Jdi na obsah Jdi na menu
 


Venkovní turnaje žáků (U15 + U13)

12. 3. 2016

Generálku mladších žáků před startem jara obstaral turnaj v Lounech

   Týden před startem jarní částí krajského přeboru se mladší žáci AFK LoKo zúčastnili Memoriálu Jaroslava Kleina na UMT v Lounech.

   Na poslední chvíli se měnil systém turnaje, místo dvou skupin se devět účastníků utkalo každý s každým, zápas trval vždy jen 1*12 minut.

zápasy AFK LoKo na turnaji
1. AFK LoKo - SK Slaný 0 : 0  
2. AFK LoKo - FK Postoloprty 0 : 0  
3. AFK LoKo - FK Dobroměřice 0 : 0  
4. AFK LoKo - FC Zličín 0 : 1  
5. AFK LoKo - SK Sokol Brozany 3 : 0  Cerman, Prošek, Houdek
6. AFK LoKo - ASK Lovosice 0 : 0  
7. AFK LoKo - FK Seko Louny 2 : 0  Prošek, Pokorná
8. AFK LoKo - SK Rakovník 0 : 0  

 

   Hráči AFK LoKo vstoupili do turnaje podobně, jako většina celků rozpačitě. Vzhledem ke krátkému hracímu času končila především v úvodu turnaje řada zápasů 0:0. Bylo jasné, že je třeba proměňovat příležitosti, což se nám ale vůbec nedařilo. Jen málo který tým by mohl říci, že nás přehrál. Opět jsme velice dobře bránili, dostali jsme pouze jednu branku, kterou jsme soupeři vlastní chybou na ose Cerman Folwarczny nabídli sami, to se ale stává. Bohužel však naše produktivita byla velice slabá. V každém zápase jsme si vypracovali minimálně tři vyložené šance, kdybychom proměnili alespoň polovinu z nich, bylo by pořadí jiné.

   Z trenérského pohledu mě však daleko více, než výsledky, ve značně krácených zápasech, či pořadí na konci turnaje, zajímaly výkony jednotlivců a jejich spolupráce na hřišti, naše herní pojetí, přístup. I proto jsem byl v úvodu turnaje výrazně rozladěn, protože tým nehrál co jsme chtěli, co jsme si řekli a s čím jsme v závěru podzimu nejen slavili bodové zisky, ale občas i potěšili oko diváka. Trvalo to více než tři zápasy, než se začalo z naší strany jezdit po place. Paradoxně právě v utkání, které jako první stálo alespoň trochu za to, jsme prohráli. Přes převahu se nám nepodařilo skórovat, naopak Zličín, hrající na rychlé kontry, využil naší hrubky. Inu, i to se stává. První vítězství jsme si tak připsali až nad krajským Sokolem Brozany. O tři body se velice dobrým výkonem zasloužil na hrot vysunutý stoper Kostelej, který svou přímočarostí rozhýbal náš útok. První gól vstřelil paradoxně na stopera zastrčený Cerman, druhou branku se štěstím s výkonem bojující Prošek, třetí gól pak po pěkné akci a nádherné střele Houdek. V dalším zápase s Lovosicemi jsme nedávali branky, ASK si nevytvořilo v podstatě nic, my jsme za 12 minut měli 5 tutovek, trefit branku však byl problém. Vůbec nejlepší utkání na turnaji jsme odehráli proti FK Louny. Seko, které na turnaji do té doby všechny celky jasně přehrávalo, se nemohlo dostat přes naši skvadru. My jsme naopak hýřili aktivitou, byli jsme včas u hráčů, dobře kombinovali a snažili se o přímočaré akce. První gól vstřelil Prošek, poté co vystihl pomalou rozehrávku. O druhou brankou se po příhře Kosteleje postarala na hrot vysunutá Pokorná. V poslední duelu s Rakovníkem jsme mohli prohrát, když útočník SK nastřelil tyč. Měli jsme více ze hry, ale dát branku se nám nepodařilo. Nastřelili jsme břevno, v asi největší příležitosti pak Lebduška napálil brankáře.

   Týmový výkon se v průběhu turnaje zvedl. Bylo patrné, že jsme dlouho hráli v hale, pokud však chceme na jaře nadále prohánět celky ze špice tabulky, musíme se rychle přepnout na venkovní fotbal. Herní pojetí některých z nás dnes nestálo za nic, především rozdílný přístup u jednotlivců budu zjara vnímat velice pozorně. Až totiž přijde na lámání chleba, budeme potřebovat hráče, kteří pro týmový úspěch udělají maximum, nechci připustit to, že nám to pak pokazí jednotlivci, kterým to je, zdá se, jedno. Ještě před turnajem jsem měl o sestavě a herním vytížení hráčů pro jaro tak nějak jasno, jenže už v jeho průběhu jsme zkoušeli další, jiné varianty sestavy. Je prakticky jisté, že i během jara budeme hráče protáčet, podle toho jak se bude a nebude dařit. Nicméně, ať se daří nebo ne, musí být na hráčích vidět herní zapálení a chtíč, což jsem v úvodu turnaje viděl u málokoho, u některých borců jsem ho neviděl snad po celou dobu. Už jen kvůli nim doufám, že to bylo výjimečně.

   Příští sobotu startujeme jaro v Kadani. Věřím, že budeme víceméně kompletní a vstup do soutěžních zápasů zvládneme zase o něco lépe, než dnešní zápolení.

Memoriál Jaroslava Kleina 2016 - přípravný turnaj U13
1. SK Slaný
2. FK Postoloprty
3. FK Seko Louny
4. AFK LoKo Chomutov
5. ASK Lovosice
6. SK Rakovník
7. FC Zličín
8. SK Sokol Brozany
9. FK Dobroměřice

 

AFK LoKo reprezentovali:

sestava: v závorce počet vstřelených branek (u brankáře počet čistých kont)

 1. Charvát (7) - 2. T.Wälzer3. Prošek (2), 4. Kostelej /C/7. Folwarczny,
10. Houdek (1), 11. Cerman (1), 12. Pokorná (1)13. Lebduška14. Lev
 

trenér: Lukáš Votruba, asistent trenéra: Radek Votruba

 

Starší žáci si konečně zahráli a v Litvínově skončili druzí

   Starší žáci využili pozvánky Litvínova, k turnaji starších žáků. Asi i vzhledem k našim podzimním výsledkům, nám dokonce pořadatelé doporučili si s sebou vzít 3-4 dorostence, této možnosti jsme, vzhledem k absenci řady našich hráčů (Falt, Vrána, Gillar, Navrátil, Pochman, marodící Nouzák nebo nechodící Adamiczký), využili, vzali jsme dva hráče, kteří toho během podzimu moc nenahráli. Vzhledem k výše uvedeným absencím jsme pak na zkoušku vzali dva zcela nové hráče (začali v pátek!) a k dispozici jsme též měli čtyři kmenové hráče, kteří podzim trávili na hostování v jiných klubech, dnes bylo jasně patrné, že mít je na podzim v sestavě, výsledky by byly zcela jiné.

FK Litvínov 02 - FK Duchcov = 1:1

AFK LoKo vs. Sokol Košťany/Oldřichov = 0:0

   Zatím co předpokládané opory, tedy dorostenci Myšák a Sochor, se v úvodním střetnutí spíše trápili, hráči, kteří tráví sezónu v jiných klubech ukazovali svou kvalitu. Směrem vzad velmi dobře pracoval Uhlíř, který bezvadně doplňoval teprve se učícího Rusníka. I proto jsme soupeři v úvodním duelu nedovolili skórovat. Sami jsme měli v první čtvrthodině (zápasy turnaje se hráli na 1*35 minut, tedy běžný poločas) převahu, kterou jsme však nezužitkovali, chyběla častější střelba, pokud přišla, byla nepřesná. Košťany posléze hru vyrovnali, ale do velké šance se dostali jen jednou, střelu pokryl Poláček. Rozhodnout jsme mohli v samotném závěru, jenže samostatně unikající Jelínek střílel pouze do tyče.

FK Litvínov 02 - Sokol Košťany/Oldřichov = 0:1

FK Duchcov - AFK LoKo = 2:1

   Druhý, jak se později ukázalo klíčový, duel turnaje, jsme zahájili výborně. Soupeře jsme za dvacet minut nepustili do šance a sami jsme hýřili aktivitou. Do vedení nás poslal skvěle kopnutý trestný kop Myšákem. Po dvaceti minutách l.jpegvšak přišel zlom. První varování soupeře ještě s námahou lapil v tu chvíli skvělý Poláček. Jenže pak obrovskou minelu způsobenou opakovaně vyčítaným nedůrazem a pamalou hrou střídající dvojice Rektor Arlt potrestal Duchcov perfektním centrem na zadní tyč, kde nikým nehlídaný soupeřův hráč srovnal na 1:1. Aby bylo ještě hůr, za necelé čtyři minuty se akce po levé straně povedla soupeři na tolik, že přišel křižný pas na velké vápno, kde svůj prostor úplně vypustil Arlt a soupeřův hráč zakončil. Zakončil velmi slabě, na prostředek branky, přímo na Poláčka. Ten k úžasu všech míč propustil za svá záda. Tato branka nás výrazně srazila a i přes relativní kombinační kvalitu jsme se do větší šance nedostali. Škoda, uhrát remízu, bylo pořadí na předních příčkách jiné.

FK Litívnov 02 - AFK LoKo = 0:5

   Po poměrně solidní sprše, kterou trenér Votruba počastoval své svěřence, nastoupil proti domácí výběru, se kterým jsme v mistrovském zápase vysoko prohráli (1:9), zcela jiné mužstvo, jako pokropené živou vodou. Velice rychle jsme se dostali do pohodlného vedení. Soupeře přehrávali pěknými kombinacemi a byla radost se na takový fotbal dívat. První branku vstřelil po kombinaci středem pole střelou pod břevno Maršálek. Právě on pak pojistil naše vedení. Další pěknou akci s množstvím přihrávek vyšperkoval pěknou, téměr hokejovou, kličkou brankáři a míč poslal do prázdné branky. l2.jpegSvůj hattrick pak zakončil hlavou. Tímto počinem si také vysloužil cenu pro nejlepšího střelce turnaje. Další dvě branky pak přidal, do té doby se trápící Jelínek. Týmovým výkonem a skvělou prací jsme došli k nejvyššímu výsledku turnaje.

Sokol Košťany/Oldřichov - FK Duchcov = 0:1

   Vzhledem k poslednímu výsledku turnaje jsme tak nakonec díky skóre skončili na druhém místě. Nebýt nesmyslné druhé branky proti Duchcovu, slavili bychom dokonce vítězství. Nicméně jsme ve dvou zápasech neinkasovali, předvedli zcela jiný fotbal než během podzimu, nutno dodat, že bylo vidět, že nám čtveřice hráčů, kteří nastupovali během podzimu za chomutovský Junior nebo FK Teplice, výrazně schází. Klid, přehled ve hře a především fyzickou zdatnost jejich mladší kolegové zatím nemají, je škoda, že vedle těchto hráčů letos nemohou fotbalově růst.

"Turnaj U15 v Litvínově" V R P skóre BODY
1. FK Duchcov 2 1 0 4 : 2 7
2. AFK LoKo Chomutov 1 1 1 6 : 2 4
3. TJ Sokol Košťany/Oldřichov 1 1 1 1 : 1 4
4. FK Litvínov ´02 0 1 2 1 : 7 1

AFK LoKo reprezentovali:

sestava: v závorce počet vstřelených branek  

Poláček - Uhlíř, Rusník, Sochor - Myšák (1), Ismail (Rektor) - Begala, Maršálek (3), David (Arlt) - Jelínek (2), Paluska (Kiš)

trenér: Lukáš Votruba

 

U13 ve Slaném skvěle stříbrná

   Mladší žáci si závěr září zpestřili poměrně zajímavě obsazeným venkovním turnajem, který se pod hlavičkou firmy LKW Servis konal ve Slaném.

   K turnaji jsme odjeli s jedenácti borci, z nominace na poslední chvíli vypadl kapitán a stoper Jiří Kostelej, což nám zkomplikovalo tvoření sestavy, nicméně jsme si poradili.

   Turnaj jsme nerozehráli nikterak zle. V zápase s Mosteckým FK, což je mimochodem náš další soupeř v KP, jsme byli od úvodu aktivnější. Houdek šel po chvíli sám na branku, ale mířil mimo. To Lev se po přihrávce Proška tváří v tvář brankáři prosadil a poslal nás do vedení. To se nám bohužel, i přes velkou řadu šancí, nepodařilo navýšit, a tak přišel trest. Po rohovém kopu, jsme lehkovážně ztratili míč a soupeř nás z rychlého brejku zle vytrestal - 1:1. Po každém zápase se kopal penaltový rozstřel bez ohledu na předchozí výsledek. V případě, že by dva celky nasbírali stejný bodový zisk, rozhodoval by o konečném pořadí právě rozstřel. Dopředu prozradíme, že se tak nakonec nestalo, naštěstí pro nás. Ze sedmi možností jsme zvítězili v penaltách pouze dvakrát.

   Druhý zápas na turnaji byl jako zlý sen. Scházel nám pohyb, agresivita, byli jsme pasivní a byl z toho jednoznačně nejhorší výkon na turnaji, nepředvedli jsme zhola nic a soupeř v pohodě zvítězil. Skóre zápasu mohlo být klidně vyšší. Po zápase tak nastala bouřka. Jelikož se turnaj odehrával na dvou hřištích zároveň, při osmi účastnících jsme měli s jedinou výjimkou max. jeden  zápas pauzu, naopak jsme ještě další dva zápasy po této bídě hráli hned po sobě. I proto jsme odpočinkovou dvacetiminutovku strávili výrazně hlasitou domluvou a zopakování si proč jsme na turnaj přijeli a jak se chceme prezentovat. Ne, že bychom pak v dalších zápasech soupeře začali lusknutím prstu přehrávat a drtit, ale herní projev se výrazně zvedl a Hradiště už se neopakovalo.

   Ve třetím duelu jsme vzhledem k předchozím ztrátám prostě museli naplno bodovat. Hráči si toho sami byli vědomi a v duelu s kvalitním soupeřem "jezdili po zadku". Vyloženě vydřené vítězství nám trefil pět minut před koncem zápasu Lev po přihrávce Proška. V závěru zápasu jsme přečkali nápor Kladenských a konečně jsme se tak dočkali tříbodového vítězství.

   Hned na to nás čekal duel s největším favoritem turnaje, domácím Slaným. Kluci v modrých dresech nám zle zatápěli a ukázali velkou fotbalovou kvalitu. I proto je obrovská škoda, že jsme branku inkasovali po velké chybě v rozehrávce. Ve zbytku zápasu nás držel Charvát, dobře jsme bojovali a tak mohla přijít odměna, Houdek šel od poloviny hřiště zcela sám na branku, ale minul pravou tyč soupeřovi branky o pár decimetrů. Prohra 0:1. Z po sobě jdoucích dvou zápasů jsme tak uhráli jen 3 body, ale chemie týmu byla zpět tam kde měla být, dokonce jsme poprvé vyhráli i penaltový rozstřel. Byli jsme nastartovaní a bylo to znát.

   V dalším zápase jsme to museli potvrdit. Kročehlavy hráli poměrně dobrý fotbal, ovšem produktivita a aktivita byly konečně na naší straně. Po rohovém kopu se míč dostal až k Cermanovi, který jej z hranice vápna napálil nádherným "angličanem" do sítě - 1:0. Tuto krásnou branku jsme však dehonestovali špatnou prací v obraně a Kročehlavy okamžitě srovnali. Nicméně, další roh. Prošek nacentroval přímo na hlavu Leva a ten perfektně trefil na zadní šibenici - nádherný okamžik znamenal naše opětovné vedení. To ztvrdil z penalty Charvát, který potrestal faul na aktivně hrajícího Schlögla. Vítězství 3:1 nás vrátilo do hry "o bednu".

   Body jsme však museli potvrdit proti sympaticky hrajícímu Švermovu. To se nám povedlo. Soupeře jsme přehrávali, ale dnes nám to tam nějak nepadalo. Střeleckou smůlu měl hlavně Houdek, o to ví jsme si oddechli, když právě on po příhře Leva procedil míč do sítě. Pojistku pak dvě minuty před koncem přidal Prošek.

   Vzhledem k tomu, že se zápasy turnaje hráli na 1*17 minut, spousta zápasů turnaje končilo remízou. Vzhledem k ostatním výsledkům jsme tak i přes nepříliš dobrý vstup do turnaje mohli hrát v posledním zápase dokonce o druhé místo. Podařilo se nám i to, že tým o tomto faktu nevěděl, a tak s výsledkově nejslabším celkem turnaje mohl hrát relativně v klidu. Kluci chtěli turnaj tak jako tak zakončit vítězstvím, ale zápas začali vlažně. Uklidnění přinesla až 6. minuta, kdy se míč skvěle zpracoval Lebduška a poslal jej do sítě - 1:0. O chvíli později si odměnu za výkon na celém turnaji vybral i Schlögl, který levačkou prostřelil brankáře soupeře - 2:0. Tři minuty před koncem však soupeř svou jedinou brankou na turnaji snížil, a tak jsme se takřka do závěrečného hvizdu strachovali o potřebné vítězství, které nám zajistilo druhé místo na turnaji.

"O pohár LKW Servis" V R P BODY
1. SK Slaný - modří 6 0 1 18
2. AFK LoKo Chomutov 4 1 2 13
3. Mostecký FK 3 3 1 12
4. SK Kladno ´04 3 2 2 11
5. TJ Hradiště 2 4 1 10
6. SK Kročehlavy 2 2 3 8
7. Baník Švěrmov 1 2 4 5
8. SK Slaný - červení 0 0 7 0

AFK LoKo reprezentovali:

sestava: v závorce počet vstřelených branek  

1. Charvát (1) - 3. Prošek (1), 4. T.Wälzer, 6. Češka, 7. Folwarczny, 8. Schlögl (1), 9. Cerman (1), 10. Houdek (1), 12. Kiš, 13. Lebduška (1), 14. Lev (3)

trenér: Lukáš Votruba

   Při závěrečném vyhlašování ještě někteří naši borci netušili, že si domů odvezeme medaile, pohár a další drobné ceny. Druhé místo je ve velké konkurenci a vyrovnanosti turnaje, a při našich ne zrovna přesvědčivých výkonech v úvodu turnaje, nakonec skvělým výsledkem.

   Nejlepším hráčem našeho týmu byl vyhlášen Matyáš Lev. A asi oprávněně. Nikdo z našeho celku extra nevyčníval a Matyáš si se svými šancemi dokázal poradit na jedničku. Vstřelil tři branky přičemž gól hlavou proti Kročehlavům byl parádní.

   Hned z prvního turnaje sezóny si tak vezeme skvělé umístění, v zimě nás čeká spousta halových turnajů. Věříme, že úspěchů bude více.