Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci zahájili zimní přípravu

10. 1. 2013

  V sobotu 5. ledna 2013 odstartovali dorostenci AFK LoKo oficiální část zimní přípravy.

   Přesto, že se po skončení podzimní části v podstatě nepřestali scházet a dokonce si předvánoční čas osladili vítězstvím na LoKo CUPu (více zde), oficiální zahájení

LoKo "B" - vítěz LoKo CUPu ... horní: K. Pálek, L. Votruba (trenér), J. Radimský, D. Šmat, D. Rohla... dolní: J. Chmelan, J. Soukup, M. Kočnár

zimní přípravy připadlo až na uplynulou sobotu.

 

   Trenéři letos zvolili individuální přístup, a tak si takřka se všemi hráči promluvili z očí do očí, namísto tradiční hráčské schůze. "Chtěli jsme od hráčů slyšet jejich názory, a také mít větší pozornost. Proto tento způsob.", uvedli trenéři po skončení celoodpoledního maratonu. Hráči se samozřejmě nevyhnuli ani měření a oblíbenému povánočnímu vážení. 

   V lednu čeká na kluky poněkud náročnější program. Přesto, že počet tréninků není (oproti loňsku) takový, nebude nikdo o nic ošizen. "Čeká nás řada náročných fyzických testů a výběhů po terénech v blízkém okolí, navštívíme spinning, "proběhneme" se po oblíbených schodech, čekají nás i další halové turnaje (ZLHK, Mladá Boleslav,...) a odehrajeme též řadu přípravných duelů.

   Právě v nich by se měla kristalizovat sestava pro jarní boje o záchranu. SloženLadislav Nutil (vs. Bílina, srpen 2012)í týmu přitom stále není definitivní. Po zranění stopera Franty vzniká do jeho návratu otazník na postu možná nejcitlivějším. Trenéři již avizovali vyhlédnutou náhradu, jednání jsou v počátcích. S přístupem a výkony Karla Pálka je zatím velká spokojenost.

   Hráči v týdnu již trénovali a k radosti všech na nich byla vidět chuť a mnohdy i vůle zlepšovat své možnosti.

   Vedení dorostu se též netajilo přáním přivést do týmu ještě jednoho hrotového útočníka, který by v týmu zvýšil konkurenci a přinesl by též nějakou vstřelenou branku. Právě v produktivitě nás tlačí bota, se 14 vstřelenými góly jsme jednoznačně nejhorším týmem podzimu.

   "Na podzim se nám bohužel nepodařilo v týmu najít střelce, který by tým táhl. Variantou je Lukáš Chmel (pozn.: na podzim 3 branky, všechny v derby s Ervěnicemi), ten se během zimní přípravy snaží nahnat fyzičku, kterou během pauzy od fotbalu zapudil. Je to bojovník a hlavně kanonýr, má výbornou střelu. Bude ještě muset zapracovat na práci s míčem. Každopádně bychom rádi ještě jednoho klasického hrotového útočníka, tak abychom měli na tuto veledůležitou pozici více variant. Jedna vyhlédnutá posila bohužel "těsně před podpisem" nedopadla, a tak hledání dalšího hrotového hráče stále pokračuje.

  Jiří Chmelan (vs. Košťany, červen 2012) Co čeká na LoKoťáky v nejbližších dnech? Již v neděli vstupují jako obhájce prvenství do nového ročníku ZLHK, která se bude opět hrát v nedalekých Spořicích. LoKotka opět nasadí hned dvě mužstva. V každé, ze dvou čtyřčlenných skupin, bude mít jeden celek. "Vloni jsme si připsali hned dvojí úspěch, když jsme skončili první a druzí, navíc Honza Thöma a Láďa Vondráček dostali individuální ceny (brankář, střelec). V hale se nám poměrně daří, takže bychom rádi uspěli i v letošní ZLHK. Dílčí cíl je samozřejmě postup obou celků ze skupiny."

   Kromě nahánění fyzičky a halových turnajů, které jsou pro hráče spíše zpestřením jinak náročného programu, se budou hráči připravovat především na zápasy jarní části KP. Čeká je řada tréninků na umělé trávě v Jirkově. Právě zde odehrají i několik přípravných zápasů. Několik mačů je pak čeká i mimo chomutovský okres, jistý je již duel v Postoloprtech, v jednání zápas v Ostrově.

   "V zimní přípravě nebudeme tým dělit na mladší a starší dorost, a to ani v dorost AFK LoKopřípravných zápasech. Většina našich zimních soupeřů nastupuje v 1. A třídě, takže v tom problém nebude. My budeme dávat příležitost ukázat se všem těm, kteří si o ni v tréninkovém procesu řeknou. Bez ohledu na věk. Mladší dorostenci budou jezdit k zápasům taktéž a prostor dostanou.". Trenéři tak dávají hráčům jasně najevo, že jim běhěm zimní přípravy nepůjde o výsledky, nýbrž o posun v kvalitě předváděné hry a u řady z nich také změnu přístupu k týmu.

   Během podzimu se jedinkrát nestalo, aby starší dorostenci nastupovali ke dvěma po sobě jdoucím zápasům ve stejné sestavě. "Rádi bychom tým stabilizovali a sestavu drobet ustálili. Určitě by to bylo ku prospěchu věci. Ve starším dorostu nám nastupuje řada hráčů věkově mladších. Právě ty bychom rádi ušetřili pouze pro zápasy staršího dorostu. To by ale mladší kolegové museli zapracovat na docházce."

   mladší dorost (Domoušice, červenec 2012)Dorostenci před sebou nemají lehký úkol. Jako největší outsider a nováček soutěže budou na jaře zachraňovat krajský přebor, do kterého vloni po čtyřleté pauze opět postoupili. "Je to náš sen. Vloni jsme se pro postup rvali do posledního kola! Věřím, že se letos budeme stejně srdcerivně rvát i o setrvání v soutěži. Chtěl bych po sezóně vidět kluky radovat se stejně jako vloni, možná ještě více!".

Dorostenci AFK LoKo krajský přebor ještě nikdy nezachránili, letos se na třetí pokus snad bude slavit záchrana! 

   První zápas v KP čeká dorost 24. března v Bílině, do té doby má však před sebou velké množství tvrdé práce!