Jdi na obsah Jdi na menu
 


U13 v prvních přípravných duelech vítězně, hattrick pro Schlögla a Proška

2. 2. 2016

Junior

   První přípravné utkání mají za sebou mladší žáci LoKo. Po zrušení dvou předchozích přípravných duelů kvůli mrazu (Junior a Postoloprty) jsme poprvé po delší pauze (od poloviny listopadu) nastoupili k zápasu. Bohužel jsme však nebyli zdaleka kompletní, když nám chybělo hned 6 hráčů, vlastně skoro polovina kádru, na poslední chvíli dorazil alespoň Zrebňák, aby občas dostřídal, když bylo třeba něco si vysvětlit.

   Vstup do zápasu byl skvělý, už v 5. minutě jsme vedli 2:0, když se dvakrát prosadil Schlögl, nejprve umístněnou střelou levou nohou, podruhé v pohodě doklepával do prázdné branky. Soupeř sice v 10. minutě po sprintu přes naši levou stranu a následném centru pěkně zakončil - 2:1. Ovšem během chvíle jsme opět vedli o dvě branky, když Kiš nadvakrát, nakonec celkem pěkně o břevno, dostal míč do sítě - 3:1. Absence několika základních pilířů naší hry a v podstatě i nemožnost střídat (Zrebňák odehrál cca 20 minut za oba poločasy, pak odešel s pochroumaným kotníkem ze soustředění raději do šatny) dala velký prostor hráčům, kteří během podzimu sbírali starty v menších porcích, některé hráče jsme pak zkoušeli na postech, které na podzim nehráli. V 18. minutě chyboval poslední hráč soupeře Šmejkal, míč mu uzmul Prošek a chladnokrevně zakončil - 4:1. Do poločasu pak tempo malinko opadlo, Junior se snažil probít k naší brance, ale velice dobře pracoval na pro něj nezvyklém postu stopera Lebduška, v poločase tedy o tři branky.

   Začátek druhého poločasu byl ve znamení penalt. Nejprve ji přísně nařídil sudí L.Wälzer :) za nastřelenou ruku v našem vápně - dobře kopnutou penaltu však skvěle vytáhl Charvát. O necelé dvě minuty později se pískala penalta i na druhé straně za sražení Schlögla. K penaltě se postavil Charvát, ovšem svého brankářského kolegu taktéž nepřekonal, penalta se mu hodně nepovedla, stane se. Na navýšení skóre jsme však nečekali dlouho. Ve 35. minutě si skvěle zpracoval míč Prošek, dobíhající obránce mu míč urazil, ovšem svým kopem geniálně přehodil vlastního brankáře - 1:5. V dalším průběhu zápasu bylo vidět, že některým z nás výrazně těžkli nohy, především hráči, kteří měli večer před zápasem zátěžový trénink v posilovně v podstatě odpadli. Vzhledem k velké absenci borců a nemožnosti střídat si museli své trápení užít až do konce. Od 45. minuty se nám nedařilo vůbec podržet míč, totálně nám na 10 minut vypadla obrana i s do té doby skvělým Lebduškou, neměli jsme rychlost a soupeř v pohodě kombinoval. Zbytečně moc chyb a vzhledem k těžkým nohám až moc rychle odevzdávané míče. To byla voda na mlýn Junioru, který během 51. a 53. minuty snížil až na 5:3. V 55. minutě však definitivně uklidnil závěr zápasu Schlögl, který opět slízl smetánku za předchozí skvělou práci kolegů. Folwarczny skvěle vybojoval míč, prostrčil jej Levovi, který obstřelil brankáře a Vojta v pohodě opět do prázdné branky uklidil na konečných 6:3.

   trenér Lukáš Votruba:"Z dnešním utkáním jsem naprosto spokojen, splnilo svůj účel. Škoda, že nás dnes bylo málo, nicméně kluci kteří přišli, alespoň dostali velký prostor na hřišti, někteří odehráli zápas celý, protože jsem Davida Zrebňáka nechtěl moc používat. Bylo vidět, že některým borcům v průběhu druhého poločasu odešel motor, ale vzhledem k tomu v jaké jsme fázi přípravy z toho nedělám vědu. S některými hráči je určitě větší spokojenost, s některými menší, ale to si nechám pro ně. Jen doufám, že nás ve čtvrtek bude víc! :)"

 

junior.png Junior Chomutov 3 - 6 AFK LoKo Chomutov 

                                                  (1:4)

 

branky: 2., 5. a 55. Schlögl, 14. Kiš, 18. Prošek, 35. vlastní

rozhodčí: L.Wälzer (bez karet); diváků: 15

sestava:

Charvát - T.Wälzer, Prošek, Folwarczny, Schlögl, Lebduška, Lev, Kiš (střídal Zrebňák)

trenér: Lukáš Votruba

 

Slavoj

   Ve druhém přípravném utkání během týdne jsme měli daleko kompletnější kádr. Oproti úterku scházel lehce poraněný Lev a doléčující se Houdek, kteří se kurýrují před výjezdem na Slovensko. Nejel s námi též dlouhodobě nemocný Dědek. Jinak jsme byli kompletní.  

   Trenéři si tak v dalším duelu mohli vyzkoušet jiné varianty než v úterý, hráči se pravidelně střídali a v podstatě všichni vyjma Kosteleje a brankáře Charváta (celé utkání) odehráli cca stejnou porci minut, i když většina vyzkoušela 2-3 posty.

   Úvodní čtvrthodina byla oťukávací, domácí byli evidentně lépe připraveni na povrch hrací plochy, než jsme se rozkoukali, byli lehce lepší. V 17. minutě jsme však otevřeli skóre my. Skvělý rohový kop Wälzera trefil hlavou do sítě Cerman - 0:1. Po sedmdesáti vteřinách jsme vedli o dvě branky. To si netradičně na středu zálohy operující Prošek skvěle narazil se Schlöglem a trefil odkrytou svatyni domácích - 0:2. Bohužel nám pohodlné vedení nevydrželo dlouho. Slavoj po nedůrazu před naší bránou snížil - 1:2. Do poločasu již gól nepadl.

   Trenéři o půli týmu vcelku vyčinili, hlavně pro slabou aktivitu a nedostačující důraz. To se ve druhém poločasu u většiny hráčů zlepšilo a aktivita byla zákonitě vidět i na hře, která o level stoupla. Na další gól se však čekalo až do 47. minuty. To po autovém vhazování Wälzera skvěle nacentrovala ve druhém poločase velice dobře hrající Fryčová a Prošek dostal míč ranou z úhlu do sítě - 1:3. Přes další šance se skóre ve druhém poločase příliš neměnilo. I domácí měli několik možností ke skórování, ale skvěle chytal Charvát, domácí pak mnohdy těsně minuli naši branku. V 57. minutě dal definitivní podobu skóre Prošek, když z dálky zacílil přesně k tyči - 1:4 a hattrick! Ještě pár vteřin před koncem mohl skóre navýšit Cerman, jenže jeho střelu zastavila tyč domácí branky.

   Další přípravný duel odehraje U13 v neděli 21.2. v Karlových Varech. Důraz se teď přenese na U15, která příští sobotu hraje v Rakovníku, o týden později v neděli 21.2. doma na Monice (v jednání Postoloprty).

   trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsem spokojen především s druhým poločasem, líbilo se mi nasazení týmu. Samozřejmě někomu se dařilo víc, někomu méně. Každopádně jsem rád, že jsme se dostali do dvou zápasů a opět si pomalu musíme zvykat na venkovní hřiště. V příštím týdnu už bude hrát i U15, která bude pro nás na jaře důležitá."

 

 FK Slavoj Žatec 1 - 4 AFK LoKo Chomutov 

                                                (1:2)

 

branky: 18. Cerman, 19., 47. a 57. Prošek

rozhodčí: bez rozhodčího; diváků: 20

sestava:

Charvát - T.Wälzer, Prošek, Kostelej, Fryčová, Folwarczny, Schlögl, Cerman, Pokorná, Lebduška, Kiš

trenér: Lukáš Votruba