Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší dorost nepředvedl v dohrávce dobrý výkon

4. 9. 2014

   Oslabený starší dorost nedokázal nenavázat na dobrý výkon z víkendového utkání v Bílině a doma podlehl v dohrávce Ervěnicím 1:3.

   Přitom to v úvodu nevypadalo vůbec zle. Hned v 5. minutě měl vyloženou šanci Šifalda. Střelec vítězné branky z Bíliny však tutovku neproměnil, když nastřelil brankáře Červenku. Po čtvrt hodině hry sestřelil Šlachta nešetrně Vydržela, který následně opustil hrací plochu. Do konce poločasu jsme se pak v útoku spíše trápili. Soupeř spoléhal na rychlé brejky či standartky. Po jednné z nich se z dorážky prosadil nikým nehlídaný Šlachta - 0:1. Do poločasu mohl skóre navýšit Dvořák, kterého však z blízka vychytal Rosa. V závěru poločasu jsme měli možnosti i my, ale... Nejprve po rohu Wälzera přehlavičkoval Stoikov Červenku, míč skončil v síti, jenže ještě před tím pískl sudí Javorek - faul. V další šanci se po individuální akci Chmelana ocitl Šifalda, ale míč se od něj spíše odrazil k Červenkovi. Právě Šifalda pak minutu před poločasem nedůrazně následoval Smrčkův gólový centr...chtělo to více vůle... právě to bylo hlavním tématem poločasové diskuse...

   Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně a to se nám i povedlo. Jenže v 53. minutě nezvládl souboj jeden na jednoho Štol a následné Dvořákově střele Rosa spíše uskočil... 0:2. Za tři minuty bylo ještě hůr. Chmelan u lajny váhal s rozehrávkou, soupeř mu míč odebral a na hranici vápna přišel faul. Rosa se nechal školácky nachytat na švěstkách a prudký míč z kopačky Prolla na zadní tyč skončil v síti - 0:3. Přes zjevnou snahu bylo vidět naše trápení... inu bez účasti řady borců na tréniku to lehce a jednoduše nepůjde...

   Nakoplo nás až nepochopitelné vyloučení hostujícího kapitána Dostála, který naprosto nesmyslně komentoval výkon sudího Javorka, načež si vysloužil nejprve ŽK... když ani to nepomohlo, putoval do sprchy a připravil se tak o sobotní derby s FC. Přesilovku jsme začali výborně, ale trestný kop Franty ze 64. minuty málem přelomil břevno...bohužel. Změnami v sestavě jsme se dostávali i k pokutovému území, leč řešení finální fáze nebylo dobré. Místo střely šla přihrávka, místo centru zbytečná klička... prostě špatné řešení. Soupeř mohl nakonec dohrávat v sedmi. Nejprve se k brutálnímu zákroku odhodlal Červeňák, jehož "saně" na Chmelana byly oceněny jen ŽK... následně byl Chmelan zezadu podražen hráčem se ŽK, ten vyvázl bez trestu. Hosté takticky kouskovali hru, nespěchali s rozehrávkou a chytře si dokráčeli pro tři důležité body. Nic na tom nezměnila ani naše "labutí píseň" v podobě snížení, jinak brankáře - dnes útočníka Srkala na 1:3.

   Starší dorost tak stejně jako vloni na podzim prohrál s Ervěnicemi 1:3, když snižoval až v závěru. Je to škoda, ale sezóna je teprve na startu. Musíme se poučit, zlepšit a stále více pracovat. Další utkání odehrajeme doma už v neděli, soupeřem nám bude exligový Litvínov.

 

- v přípravě video z utkání (nekompletní záběry) -

 

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Soupeř dnes bere body zaslouženě, inu co jsme mu nabídli prostě sebral. Neobsazený hráč při standartce, minela beka, na kterou jsme opakovaně upozorňovali, a kiks brankáře, který v přípravě podával skvělé výkony a oplýval jistotou... Dopředu nastřelené břevno, neuznaný gól, nedůraz v koncovce... prostě den blbec.

   Jediná věc, která mi kazí dojem z utkání je hulvátské chování hostujících borců, kteří mě, ač jsem soupeř, potěšili nasazením a výkonem... skutečně pěkný výkon a evidentně dobrá práce nových trenérů.. jen... naučit se prohrávat je těžké, ale naučit se vyhrávat očividně ještě těžší...úcta a respekt k soupeři není slabost :)"

 

 AFK LoKo Chomutov 1 - 3 TJ VČSA Ervěnice ervenice.jpg

                                                  (0:1)

Branky: 77. Srkal - 34. Šlachta, 53. Dvořák, 56. Proll

Rozhodčí: Javorek, L.Holub, Pálek (ŽK: 1:3 (Zikán - ?, Dostál, Červeňák), ČK: 0:1 (63. Dostál)); diváků: 100

sestava:

1. Rosa - 10. L.Wälzer, 2. Franta, 3. Smrčka, 9. Štol - 7. Chmelan - 8. Šifalda (C), 15. Vondráček, 11. H.Wälzer, 6. Zikán (53. 5. Srkal) - 14. Vydržel (13. 13. Stoikov)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba