Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost prohrál derby o jedinou branku

16. 5. 2015

   26. kolo Krajského přeboru staršího dorostu postavilo proti sobě v městském derby LoKo a FC Chomutov. Favoritem byli dle tabulky hosté, avšak při pohledu na jarní tabulku byl zápas zcela otevřený. LoKotka do té doby získala na jaře 18, FC 17 bodů.

   Chomutovské derby v KP dorostu se konalo již pošesté za poslední tři roky, čtyřikrát byl přitom úspěšnější favorit, z toho dvakrát přišla prohra o jedinou branku (1:2 a 2:3). Pokud se hrálo na Březenecké, bylo utkání vždy velice vyrovnané, před dvěma lety FC vyhrálo dvěma brankami vždy v nastavených časech jednotlivých poločasů 1:2, vloni jsme se radovali z vítězství na penalty 3:2.

   Na lavičce domácích nahradil Lukáše Votrubu v roli hlavního trenéra, při jeho neúčasti, pro tento zápas trenér U17 Radek Votruba. Od začátku se hrálo ve svižném tempu, a to i přes vaříci sluníčko nad areálem na Březenecké. Domácí při neúčasti jednoho z tahounů, Jiřího Chmelana, který musel odjet k utkání divizního A-týmu, pozměnili systém hry a překopali středovou řadu. Soupeř začal, jak se dalo dle soupisky očekávat, v útoku pouze s jedním rychlým šípem na hrotu. Po pár minutách hry se FC dostalo do vedení. Po několika nebezpečných závarech nakonec skončil míč, po jednom z rohů, v Rosově brance - Hašek 0:1. Domácí kontrovali ve 27. minutě po křížném pasu na vyběhnuvšího Wälzera, který poslal míč do sítě podél padajícího Hůly, 1:1. Poté se hra na chvíli vyrovnala a náznaky šancí přicházeli jen velmi zřídka. V závěru poločasu se hosté ještě dostali k několika rohům, ale skóre se již neměnilo.

   Ve druhém poločase se definitivně změnil obrázek hry. Hosté přikovali defenzívu domácích více k vápnu, z čehož se občas zrodila nějaká větší šance, skvěle však chytal Rosa. Gól ale nakonec padl po standardní situaci z 55. minuty utkání, kdy Rosa míč vyrazil jen do břevna, Kunart následně dorážel naprosto osamocený z hranice malého vápna - 1:2. Domácí se pak snažili o občasné výpady, ale branka se již nezrodila ani  přes závěrečnou akci Vydržela, který však nadějnou šanci nezakončil. Hosté si tak odvážejí 3 body.

trenér Radek Votruba:"V utkání jsme nebyli lepším, ale bojovnějším týmem. V několika případech nás dnes podržel slušně chytající Tomáš, leč při druhém inkasovaném gólu po standardce a dorážce se dalo vybíhat a boxovat... Velký rozdíl pak spatřuji, a to chci na plno říct, v práci  trenérů staršího a mladšího dorostu soupeře, kde u mladší hráčů dokážou trenéři FC na 100% využít potenciálu hráčů, zatímco ty druhé (trenéry) dnes ani nebudu komentovat a jen podotknu, že trenéřina se neměří věkem...naštěstí."

 

 AFK LoKo Chomutov 1 - 2 FC Chomutov

                                                      (1:1)

branky: 27. L. Wälzer - 9. Hašek, 55. Kunart

Rozhodčí: Maleček, Novotný st., Majer; diváků: 40

sestava:

1. Rosa - 13. Stoikov, 3. Smrčka, 2. Franta, 10. L.Wälzer - 6. Kalčev, 8. Dänner, 5. Soukup (C), 9. Štol (67. - 75. 8. Volf) - 15. Vondráček (60. - 70. 16. Srkal) 14. Vydržel (70. - 80. 16. Srkal)

na střídačce připraveni: 7. Zikán

trenér: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

U17

 AFK LoKo Chomutov 2 - 6 FC Chomutov

                                                        (0:0)

branky: 37. Šams, 70. Slezák

trenér LoKo U17 Radek Votruba k utkání řekl:"V zápase jsme nebyli favority a brzy jsme se dostali do nebezpečného manka 0:2. Pak naštěstí hosté trochu polevili a my jsme se zvedli, občas i mírně zahrozili, a i proto skončil poločas fotbalovým výsledkem 1:3. Ve druhé půli se ukázalo, že hosté to myslí s vítězstvím v letošním ročníku vážně a my jsme ještě jednou v zápase alespoň korigovali skóre. Kdybych měl dnes někoho na hřišti pochválit, byl by to Lukáš Slezák, popřípadě i Pája Šams, za několik posledních utkání."

trenér: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba