Jdi na obsah Jdi na menu
 


LoKotka zničila podruhé v sezóně Vroutek, dál živí naději...

19. 5. 2012

   V rámci 24. kola 1. A třídy přijel na LoKotku poslední celek tabulky, který však v jarní části sezóny předvádí vyrovnanější výkony a daleko lepší výsledky. V posledním kole přehrál Kyjice nečekaně vysoko 5:2, předtím prohrál těsně 2:3 s Černčicemi, nastřílel 6 branek v Postoloprtech nebo vedl nad Kozly ještě v poločase 2:0!

   V posledních týdnech není naše složení optimální, ale z nejčastější základní sestavy příliš hráčů neschází. Dnes tak dostali další příležitost i hráči starších žáků, kteří nás v případě potřeby doplňují a získávají zkušenosti pro další rok.

   V úvodu zápasu se nám nedařilo dostat se do tempa. Vroutek stačil našemu pohybu a nasazení, které nebylo ideální a zlepšovalo se až postupem času. I přesto se ukázala fotbalová kvalita a lepší celková připravenost našich hráčů. Po dvojím centru kapitán Plose se trefil Vondráček. Následně se po delší pauze prosadil i sám kapitán Plos, když perfektně trefil trestný kop - 2:0. Další branku přidal po půlhodině hry lobem Šmat. Právě po jeho akci pak trefil Vondráček i čtvrtou branku. V nastaveném čase prvního poločasu se dočkali i hosté. Král po kontaktu se soupeřem padl k zemi. Myslel si, že je faulován, a tak míč vzal do rukou. Sudí ovšem posoudil situaci jinak a kopala se penalta. Tu hosté proměnili - poločasových 4:1.

   O poločase bylo nutné především lehce uklidnit vášně ze závěru prvního poločasu. Hráčům bylo lehce vyčteno slabší nasazení a byl kladen důraz na zjednodušení hry. Vše se pak ve druhém poločase, až na výjimečné situace, zlepšilo.

   Svou premiéru v základní sestavě v dorostu si dnes odbyl Marcel Kalčev. Dočkal se nakonec i premiérové branky. Chvíli před svým střídáním si totiž vzal míč k pokutovému kopu po faulu na Vondráčka a s přehledem trefil k tyči - 5:1. Na 6:1 se podruhé v zápase trefil Šmat a brankostroj se rozjel. Střídající Taraška dostal ideální centr od Šmata a na malém vápně se nejmenší hráč týmu prosadil hlavou - 7:1. O minutu později převzal na velkém vápně míč další střídající - Chmelan. Právě jemu se střelecky v sezóně příliš nedařilo. Tentokrát si míč připravil výborně a podobně jako na trénincích trefil s přehledem - 8:1. Třetí minuta v řadě a třetí gól - hattrick pro Šmata a 9:1. Na další branku se čekalo "dlouhých" dvacet minut. Šance pálil především aktivní Rohla, který čekal na první gól v našem dresu. V 77. minutě se k trestnému kopu postavil stoper Möbius, jehož střelu lehce tečoval Šmat a přidal tak na 10:1. Jubilejní stou branku dorostu v sezóně pak vstřelil opět dobře hrající Kočnár. Nakonec se své první trefy na LoKo dočkal i Rohla, který konečně s přehledem vyřešil samostatný únik na brankáře.

"Dnes jsme byli jednoznačně lepším týmem. Hru malinko kazily občasné nepřesnosti v zadních řadách, ale s kombinací a hrou vpřed panuje spokojenost. Rozdíl v postavení v tabulce byl dnes patrný i na hřišti, jak v přístupu k fotbalu, tak i v herní kvalitě."

   Již ve středu hostíme v dohrávce Kyjice. Má však opět pršet, tak uvidíme... :/

(FOTO)

Obrazek AFK LoKo Chomutov 12 - 1 FK Vroutek FK-Vroutek.jpg

        (4:1)

Branky: 31., 49., 57. a 77. Šmat, 11. a 42. Vondráček, 24. Plos, 48. Kalčev (P), 55. Taraška, 56. Chmelan, 78. Kočnár, 81. Rohla - soupeř ve 45. + 1. z penalty

Rozhodčí: Dušek (ŽK: 0:2, ČK: 0:0); diváků: 45

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup (NC), 4. Möbius, 2. Franta (63. 13. Záboj), 3. Král - 6. Rohla, 8. Šmat - 7. Kočnár, 10. Vondráček (57. 14. Šlachta), 9. Plos (C) (51. 12. Taraška) - 11. Kalčev(51. 15. Chmelan)

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba

vedoucí: Karel Votruba