Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Podbořanech kopie zápasu v Kopistech: rychlé vedení, špatná hra, srovnání, vyloučení a prohra 1:2...

15. 4. 2012

   K jednomu z veledůležitých a zároveň nejtěžších žápasů sezóny odjeli v neděli ráno dorostenci LoKotky. Jako vedoucí celek zajížděli na půdu průběžně druhých Podbořan. Ty mají ve svém středu zkušenější hráče, kteří o prvenství v soutěži usilují letos potřetí v řadě, když předloni skončili druhé, vloni o jedno místo zpět. Pro nás naopak měla mluvit mladická dravost a relativní klid, který poskytoval pětibodový náskok na Tatran a sedmibodový (ovšem utkání k dobru pro SK) na Kopisty.

   Do zápasu jsme neměli k dispozici nejen stále zraněné (Möbius, Fibrich, Russo - střelec vítězné branky z podzimu... a další), ale scházel i nejlepší střelec Vondráček nebo Chmelan. I přesto jsme věřili, že můžeme uspět.

   Úvod v zápasu byl jasně v naší režii. Pomalejší obraně soupeře dělal problémy především dravý Plos, který dokázal hned ve 4. minutě společně s Horčičkou vymotat obarnu. Druhý jmenovaný nás celkem pohodlně poslal do vedení - 0:1. Hra se v úvodních 25. minutách přelévala ze strany na stranu, ale na obou stranách dominovaly obrany. Domácí měli lehce více ze hry, ale střely z dálky mířily většinou vysoko nad nebo si s nimi poradil Radimský. My jsme se do dalšího zakončení dostali opět Plosem, když sice špatně vyřešil situaci 2 na 1 s Horčičkou, ovšem dokázal vyprodukovat ještě slabý střelecký pokus. Možná klíčový moment přišel v 32. minutě. To se Plos řítil prakticky od půlky sám na branku. Jeho zakončení k tyči skočilo kousek před brankou o drn a o milimetry minulo branku! V poločase 0:1.

   V poločase jsme však spokojeností neoplývali. Naše hra nebyla dobrá, chybělo větší nasazení a bojovnost. Dravost a chtíč, poprat se o výsledek.

   Bohužel nám plány nabouralo další zranění. V poločase dohrál Kočnár a my jsme si ve druhém poločase nevytvořili snad žádnou velkou šanci. Jediné zakončení přišlo v 68. minutě, když se trefil Rohla, ovšem sudí mu chvíli předtím odpískal ofsajd. Soupeř nás celý druhý poločas tlačil, více bojoval a chtěl. I přesto jsme byli blízko. Po řadě šancí a perfektních zákrocích Radimského se soupeř prosadil hodně šťastně v 78. minutě. Po rohovém kopu se nám míč, bůhví od koho, odrazil na přední tyč - 1:1. Když už zápas spěl k remíze, zaúřadoval sudí Cvachoušek. Celé utkání řídil celkem v klidu. Mírně, ale v rámci slušnosti tlačil domácí. V 84. minutě však nařídil nesmyslný trestný kop (naši hráči hráli jasně míčem, soupeř si zakřičel a bylo...) přímo z hranice pokutového území. Při stavbě zdi pak střídající Kocourek pokáral protihráče za simulování slovy: "Ty jsi jak Ronaldo, ty šašku".... což si ovšem sudí vztáhl na sebe a našeho hráče vyloučil. Už jen z logiky věci vyplývá, že někdo bude sudího jen těžko srovnánvat s Ronaldem. Každopádně jsme dohrávali v 10. Další rána přišla o pár vteřin později. Přímý kop proletěl naší zdí, která v tu chvíli připomínala ementál, a skončil v síti - 2:1 pro domácí a konec! 

 
"Dnes jsem zklamán výkonem kluků a též i situacemi ze závěru zápasu. Bohužel se opět potvrdilo, že se odsud body vozí těžko. Sice máme něco na videu, ale řešit to nebudeme. Nemá to cenu a.... kluci po apelu v poločase předvedli ještě horší výkon, takže jsme si snad ani ten bod nezasloužili. Někteří opakovaně na jaře selhali, neplní si povinnosti, nebojují. Takže už to budu řešit. Chci aby hráli ti, kteří se o vítězství a za tým, za Lokotku... porvou a nechají na hřišti vše!"

   I za týden nás nečeká lehký soupeř, na LoKotku dorazí čtvrté FK Postoloprty.

FOTO

Tatran ZKZ Podbořany 2 - 1 AFK LoKo Chomutov

                                                     (0:1)

 

Branky: 4. Horčička - soupeř 78. a 86.

Rozhodčí: Cvachoušek (ŽK: 1:3 (Kočnár, Horčička, Rohla), ČK: 0:1 (86. Kocourek)); diváků: 30

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup (74. 14. Kocourek), 2. Franta, 3. Král - 8. Šmat, 11. Šťastný (79. 15. Jireček) - 4. Taraška, 7. Kočnár (46. 12. Vlášek), 6. Rohla - 9. Plos (C), 10. Horčička (68. 13. Zavadil)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba