Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravné zápasy dorostu (podzim + jaro)

7. 6. 2012

FK Libochovice - AFK LoKo Chomutov 0 - 5 (0:1)

Dorost absolvoval po návratu ze soustředění jeden trénink a v úterý se ihned rozjel k předposlednímu přípravnému zápasu. Soupeřem nám byl tým Libochovic, tradiční účastník 1. A třídy, skupiny A. Naše mužstvo působí ve skupině B. Soupeř to mněl být kvalitní. Však za něj mluví 5. místo v loňské sezóně. Při odchodu pouhých 5 hráčů to z něj dělalo mírného favorita. Naopak na naší straně bylo změn oproti jaru požehnaně. V základní sestavě dostali šanci hned dva hráči ročníku 96. Dále pak nastoupili kluci, kteří se na jaře v sestavě LoKo neukazovali (přestup, popř. nehráli).

   Bylo pro nás velkým překvapením, jak tento zdánlivě nesehraný tým vlétl do utkání. Už ve dvacáté vteřině pálil z úhlu Plos a domácí brankář s námahou vyrážel na roh. V 9. minutě dostal Horčička míč před prázdnou branku. Neseřídil však mířidla a jeho střela o metr přeletěla branku. O chvíli později kopal roh Plos. Domácí obránce zasáhl tak nešikovně, že si míč napálil do tyče! Dočkali jsme se tak až v 19. minutě. Po akci Plose s Vondráčkem se míč dostal až k Horčičkovi, který tentokráte poloprázdnou branku trefil - 0:1. Soupeř si do této chvíle nevytvořil víceméně nic. Mladičký stoper Franta nezahrál vůbec špatné utkání, naopak z obrané řady byl snad nejjistějším mužem celého zápasu, na rozdíl od svých starších kolegů. V prvním poločase však soupeřovi náznaky nikdy neohrozili naši branku do té míry, abychom se báli inkasování. Naopak, navýšit skóre mohl několikrát Vondráček, jenže v první půli mu nebylo souzeno.

Ve druhém poločase už nemůžeme být tolik spokojeni s obrannou činností našeho týmu, na které budeme ještě muset velmi rychle zapracovat. I přes řadu chyb jsme ale čisté konto udrželi. Dobrým výkonem se v brance prezentoval Thöma. Jedinkrát byl překonán, ovšem včasným skluzem zachraňoval Kocourek. Směrem vpřed jsme pak dominovali. Především v brejkových situacích. V 54. minutě dostal za obranu míč Vondráček. Tvrdou přízemní střelou podél brankáře dával na 2:0. V 60. minutě pak dostal senzační přihrávku. Ondra Plos se hnal za zdánlivě zakopnutým míčem od Jirky Chmelana. U balonu byl dříve než brankář soupeře. Balon si píchl do běhu a zpětnou přihrávkou našel před prázdnou brankou Vondráčka. Pro něj to byla lahoda - 3:0. O pět minut později pak nejlepší střelec dorostu v loňské soutěži završil hattrick. Po individuální akci píchl míč kolem brankáře do sítě - 4:0.  Šest minut před koncem se pak dočkal i střídající Kubík. I přes katastrofální fyzičku využil své rychlosti a míč trefil přesně - 5:0. 

Zítra nás v generálce před sobotním výkopem 1. A třídy čeká Sokol Údlice.

Branky: 54., 60. a 65. Vondráček, 19. Horčička, 84. Kubík

Rozhodčí: delegován domácím týmem (ŽK: 0:2 (Vondráček, Thöma), ČK: 0:0); diváků: 10

sestava:

Thöma - Kocourek, Soukup, Franta, Vondráček, Möbius, Šmat, Horčička, Urbánek, Plos, Šťastný, Chmelan, Russo, Kubík, Kočnár (hokejové střídání)

 

Sokol Údlice - AFK LoKo Chomutov 2 - 3 (1:1)

Poslední přípravné utkání před startem 1. A třídy čekalo na náš letošní dorost v Údlicích, kde se postavili domácímu Sokolu. Ten bude letos hrát "pouze" okresní přebor. Přesto během zápasu ukázal svou kvalitu.

   Ihned při nástupu bylo jasně znát, že jsou domácí ve věkovém průměru daleko starší než náš tým. Od úvodu jsme tak měli problémy v soubojích. Postupem času se tímto naši hráči srovnali. Stejně jako včera jsme měli fantastický vstup do zápasu a soupeře jsme v úvodních 15 minutách nepustili takřka k ničemu. Sami jsme však často kazili rozehrávku, a tak se hrálo většinou ve středu pole. V 9. minutě přišla první sporná situace zápasu. Vondráček byl v úniku sám na branku jasně podražen. Sudí odpískal, ale k údivu všech vytáhl pouze ŽK (pravděpodobně vzhledem k přípravnému utkání). Následný trestný kop Plose nestojí za zmínku. O pěkný střelecký pokus se postaral Soukup, ale ze 30 metrů netrefil bránu. První branka tak padla až v 18. minutě. Svým typickým způsobem se do vápna prodral Vondráček a po kontaktu s obráncem nemohlo následovat nic jiného než penalta. K té se postavil Tomáš Möbius a s přehledem ji proměnil - 0:1. V první půli jsme mohli klidně kopat další dvě penalty. Domácí byli ve vlastním vápně velmi málo obezřetní. Píšťalka sudího však vždy zůstala němá. Soupeř se ve 23. minutě po našem nedůrazu ve středu pole a následné nádherné ráně Kučery dostal ke srovnání skóre - 1:1. Přesto jsme v prvním poločase měli více ze hry a mohli jsme přidat další branky. Bohužel buď nepřesná střelba nebo nekvalita ve finálním řešení! V poločase tak 1:1.

   Druhý poločas byl hraný v podobném rytmu. Soupeř se už vyloženě zaměřil na brejky a na nakopávané míče na Kučeru. Do vedení jsme šli i podruhé my. Po pěkné kombinaci se k míči dostal Vondráček a chytře přeloboval Trögla - 1:2. My jsme soupeře v mnohých situacích zatlačili před pokutové území, ale gól stále nepřicházel. Dvě pěkné střely vyprodukoval Šmat. O další zakončení se pokoušel Kubík či Plos. Branka však stále ne a ne padnout. Naopak domácí sahali po vyrovnání. Po jednom z brejků následovala standartka. Tu rozehrál Kučera centrem a na malém vápně hlavičkující obránce domácích těsně minul naši branku. Údličtí přesto srovnali. Kocourek si nechal poněkolikáté v utkání utéct hráče a ve vápně už nestihl nic jiného než faulovat. Na rozdíl od situací na druhé straně alespoň zasáhl míč, přesto penalta (nutno podotknout, že jsme i ve druhém poločase měli do této chvíle kopat možná další 3 penalty). Každopádně Kučera svým druhým gólem srovnal v 69. minutě z penalty na 2:2. My jsme se drali za vítězstvím. Šancí bylo čím dál více. Rozhodla nakonec další penalta. "Tuhle sudí už musel"! V 80. minutě se k ní postavil Vondráček. Míč poslal k tyči a rozhodl o našem vítězství 3:2. Nutno pochválit za druhou půli obranu, především v čele s Frantou. Velmi dobře si (až na výjimku) poradili s Kučerou!

Dorostence tak čeká v pátek předzápasový trénink a nominace. V sobotu se již rozjede dlouhý maraton, který vyvrcholí až příští červen!

Branky: 53. a 80. (P) Vondráček, 18. Möbius (P)

Rozhodčí: Moder (ŽK: 1:2 (Franta, Thöma), ČK: 0:0); diváků: 35

sestava:

Thöma - Kocourek, Soukup, Franta, Vondráček, Möbius, Šmat, Horčička, Urbánek, Plos, Šťastný, Chmelan, Russo, Kubík, Kočnár (hokejové střídání)

 

AFK LoKo Chomutov - FK Hostomice 3 - 5 (1:4)

Poprvé v novém roce se na trávníku představili dorostenci AFK LoKo. Vzhledem k počasí, které venku panuje, je však logické, že to bylo na trávníku umělém. V rámci prvního kola bílinského zimního turnaje dorostenců nastoupili proti mužům FK Hostomice, kteří doplňují šestici dorosteneckých celků (+ muži Ledvic "B").

   Dorostenci nastoupili řekněme v poloviční sestavě. Z nejrůznějších důvodů chybělo našemu týmu hned neuvěřitelných jedenáct hráčů! I díky tomu dostal od prvních minut šanci v základní sestavě stoper Fibrich, který se pro jarní část sezóny vrací z hostování ve VČSA Ervěnice. Svou příležitost dostal i Zavadil, který díky problémům s registrací celý podzim jen trénoval. Ze střídačky naskakoval se zdravím bojující Vondráček, druhým náhradníkem byl Martin Novák, který však takřka půl roku netrénuje.

   Jak vidno z předchozích řádků, TORZO naší sestavy nastoupilo proti mužům FK Hostomice dosti sebevědomě a pět minut soupeře nepustilo za polovinu hřiště... jenže hned poté prošel dlouhý výkop brankáře za naši věkově zkušenou obranu, která si však počínala velmi naivně a soupeř hned trestal - 0:1. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Po pěkné akci se míč odrazil na velké vápno ke Šťastnému, který pěkným volejem srovnal skóre - 1:1. Soupeř byl přesto aktivnější. Naši hru kazili nepřesnosti. V útočné fázi pak špatné doplňování ze zadních řad či nekvalita. Ve 14. minutě soupeř opět vedl. Hostomice velice dobře zahrávali standartní situace, po jedné z nich se v chumlu opět prosadil soupeřův hráč - 1:2. Ve 25. minutě pak Thömu překonal soupeř potřetí. Hra se lehce srovnala, avšak brejky soupeře nám stále dělali starosti. Ve 36. minutě přišla šance. Šmat byl faulován ve vápně hostí, ovšem nařízenou penaltu trestuhodně zahodil kapitán Plos, trest pak opravdu přišel... už v nastaveném čase se totiž Hostomice prosadili počtvrté... první poločas skončil debaklem v náš neprospěch. Nově poskládaná obrana, která však byla kompletně složena z hráčů ročníku 93 nepředvedla dobrý výkon. K tomu se přidala špatná přechodová fáze a "přůšvih" byl na světě.
  
   Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a výkon byl určitě o trochu lepší. Přesto ani z "velké dálky" nesplňoval požadavky trenérů. Věřme, že se toto bude postupem přípravy zlepšovat. Druhou půli jsme díky brankám Kočnára z penalty a Vondráčka vyhráli 2:1. Konečná prohra 3:5 však nikoho nemohla uspokojit. Hráči, kteří měli možnost využít absenci některých členů základní sestavy, nechytli příliš šanci za "pačesy". Příprava je však teprve ve svém úvodu....

 

"Musím přiznat, že jsem celkem zklamaný. Výkon většiny hráčů se vůbec nepřiblížil tomu, co bych si představoval. Vím, že jde pouze o přípravu... a jsme v jejím úvodu... přesto očekávám v dalších duelech naprosto jiné výkony."

   V příštím týdnu vyzveme tým, který (stejně jako my) vede svou 1. A třídu, Baník Modlany. Již zítra se někteří hráči představí v ZLHK.

Branky: 11. Šťastný, 55. Kočnár (P), 77. Vondráček

Rozhodčí: OFS Teplice (ŽK: 1:0 (Fibrich), ČK: 0:0); diváků: 10

sestava:

22. Thöma - 3. Vlášek, 2. Fibrich, 6. Kocourek, 13. Zavadil5. Soukup, 8. Šmat - 11. Šťastný, 7. Kočnár, 9. Plos (C) - 4. Horčička

hokejově dostřídávali: 10. Vondráček, 12. Novák

 

Baník Modlany - AFK LoKo Chomutov 6 - 0 (0:0)

Dorostenci mají za sebou druhý týden zimní přípravy a stejně tak po dnešku i druhý duel zimního turnaje v Bílině, který pro ně slouží jako příprava pro jarní část sezóny.

   V dnešním duelu dvou vedoucích týmů 1.A třídy byl favoritem přeci jen soupeř. Způsob, jakým vede svou soutěž je daleko dominantnější, než v našem případě. Navíc i jeho kádr je značně zkušenější. Jako jeden z neposledních důvodů, proč je toto možno tvrdit, je úvodní výhra Modlan v turnaji. Porazili totiž Proboštov vysoko 10:0... ano, ten Proboštov, se kterým jsme v podzimním duelu prohráli na LoKo 2:3.

   V minulém týdnu se už do přípravy zapojila řada dalších hráčů. Každý tak dostal l prostor předvést se. Bohužel se na vyprazdňující se marodku dostal David Šmat, který díky sádře na ruce bude v následujících dnech pouze trénovat. Stále chybí dlouhodobě zraněný Jireček (cca ještě měsíc), stále nemocný je Vondráček, dva hráči ještě nezačali trénovat atd. Snažíme se mužstvo ještě doplnit o mladší ročníky a tím se připravit na odchod ročníku 93, snad ještě v zimním přestupovém období bychom rádi dotáhli jeden až dva příchody mladších hráčů.

   Od úvodu zápasu bylo patrné, že Modlany budou hře dominovat. Náš tým absolutně nesplnil naše očekávání a sepisovat dlouze oba poločasy nemá význam. V prvním poločase při nás stáli všichni svatí a ještě "plni" sil jsme soupeři odolávali. Prohra 0:6 se začala rodit až po hodině hry. Náš tým pak odpadl.

 

 

"Týmový výkon si určitě představuji jinak. Bohužel jsme i ve druhém přípravném zápase hráli pod psa! Nelíbilo se mi nasazení, důraz a bohužel chyběla i fotbalová kvalita. Přes dvě chyby zachytal výborně brankář Radimský, který nás uchránil od ještě většího debaklu. Ostatní hráči bohužel nepřesvědčili. Alespoň za nasazení zaslouží pochvalu posila v útoku Taraška."

   Příští týden na nás čeká "A" tým Bíliny.

Branka: -

Rozhodčí: OFS Teplice (ŽK: 1:2 (Möbius, Plos), ČK: 0:0); diváků: 5

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius (46. 3. Vlášek), 2. Franta, 13. Zavadil - 6. Fibrich, 5. Soukup - 7. Chmelan, 10. Šťastný (46. 12. Kočnár), 9. Plos (C)12. Taraška, 10. Gruncl (76. 14. Kalčev)

 

 

FK Bílina "A" - AFK LoKo Chomutov 13 - 2 (9:0)

Dorostenecký turnaj je již v plném běhu. Naši borci se však rozjíždějí o poznání pomaleji, a tak před dnešním duelem neměli na svém kontě ještě ani bod. Dnes tuto bilanci ještě "okořenili". Nadruhou stranu musíme uznat, že zatím trénujeme pouze fyzičku a s míčem na velkém prostoru se dorostenci v tréninku nepotkali takřka 3 měsíce!

  Navíc stále počítáme marody, k dnešnímu duelu jsme z početného kádru měli k dispozici pouze 12 hráčů, z toho dva bez jediného tréninky za posledních 14 dní a v brance zraněného Radimského!!!

   "Výsledek asi bohužel odpovídá rozpoložení obou celků. Není to výmluva, ale jasný fakt. Bílinští trénují neustále na UMT a jsou vlastně denně v kontaktu s míčem na tomto povrchu. My prozatím naháníme fyzičku a únava na borcích byla znát snad od úvodu. Rozhodně nejsem spokojen s prvním poločasem, to byla tragédie a takto rozhodně hrát nemůžeme. Prvních dvacet minut druhé půle ušlo, ale na soupeře krajských kvalit ani to nestačí. Zklamání ze zápasu je obrovské. Věřím, že i u kluků. Máme stále dva měsíce před sebou, práce na dva roky! Snad to stihneme!"

Branky: 53. Russo, 70. Kočnár (P)

Rozhodčí: OFS Teplice (ŽK: 1:1 (Fibrich), ČK: 0:0); diváků: 10

sestava:

1. Radimský 4. Möbius, 2. Franta, 6. Fibrich - 11. Šťastný, 5. Soukup - 8. Chmelan, 7. Kočnár, 9. Plos (C) - 15. Horčička (46. 13. Russo)

,

10. Vondráček

 

 

AFK LoKo Chomutov - SK Viktorie Ledvice 3 - 7 (2:2)

Dorostenci odehráli další přípravné utkání v Bílině. Soupeřem jim dnes byl jeden z favoritů turnaje, "B" mužstvo mužů z Ledvic, které turnajem prozatím proplouvá takřka bez zaváhání. Jedinou bodovou ztrátu zažili Ledvice hned v úvodním zápase proti "A" dorostu Bíliny. Jinak většinou suverénně vítězí, např. náš zítřejší soupeř z Ervěnic prohrál vysoko 1:7.

   My jsme se konečně sešli takřka kompletní. Chyběl pouze zraněný kapitán Plos, dále Taraška, Vlášek a Kocourek (?!).

   Do zápasu jsme vstoupili senzačně. Aktivní přístup přetavil Zavadil v přihrávku ke Šmatovi, jehož ránu gólman jen s námahou vyrazil a dorážející Vondráček neměl problém trefit prázdnou bránu - 0:1. Vedení nám však vydrželo pouze do 10. minuty. To nepochopitelně netrefil stoper Franta míč a soupeř zadarmo skóroval perfektní ranou z vápna - 1:1. Hrálo se vyrovnané utkání, místy jsme soupeře až nečekaně přehrávali. Ve 29. minutě se nám pak naskytla možnost pokutového kopu. K tomu se postavil Kočnár, který už penaltu dvakrát v přípravě proměnil. Tentokráte však nastřelil pouze tyč. Soupeř šel okamžitě do brejku a mohl trestat, jenže útočník soupeře trefil také pouze konstrukci branky. Skóre se tak měnilo až ve 37. minutě. To byl faulován Šmat, avšak trestný kop kopali Ledvičtí!!? ... Centrovaný míč opět prošel k soupeři a bylo to 2:1. Ve 42. minutě Šmat odpověděl. Dobře trefil trestný kop a v poločase se hrálo 2:2.

   Po přestávkových instrukcích jsme aktivně vstoupili i do druhého poločasu. Jenže ta koncovka!! :/. V 51. minutě šel z úhlu sám Zavadil - trefil boční síť. O minutu později přihrával Vondráček Kočnárovi před branku. Ten udělal na malém vápně kličku brankáři, jenže se tím vyhnal z úhlu a trefil pouze tyč. Soupeř z brejku trefil - 3:2. V 60. minutě pak Viktorie opět skórovala ze standartky (poté ještě 2*!!). Mezi tím stihl Vondráček nedat další penaltu. To už jsme dostřídali i další hráče a úroveň naší hry šla obecně dolů. Za zmínku tak stojí už jen branka Krále, který korunoval svůj slušný výkon na levém beku vstřelenou brankou.

 

"Konečný výsledek bohužel neodpovídá vývoji hry v průběhu zápasu (s výjimkou závěrečné dvacetiminutovky). Hodinu jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, podle mě jsme dokonce měli vyhrát. Bohužel nás nepodrželi hráči, na které spoléháme a špatně zahrál střed obrany. Závěr utkání už nestál moc za řeč. Každopádně bylo v dnešním zápase vidět výrazné zlepšení v mnohých herních činnostech. Snad budeme pokračovat v tomto trendu a zlepšovat se nadále."

Již zítra hraje dorost na UMT v Jirkově proti krajskému celku z Ervěnic.

Branka: 1. Vondráček, 42. Šmat, 88. Král

Rozhodčí: OFS Teplice (bez karet); diváků: 20

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius (60. 11. Šťastný)2. Franta, 3. Král - 8. Šmat - 7. Chmelan (75. 16. Thöma), 9. Kočnár, 6. Fibrich, 12. Zavadil (66. 13. Russo/83. 14. Kalčev) - 10. Vondráček (72. 15. Horčička)

 

VČSA Ervěnice - AFK LoKo Chomutov 1 - 3 (0:1)

V dalším utkání zimního turnaje, který pořádá FK Bílina, se dorost střetl s týmem VČSA Ervěnice. Duel se odehrál na UMT v Jirkově, kam byl odložen z minulého týdne. Zatím co Ervěnice včera nehráli, náš tým měl v nohách těžké utkání s Viktorií Ledvice.

   Oproti včerejší sestavě scházel brankář Radimský, celé utkání tak dnes odchytal Thöma. Stále scházel Plos, Vlášek a Kocourek. Oproti včerejšku se v sestavě představil Taraška.

   Právě tento mladík dnes nahradil v základní sestavě na pravé straně zálohy tradičního Chmelana, a byl to on, kdo v úvodních minutách zakončoval nejčastěji. Bohužel se žádná jeho střela neujala. Nejprve mířil mimo, poté mu ránu vyrazil brankář. Po Taraškově centru z 5. minuty pak nedosáhl na míč Šmat. Za aktivitu jsme byli odměněni "až" v 7. minutě kdy Taraška přisunul míč Šťastnému a ten se trefil z vápna k tyči - 0:1. Za první dvacetiminutovku si náš tým zasloužil obrovskou pochvalu. Soupeře jsme doslova přikovali k jeho vápnu. Byli jsme všude včas, důraz byl optimální, vše vypadalo skvěle. Bohužel se nám však nedařilo přidat další gól. Naše aktivita postupně opadla a ke slovu se dostali i Ervěničtí. Střelám z dálky však chyběla přesnost, standartky jsme si pak kupodivu bez problémů pohlídali. V poločase jsme vedli o gól. 

   Hned v úvodu druhé půle posunul na vápně míč Šmat Vondráčkovi, který se střelecky prosadil až v nezvyklé roli záložníka - 0:2. Bohužel jsme si však klidu neužili a zdramatizovali jsme si i toto "pohodové" utkání. Nedůraz u půlící čáry využil soupeř perfektní kolmicí a "domácí" útočník procedil míč skrz vybíhajícího Thömu - 1:2. Přes zjevnou aktivitu našeho celku se nám stále nedařilo dostat se do větší brankové příležitosti. Střely z dálky pozorný Červenka kryl. Až v poslední čtvrt hodině se nám opět dařilo překonávat zhuštěný střed hry a přicházeli i šance. Dobře se opět prezentoval levý záložník Zavadil. Několik jeho nabídek však spoluhráči nedokázali přetavit v nic podstatného. Pojistka přišla až v 81. minutě. To byl Šmat evidentně faulován v pokutovém území, ovšem sudí situaci "vytáhl na hranici vápna. Do míče se pak při trestném kopu parádně opřel Šťastný a svou druhou brankou v zápase pečetil naše vítězství na 3:1.

 

"Dnes jsme byli opět o chlup lepší než včera. Naše hra splňovala to co si představuji první půl hodinu. Pak jsme trochu opět opadli. Na druhou stranu jsme hráli podruhé během dvou dnů a i tak kluci makali. Krajského soupeře jsme přehráli a alespoň podle mě jsme byli jasně lepší. Dnes jsem spokojen. Jen škoda pro obranu, že jsme dostali dle mého názoru zbytečnou branku."

Příští sobotu pořádáme halový turnaj LoKo CUP v Kadani. V neděli nás čeká duel s Proboštovem.
(FOTO)

Branky: 7. a 81. Šťastný, 48. Vondráček

Rozhodčí: Šístek st. (bez karet); diváků: 30

sestava - 1. poločas:

22. Thöma - 5. Soukup, 2. Franta, 4. Fibrich (32. 12. Horčička), 3. Král - 8. Šmat - 6. Taraška (27. 7. Chmelan), 11. Šťastný, 15. Kočnár (29. 14. Möbius), 9. Zavadil (36. 13. Kalčev) - 10. Vondráček (38. 6. Taraška)

sestava - 2. poločas:

22. Thöma - 5. Soukup, 2. Franta, 14. Möbius (66. 15. Kočnár), 3. Král - 8. Šmat - 7. Chmelan (75. 6. Taraška), 4. Fibrich, 10. Vondráček (60. 11. Šťastný), 9. Zavadil (82. 13. Kalčev) - 6. Taraška (65. 12. Horčička)

 

 

TJ Proboštov - AFK LoKo Chomutov 5 - 8 (2:1)

K předposlednímu klání zimního turnaje v Bílině se rozjel náš dorost dnes. Soupeřem byl TJ Proboštov, který s námi hraje A třídu a jako jediný dokázal v podzimní části odvézt body z LoKotky.

   Náročný program se podepsal na našem týmu, na srazu bylo přítomno pouze deset dorostenců a za 5 minut dvanáct jsme sehnali žáka Štola. Soupeř do Bíliny dorazil v ještě horším složení (pouze 8 hráčů). Po vzájemné dohodě hrál za soupeře právě Štol a ještě Honza Thöma. V našem dresu na hřiště dostali oba trenéři Votrubové.

   Utkání se sotva začalo a soupeř už vedl 1:0. To se naše obrana špatně dohodla na bránění hráče, který míč poslal do šibenice Radimského branky. Hra byla velice kostrbatá a my začali velice ospale. Vyrovnání přišlo po rohovém kopu, který se dostal ke Šťastnému a ten ho přetavil v gól - 1:1. Šance byli v první půli na obou stranách v minimu, nakonec první půli rozhodla penalta, na kterou si sice Radimský sáhl, ale míč nedokázal vyrazit.

   Do druhého poločasu jsme vstoupili daleko aktivněji a odměnou byla branka na 2:2, kterou po Vondráčkově nástřelu před branku trefil proboštovský stoper. O chvíli později pak po akci L. Votruby se Soukupem napálil Šťastný ze 25 metrů do šibenice - 3:2. Další gól pak dal trenér Votruba, který ve skluzu trefil výzvu Vondráčka - 4:2. Soupeř dokázal po chvíli kontrovat, když proměnil další penaltu po faulu stopera Franty - 4:3. Jenže nám klapala útočná fáze. Radka Votrubu ozářila múza a fantasticky uvolnil bratra Lukáše, který našel před prázdnou brankou Vondráčka - 5:3. A přestřelka pokračovala... po jednom z centrů se míč odrazil k L. Votrubovi, který ho z voleje trefil skrz hradbu těl do branky - 6:3. A vypadalo to, že je rozhodnuto... jenže... po krásné ráně do břevna reagoval střed obrany pozdě na odražený míč a bylo to 6:4. O chvíli později pak stačil jeden hráč Proboštova na naší polovině (proti 5!!) ke snížení na 6:5. Naštěstí se opět probral útok a Vondráček nás necelých deset minut před koncem uklidnil - 7:5. V poslední minutě pak dokončil hattrick i Šťastný. To si vyměnil míč s Votrubou, ten uvolnil Horčičku, který ještě vygradoval akci přihrávkou na střelce posledních dní a Pavel korunoval stoupající formu - 8:5. Dorost zvítězil s torzem týmu podruhé v řadě a v tabulce turnaje se průběžně posunul na pěknou pátou příčku.

 

"Dnešní zápas hodnotím vesměs pozitivně. Na klucích byla jasně vidět únava ze včerejšího turnaje. Navíc jsme nemohli střídat, někdo má zdravotní potíže a v sestavě byli tři hráči bez pravidelného tréninku... Výsledek, který mohl daleko lépe vyznít kazí minely obrany, která je zatím v přípravě naprosto tragická (s výjimkou zápasu s VČSA Ervěnice). Na tom ještě musíme pracovat."

Příští sobotu turnaj dohráváme proti mladšímu dorostu pořádající Bíliny.

Branky: 11., 53. a 90. Šťastný, 50., 74. a 82. Vondráček, 57. a 77. L. Votruba

Rozhodčí: OFS Teplice (bez karet); diváků: 5

sestava:

Radimský - Soukup, Franta, Möbius, R. Votruba - Horčička, Šťastný, Chmel, Chmelan - Vondráček, L. Votruba

za soupeře nastoupil Thöma

 

 

FK Bílina "B" - AFK LoKo Chomutov 3 - 0 (0:0)

Dorostenci se naposledy v zimní přípravě představili v Bílině. Prohráli zde s mladším dorostem Bíliny. V prvním poločase se hra odehrávala především ve středu pole. Bílina byla lehce aktivnější, ale větší brankovou možnost si nevytvořila. My jsme jedenkrát měli možnost při přečíslení 2 na jednoho. Šmat však (možná faulován ve vápně) nedokázal dostat míč k nabíhajícímu Zavadilovi.

   Druhý poločas odstartoval dvěma vyloženými šancemi na naší straně. Nejprve běžel po pasu Šťastného sám na branku Šmat, jenže zvolil špatné zakončení a nechal vyniknout domácího brankáře. Poté se parádně uvolnil Horčička, ale sám před brankářem zvolil slaboučkou střelu! Od této chvíle jsme přenechali aktivitu pouze domácím mladíkům, kteří touto nepohrdli. I tak jsme však nepouštěli soupeře do blízkosti Thömovi branky. Změnu přinesla až minela stopera Möbiuse, kterou soupeř chytře trestal - 0:1. Soupeř nás začal přehrávat ve všech směrech, ale až takřka do 80. minuty vypadal výsledek vcelku dobře. Poté jsme nuceně střídali stopera Frantu (nevolnost) a naše obraná hra se úplně zbortila. Soupeř pak po dalších dvou hrubicích, kdy se na gólu většinou podílelo hned několik hráčů, pečetil vítězství na 3:0.

 

"Dnes jsem očekával od takřka všech hráčů daleko lepší výkon a u mnohých i nasazení. V prvním poločase jsme snesli jakési měřítko, poločas druhý byl od nás přinejmenším špatný."

Na dorost čeká již zítra třetí a tedy finálový turnaj zimní ligy halové kopané.

Branka: -

Rozhodčí: OFS Teplice (bez karet); diváků: 20

sestava:

22. Thöma - 3. Vlášek, 2. Franta (78. 14. Kalčev), 4. Möbius, 9. Král - 5. Soukup - 7. Chmelan, 11. Šťastný, 8. Šmat, 6. Zavadil - 10. Horčička

 

AFK LoKo Chomutov - FK Klášterec nad Ohří 8 - 1 (3:0)

V posledním přípravném utkání před startem jarní části A třídy vyzval náš dorost konkurenta ze soutěže - FK Klášterec. V podzimním vzájemném střetnutí jsme doma urvali těsné vítězství 3:2.

   Zápas začal velice opatrně a šancí se v úvodní půlhodině neurodilo mnoho. Byli jsme mírně aktivnější, ale hrálo spíše po vápno na obou stranách. Ve dvacáté minutě se nám bohužel zranil další stoper, ze tří tak momentálně máme k dispozici už jen jednoho. První gól přišel po půlhodině hry. To se Šmat bez rozpaků rozběhl skrz Kláštěreckou obranu a ranou podél brankáře otevřel skóre. O chvíli později pak vysoký míč nádherně prodloužil hlavou do ulice Horčička Vondráčkovi, který rozvlnil síť podruhé - 2:0. Na poločasových 3:0 pak zvýšil opět defenzivní záložník Šmat. S výkonem i předvedenou hrou byla v poločase víceméně spokojenost, takže jsme si mohli odpustit zvýšený hlas. Do druhého poločasu jsme provedli pár změn..

   Hráčům chvíli trvalo, než si na změny zvykly, ale pak gólostroj pokračoval. Nejprve Vondráček neproměnil samostatný únik na branku. O tři minuty déle však z velkého úhlu rozvlnil síť znovu - 4:0. Nečekaně prostupná obrana Klášterce ještě více povolila. Parádní branku pak vstřelil po hodině hry v přípravě kanonýr Šťastný - 5:0. O chvíli později se trefil i navrátivší se kapitán Plos, který snad už bude pro jaro k dispozici - 6:0.  Zápis do kasy trefil v 73. minutě Šmat, který dovršil hattrick. O čisté konto nás o chvíli později připravil přísný sudí, který Klášterci nabídl penaltu - 7:1. V předposlední minutě jsme ještě řekli poslední slovo. Chmelan geniálně uvolnil na velkém vápně Tarašku, který míč přehodil přes brankáře - 8:1!

 

"Dnes jsem očekával tuhý boj, ale kluci zápas zvládli v prvním poločase tak, že si mohli ve druhé půli už v klidu zahrát. Samozřejmě, že si přísnější fandové mohli ve hře všimnout řady chyb, na kterých budeme pracovat, ale jinak jsem dnes velmi spokojen. Radost z výkonu nám kazí zranění Möbiuse. Snad nám do prvních zápasů jara zbude alespoň nějaký obránce."

Na dorost čeká již za pět dní první mistrák, v sobotu hostíme Cítoliby.

(FOTO)

Branky: 28., 34. a 73. Šmat, 31. a 54. Vondráček, 59. Šťastný, 62. Plos, 89. Taraška

Rozhodčí: R. Votruba (ŽK: 1:0 (Šmat), ČK: 0:0); diváků: 30

sestava:

1. Radimský - 3. Vlášek, 2. Franta, 5. Thöma (46. 13. Zavadil) - 8. Šmat, 11. Šťastný - 7. Chmelan (46. 12. Taraška), 9. Plos (C) (80. 10. Vondráček), 4. Möbius (20. 14. Rohla) - 10. Vondráček (70. 7. Chmelan), 6. Horčička (70. 5. Thöma)

 

 

SK Černovice - AFK LoKo Chomutov 1 - 15 (0:7)

Dorost se na pozvání Černovického klubu účastnil přípravného duelu na tamním hřišti.

   K zápasu nastoupil bez řady opor základní sestavy, utkání sloužilo spíše k přípravě na příští ročník, a tak se z nejstaršího ročníku představili pouze dva hráči a to ještě jen na poločas. Příležitost v utkání hraném pouze na 2* 35 minut dostala hned trojice starších žáků, z nich dva odehráli zápas celý.

   Utkání bylo od začátku jednoznačnou záležitostí, ale pěkných akcí nebylo mnoho ani z naší strany. Herní obraz se lehce zvedl ve druhém poločase. Soupeř, pro kterého byl tento duel vůbec prvním zápasem, se nakonec dočkal i branky.

 

   "Jsem rád, že jsme dnes mohli využít toto přátelské utkání pro hráče, kteří toho v poslední době tolik neodehráli. Většina kádru, kterou jsme dnes využili nás bude reprezentovat i příští rok, takže jsme dnes spíše pozorovali jak si hráči povedou bez ročníku 93. Výsledek neřeším, stejně tak střelce branek. Dnes mi šlo především o výkony jednotlivých hráčů. Někteří mě potěšili, jiní méně"

   Již v sobotu hostíme v posledním domácím duelu Kozly.

- hráno 2* 35. minut

Branky: 7., 11. a 19. Horčička, 37., 45. a 60. Šťastný, 20. a 34. Šmat, 47. a 65. Kočnár, 10. Chmelan, 16. Jireček, 41. Kalčev, 54. Rohla, 63. Taraška (P)

Rozhodčí: R. Votruba (bez karet); diváků: 20

sestava 1. poločas:

22. Thöma - 2. Záboj, 4. Möbius, 8. Šmat, 6. Kocourek - 5. Jireček, 10. Šťastný - 11. Chmelan, 15. Gruncl, 17. Russo - 14. Horčička (C)

sestava 2. poločas:

22. Thöma - 2. Záboj, 4. Möbius (C), 15. Gruncl, 3. Štol - 16. Kalčev, 10. Šťastný - 12. Taraška, 7. Kočnár, 13. Rohla - 9. Zamrzla