Jdi na obsah Jdi na menu
 


přípravná utkání U15 (zima)

13. 3. 2016

Starší žáci v odvetě rozstříleli Kovářskou

   U15 si zastřílela proti Kovářské a vůbec poprvé se v aktuální sezóně dočkala vítězství. Zatím co LoKotka si s absencí několika hráčů poradila, soupeř měl pouze jednoho náhradníka, který musel do hry po brzkém zranění. Dvacet minut se hrálo vyrovnané utkání s naší mírnou převahou. Do vedení však mohl jít v 6. minutě soupeř. Opět nám utekl rychlonohý Fako, který však stíhán vracejícími se hráči zakončil nepřesně. To na druhé straně se v 8. minutě radoval z branky Poláček, který stejnému soupeři vstřelil dvě branky již v prvním duelu. Ve 20. minutě se do vápna prodral Navrátil, zakončení neuspěchal a nikým neatakovaný mohl z bezprostřední blízkosti uklidit míč k tyči. Útočili jsme ve velkém počtu, a soupeř si nevěděl s přebíráním našich hráčů rady. Definitivní zlom přišel ve 23. minutě, kdy se dvakrát během chvilky trefil Poláček. Soupeře toto definitivně zlomilo, do poločasu se trefil ještě Adi.

   Především druhá polovina prvního poločasu však herně za moc nestála. I proto jsme o poločase kladli důraz na rychlejší kombinaci, výměnu míčů a zakočování. V úvodu druhého poločasu pak přišel uragán, 40. Adamiczký, 41. Adi, 43. Navrátil. V další tutovce zabránila míči v cestě do sítě ruka soupeřova hráče a kopala se penalta. Tu však Rusník kopl prachbídně, soupeřův brankář si připsal další úspěšných zákrok. V 55. minutě však zkompletoval další hattrick Adi, v šedesáté minutě se prosadil i střídající Paluska, a uzavřel konečné skóre na kulatých 10:0.

 

 AFK LoKo Chomutov 10 - 0 Kovářská/Vejprty

                                                       (5:0)

branky: 8., 23. a 24. Poláček, 28., 41. a 55. Adi, 20. a 43. Navrátil, 40. Adamiczký, 60. Paluska

sestava:

Kirvej - T.Wälzer, Krupa, Rusník, Kostelej - Adamiczký, Navrátil, Rektor, Vrána - Adi, Poláček... hokejově střídali: Gillar, Paluska

trenér: Lukáš Votruba

 

 

Starší žáci se v tréninkovém mači utkali s mladšími - remíza, v závěru řádili trenéři! :)

   Starší žáci vyzvali v přípravné duelu mladší borce. Vzhledem k velké marodce U13 a opět nespolehlivosti některých hráčů U15 se namísto plánovaného duelu na celé hřiště hrálo jen na polovinu, za U13 nastoupili trenéři L.Votruba a L.Wälzer.

   V úvodu zápasu se ve velké šanci ocitl Arlt, ale sám proti Charvátovi neuspěl, branka tak padla na druhé straně. Centr Votruby přetavil po několikerém odrazu míče v úvodní branku Schlögl - 0:1. V 18. minutě ukázal trenér Votruba svým svěřencům, jak by se nemělo rozehrávat a Adamiczký po dobré práci spoluhráčů pohodlně srovnával do odkryté branky - 1:1. Ještě do poločasu pak z trestného kopu otočil skóre Zrebňák, jehož ránu neudržel Charvát - 2:1.

   Ve druhém poločase přidala U13 na aktivitě, ale U15 dlouho držel brankář Kirvej a rozdíl ve skóre začal narůstat. Nejprve se po individuální akci prosadil Falt - 3:1. O pár minut později pak stejný hráč zakončil předchozí pěknou kombinaci spoluhráčů. Mladší borci byli v ten moment na ručník. Hned po rozehře však přišlo snížení, které nastartovalo mladíky. Trio Votruba - Houdek - L.Wälzer si vymyslelo akci, kterou pak perfektně provedlo. Votruba si při rozehře narazil z první míč s Houdkem a míč poslal do běhu Wälzerovi, který z úhlu překonal šokovaného Kirveje - během pár vteřin 4:2. Do té doby dobře hrající U15 zcela vypadla z rytmu. Naopak již odevzdaná U13 se nastartovala. O pár minut déle si Wälzer narazil s Votrubou a míč nacentroval před branku... tedy před... k překvapení všech skončil míč v síti! - 4:3. To už i borci U15 pochopili, že je zle. V 51. minutě pak přišlo vyrovnání. Charvát dlouhým kopem nalezl Votrubu, kterému míč vděčně pustil stoper Rusník... úprk sám na branku, jednoduchý obstřel a 4:4. Hrdinou zápasu se pak mohl stát Houdek, který měl v závěru snad 3 vyložené šance, jenže Kirvej svůj tým podržel. I U15 mohla skórovat, ovšem Arlt z úhlu míč mezi tři tyče neprotlačil, mířil těsně mimo. Utkání plné zvratů, karet a nesmyslných výroků nekompetentního sudího (:D) skončilo smírně 4:4.

 

 AFK LoKo U15 4 - 4 AFK LoKo U13

                                                     (2:1)

branky: 18. Adamiczký, 23. Zrebňák, 38. a 44. Falt - 11. Schlögl, 45. a 48. L.Wälzer, 51. L.Votruba

rozhodčí: R. Votruba (ŽK: 2:2 (25. Arlt, 32. Adi - 18. L.Votruba, 54. Schlögl), ČK: 0:0), diváků 15  

sestava U15:

Kirvej - Vrána, Rusník, Zrebňák - Adamiczký, Navrátil, Arlt - Adi, Falt... Rektor (střídáno hokejově)

sestava U13:

Charvát - T.Wälzer, Kostelej, Folwarczny - L.Votruba, L.Wälzer, Lev - Schlögl, Houdek

 

 

Starší žáci přehráli Kovářskou, přesto se vítězství nekonalo

   Vlastně první pořádné přípravné utkání, ke kterému se sešel celkem zajímavý (alespoň počtem) kádr, odehráli starší žáci na UMT Monika v neděli proti spojenému týmu Kovářské a Vejprt. Soupeř působí ve sloučeném okresním přeboru Chomutova a Loun (v podstatě A třída), nicméně tato soutěž se hraje pouze na polovinu hřiště.

   Od úvodu bylo patrné, že tento fakt bude vyhovovat nám. Byli jsme lepší na míči, aktivnější a snažili se hrát. Přesto, než jsme se rozkoukali, vedl soupeř. Ten měl na svém hrotu hráče, který čněl rychlostí a rasancí střely, nad všemi na place. Což také dokázal prodat a naše obrana si s ním v prvním poločase nedokázala poradit. Ve třetí minutě ještě jeho samostatný únik a následné zakončení vyrazil na roh Kirvej, chytající vlastně první utkání na velké hřiště v životě. V 8. minutě však již v totožné akce inkasoval. To si na půlce dovolil kličku Rusník. Provedl ji však špatně a velice pomalu, soupeř mu uzmul míč a pak už to měl jednoduché, únik, přesná střela - 0:1. Na vyrovnání jsme však nečekali dlouho. Ve 12. minutě se kousek za vápnem uvolnil Poláček a jeho nikterak prudkou, ale o to přesnější, střelu pustil brankář za svá záda - 1:1. Přesto, že jsme byli častěji na soupeřově polovině, nedokázali jsme přidat druhý gól. Naopak Kovářská, když už přeběhla půlku, šla sama na branku - Fako - 1:2. Ve zbytku poločasu jsme se tlačili k brance, ale v největší šanci na srovnání překopl ze tří metrů Adi branku! A tak přišel před poločasem další trest. Špatnou spolupráci stoperů Rusníka a Pochmana potrestal soupeř brankou do šatny - 34. minuta a 1:3.

   Jestli jsme v prvním poločase byli lepším celkem, poločas druhý se hrál v podstatě už jen na jednu branku. Kovářská občas zahrozila, od nás to byla ofenzivní smršť, bohužel však tragicky zakončovaná. Hned po půl minutě mohl gól slavit Falt. Skvělé utkání hrál Adamiczký, jehož výkon snesl přísné měřítko. Po jeho centru byl právě Ondra Falt v náběhu na malém vápně zcela sám, nepochopitelně však přestřelil. O minut později se skvěle uvolnil Poláček, nájezd sám na brankáře zakončil jen střelou do nohou brankáře soupeře. Arltova dorážka pak ochránce svatyně hostí na rukou spíše pošimrala. V další šanci, opět po centru Adamiczkého, trefil brankáře smolař Falt (brankářem sestřelený!), odražený míč pak nenasměroval mezi tyče dorážející Adi, přestřelil! Řada dalších závarů či pokusů z dálky končila kolem branky. Snížení tak přišlo až deset minut před koncem. To se dobře ve vápně uvolnil Poláček, jehož při zakončení zatáhl soupeř za dres a kopala se penalta. Tu sám faulovaný proměnil a snížil na 2:3. Přes drtivý závěrečný tlak jsme si větší šanci nevytvořili a prohráli tak o jediný gól.

   V příštím týdnu vyzve po sobotním finále ZLHK U15ka mladší žáky. Týden před startem soutěže pak dojde na odvetu s dnešním soupeřem. 19. března začínáme jaro zápasem v Kadani.

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 3 Kovářská/Vejprty

                                                  (1:3)

branky: 12. a 60. (P) Poláček

sestava:

Kirvej - T.Wälzer (střídán Dědkem), Rusník, Pochman, Kostelej - Adamiczký, Rektor (střídán Folwarcznym), Zrebňák, Arlt (střídán Gillarem) - Poláček, Falt (útočníci střídáni Adim)

trenér: Lukáš Votruba

 

 

Původně zamýšlené přípravné utkání U13 se změnilo v přípravu U15, hrál kdo dorazil :/...

   Původně zamýšlené přípravné utkání U13 se vzhledem k nakupeným absencím a faktu, že se soupeř přes zimu připravuje na letní přechod na velké hřiště, se změnil v přípravu toho, kdo přišel. Naší sestavu tvořili z většiny hráči U13, doplněni o přítomné Rusníka a Rektora, v naší brance pak nastoupil kapitán dorostu Lukáš Wälzer, jinak záložník. Jedenáctého hráče do počtu nám zapůjčil soupeř.

   V zajímavém utkání, které jsme herně nezvládali i přes zvláštní složení špatně, jsem branku nevstřelili i přesto, že jsme dokonce zahrávali pokutový kop. Ten však, jinak skvěle hrající, Nela Pokorná, napálila přes branku. Soupeř naopak skóroval hned 3*, i když dvakrát z jasného ofsajdu (scházeli pomezní :)). Hlavní je, že si ti, kteří fotbal hrát chtěli a dorazili, zahráli.

 1.FC Karlovy Vary 3 - 0 AFK LoKo Chomutov

                                                  (1:0)

sestava:

L. Wälzer - T.Wälzer, Rusník, Kostelej, Folwarczny - Pokorná, Rektor, Lev, Houdek - Schlögl, KV

trenér: Radek Votruba

 

 

Starší žáci v první přípravě podlehli Rakovníku, rozdíl proti podzimu byl znatelný

   Starší žáci podlehli Rakovníku v přípravném utkání na UMT Monika 0:4. Soupeři, s nímž se utkali i před startem podzimní části, však vzdorovali výrazně lépe než tomu bylo v prvním střetnutí v této sezóně (tehdy 0:13!). Jelikož hosté přijeli pouze s 10 hráči, nastoupil v jejich obraně náš dorostenec Rosa, naší obranu vyztužil Myšák.

   Při poměrně vyrovnaném průběhu utkání právě oni rozhodli o výsledky, když Rosa skvělý výkonem eliminoval naše, zbytečně bojácné, útoky. Naopak na druhé straně se za skvěle chytajícím Poláčkem hned třikrát rozvlnila síť ze hry a jednou z nařízené penalty za ruku v pokutovém území.

 AFK LoKo Chomutov 0 - 4 Tatran RAKO Rakovník

                                                      (0:2)

sestava:

Poláček - T.Wälzer, Rusník, Myšák, Pochman - Zrebňák, Schlögl, Rektor, Gillar - Adi, Arlt... hokejově střídali: Folwarczny, Adamiczký, Paluska

trenéři: Radek Votruba, Tomáš Rosa st.