - 4. Möbius, 3. Franta, 6. Žbánek - 8. Král, 12. Šťastný, 9. Plos - 15. Chmelan, 10. Jireček

 

hokejové střídání; dostřídával: 7. Kočnár, 2. R. Votruba

 

 

DESNÁ - LoKo, 2. zápas

  Na závěr soustředění jsme sehráli ještě jedno přípravné utkání. Jak se však ukázalo, bylo již nad naše síly. Po 14 dnech plných akcí, sportovního vyžití a menšího množství spánku jsme jednoduše odpadli.

   Hlavně pro kluky to byla "darda". Den před utkáním dva tréninky, dopoledne náročný orientační běh za vytrvalého deště, ihned poté oběd a bez odpočinku na zápas... výsledek je tak pouze logickým vyústěním...

   Utkání absolutně nešlo srovnávat s prvním vzájemným duelem. Pro domácí šlo o generálku před startem krajskéhop přeboru, pro nás to měl být zápas před návratem do Chomutova.

   Po utkání jsme rozhodně radostí nesršeli, nadruhou stranu si kluci, kteří se soustředění zúčastnili určitě užili svoje... i v totmto zápase!

   Za zmínku stojí naše dvě branky. Opět se prosadil Jirka Chmelan, který snad v boji o sestavu pro mistrovská utkání uplatil soupeřovi obránce. Podruhé mu totiž namazali na střelu do prázdné branky. Druhý gól dal z dálky Pavel Šťastný. I k této brance nám výrazně pomohl chybující domácí brankář. 

V Chomutově nás čekají ještě dvě utkání před startem A třídy. V těch už počítáme se snad kompletním kádrem (mimo zraněných).

 

desna.jpg TJ Desná 10 - 2 AFK LoKo Chomutov Obrazek

                                        (4:0)

 

 

Branky: 63. Chmelan, 73. Šťastný  

 

Rozhodčí: laik (ŽK: 0:0, ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

 

1. Soukup - 4. Möbius, 11. L. Votruba (C), 2. R. Votruba - 3. Franta - 15. Chmelan, 12. Šťastný, 9. Plos, 7. Kočnár - 10. Jireček, 8. Král

 

hokejové střídání; dostřídával: 6. Žbánek
hrající trenér: Votruba Lukáš