Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výborný start jara, tentokráte destíka!

24. 3. 2012

   Dorostenci v prvním jarní kole přivítali na své půdě zachraňující se Cítoliby. V podzimním duelu jsme soupeře přehráli 5:1.

   K utkání nás nebylo připraveno mnoho. Někteří chlapci stále čekají na vyřízení přestupu, celkem početnou máme i marodu a někteří "borci" se neprobrali ze zimního spánku. I proto dnes dostali šanci hned dva starší žáci, k zápasu nastoupil ještě nedávno zraněný Kočnár a dva borci s velkým tréninkovým mankem. I přesto jsme byli jasným favoritem.

   Zápas pro nás začal ideálně. Soupeř se vlastně porazil sám, když nejprve v první minutě namazal Vondráčkovi a ten samostatný nájezd po hokejové kličce proměnil - 1:0. Ve 12. minutě si pak brankář srazil Kočnárův centr do sítě - 2:0. Cítoliby se před naši branku dostávaly jen sporadicky. Naopak naší aktivtu přiživil faul na Vondráčka v pokutovém území. Penaltu proměnil Chmelan a ukončil tak své čekání na premiérový gól v mistrovském utkání dorostu. Chvíli jsme se nechali ukolébat stavem zápasu a do hry se dostal i soupeř. Ve 28. minutě vyřešil dobře situaci 3 na 3, ale v následné tutovce snad ani nezakončil a míč proskákal dva metry od naši svatyně. Poté jsme byli opět na tahu my. Po následném útoku se parádně opřel do míče možná nejaktivnější muž zápasu Šmat, jeho projektyl práskl do břevna! O osm minut později pak ranou z úhlu nachytal kapitán Plos hostujícího brankáře v nedbalkách a skóre dále narůstalo. Na poločasových 5:0 upravoval Horčička. Stále si stěžující hosté reklamovali při této situaci ruku, ovšem i videozáznam prokázal, že pravda byla na straně sudího Lesňáka, který tuto branku uznal jako regulérní.

  Úvod druhého poločasu nám absolutně nevyšel. Hráli jsme pomalu, alibisticky a velmi nepřesně. Naštěstí nás z tohoto stavu vysvobodila druhá branka Ondry Plose v zápase, na gól mu přihrával Vondráček - 6:0. Právě tito dva si o chvíli později role vyměnili. Plos krásně vyslal Vondráčka do úniku a ten si poradil bez větších problémů - 7:0. Během druhé půle jsme na hřiště poslali všechny náhradníky, včetně starších žáků, ale obraz hry se takřka neměnil. I střídající borci se zapojili do dalších brankových situací. Na 8:0 přidal Šťastný střelou ze 20 metrů, kterou nečekaně překvapil brankáře Cítolib. Ten neprožíval dobrý zápas. Devátou brankou se do týmu definitivně vrátil někdejší ostrostřelec Urbánek, který se snad postupně dostane do formy, která by nám mohla pomoci v honbě za předními příčkami. Bohužel jsme se po několikáté v sezóně nechali zbytečně připravit o čisté konto, na které tak čekáme od prvního kola. To jsme doma uhlídali Košťany. Více jak půlstovka diváků se nakonec dočkali i desítky, kterou z další penalty proměnil starší žák Wälzer. 

"Dneska šlo o jednoznačnou záležitost. Zápas z naší strany určitě nebyl perfektní. Hru kazilo mnoho nepřesností v rozehrávce, častý nedůraz a další. Soupeř nebyl tak kvalitní aby nám dokázal vzdorovat. Věřím, že postupem času a s tréninky na hřišti se dostaneme do formy, v níž budeme schopni konkurovat silným soupeřům. Chybí nám ještě pár kluků po zranění nebo kvůli registračkám. Měli by být k dispozici do týdne. I tyhle posily zvednou kvalitu týmu a věřím, že i předváděné hry. Každopádně jsme rádi za tři body a pokračujeme, nohama při zemi!."

V příštím týdnu zajíždí dorost na půdu Proboštova, který jako jediný dokázal na podzim vyhrát proti dorostu na LoKotce.

(FOTO)

Obrazek AFK LoKo Chomutov 10 - 1 SK Cítoliby Obrazek

(5:0)

Branky: 1. a 61. Vondráček, 36. a 56. Plos, 12. Kočnár, 17. Chmelan (P), 39. Horčička, 68. Šťastný, 77. Urbánek, 83. L. Wälzer (P)

Rozhodčí: Lesňák (ŽK: 2:1 (Šmat, Vlášek), ČK: 0:0); diváků: 55

sestava:

1. Radimský - 3. Vlášek, 2. Franta, 4. Thöma - 11. Šťastný (75. 15. Štol), 8. Šmat (NC) - 7. Chmelan (71. 14. L. Wälzer), 5. Kočnár (58. 13. Russo), 9. Plos (C) (66. 12. Urbánek) - 10. L. Vondráček, 6. Horčička

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba

vedoucí: Karel Votruba