Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci obhájili zlato v ZLHK

10. 3. 2013

   Navečer dne 10. března 2013 se ve Spořické sportovní hale odehrálo finále letošního ročníku Zimní ligy halové kopané dorostu. Naši junioři (přesněji "B" tým) obhajovali loňské prvenství, áčko stříbro.

FINÁLE "B" - O pohár KTM

Nejprve se na hrací plochu dostavila čtveřice neúspěšných ze základní skupiny, aby si to v přímé konfrontaci rozdali o o pohár KTM, tedy v podstatě o 5. až 8. místo. Skupinu s přehledem vyhráli borci SK Černovice, v jejichž dresu nastupují i nám známí Patrik Schönfeld (v úvodu sezóny brankářská jednička ml. dorostu) a Rudolf Cicu (v úvodu sezóny předpokládaná posila do útoku st. dorostu). Druhé místo patřilo Spořicím, třetí skončili Strupčice. Bez bodu octli hráči Sokola Březno, kteří nestačili ani v této, futsalově poměrně slabé, "B" skupině.

..:: O pohár KTM ::..

      Z V R P Skóre B Poslední zápasy
  1.  SK Černovice 3 3 0 0 9:1 9
  2.  1. FC Spořice 3 2 0 1 6:4 6
  3.  SK Strupčice 3 1 0 2 2:6 3
  4.  Sokol Březno 3 0 0 3 1:7 0

 

FINÁLE "A" - O pohár starosty obce Spořice

   Ve finále se krom našich mužstev představila hned dvojice našich spřátelených klubů, Sokol Údlice a FK Klášterec. Právě s těmito celky se velice často uktáváme jak v hale, tak i v přípravných duelech. Těžko jsme se tedy navzájem mohli překvapovat. Přesto, že jsme při rozdělování hráčů do áčka a do béčka hleděli na to, aby v obou družstvech bylo stejné množství hráčů, áčkaři nastoupili ve finále pouze s jediným náhradníkem! Zlomeninou ruky je postižen brankář Thöma, jeho náhradník Rosa "nedorazil"! Z hráčů z pole scházel Taraška a především střelec Šťastný. Do branky se postavil jinak obránce Jireček a rázem bylo pro áčko finále výrazně těžší. Přesto se ukázalo, že při troše herní zkušenosti a inteligence mohli sahat na mety nejvyšší. Ale postupně... /zápasy se hráli 1* 20 minut/

   Sokol Údlice - AFK LoKo "A" 1:1 (4. Smejkal - 14. Král)

Údlice samozřejmě věděli, že v naší brance nestojí brankář, ale hráč z pole. I proto se v úvodu snažili ostřelovat naši branku snad z každého místa na hřišti. Jireček si však vedl velice zdatně. Nestačil jen na dorážku Smejkala z těsné blízkosti. My jsme měli řadu příležitostí ke skórování, ale Červenka byl dlouho nepřekonatelný, řadu situací jsme si komplikovali sami. Vyrovnání přišlo až pět minut před koncem. To se po pěkné přihrávce octli před prázdnou brankou hned dva naši borci, obránce Král ve skluzu trefil! V závěru jsme ještě mohli přidat vítězný gól. Nutil však ve zlomovém momentu místo příhry před prázdnou branku volil zakončení a nedal!

   FK Klášterec - AFK LoKo "B" 0:3 (11. a 17. Kočnár, 19. Chmelan)

Béčko začínalo s v hale nepříjemným, rychlým a důrazným Kláštercem. Vědomi si kvalit soupeře jsme začali v klidu a trpělivě jsme otevírali skulinky v obraně soupeře. Ten mohl hned po pěti minutách skórovat, když naše obrana zaspala po výhozu brankáře přes skoro celé hřiště, Kláštrečtí naštěstí nedali. O chvíli déle nás podržel Radimský. Klášterečtí neřešili kombinační hru a snažili se vše hnát rychle kupředu. Proto není divu, že jsme hráli s míčem převážně my. Herní převahu jsme však zúročili až po 11. minutách hry. To se poprvé na turnaji trefil Martin Kočnár. Hra se stále přelívala ze strany na stranu... ikdyž... náš postupný útok většinou končil zakončením na branku. Gólman Jelínek pak v rychlosti posílal dlouhé výhozy na vysoké útočníky soupeře. Ti se však za celé utkání nedokázali prosadit. To na druhé straně nám vedení pojistil opět Kočnár. Minutu před koncem se pak před brankou zjevil zcela volný Chmelan a zajistil béčko pohodlné vedení po prvních zápasech.

   AFK LoKo "A" - AFK LoKo "B" 0:5 (5. a 18. Kočnár, 17. Chmelan, 19. Štol, 19. Wälzer)

Karty byli rozdány. Béčko do této chvíle neprohrálo žádný ze sedmi zápasů v tomto ročníku ZLHK. Pokud by však teď padlo, znamenalo by to třeba i konec nadějí. Áčku se navíc na béčko tradičně daří a vzájemná bilance (počítáme i loňskou ZLHK) je vyrovnaná. Toto utkání bylo vyrovnané také. V první čtvrthodině v brance áčka naprosto čaroval Jireček, ve kterém se snad projevila nadpřirozená síla! V zápase pochytal spoustu nejvyloženějších šancí. Hrál v podstatě libera, takže se béčku mohlo zdát, že hraje oslabení. Právě béčko pak držel v těsném vedení (po brance Kočnára) Radimský, které několikrát musel vychytat Nutila, jedenkrát Krále. Přesto, že béčko hrálo dva zápasy po sobě, vypadlo závěru živěji. Určitě to bylo množstvím náhradníků, na tomto faktu naopak zaplakalo áčko. Půjčení hráčů "A" týmu bohužel zakazují pravidla ZLHK :/. Jednoznačným se zápas stal v posledních třech minutách, kdy se postupně prosadil Chmelan, Kočnár a mladící Štol s Wälzerem.

   Sokol Údlice - FK Klášterec 1:2 (12. Smejkal - 3. Rác, 15. Hofman)

Údlice stále mohli pomýšlet na prvenství v turnaji, kdyžto Klášterec mohl po prohře s béčkem útočit již "jen" na druhé místo (horší vzájemný zápas). Údlice začali aktivněji, ale z úvodního náporu je srazila branka Ráce ve třetí minutě. Poté se hrálo zcela vyrovnané utkání a ve 12. minutě toto potvrdil druhou brankou na turnaji Smejkal - 1:1. Klíčovým momentem zápasu bylo vyloučení Veselého. Údlice v oslabení inkasovali z trestného kopu a přes enormní snahu již nedokázali vyrovnat. Tento výsledek zajistil béčku s předstihem prvenství.

   AFK LoKo "A" - FK Klášterec 1:2 (4. Nutil - 3. Spurný, 12. Kolář)

Áčko se přes debakl s béčkem mohlo v případě vítězství posunout na druhou příčku. Na tribuně se již jistý vítěz (béčko) proměnil ve fanatický fanklub a hnal své borce kupředu. Spurný sice poslal Klášterec do vedení, ale nabudezí borci dokázali Nutilem okamžitě odpovědět. Áčko mělo více ze hry, ale gól mohl dát Klášterec. Od poloviny hřiště běžel Hofman sám na "brankáře" Jirečeka, který ho neskutečně vychytal! Rozhodnout jsme tak mohli my! Nejprve měl po příhře Nutila prázdnou branku Russo, ale nepochopitelně přestřelil! O minutu později se pak situace otočila. Russo našel před prázdnou brankou Nutila, který všam místo jednoduchého uklizní míče do prázdné branky volil ještě zpětnou kličku na efekt a "zabil" tím šance áčka na lepší umístění. O minutu později se totiž Klášterec ujal vedení 2:1. Přes neustálý tlak si již áčko vytvořilo již jen jedinou vyloženou šanci. Nutil šel minutu před koncem sám na Jelínka, trefil mu však nohy. Pro áčko to znamenalo konečné 4. místo.

   AFK LoKo "B" - Sokol Údlice 1:0 (16. Chmelan)LoKo "B" - Sokol Údlice

Poslední duel se změnil v urputnou bitvu. Sokolíci na hřišti nechali skoro celý zápas čtyři nejlepší hráče s nimiž se nás snažili připravit o neporazitelnost. My jsme s vítězstvím v kapse točili všechy 8 hráčů i s mladíčky. Jediný gól zcela vyrovnaného zápasu vstřelil Chmelan tečí Rohlova nástřelu. Béčko tak vyhrálo všech 9 zápasů v letošním ročníku ZLHK a zcela zaslouženě se radovalo z prvenství. Lukáš Votruba tak ve 4. roce svého trénovaní počtvrté v ZLHK dovedl mužstvo k vítězství (2* žáci, 2* dorost).

..:: O pohár starosty obce Spořice ::..

      Z V R P Skóre B Poslední zápasy
  1.  AFK LoKo Chomutov "B" 3 3 0 0 9:0 9
  2.  FK Klášterec 3 2 0 1 4:5 6
  3.  Sokol Údlice 3 0 1 2 2:4 1
  4.  AFK LoKo Chomutov "A" 3 0 1 2 2:8 1

 

 

SHRNUTÍ:

ZLHK dorostu OFS Chomutov 2013 - sportovní hala Spořice

..:: FINÁLE Zimní ligy halové kopané dorostu 2013 ::..

      Z V R P Skóre B  
  1.  AFK LoKo Chomutov "B" 3 3 0 0 9:0 9
  2.  FK Klášterec 3 2 0 1 4:5 6
  3.  Sokol Údlice 3 0 1 2 2:4 1
  4.  AFK LoKo Chomutov "A" 3 0 1 2 2:8 1
Rozpis finále ZLHK 2013
           
  1.   Sokol Údlice - AFK LoKo Chomutov "A"   1 - 1
  2.   FK Klášterec - AFK LoKo Chomutov "B"   0 - 3
  3.   AFK LoKo Chomutov "A" - AFK LoKo Chomutov "B"   0 - 5
  4.   Sokol Údlice - FK Klášterec   1 - 2
  5.   FK Klášterec - AFK LoKo Chomutov "A"   2 - 1
  6.   AFK LoKo Chomutov "B" - Sokol Údlice   1 - 0

- nejlepším střelcem vyhlášen Martin KOČNÁR (AFK LoKo "B")

- nejlepším brankářem vyhlášen Martin JELÍNEK (FK Klášterec)

sestava AFK LoKo "A": v závorkách počet vstřelených branek (skupina + finále) 

22. Thöma (3 ŽK) - 3. Král (2), 4. Möbius ©, 7. Chmel (1), 8. Záboj (1), 9. Nutil (7), 10. Jireček (1), 11. Šťastný (1), 15. Russo (5), 16. Volf (3)

trenér: Radek Votruba

sestava AFK LoKo "B": v závorkách počet vstřelených branek (skupina + finále) 

1. Radimský © - 3. Štol (7), 5. Soukup, 7. Kočnár (8), 8. Šmat (5), 9. Rohla (3), 10. lek (3), 11. Wälzer (5), 15. Chmelan (4)

trenér: Lukáš Votruba

..:: Zimní liga halové kopané dorostu 2013 - SKUPINA A ::..

      Z V R P Skóre B Poslední zápasy
  1.  AFK LoKo Chomutov "A" 6 4 1 1 19:5 13
  2.  FK Klášterec 6 3 2 1 9:7 11
  3.  Sokol Březno 6 1 2 3 6:16 5
  4.  1. FC Spořice 6 1 1 4 7:13 4

 

..:: Zimní liga halové kopané dorostu 2013 - SKUPINA B ::..

      Z V R P Skóre B Poslední zápasy
  1.  AFK LoKo Chomutov "B" 6 6 0 0 26:4 18
  2.  Sokol Údlice 6 3 0 3 16:15 9
  3.  SK Černovice 6 1 1 4 5:11 4
  4.  SK Strupčice 6 1 1 4 4:17 4