Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravné zápas v rámci LFS

16. 8. 2014

U19 zvítězila v Jablonci nad druholigovými dorostenkami

7. 8. 2014

   Starší dorostenci nastoupili na letním fotbalovém soustředění k prvnímu přípravnému zápasu. Po čtyřech dnech náročné fyzické přípravy jim byly soupeřem jablonecké dorostenky, které nastupují ve druhé nejvyšší české soutěži. 

   Do utkání zasáhli všichni účastníci LFS a všichni odehráli minimálně poločas. Dámy vydrželi s naším týmem běhat přibližně půl hodiny, poté se již projevila větší fyzická přípravenost i možnosti. Kluci se s chutí zastříleli, předvedli pár pěkných akcí a v horkém počasí také něco vypotili. Soupeřkám pak nechali "čuchout" a tak se dvakrát prosadila i domácí kapitánka Denisa Holinská.

trenér Lukáš Votruba: "Dneska jsme si zahráli fajn fotbálek. Pro kluky to byla odměna za 4 výborně odpracované dny na LFS. S holkama se vídáme pravidelně každý rok, nemohli jsme letos vynechat. Další přípravné zápasy už budou výrazně náročnější."

   Dorostence čekají na LFS ještě další dva přípravné duely, v nich již nastoupí proti účastníkům krajského přeboru na Liberecku.

jablonec.jpg Baumit Jablonec (U19ženy) 2 - 12 AFK LoKo Chomutov Obrazek

           (0:6)

Branky: 71. a 73. Holinská - 2. a 37. Zikán, 56. a 72. Kalčev, 48. a 76. Vondráček, 13. H.Wälzer, 16. Majer, 34. Soukup, 38. Volf, 54. Šams, 70. Plos 

diváků: 15, hráno v Jablonci nad Nisou (sport-areál Mozartova)

za LoKo nastoupili:

Rosa (46. Franta) - L.Wälzer (46. Kalčev), Buvalič (do 62.), Franta (46. Rosa), Štol (45. Pálek) - Majer (59.-75. Volf) - Volf (46. Král), Soukup (46. Vondráček), H.Wälzer (46. Plos), Zikán (C) (do 74.- Šams (do 70.)

 

RSKM Tanvaldsko - AFK LoKo Chomutov

   Starší dorostenci nastoupili na soustředění v Jizerských horách ke druhému duelu. Soupeřem jim bylo, již tradičně, Tanvaldsko, účastník oblastního přeboru v Libreckém kraji.

   Dorostenci si v prvním poločase připravili několik velice zajímavých šancí. Ty největší měli v první půlhodině krajní obránci Štol a Wälzer. První jmenovaný však zblízka nepřekonal brankáře po závaru, který následoval po rohovém kopu. Lukáš Wälzer nejprve zakončoval po dalším z rohů, kterých jsme v utkání kopali velké množství, hlavou nad. Při druhé možnosti pak z hranice pokutového území zamířil křiznou ranou asi o metr vedle. Soupeř byl kombinačně výrazně zdatný a jeho pohyb s míčem nám dělal starosti a dobře nás prověřil. Přesto, že v rámci LFS nastupovali za st. dorost u mladší hráči, hrálo se vyrovnané utkání. Branka přišla po půlhodině hry. Stoper Franta podcenil situaci na polovině hřiště, zdánlivě jednoduchou akci chtěl vyřešit efektně a přišel trest v podobě brejku, který nezastavil ani kolega Soukup - domácí Pěnička dal na 1:0. Vyrovnat mohl Zikán, který dostal krásný míč od Lukáše Wälzera, ale pálil zbrkle z první a nepřesně.

   Ve druhém poločase se zvedla naše hra, herní obraz byl celkově lepší, začal fungovat střed pole a na hřišti to najednou začalo být zajímavé. Soupeř se v 58. minutě dostal po pěkné brance Štěpničky do trháku, ale celkově jsme ve druhém poločase měli více šancí my, domácí spoléhali na brejky z kterých však byli velice nebezpeční. Nám se v tomto utkání nedařilo hlavně střelecky, tyč nastřelil Vondráček a minutu po něm i aktivní Zikán. V další možnosti neuspěl ani Soukup. Možnost ke vstřelení branky měl i stoper Franta, ale nebylo nám souzeno. Domácí pak minutu před koncem zahodili nemožné, když domácí útočník překopl z půl metru prázdnou branku.

facr.jpg RSKM Tanvaldsko) 2 - 0 AFK LoKo Chomutov Obrazek

(1:0)

