Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost zahazoval v Obrnicích tutovky, venku padl potřetí v řadě

27. 9. 2014
   Dorostenci ukončili tři týdny zápasů venku další vysokou prohrou. Nutno dodat, že se v Obrnicích přes úvodní rozpaky určitě dalo bodovat...
 
   Úvod zápasu byl jako z noční můry. Přesto, že jsme se před zápasem jasně domluvili, jak budeme utkání hrát, nic nefungovalo. Již po dvaceti vteřinách se sám na branku řítil domácí kanonýr Tůma, jehož střelu zastavilo až břevno. Varování nám nestačilo. V 5. minutě rozehráli domácí trestný kop na vápno, kde zcela volný Baťas napálil míč do branky - 1:0. Domácí byli dalších deset minut jasně lepší, měli několik možností, které však špatně řešili, nás držel brankář Srkal. Po čtvrt hodině jsme se konečně začali prosazovat, na domácí platila dobrá hra záložní řady a nečekaně jí dělal starosti i hrotový útočník Posejpal, který se nejprve zastřeloval ranou nad. Ve 22. minutě přišlo srovnání. Štolův centr přiklepl Vydržel Soukupovi, který míč napálil pod břevno - 1:1. V době, kdy jsme začínali přebírat otěže hry, přišel nedůraz před vápnem. Domácí se dostali před Srkala, který si šel pro míč rukama, domácí útočník kolíky napřed... míč skončil v síti a Srkal s ohromným jelitem na zemi... vše v pořádku - 2:1.  Ve 34. minutě jsme měli vyloženou příležitost na opětovné srovnání, když se za obranu dostal Šifalda a mohl směřovat sám na branku - pískal se však ofsajd...přesto, že míč došel k Šifaldovi od domácího borce?! Domácí pak rychle rozehráli, Franta propadl v souboji s Tůmou a ten míč napálil nechytatelně přes Srkala - 3:1.
 
   V poločase jsme se snažili hráče dostat z názoru, že jsou "řezáni", chtěli jsme především hrát to co jsme měli hrát už  v poločase prvním. 
 
   Ve druhé půli to kluci konečně pochopili. Půl hodiny bylo na hřišti jen jedno mužstvo, útočili jsme, měli šance a domácí se jen horko těžko bránili. Dvě krásné hlavičky mohli znamenat branku - dvakrát byl aktérem Soukup- první pokus vyrazil Hollmann na roh, druhou spíše na efekt lapil. Velkou možnost měl i Kalčev, ale z osmi metrů poslal míč snad až do Teplic. O chvíli později byl blízko k brance Vydržel, ale v chumlu nedokázal ze dvou metrů míč propasovat do branky, další roh. Střelecky se z dálky zastřeloval i Chmelan, leč nepřesně. Za půlhodinu druhého poločasu měli domácí jen jednu možnost, to když se dostal do šance Tůma, ale pálil mimo. Snížení přišlo v 62. minutě, to se Posejpal výborně uvolnil od posledního obránce a následně výborně obstřelil brankáře Hollmanna - 3:2. V obraně jsme byli precizní, v přechodové fázi rychlí, před brankou nebezpeční... vyrovnání vyselo ve vzduchu. Až do 73. minuty. To Smrčka nezvládl souboj na vápně, následně ani přihrávku domů, kterou mu vystihl Tůma a před vybíhajícím Srkalem poslal míč Mičkovi - 4:2. O minutu později bylo rozhodnuto definitivně, když Srkal podcenil střelu Zaspala ze 40 metrů, kterou nepochopitelně propustil do branky - 5:2. V závěru jsme se snažili neustoupit od své hry, přesto již byla znát flustrace z toho, že i přes naši obrovskou snahu ve druhé půlce je rozhodnuto. Přišli ještě dvě možnosti. Tu první měl domácí Tůma, který však prováhal vhodný okamžik pro zakončení a následný pokus o lob skvěle lapil střídající Rosa. Na druhé straně skvěle uvolnil Kalčev Vydržela, kterého však v další tutovce vychytal Hollmann.
 
- v přípravě neúplné video z utkání -
 

trenér LoKo Chomutov U19:"Je strašná škoda, že jsme zde dnes nebodovali. Minimálně tři branky jsme domácím lacino darovali, naopak sami jsme se na góly hrozně nadřeli. Bohužel kluci hráli to, co měli, až ve druhém poločase a to dnes nestačilo... je to škoda. Nezbývá než se poučit a zkusit bodovat doma, tak jako v loňské sezóně..."

STARŠÍ

 Sokol Obrnice 5 - 2 AFK LoKo Chomutov 

(3:1)

Branky: 5. Baťas, 28. Polcar, 34. Tůma, 73. Mička, 74. Zaspal - 22. Soukup, 62. Posejpal

Rozhodčí: D. Svoboda, F.Tůma, J.Weitz (bez karet); diváků: 20

sestava:

1. Srkal (75. 22. Rosa) - 10. L.Wälzer, 2. Franta, 3. Smrčka, 9. Štol (75. 8. Buvalič/80. 12. Posejpal)  - 5. Soukup (C)15. Vondráček (24. 4. Šifalda/46. 6. Kalčev/61. 4. Šifalda/75. 15. Vondráček), 7. Chmelan, 11. H.Wälzer (75. 13. Franěk), 14. Vydržel - 12. Posejpal (40. 6. Kalčev/41. 13. Franěk/46. 13. Posejpal/70. 6. Kalčev)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Karel Pálek, Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

MLADŠÍ

sous.png Baník Souš 1919 11 - 0 AFK LoKo Chomutov 

(6:0)