Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šluknov odjel z LoKotky bez bodů

30. 5. 2015

   Dorostenci AFK LoKo přivítali na domácí půdě předposlední Šluknov, který však na jaře nasbíral již krásných 13 bodů a třikrát uržel při výhrách 1:0 nad Ervěnicemi, Libochovicemi /podzim/ a dokonce Litvínovem, čisté konto.

   Už jen příjezd soupeře, byl poněkud zvláštní, protože přijel dvě minuty před plánovaným výkopem. Možná i to na něm bylo znát, a úvod zápasu patřil jednoznačně domácímu týmu. LoKotka v pohodě kombinovala a dostávala se bez problémů přes záložní řadu hostí. V největší brankové příležitosti se v 10. minutě zjevil Vondráček, který šel sám na branku, ovšem zakončil hodně slabě. Stejný hráč pak po čtvrt hodině zakončil úvodní nápor po souhře s Vydrželem střelou na přední tyč, opět slabě. S přibývajícím časem jsme začali chybovat v rozehrávce a ztratili jsme jistotu na míči, což pasovalo na koně soupeře. Po dvaceti minutách přišla první rána na branku, kterou Rosa lapil. Ve 23. minutě pak nápřah z pozavápna vyrážel Rosa jen s velkou námahou na roh. Po něm jsme díky špatnému postavení nezachytili míč, který si na přední tyči srazil do branky nemotorný Štol - 0:1. Při stylu hry Šluknova, který hrál "vzadu beton a na bJejky", to vypadalo bledě. Naštěstí jsme rychle odpověděli. Franta si s Chmelanem domluvil rozehrávku přímého kopu, Chmelan jej napálil na branku, brankář vyrazil a Franta v pádu dorážel - 1:1! Poslední čtvrthodinka byla opět plná nepřesností, LoKotka byla určitě lepší, ale soupeř měl pár brejků, které jsme dokázali, mnohdy s námahou, řešit. Za dvě vstřelené branky v poločase 1:1.

   Do druhé půle jsme se snažili uklidnit na míči, přidat na aktivitě a také agresivitě, ve které nás hosté ve druhé polovině prvního poločasu předčili. To se podařilo a hned v 53. minutě přišla odměna. Vondráček se skvěle uvolnil do vápna, zpětnou přihrávkou našel před brankou Soukupa a ten nemohl nedat - 2:1. Bohužel jsme pak opět polevili a soupeře nechali dlouho ve hře. Nedařila se nám kombinace, kazili jsme i základní přihrávky a pěkná kombinační hra z úvodu utkání byla ta tam. Dlouze a zbytečně složitě jsme se snažili zakládat útoky, okolo vápna jsme namísto kolmých a průnikových přihrávek volili neustálé nic neřešící obehrávání míče kolem dokola. Soupeř tak stále hrozil třemi útočníky, na které létal jeden míč, tedy odkop, za druhým. Klid vnesl do našich řad až v 73. minutě po pěkné kombinaci Vydržel, který si připsal již třináctou branku v sezóně. V závěru jsme si pak vedení pohlídali a soupeř se již k ničemu nedostal.

trenér Lukáš Votruba:"Co říct k dnešnímu utkání. Byli jsme určitě lepší než náš soupeř, ovšem s výjimkou několika dobrých pasáží nejsem se hrou spokojen. Plašili jsme, zahráli jsme spoustu nepřesných přihrávek a soupeře jsme dlouho nechali hrát o body. Pokud budeme chtít ještě vylepšit naší pozici v tabulce, musíme se snažit o maximální zisk bodů a na ty nám opakování dnešního výkonu stačit nebude. Dáme si týden oraz a jdeme na Košťany!"

 

 AFK LoKo Chomutov 3 - 1 SK Plaston Šluknov plaston.png

                                                      (1:1)

branky: 28. Franta, 53. Soukup, 73. Vydržel - 23. Štol vlastní

Rozhodčí: Šifalda, Dušek M., Dušek J. (ŽK: 1:2 (77. Štol), ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Rosa - 13. Stoikov, 2. Franta, 3. Smrčka (80. 15. Vondráček) - 10. L.Wälzer (83. 6. Kalčev)6. Kalčev (46. 12. Lhotský)7. Chmelan, 5. Soukup (C), 9. Štol (25. 11. Dänner/89. 10. L.Wälzer) - 15. Vondráček (75. 9. Štol)14. Vydržel

hlavní trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba

 

U17

 AFK LoKo Chomutov 4 - 0 SK Plaston Šluknov plaston.png

                                                      (1:0)

branky: 34. Červeňák, 61. Lhotský, 69. Šams, 79. Vondráček

trenér LoKo U17 Radek Votruba:"V zápase jsme byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili, i když to nebylo příliš koukatelné...ale to by bylo v letošním ročníku spíše překvapením. Bereme body a alespoň to dnes potěší. Herní kvalitu však potřebujeme posílit, máme na to 2 a půl měsíce..."

trenér: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba