Jdi na obsah Jdi na menu
 


U19: jaro

27. 5. 2016

Dorost zahájil jaro tříbodově

trenér Lukáš Votruba: "S výkonem dnes nemůže být úplná spokojenost. Bohužel jsme neměli dostatečnou kvalitu na to, abychom zápas rozhodli výrazně dříve a mohli si v klidu zahrát a připravit se na další jarní zápolení. Na druhou stranu musím uznat, že kluci na hřišti nechali veškeré fyzické síly, což bylo na řadě z nich po utkán vidět. Je třeba doléčit šrámy a řádně trénovat, protože dnešní výkon by na lepší celky určitě nestačil. Domácí musím pochválit z snahu a bojovnost, rozhodně nám zápas neulehčili. Myslím, že kdyby nás v závěru první půle nepodržel Rosa, měli bychom velké starosti. Za zmínku stojí ve druhém poločase výkon Štola, který podržel velké množství míčů, nechal na sebe udělat svou aktivitou snad desítku faulů, dostal se do zakončení, svůj výkon podtrhl zásadním podílem na druhé brance."

TJ Sokol Horní Jiřetín 0 - 2 AFK LoKo Chomutov

branky: 17. Vondráček, 74. Poláček

sestava: Rosa - Myšák (80. Rusník), Smrčka, Mencl, Šimonek - Tancoš (75. Sochor), Vondráček, L.Wälzer (C), Štol - Šams (77. Adam), Lhotský (65.  Poláček)

 

U19 zvítězila až po penaltách

trenér Radek Votruba: "V jarní části jsme zatím nenavázali na herní výkon z podzimu. A tak zatím převládá především bojovnost. Věřím ale, že to bude zápas od zápasu lepší, což naznačili výkonem dorostenci, hrající v neděli za "B" tým. V zápase jsme byli lepší v prvních cca 10 minutách, kdy jsme mohli potrestat přílišný respekt soupeře. Poté jsme se na těžším terénu trápili, takže o fotbale se příliš hovořit nedá. Soupeř měl dle mého názoru o 2 větší šance navrch, a tak 2 body z tohoto utkání a 5 bodů z celkových 6-ti možných proti Lounům, beru jako velký úspěch. S těmi jsem´, upřímně, před sezónou příliš nekalkuloval. Teď budeme chtít pokračovat zápas od zápasu a na tabulku zatím ještě příliš nehledět. Do konce sezóny nám zbývá 10 zápasů, takže ve hře je dalších 30 bodů."

AFK LoKo Chomutov 0 - 0 (penalty: 5:4) FK Seko Louny "B"

branky: -

sestava: Rosa - Mencl, Smrčka, Slezák, Šimonek - L.Wälzer (C), Vondráček, Zikán, Štol - Šams, Blaško
hokejově střídali: Schönherr, Franěk, Myšák, Sochor, Tancoš, Lhotský

 

Dorost splnil povinnost

   Dorostenci AFK LoKo jasně přehráli poslední celek tabulky.

Stejně jako v podzimním zápase v první půli dlouho dobývali území soupeře. Domácí borci si toho moc nevytvořili, Rosa se spíše nudil. Jenže jsme se dlouho střelecky hledali. Do vedení nám pomohli domácí borci, když si střílenou přihrávku Vondráčka srazili od sítě. Druhý gól přišel až po půl hodině. Přes úporně v hustém bloku bránící domácí jsme dostali míč k Vondráčkovi, který se trefil podruhé. Těsně před pauzou pak uklidnění do našich řad přinesl kapitán Wälzer.

   Ve druhém poločase se pak řešila jen otázka výše skóre. Hned v úvodu druhého poločasu se trefil Franěk. A pak přišla gólová smršť. Štol (5:0), Lhotský (6:0), Adam (7:0), Vondráček (8:0), Lhotský (9:0) a konečně opět Vondráček - 10:0!

   Dorostenci tak před možná klíčovým duelem s Kláštercem v pohodě zvítězili, na jaře zatím ještě neinkasovali!

SK Slavětín 0 - 10 AFK LoKo Chomutov

branky: 7., 30., 77. a 84. Vondráček, 70. a 80. Lhotský, 42. L.Wälzer, 47. Franěk, 65. Štol, 73. Adam

sestava: Rosa - Myšák, Smrčka, Šimonek, Štol - Tancoš, L.Wälzer (C), Vondráček, Sochor - Lhotský, Šams... hokejově střídali Adam a Franěk

 

Dorost nepustil Klášterec do čela A třídy

trenér Bc. Radek Votruba:"V zápase jsme dle pokynů výborně zvládli prvních 30 minut. Ze závěru poločasu nás pak může mrzet lacině inkasovaný gól, kterým jsme nastartovali Klášterec, který byl do té doby spíše "sparing-partnerem". V kabině jsme si řekli, že do toho musíme ze začátku druhé půle vlítnout, ale bohužel se to zkrátka nepodařilo. Naštěstí jsme ale přežili dvě, tři šance soupeře. Fotbal už to pak nebyl hezký, ale účelný a dovedl nás ke třem težkým bodům. Hezká práce, ale musíme dál zápas od  zápasu!"

AFK LoKo Chomutov 3 - 1 FK Klášterec nad Ohří

branky: 10. a 20. Vondráček, 15. Šams - 43. Boguský

sestava: Rosa - Myšák, Smrčka, Slezák, Šimonek - Franěk, Vondráček, L.Wälzer, Tancoš, Štol - Šams
hokejově střídali: Lhotský, Adam a Sochor

 

Dorost zpackal duel v Meziboří

   Do Meziboří jsme tento víkend odjížděli jako velcí favorité. Po vydařeném zápase o přední příčky s Kláštercem, se duel s Mezibořím, pro zasvěceného fandu, zdál jako jasná povinnost. Již v průběhu jara se nám ale začali kupit zranění a absence při zápasech. Ty se tentokrát, bohužel, projevily. K soupeři jsme tak odjížděli jen s deseti dorostenci a dvěma, na poslední chvíli, zajištěnými žáky.

   Už samotný příjezd byl zajímavý, když jsme 20 minut hledali to správné hřiště. Následné zjištění, že se nedostavil rozhodčí v nás vzbudilo další pochyby. Tímto děkujeme M. Rusníkovi, který zápas zcela spravedlivě odpískal. Že to pro nás bez zhruba 6 hráčů podzimní základní sestavy bude tentokráte problém, se ukázalo již na začátku. Ve 20 vteřině běžel zcela sám na bránu Lhotský, ale ukvapenou střelou zamířil v tutovce vedle. Hned z následné rozehry a brejku směrem do otevřené obrany jsme po dorážce v 1. minutě inkasovali a nastal problém! Důvěra jednotlivých hráčů sami v sebe byla pryč a vysvobodit nás tak musel až domácí brankář, jež po půl hodince propustil lehkou střelu Lhotského - 1:1. Tento výsledek i přes další 4 velké šance našich hráčů vydržel až do poločasu.

   Do druhé půle jsme si jasně řekli, co a jak budeme hrát, ovšem nic z toho neplatilo.

   Druhá poločas patři domácím, přes snahu o kombinaci i nakopávané míče za obranu se nám nedařilo dostávat se do vyloženějších šancí a domácí naopak trestali z brejků. Hned čtyřikrát se nám během poločasu řítili 3 na 2 a nad vodou nás držel brankář Rosa, ale i např. žák Rusník. Pak to tam ale domácím vcelku zaslouženě 2* spadlo a nastala pohroma. V silné chumelenici se nám ještě podařilo po zakončení Tancoše k tyči snížit, víc už jsme ale nestihli. V Meziboří jsme tak nečekaně ztratili 3 body a ze čtyřbodového náskoku máme na čele jen nepatrný odstup.

   O víkendu se, snad už v kompaktnějším složení, představíme doma proti SK Cítoliby. Tři body a udržení náskoku na čele budou opět povinností. Tak snad to tentokráte zvládneme lépe a nakopneme se k další vítězné šňůře. Ve hře nám zbývá 21 bodů a o každý se chceme porvat! Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

SFK Meziboří 3 - 2 AFK LoKo Chomutov 

branky: 29. Lhotský, 85. Tancoš

 

Dorost jasně vyhrál

AFK LoKo Chomutov 6 - 0 SK Cítoliby

branky: 21. a 24. L.Wälzer, 13. Šams, 42. Rusník, 48. Štol, 66. Vondráček

 

Dorost zvládl odvetu v Podbořanech

TJ Tatran Podbořany 2 - 5 AFK LoKo Chomutov

branky: 8. vlastní, 10. a 48. Šams, 46. Lhotský, 80. Štol