Jdi na obsah Jdi na menu
 


U15: pozdim

14. 11. 2015

U15 vzdorovala jen půl hodiny

trenér Lukáš Votruba:"Co říct k utkání. Učíme se a máme toho opravdu hodně co zlepšovat. Nezvládáme ani základní věci, a pokud hráči nebudou plnit jasně dané pokyny, posun bude velice pomalý. Pojedeme zápas od zápasu a budeme se zlepšovat, pokud budou kluci hrát co si řekneme, určitě nějaké body získáme, ale je to běh na dlouhou trať. Velkou pochvalu zaslouží Folwarczny, odehrál skvělé utkání. Určitě musím ocenit i Toma Wälzera, který dře jako mezek. Bohužel mě zklamali starší kluci, doufám, že se oklepou a začnou mančaft táhnout."

AFK LoKo Chomutov 1 - 8 FK Slavoj Žatec

branka: 17. Folwarczny

sestava: 1. Poláček - 2. T.Wälzer4. Kostelej (C), 11. Rusník - 10. Rektor, 5. Pochman - 8. Arlt (8. 6. Dědek/25. 3. Lebduška/40. 6. Dědek), 7. Folwarczny, 9. Cerman (20. 8. Arlt/50. 3. Lebduška) - 13. Prošek, 12. Falt (45. 14. Lev)

 

U15 schytala ve středečním derby desítku 

trenér Lukáš Votruba:"Dnes nemám moc co hodnotit, za co kluky pochválit. Musíme zcela změnit vše - pojetí hry, myšlení, přístup... Jsme bojácní v soubojích, pomalí s míčem a neplníme ani základní pokyny, které si před zápasem dáme. Pracovat a pracovat, trénovat a trénovat, nic jiného nám nezbývá."

Junior Chomutov 10 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

sestava: 1. Poláček (60. 22. Charvát) - 2. T.Wälzer, 5. Pochman, 4. Kostelej, 6. Begala, 11. Rusník - 3. Adamiczký, 10. Rektor, 7. Folwarczny, 14. Arlt - 8. Vrána (C)

hokejově střídali: 9. Lev, 13. Prošek, 15. Cerman, 16. Lebduška

 

Podruhé za deset

trenér Lukáš Votruba:"Myslím, že výsledek vypovídá sám za sebe. Bohužel má předzápasová snaha vzala za své již ve druhé minutě, kdy si dáme vlastní gól, v 6. minutě je to o tři branky, to se těžko hraje, soupeři narostou křídla a náš věkový deficit dokoná zbytek. Bohužel zase ve druhém poločase zahrají třeba dva tři lidé, poměrně slušný zápas, ale to je jako jehla v kupce sena. Nejsme schopni zahrát dobře všichni - kompletně celý tým... když někdo udělá něco dobře, spoluhráč to pokazí, a je jedno jestli ukážu na toho nebo toho... Myslím, že pro soupeře budeme velice populární, pokud budeme takto pokračovat i nadále. Rozhodl jsem se rozšířit kádr a hledat i hráče mimo klub, protože u mnohých zatím nevidím snahu o zlepšení, chce to hodně práce a i tak to zatím nemusí stačit. Jenže bez práce to nepůjde. Dokud kluci nezačnou zcela jinak, budeme zcela jistě pokračovat v těchto výsledcích."

 FK Seko Louny 10 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

sestava: 1. Charvát - 3. Adamiczký, 4. Kostelej (7. - 12. 2. T.Wälzer), 6. Begala, 11. Rusník - 5. Pochman - 7. Folwarczny (10. - 20. 15. Dědek, 20. - 30. 13. Prošek/30. - 35. 2. T.Wälzer/36. 16. Lev), 8. Vrána (C), 10. Rektor, 14. Arlt - 9. Poláček (55. - 60. 13. Prošek)

 

U15 doma poutně prohrála, na hřišti rozdíl desítky tříd

trenér Lukáš Votruba:"Co k utkání říct, z naší strany není co hodnotit. Hráči nesplnili ani základní pokyny, které k zápasu dostali. Je možné pracovat s týmem, který informace přebírá a postupně se zlepšuje. Není možné pracovat s hráči, kteří za čtyři zápasy nejsou schopni zvládat základní herní situace. Vytvořit si se soupeřem takového kalibru, jakým je Litvínov, jakoukoliv kloudnou akci, pro nás je nadlidským úkolem - bohužel. Nezbývá než podzim vzít opravdu jen jako testovací a hráče vyzkoušet, zkusit někam posunout, ale to musí chtít. Jednoznačně pak musíme kádr doplnit, protože počet hráčů U15 je nizký a hráči U13 na soutěž, přes relativní kvalitu, fyzicky ještě nemají."

AFK LoKo Chomutov 0 - 24 FK Litvínov "A"

branka: -

sestava: 1. Charvát - 2. Wälzer (15. 8. Vrána), 14. Kostelej, 6. Begala, 4. Arlt - 15. Lev (20. 7. Folwarczny) - 3. Adamiczký, 8. Vrána (C) (13. 5. Pochman), 10. Rektor (16. - 20. 13. Prošek), 11. Rusník (15. 8. Vrána) - 9. Poláček

 

U15 konečně nezklamala výkonem, výsledek se bohužel zatím nedostavil 

trenér Lukáš Votruba:"Dneska jsem určitě spokojenější než v předchozích zápasech. Konečně jsme se soupeři postavili a nenechali se porazit zadarmo. Soupeř se na body zapotil, a my jsme bojovali. Na tomhle výkonu se dá stavět."

SK Ervěnice Jirkov 7 - 1 AFK LoKo Chomutov

branka: 23. Poláček

sestava: 1. Charvát - 2. Wälzer (55. 14. Lev), 3. Adamiczký, 4. Kostelej (C), 15. Cerman - 11. Rusník, 10. Rektor (65. 13. Prošek)8. Begala, 9. Arlt (17. 6. Folwarczny/50. 9. Arlt) - 7. Poláček, 13. Prošek (60. 15. Kiš)

 

V derby bez nároku...

trenér Lukáš Votruba:"No game, no comment!"

AFK LoKo Chomutov 0 - 16 Junior Chomutov

branka: -

sestava: 1. Charvát - 2. T.Wälzer (25. 5. Pochman), 3. Adamiczký, 4. Kostelej, 13. Cerman - 11. Rusník, 6. Navrátil, 8. Vrána (C)14. Folwarczny (36. 2. T.Wälzer) - 7. Poláček, 10. Prošek

 

Solidní výkon U15

trenér Lukáš Votruba:"Mrzí mě prospaný vstup do zápasu. Nevím proč se tohle stalo, protože ve zbytku utkání jsme byli Kadani přes výrazný věkový rozdíl vyrovnaným soupeřem a při lepší produktivitě to mohlo být zajímavé utkání i bodově. Tohle je cesta jakou se dát. Doufám už, že budeme schopni na tohle navázat, protože mezi výkony dnes + v Ervěnicích a ostatních zápasech vidím velké rozdíly.... a to nám dnes ještě scházeli starší hráči, u některých neúčast nechápu. Troufnu si říct, že mít dnes nemocného Navrátila s Begalou (?), brali jsme body. Na druhou stranu radši budu pracovat s mladším týmem který chce a bojuje, než s kluky, které to asi nezajímá. Postupně kádr doplňujeme, přivedl jsem Navrátila, v týdnu budou v kabině další noví hráči."

AFK LoKo Chomutov 2 - 6 FK Taran Kadaň

branky: 16. Falt, 43. Poláček

sestava: 1. Charvát - 2. T.Wälzer3. Adamiczký, 11. Rusník, 14. Cerman - 9. Pochman, 13. Prošek, 8. Vrána (C)4. Arlt - 7. Poláček, 10. Falt; hokejově střídali: 6. Dědek, 12. Lebduška

 

U15 bez trenéra opět za 10

zkrácené hodnocení Davida Folwarcznyho:"Zápas můžeme přiřadit k těm lepším, ale bohužel jsme se nevyvarovali osobních chyb hráčů. Pochvalu by si zasloužili Redai, Pochman s Rusníkem za obrannou práci, Lebduška v bráně.

Zápas to nebyl špatný, ale bohužel musím upozornit na to, že z 11 hráčů tam 5 bylo opravdu jen do počtu a se 6 hráči se to opravdu hrát nedá. Chybí středová řada, která nefunguje. Ale když to budu hodnotit z ostatníma zápasama, tak tento určitě patřil k těm lepším."

Mostecký FK 10 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

sestava: Lebduška - Pochman, Rusník, Vrána, Gillar - Falt, Redai, Arlt, Prošek, Rektor - Poláček, střídali Folwarczny a Wälzer

 

Gól pouze z penalty je málo

trenér Lukáš Votruba:"O tom, že je kvalita soutěže, nad naše aktuální možnosti, není už několik kol pochyb. Bohužel však sami přiléváme do ohně řadou nesmyslných individuálních chyb, které soupeř v pohodě trestá a skóre tak většinou zbytečně zdvojnásobujeme, možná i více. Postupně se učíme a některé chyby se neopakují už tak často, nebo vůbec. Zjišťujeme, že se dá hrát i vpřed a podobně. Každopádně musíme ještě přidat, protože nemíním připustit to, že takhle pojedeme celou sezónu. Máme do konce podzimu 5 kol, budu na kluky tlačit víc a víc, protože si myslím, že minimálně polovina z nich na to má, jen to nesmí vzdávat předem.

   Přes zimu sehrajeme řadu přípravných zápasů s týmy, které by měli být na naší úrovni tak, abychom se mohli učit i s míčem ve větším klidu, tak abychom si zvykli na herní prostor a zažili si herní situace. Věřím, že to na jaře bude rozpoznatelný posun. Jde o to aby kluci vydrželi a byl na ně spoleh... s tím pár výjimek hapruje. Dnes mezi všemi vyzdvihnu Lebdušku, i přes obrovské chyby zlepšující se Adamiczkého s Rusníkem, kteří na sobě pracují namísto neustálého stěžování si, pozičně si čím dál lépe počíná Rektor."  

AFK LoKo Chomutov 1 - 9 FK Litvínov "B"

branka: 67. Prošek /P/

sestava: Lebduška - Dvořáček, Kostelej, Rusník, Cerman - Adamiczký, Tancoš, Rektor, Vrána (C) - Falt, Poláček, hokejově střídali: T.Wälzer, Redai, Gillar a Arlt

 

Starší žáci na Bílinu nestačili

hodnocení trenéra Lukáše Votruby:"Naše výsledky zatím nemá cenu hodnotit. Určitě je pozitivem výkon některých hráčů, kteří se očividně zápas od zápasu posouvají, každý úspěšný zákrok je učí, určitě jsem na hřišti viděl od velkého počtu hráčů pozitivní trend. Věřím, že se postupně budeme zvedat, ale je to proces pomalý a postupný, z týdne na týden a vzhledem k věku soupeřů ani z měsíce na měsíc tenhle posun nenastane. Výrazně by nám pomohlo, kdyby hráči jednotlivě začali zvedat své individuální výkony, u fotbalu přemýšlet a ukázat svoji chytrost."

FK Bílina 12 - 1 AFK LoKo Chomutov

branka: 25. Pochman

sestava: Lebduška - Pochman, Rusník, Adamiczký, Kostelej - Gillar, Vrána, Rektor, Folwarczny, Arlt - Falt....hokejově střídali Kiš a Wälzer

 

Zatím nejmenší příděl v sezóně

trenér Lukáš Votruba:"Těžko mohu po prohraném utkání být potěšen. Nicméně posun, minimálně ve výsledku nastal. Otázkou je, zda zlepšenou hru budeme schopni praktikovat i v dalších zápasech. Škoda, že nám dnes opět chyběla pětice hráčů, se kterými počítám - Falt, Adamiczký, Dvořáček, Poláček či Arlt. Někteří kluci se výrazně posouvají, jiní velice pomalu, ale začínáme si na větším prostoru zvykat. Snad se dáme přes zimu dohromady natolik, aby to začalo dávat smysl a mohlo nás to i bavit. K tomu potřebujeme sehrát řadu přípravných zápasů, ale hlavně chodit pravidelně v nějakém počtu. To se bohužel u starších borců zatím neděje, máme cca 5 stálic, ostatní se tak nějak střídají, marodí, jsou zranění nebo nechodí. Snad se přes zimu dáme více do kupy, protože chuť do práce by z mé strany, i přes řadu věcí, které mi hodně vadí, stále ještě byla. Pochválit musím obranou čtverku, která když zapracuje na komunikaci, bude to dobré!"

AFK LoKo Chomutov 0 - 5 FK SEKO Louny

branka: -

sestava: Lebduška - Cerman, Rusník, Navrátil, Kostelej - Rektor - Gillar, Folwarczny, Begala, Vrána (C) - Pochman; hokejově střídali: Fryčová, Kiš, Prošek

 

Litvínovští přehráli LoKo v suchém tričku

trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsem nepočítal s nějaký zázrakem, nicméně jsem čekal od hráčů, jako jednotlivců i týmu, daleko více. Bohužel to z mých předzápasových slov pochopil asi málokdo a soupeři jsme nechali vše zdarma. Druhý poločas byl z tohoto pohledu lepší, nicméně to, že hráči zápas odběhají a odmakají, považuji za samozřejmost a ne za ojedinělou věc. Fotbalová kvalita na naší straně schází, oproti soupeřům je naše práce s míčem pomalá, nepřesná, ani na několik dotyků si nejsme schopni zpracovat míč, o založení útoku nebo kloudné přihrávce se nedá mluvit už vůbec. Bohužel, v týdnu z kádru st. borců vídám pravidelně 5 hráčů, a to musí být znát. Pro mě je tohle těžká maturita. Mrzí mě to, jsem z toho zklamaný, můžeme být celou sezónu bez bodu, ale musíme pracovat na zlepšení, na posunu, na kvalitě, která je zaostávající. A to v uvedeném počtu lze jen těžko."

FK Litvínov "A" 16 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

sestava: Poláček - Cerman, Dvořáček, Rusník, Kostelej - Pochman - Lebduška, Rektor, Begala, Vrána (C) -  Gillar; hokejově střídali: Folwarczny, Prošek a T.Wälzer

 

Nejlepší poločas podzimu

trenér Lukáš Votruba:"Dneska musím kluky pochválit za první poločas, který byl z naší strany naprosto skvělý. Staršího soupeře jsme dlouho nepustili do šance, v podstatě se obtížně dostával na naší půlku, o ohrožení Lebdušky dlouho nemohla být řeč. Kluci předvedli v prvním poločase aktivitu a konečně zahráli. Druhý poločas už zdaleka nebyl takový, sice jsme se s blížícím se koncem zápasu dostali do menšího množství brejků, které se při troše fotbalové kvality, dali řešit výrazně lépe, ovšem nebylo to už ono.

   Každopádně - dnes se jen ukázalo, že mladší kluci (nastoupilo pouze 7 hráčů roč. 02´, zbytek 03´ a jedna 04´!) mohou hrát v utkání st. žáků důstojnou roli, pokud k tomu přistoupí naplno. Dneska to především v prvním poločase bylo na hřišti patrné, výkony Folwarcznyho, Cermana, Wälzera a konečně i Kosteleje nezaostávali za staršími hráči, možná právě naopak. Někteří (Houdek) si připsali první minuty. Jiní se nebojí hrát na míči (Lev). Starší borci se zápas od zápasu zlepšují, navyšují zkušenosti. Sběr bodů, bude letos asi to poslední co nás zajímá. Naučit kluky fotbal na velkém hřišti proti takto kvalitním soupeřům, to bude hlavní výzvou. I pro kluky ročníku 2003, protože tyhle zkušenosti mohou příští rok přetavit v úspěchy. Mrzí mě to, že někteří borci 02´ nechodí, pravděpodobně kvůli prohrám, ale dnes se ukázalo, že to jde i bez nich. Nikoho nebudu přemlouvat a nutit, pokud mi něco nejde tak se snažím zlepšit, poučit, naučit se... a ne, že se na to při prvním problému vy....kašlu.

   Poslední věc. Určitě od nynějška nebudu brát výmluvy na to, že mladší borci nejdou za starší, proto, že jsou pak unavení na zápase U13. Např. Tomáš Wälzer zdaleka přesvědčuje o tom, že lze naplno a při velké kvalitě, odehrát obě utkání celé. Je to o přístupu na tréninku, o tom, že si sám třeba v pátek přidává na fyzické zátěži dvěma tréninky, je to o hlavě, o lásce k fotbalu.

   Takže bez výmluv, hurá do další práce, dneska mě výkon starších žáků potěšil!"

AFK LoKo Chomutov 0 - 3 SK Ervěnice Jirkov

branka: -

sestava: Lebduška - T.Wälzer, Pochman, Rusník, Kostelej - Folwarczny, Rektor, Cerman, Begala, Vrána (C) - Falt; hokejově střídali: Prošek, Kiš, Gillar, Lev a Houdek

 

Darda na závěr

FK Slavoj Žatec 12 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -; Gillar nedal penaltu

sestava: Lebduška (25. Charvát) - T.Wälzer, Rusník, Pochman, Kostelej - Folwarczny, Rektor, Navrátil, Lev, Vrána - Poláček; hokejově střídali: Gillar, Kiš