Branky: 35. Pěnička, 58. Štěpnička

diváků: 20, hráno na UMT v Desné

sestava - 1. poločas:

Rosa - L.Wälzer, Soukup, Franta, Štol - Majer - Volf (38. Buvalič), Kalčev, H.Wälzer, Zikán - Vondráček (35. Šams)

sestava - 2. poločas:

Rosa - L.Wälzer, Soukup, Franta, Štol - Kalčev (69. Plos) - Buvalič (57. Volf/77.Král), Vondráček, H.Wälzer, Zikán - Šams (62. Pálek)

 
Kalčev poslal LoKo do vedení, přes Rosou chycenou penaltu nakonec jen remíza

   Další přípravné utkání jsme odehráli den před koncem LFS. Přes nahromaděnou únavu jsme odehráli herně jednoznačně nejlepší duel přípravy.

   Přes výškovou i fyzickou převahu soupeře jsme byli od úvodu lepším, nebezpečnějším týmem a brankář Rosa v první "třetině" příliš práce neměl. My jsme měli herní převahu, ale šancí zase tolik nebylo. Ve 4. minutě pronikl do vápna Soukup, ale jeho nástřel z boku byl zblokován na roh. V 9. minutě mohl jít sám na branku Volf, jehož za obranu poslal Vondráček, brankář domácích však včasným výběhem situaci zachránil. Herní převaha nebyla přetavena ve vyloženější šance, brankáře domácích jsme příliš neohrožovali.

   To druhá část přinesla větší množství šancí. Po dvou minutách se z úhlu sám na branku řítil aktvní bek Lukáš Wälzer, ale druhého brankáře domácích nepřekonal on, ani dorážející Šams, který spíše sklepnul na Buvaliče, ten vysoko přestřelil. O minutu později šel soupeř do brejku, nejprvě se prvně zapotil Rosa, následnou ránu zblokoval Franta. Náše útočné snahy pokračovali neúspěšně až do 41. minuty. Buvalič zprava nacentroval, Vondráčkovu střelu brankář vyrazil, dobíhající Soukup pak poslal míč před branku, kde jej nadvakrát dopravil do sítě Kalčev - 0:1. Po dvou minutách se k trestnému kopu postavil Lukáš Wälzer a jeho střelu k tyči s námahou vytahoval brankář na roh. Domácí ve 44. minutě teprve podruhé zakončovali, nad. Ne že by domácí hráli nějak špatně, ale naše obrana fungovala většinu zápasu na výbornou. V poslední minutě druhé části měl ještě velkou šanci Vondráček, jeho lehce tečovaná rána skončila na boční síti těsně vedle šibenice. 

  Domácí se do výraznějších šancí dostali až ve třetí části. V 55. minutě napálil domácí záložník míč tak dokonale, že mířil do šibenice. Parádní zákrok však předvedl Rosa, jenž míč vyrazil na břevno. Jinak jsme hru kontrovali a málem i navýšili vedení. Wälzerova branka však nebyla pro předchozí ofsajd uznána. Pět minut před koncem zahrál nešikovně ve vápně rukou Pálek. Rosa však nařízenou penaltu lapil a udržel nám vedení. Utkání hrané na 3*25 minut dostalo konečný výsledek v předposlední, tedy 74. minutě. To přišel z hlouby pole pas za obranu, domácí útočník stál dobré 4 metry za naší obranou, přesto následná branka platila. Domácí pomezní situaci vidět nemohl, jelikož stál dobře 10 metrů za situací, pohledem do země tomu nepomohl... hlavní sudí pak situaci vyřešil výmluvou na pomezního. Morálně si můžeme počítat vítězství, spokojeni pak můžeme být hlavně s předvednou hrou, která měla velmi solidní parametry.

zb.jpg FK ŽBS Železný Brod 1 - 1 AFK LoKo Chomutov Obrazek

    (0:1)

Branky: 74. domácí - 41. Kalčev

diváků: 40, přírodní tráva Železný Brod

sestava - 1/3:

Rosa - L.Wälzer, Pálek, Franta, Štol - Soukup - Kalčev, H.Wälzer, Vondráček, Zikán - Volf

sestava - 2/3:

Rosa - L.Wälzer, Pálek, Franta, Štol - Soukup - Buvalič, H.Wälzer, Vondráček, Kalčev - Šams

sestava - 3/3:

Rosa - L.Wälzer, Pálek, Franta, Štol - Soukup - Volf (61. Buvalič), H.Wälzer, Vondráček, Zikán (63. Plos) - Král