Jdi na obsah Jdi na menu
 


LFS: Dorost po slušném výkonu remizoval s fotbalovou akademií Tanvaldska, ve druhém zápase zahrál výborně a dočkal se vítězství

4. 8. 2012

   Starší dorost se v rámci letního fotbalového soustředění utkal s nově vznikající fotbalovou akademií Tanvaldska. První ze dvou vzájemných duelů se hrál v Desné. Na zdejší umělé trávě se hrálo po domluvě obou trenérů 3*30 minut.

   V první třetině zápasu jsme byli lepším mužstvem, které dobře kombinovalo a mělo herní převahu. Oproti předchozím přípravným duelům nescházela kombinační kvalita a nasazení. Přesto šel do vedení náš soupeř. Král zahrál nešťastně malou domů do protipohybu Radimského a ani Franta nedokázal na brankové čáře míč odkopnout - 1:0. Než jsme se stihli z branky oklepat, soupeř vedl 2:0. Opět nás nepřehrál, ale soupeřův záložník nádherně trefil míč snad ze 35 metrů a ten o břevno zaplul do branky. První přestávku v zápase jsme tak přivítali s otevřenou náručí.

   Hráči byli nabádáni k tomu, aby pokračovali ve stejně kvalitním výkonu, jako v první části hry. To neslo velmi rychle ovoce. Po minutě hry šel sám Šťastný, bohužel přestřelil. O minutu později se podobná akce zrodila na opačné straně, ale přišla nepřesná střela. Ve 34. minutě jsme se dočkali. Důrazný Kočnár vydřel míč na hraně pokutového území a perfektní střelou k tyči nedal brankáři šanci, míč skončil pár čísel pod šibenicí - 2:1. Srovnaní pak přišlo ve 39. minutě, kdy se ve vápně prosadil netradičně pravou nohou střídající Plos. Na vstřelené branky jsme se velmi nadřeli, v zadních řadách jsme zbytečně chybovali, soupeř opět skóroval. Nakopnutý míč mezi stopery, kterým opět vázla komunikace a soupeřův útočník snadno přehodil vybíhajícího Radimského 3:2. Fakt, že nechceme v přípravě opět zklamat potvrdil o dvě minuty později Kočnár, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži po rohu.

   Třetí část spíše dohrávala. Úbytek sil a velké horko, to byly hlavní důvody ztráty tempa zápasu. Více šancí jsme přeci jen měli my a to především v závěrečné desetiminutovce. Několik střeleckých pokusů měl aktivní Šťastný, ovšem ani jeden z pokusů neměl gólové parametry. Nejblíž ke vstřelení gólu byl Šmat. Parádní kombinaci a finální přihrávku Chmelana však nasměroval pouze do tyče.

   "Dnes jsme odehráli nešťastný zápas. Sami jsme se připravili o možnost zvítězit. Remíza je asi v konečném součtu spravedlivá."

 

facr.jpg RSKM Tanvaldsko 3 - 3 AFK LoKo Chomutov AFK LoKo Chomutov

(2:0; 1:3; 0:0)

Branky: 34. a 52. Kočnár, 39. Plos

Rozhodčí: laik; diváků: 15

sestava LoKo:

Radimský - Soukup, Möbius, Franta, Král - Jireček - Chmelan (60. - 70. Wälzer), Kočnár, Šťastný, Zamrzla (35. - 60. a 77.-90. Plos) - Šmat (30. - 60. Kalčev)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba

 

Dorost dokázal že umí, porazil Tanvaldsko 2:1

   Dorostenci poprvé v přípravě zvítězili, když porazili Tanvaldsko. V prvním poločase hráli velice zodpovědně směrem vzad a soupeře takřka nepustili do šance. Jedinou vážnější možností byla, po zaváhání na středu zálohy, rána soupeře do břevna. Jinak jsme byli jasně nebezpečnější my, především po rychlích kontrech či pěkných kombinacích na jeden dotek. O jedinou branku prvního poločasu se postarala perfektně fungující záloha, která připravila míč na podnose pro Plose, který uklízel k tyči.

   Druhý poločas už z naší strany nebyl tak precizní. Nad vodou nás podržel i brankář Radimský, který se postupně zvedá a ladí formu. V 79. minutě se dočkal první branky v našem dresu Jiří Zamrzla, když perfektně vyřešil situaci sám na brankáře - 0:2. Bohužel jsme chvíli po vstřelené brance opět hrubě chybovali v obraně a soupeři jsme nabídli snížení - 1:2. V závěru se pak skóre mohlo pohnout na obou stranách. Domácí však svůj tlak kazili nepřesnou koncovkou. Nám se několikrát podařilo využít brejk, ale ke gólu to nevedlo. Nejblíže byl Plos, který překonal brankáře, ovšem jeho přízemní střelu zastavila tyč.

   "Po fantastickém prvním poločase, kdy jsme soupeře takřka nepustili do šance, dopředu jsme byli nebezpeční a výborně jsme plnili taktické pokyny, se nám ve druhém poločase už tolik nedařilo. Nebylo to kompaktní. Každopádně se zápas od zápasu zvedáme. Je však potřeba odstranit zkraty některých hráčů. V každém zápase se najde někdo, kdo nám svým chováním podráží nohy! Opět jsme se nevyvarovali hrubky v obraně, na tom musíme neustále pracovat. Rozhodně to bylo naše nejlepší vystoupení v přípravě, což se odrazilo i ve výsledku."

 

facr.jpg RSKM Tanvaldsko 1 - 2 AFK LoKo Chomutov AFK LoKo Chomutov

(0:1)

Branky: 20. Plos, 79. Zamrzla

diváků: 40

sestava LoKo:

Radimský - Soukup, Möbius, Franta, Král - Jireček (46. Kalčev/70. Zamrzla/82. Kalčev) - Chmelan, Kočnár, Šťastný, Zamrzla (10. Plos/30. Wälzer/69. Plos) - Šmat

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba