Jdi na obsah Jdi na menu
 


U19: podzim

15. 11. 2015

Dorostenci vstup do soutěže zvládli

trenér Bc. Radek Votruba:"Soupeře jsme dle mého názoru v průběhu zápasu o něco přehrávali a šance mu dovolovali především z našeho občasného nedůrazu nebo ze zbytečně složitých rozehrávek. Zapracovat budeme muset  především na využívání šancí. Nadšený jsem z počtu diváků, kteří přišli na první kolo. Na úvod jsem spokojen především se třemi body."

AFK LoKo Chomutov 3 - 1 TJ Sokol Horní Jiřetín

branky: 28. Zikán, 37. L.Wälzer, 61. Vondráček (P) - 75. Horáček

sestava: 1. Rosa - 4. Bláha (65. 14. Myšák)2. Smrčka, 10. Šimonek, 5. Slezák - 13. L.Wälzer7. Vondráček (C) (54. 6. Buvalič)8. Zikán (61. 7. Vondráček), 11. Lhotský (51. 15. Tancoš), 9. Štol (75. 3. Schönherr) - 12. Šams (65. 16. Adam)

 

Dorost uspěl v Lounech

trenér Bc. Radek Votruba:"V prvním poločase jsme byli herně lepším týmem a měli proměnit ještě alespoň jednu z šancí, které jsme si tentokrát s větší námahou, ale o to větší fotbalovostí, vytvořili. O to hezčí byl moment v samém závěru první půle, protože akce, po které padla branka Lukáše, byl ozdobou prvního poločasu. Do druhé půle jsme vstoupili výborně a rychle přidali druhou branku. O to bojovnější byl z naší strany zbytek utkání, kdy kluci trochu pozapomněli, že by měli hrát kolektivněji a podstupovali zbytečně až příliš soubojů 1 na 1 i v nebezpečných prostorech a málo se jistili. Z toho si domácí vytvářeli skrumáže a standartky. I proto jsem v průběhu druhé půle překopával formaci. Závěr jsme především ubojovali a kouskovali, protože 3 body z Loun určitě nepřiveze každý. I když, co jsem mluvil s trenéry domácích, předpokládám, že každý týden budou mít sestavu vzhledem k množství dorostenců poněkud jinou."

FK Seko Louny "B" 1 - 2 AFK LoKo Chomutov

branky: 74. Fůs - 43. L.Wälzer, 48. Tancoš

sestava: 1. Slezák - 4. Bláha, 3. Smrčka, 2. Blaško, 10. Šimonek (85. 5. Mencl) - 13. L.Wälzer, 7. Vondráček (C)8. Zikán9. Štol (30. 5. Mencl/55. 9. Štol) - 11. Lhotský (60. 6. Buvalič/(80. 16. Adam) - 12. Šams (46. 15. Tancoš)

 

Dorost porazil posledního

trenér Bc. Radek Votruba:"Zápas se mi těžko hodnotí. Byli jsme jasným favoritem a nezvládli, i přes jasně dané pokyny, absolutně vstup do utkání a herně celý první poločas. Na ten druhý už se snad dalo lépe koukat. Opět jsem tak spokojen především s body."

AFK LoKo Chomutov 12 - 1 SK Slavětín

branky: 16. a 49. Mencl, 52. a 56. Zikán, 24. Vondráček, 44. Buvalič, 67. Lhotský, 69. Sochor, 76. Schönherr, 79. Adam, 85. Smrčka, 89. Šams - 7. Nováček

sestava: Bláha - Smrčka, Slezák, L.Wälzer, Vondráček, Zikán, Štol, Šams, Lhotský, Buvalič, Myšák, Mencl, Adam, Schönherr, Sochor (hokejové střídání)

 

U19 přežila nápor domácích a veze 3 body

trenér Bc. Radek Votruba:"Dnes můžu hráče chválit opět jen za jeden ze dvou poločasů. Vstoupili jsme dobře do utkání, i když ne gólově. Herně jsme v prvním poločase vcelku plnili, co jsme si v kabině řekli. Byli jsme aktivní, hrála nám záloha a vzadu jsme situace řešili jednoduše. O vstupu do druhého poločasu jsem v kabině hovořil patnáct minut - zbytečně! Bylo to pětačtyřicet minut přežívání ke třem bodům, místo užití si dobře rozehraného utkání. Nepodržel Tomáš, obrana vůbec nevěděla, kam dřív, záloha přestala existovat a útok nebyl schopen podržet chvíli míč. Opět a znovu se budu opakovat. Spokojenost jen s prvním poločasem a se třemi body."

FK Klášterec nad Ohří 2 - 3 AFK LoKo Chomutov

branky: 46. Dunovský, 53. Jámbor - 24. a 31. Vondráček, 44. Zikán

sestava: 1. Rosa - 4. Bláha, 3. Smrčka, 6. Buvalič, 5. Slezák - 13. L.Wälzer (C)7. Vondráček14. Myšák2. Mencl - 12. Šams, 15. Tancoš
hokejově střídali:
 8. Zikán, 9. Štol, 8. Zikán, 11. Lhotský a 16. Schönherr

 

Dorost deklasoval Meziboří

trenér Bc. Radek Votruba:"V zápase jsme od začátku tahali za delší konec provázku a i přes hrubku a vyrovnání soupeře na 1:1 jsem věřil v klidný průběh utkání. Dnes jsme byli jasně lepší a proti věkově mladšímu soupeři si 3 body zasloužili. Herně občas stále hledáme složitější varianty, ale jinak jsem dnes až na gólově hluchou pasáž mezi 40. a 60. minutou spokojen. S tou jsem naopak spokojen z pohledu klidného odehrání, protože závěry a začátky poločasů jsme potřebovali uklidnit, což se tentokrát povedlo. Nesmíme ale usnout na vavřínech. Věřím, že po zápase v Klášterci si to kluci uvědomili a toto uvědomění jim vydrží co nejdéle."

AFK LoKo Chomutov 10 - 1 SFK Meziboří

branky: 7., 67. a 90. Vondráček, 16. Slezák, 19. Zikán, 21. Lhotský, 31. Sochor, 36. Adam, 75. Štol, 81. Bláha - 12. Dao

sestava: 1. Rosa - 4. Bláha, 3. Smrčka, 10. Šimonek, 5. Slezák - 13. L.Wälzer (C), 7. Vondráček, 8. Zikán, 9. Štol - 11. Lhotský, 12. Šams
hokejově střídali:
2. Mencl, 6. Buvalič, 14. Myšák, 15. Adam, 16. Sochor

 

Dorost vyloupil "Srkalov" :)

trenér Bc. Radek Votruba:"Z Cítolib si odvážíme zasloužené tři body za lepší morálku, nasazení i výkon."

SK Cítoliby 0 - 9 AFK LoKo Chomutov

branky: 47., 76. a 85. Vondráček, 70. a 73. Šams, 10. Rosa /P/, 28. Buvalič, 53. Štol, 65. Lhotský

sestava: Rosa - Bláha, Smrčka, Šimonek, Slezák, L.Wälzer (C), Zikán, Vondráček, Štol, Lhotský, Šams, Mencl, Buvalič, Adam, Sochor (hokejové střídání)

 

Dorost přišel po tragickém výkonu o první místo

trenér Bc. Radek Votruba:"Dnes to bylo vítězství arogance a nesportovního chování hostujícího týmu. Na ztrátu bodů se nevymlouvám, zápas jsme si prohráli sami již v prvním poločase a na začátku půle druhé. Co mě mrzí víc, že jsme nezachovali chladnou hlavu a na vulgaritu mladších hráčů a trenéra hostí reagovali. Rozhodčí zápas absolutně nezvádl. Takové zápasy je lepší nehrát! Radši skončím s týmem třetí nebo čtvrtý, než vyhrávat takovým způsobem. Dneska být v roli fanouška na tribuně, to muselo být peklo!"

AFK LoKo Chomutov 3 - 5 TJ Tatran Podbořany

branky: 11. Blaško, 78. Smrčka, 84. Zikán /P/ - 22. a 39. Balák, 33. Morávek, 50. Gonzorczyk /P/, 85. Sitek

 

Dorost otočil duel na půdě prozatím suverénního Žatce

   trenér Bc. Radek Votruba:"Dnes jsme byli v pozici, kdy jsme nemuseli, ale chtěli. Jelikož jsem nechtěl nikoho připravit o příležitost hrát, šel jsem, ač nerad, v první půli sám na lajnu. Do druhé půle jsem na lajnu postavil Honzu Sochora, za což mu ještě jednou děkuji, a šel jsem už skutečně trénovat. Ačkoliv se nám nepovedl vstup do zápasu a první půlě, věděl jsem, že odsud body odvézt můžeme. Atmosféra nebyla nepřátelská a nesla se, v rámci souboje prvního s druhým, v duchu fair-play. V poločase jsme si vyříkali hned několik důležitých věcí. Místo 15%ního napadání jsme napadali daleko více a přidali i střelbu ze střední vzdálenosti. Dva jednoduché pokyny, které naprosto změnili obraz hry. Najednou jsme byli pohyblivější, nebezpečnější, lepší a dali jsme odpočinout i obraně. Napadání se vyplatilo. V body jsem začal věřit až ve chvíli, kdy jsme šli do vedení 2:1. Po gólu na 3:1 propukla v týmu euforie. Závěr jsme museli pohlídat, čemuž odpovídalo i posledních deset minut, kdy už jsme herně absolutně nic nevymýšleli a čekali pouze na brejk. Pochválit dnes musím naprosto všechny hráče a vypíchnout střelce Šamse s Vondráčkem, kteří za to vzali, když bylo zapotřebí. Zachytal nám konečně i Tomáš, jehož zákrok po přímém kopu domácích do šibenice byl naprosto bravurní. Dnes tedy konečně spokojenost. To, že je to jen jeden dílek do velké skládačky, je jasné nám všem."

FK Slavoj Žatec 1 - 3 AFK LoKo Chomutov

branky: 10. Provazník - 51. a 75. Šams, 67. Vondráček

sestava: Rosa - Bláha, Smrčka, Slezák, Štol - Wälzer (C), Vondráček, Zikán, Mencl - Šams, Lhotský
hokejově střídali: Tancoš, Buvalič, Adam, Myšák a Sochor

 

U19 v pohodě přehrála Strupčice

trenér Bc. Radek Votruba:"Již v týdnu jsem hráče upozorňoval na to, že jakékoliv podcenění soupeře může vést ke komplikaci a zbytečně prohospodařeným bodům. I díky tomu jsme k utkání přistoupili od začátku zodpovědně, kontrolovali jeho průběh a v klidu si došli pro 3 body. Herně bylo utkání vcelku zdařilé, i když skóre druhého poločasu tomu příliš nenapovídá. Z pohledu tabulky je ale důležité sbírat body s každým, ne jenom papírově silnými soupeři. Výsledek 7:0 není vůbec špatný. Vždyť  Žatec s nimi vyhrál 5:2 a Podbořany 5:3. Nerad bych ale také mluvil jen o nás, a tak je zapotřebí zmínit Petra Pance, který snad rozdal správně přes 80% míčů a zaslouží si absolutorium za preciznost a rychlost řešení. Mít takového hráče ročníku 2001, tak si pískám ;)"

AFK LoKo Chomutov 7 - 0 SK Strupčice

branky: 3., 18. a 28. Vondráček, 27. a 35. Tancoš, 8. Zikán, 48. Lhotský

sestava: Rosa - Blaško, Smrčka, Šimonek, Slezák - L.Wälzer (C), Vondráček, Zikán, Štol - Šams, Lhotský.....hokejově střídali Mencl, Schönherr, Myšák, Tancoš a Sochor

 

U19 porazila v rozhodčím zkráceném utkání Postoloprty

1. A třída dorostu, sk. B - Ústecko - 10. kolo

AFK LoKo Chomutov - FK Postoloprty = 8 : 1 (5:0)

 

Dorost zvládl otočit bitvu o první místo

trenér Bc. Radek Votruba: "V prvním poločase jsme byli viditelně nervózní, což ovlivnilo především zakončování gólových příležitostí. O poločase jsme si řekli, že na hřišti jsme si toho za 45. minut vytvořili víc, a že další šance přijdou, jen je musíme proměnit. Změnu jsme museli předvést také ve vzdušných soubojích, kde jsme ztráceli. První gól byl odměnou za bojovnost a dohrávání zdánlivě ztracených balonů. Pak přišli góly z režie připravených standartních situací, které se konečně podařilo zužitkovat. Že takhle dotlačené góly mohou být někdy základem velké radosti, a je úplně jedno, že branka nepadla střelou do vikýře za 30-ti metrů, se dnes krásně potvrdilo. Góly to byly šťastné, ale rozhodně ne náhodné. Teď máme před sebou poslední těžký duel, ze kterého ale chceme, na rozdíl o Podbořan a Žatce, urvat body."

AFK LoKo Chomutov 3 - 1 TJ Sokol Údlice

branky: 58. Tancoš, 60. Štol, 67. Vondráček - 42. Soukup

sestava: Rosa - Bláha (25. Mencl), Smrčka, Slezák, Šimonek - L.Wälzer (C) (82. Adam), Vondráček, Zikán (82. Sochor), Štol - Šams (55. Tancoš), Blaško (70. Buvalič)

 

Opět sudí Smreček, opět bez bodu...

V prvním poločase jsme na hřišti soupeře, který v posledních čtrnácti dnech porazil Podbořany i Žatec, vedli po střele Vondráčka ze 40 metrů do šibenice 0:1. Pak nám ale domácí utekli a po přihrávce pod sebe srovnali krok střelou do prázdné branky na 1:1. Měli jsme i další šance, ale Blaško napral míč jen do brankaře. Když už jsme mohli jít po zisku v čistém souboji na branku, rozhodčí odpískal faul. Situace byla těžká, jestliže jsme byli v souboji důrazní, jednalo se o „faul“, v opačném případě jsme logicky souboje prohrávali. Jestliže jsme byli faulováni, a šli s míčem dopředu, neponechala se výhoda, abychom náhodou nešli do brejku. Do poločasu nás pak domácí definitivně zmrazili gólem na 2:1 po lobované střele, která se určitě dala chytat. V půli 2:1. Ve druhém poločase jsme nejprve neproměnili několik slibných náznaků a po špatném návratu, tyčce a následném závaru potřetí, střelou opět do prázdné branky, inkasovali. Potom už to bylo jasné. Otevřít obranu a modlit se, abychom dřív góla vstřelili, než inkasovali. Po pasu za obranu měl, po vyběhnutí domácího brankaře a snahy našeho Tancoše zakončit, následovat pokutový kop. Ten se ale, světe div se, ani přes signalizaci pomezního nepískal. Stylu pískání se podivovali i domácí hráči, za to domácí lavička raději mlčela. I přesto jsme ještě, gólem Vondráčka v 73. minutě, snížili na 3:2. V 81. minutě jsme zahrávali naším oblíbeným způsobem rohový kop, ale Šimonkovi se hráz před sebou prostřelit nepodařilo.  V 88. minutě se pak dostal Vondráček až na metr před brankaře, ale nadvakrát jsme jej, ani obránce stojící na čáře, nepřekonali. V 89. minutě pak přišel další šok, v podobě jediné nastavené minuty a to i přesto, že v průběhu zápasu padlo několik karet, gólů a přerušovalo se i pro zranění. 3:2 a konec.

Radek Votruba: „ Nevím, co mám hodnotit dřív. Soupeř bojoval srdnatě, ale my byli celý zápas lepší a měli odtud odvést minimálně bod, popřípadě 2. To, jakým způsobem nám rozhodčí Smreček už podruhé zkazil zápas, ať už s Podbořany nebo dnes, je nepochopitelné. Pokud se takhle systematicky píská pro jeden tým, je mi z toho zle. Takhle nás za ty roky neřezali ani v kraji. Dva prohrané zápasy za podzim a 2x se stejně špatným rozhodčím. Pokud bude delegován na některý jarní zápas, určitě si podám vetto. I tak jsme nezahráli příliš dobře, přesto jsme si měli odvést body. Do jara ale i tak máme nejlepší výchozí pozici, ať už skončí dohrávka mezi Podbořany a Údlicemi jakkoliv. Na vzájemný zápas bychom po konci sezóny byli před Údlicemi, i když v průběhu sezóny se tabulka určuje podle skóre. Teď se musíme dobře připravit na jaro a ještě předtím si užít halovou část. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na nás v průběhu podzimu přišli podívat. Přesně 555 diváků (z toho 375 doma) za 13 zápasů je na dorosty nádherné číslo.“

Krásný Dvůr/Havran Kryry 3 - 2 AFK LoKo Chomutov

branky: 24. Uldrich, 42. Karev, 48. Zikán (vlastní) - 11. a 75. Vondráček