Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZIMNÍ HALOVÁ SEZÓNA, část 1

31. 1. 2016

Starší žáci v Litvínově senzačně druzí, U13 veze z Prahy opět zlato!

LITVÍNOV - starší žáci

   V neděli jsme se se staršími žáky vydali do Litvínova do místní, z velké části již zrekonstruované, haly. Soupeři nám byli 3 domácí celky FK Litvínov (2* st. žáci, jednou ´03), 2 týmy ligových Karlových Varů, které zde zakončovali zimní soustředění. Dále krajské Košťany a Baník Osek.

Do skupiny A jsme potom byli zařazeni s "B" týmem Litvínova, Sokolem Košťany a "A" týmem Karlových Varů.

ZÁKLADNÍ SKUPINA

 AFK LoKo Chomutov 2:3 1.FC Karlovy Vary "A"
4. Rusník, 10. Poláček

K úvodnímu utkání jsme se postavili proti papírově  největšímu favoritovi skupiny i turnaje. V zápase jsme snad ani nebyli horší. Vary byly techničtější, my důraznější a obětavější, a tak se rodil první zajímavý zápas. Když nás hned ve 4. minutě poslal do vedení Rusník, vypadalo to ještě zajímavěji. Vary ale duel otočili na 1:2 ze svého pohledu. Rozdíl byl bohužel jen v tom, že my jsme svoje 2 šance neproměnili, Vary i s přispěním dnes dobře chytajícího Milana ano. V 10. minutě jsem se pak při dobrém napadání obránců a brankaře nadechli ještě k jednomu odporu a srovnali Poláčkem na 2:2. Minutu a půl před koncem se ale balon dostal ke kraji hrací plochy a soupeř šel do vedení pomocí podélné střely. Trošku jsme doplatili na nerozehranost, trošku na typicky prospaný úvodní duel, ale prohra o jediný gól s ligovým týmem vyzníval víc než dobře a nakopla nás k dalším kvalitním výkonům.

 

 AFK LoKo Chomutov 1:0 FK Litvínov "B" fk-litvinov.jpg
11. Adi z pen.

Ve druhém utkání jsme se střetli s jedním z domácích výběrů. V utkání jsme měli mnoho střeleckých možností i gólových pozic, ale ne a ne se prosadit. Dvě minuty před koncem se k přímému kopu postavil Adi a balon zakroutil až za brankaře směrem do šibenice, kde ho však na brankové čáře volejbalovým zákrokem zastoupil obránce. Následovat tak musel pokutový kop, který právě Adi přetavil ve vítěznou branku. Zápas jsme pak ještě mohli ve dvou dalších slibných šancích gólově navýšit, ale střely se do branky nevešly. I tak jsme si aktivním závěrem pohlídali první výhru a šanci na finálovou skupinu.

 

 AFK LoKo Chomutov 3:0 TJ Sokol Košťany logo-kostany.jpg
2. Adi, 8. Rektor, 11. Arlt

V posledním utkání základní skupiny jsme narazili na soupeře, kterého jsme během turnajů již letos několikrát potkali, ať už na LoKo CUPu nebo na venkovním turnaji právě v Litvínově, často se s ním utkáváme též v kategorii U13 (Meziboří nebo Krupka). Před utkáním jsme měli 5 zápasů pauzu (hodina  a čtvrt), a tak jsme se museli opět pořádně protáhnout a soustředit se na utkání. Že si chlapci vzali naše slova k srdci, prokázali již po dvou minutách, kdy Košťany zaskočil Adi a z kluků se stal rázem motorový stroj, který se k údivu soupeře i domácího vedení, které s námi počítalo spíše do bojů o 5. - 8. místo, nezastavil až do konce utkání. V 8. minutě jsme po gólu Rektora vedli již 2 : 0 a o chvíli později jsme definitivně poskakovali u střídaček, když třetí gól vstítil Arlt. Hotovo, finíto a překvapivá účast mezi první čtyřkou, která potěšila nejen trenéry. Už samotná účast ve finálové skupině byla považována za velký úspěch!

Do finále se nám bohužel přenášel výsledek s K. Vary „A“, které postoupili spolu s námi. V následujících 2 utkáních jsme tak museli uhrát minimálně 4 body, abychom měli nějakou větší šanci na medaile.

tabulka skupiny A V R P SKÓRE BODY
1. 1.FC Karlovy Vary "A" 3 0 0 12 : 2 9
2. AFK LoKo Chomutov 2 0 1 6 : 3 6
3. TJ Sokol Košťany 1 0 2 3 : 6 3
4. FK Litvínov "B" 0 0 3 0 : 10 0

*vzájemný zápas ze skupiny se přenášel do skupiny finálové (bohužel pro nás)

POSTUPOVÁ SKUPINA

 AFK LoKo Chomutov 4:1 1.FC Karlovy Vary "B"  
6. Rusník, 9. Arlt, 11. a 12. Adi

Ve finálové skupině jsme narazili nejprve na "B" tým Karlových Varů. Ten se po skupině jevil velmi zdatně, ba dokonce lépe, než „A“ tým. Hráči byli o rok mladší, ale šikovnější, techničtější a nápaditější. Přechod do finále je ale zastihl v opačném rozpoložení, než naši družinu. Plni elánu jsme vlétli na ligové favority a s důrazem a odhodláním kazili jednu akci soupeře za druhou, až se nám v 6. minutě střelou Rusníka, podařilo dostat do vedení. Od té chvíle jsme byli na hřišti najednou i lepším týmem. V 9. minutě se překvapivě znovu, stejně jako v předchozím utkání, prosazuje Arlt, v 11. Adi a hala oněmí znovu překvapivým úžasem. Rusník si pak dovolí parádu v podobě "Zidanovky", načeš si dají přednost v odehrání míče s Pochmanem, čehož soupeř okamžitě využívá a snižuje na 1:3. Jenže během pár vteřin se zase rozohní drak Adi a je jasné, že tenhle krásný zápas už nepustíme, 4 : 1 a před námi poslední zápas.

 

 AFK LoKo Chomutov 2:0 FK Litvínov "A" fk-litvinov.jpg
9. Arlt, 11. Adi

Poslední zápas, soupeř má evidentní kvalitu, přesto si na něj věříme. Z mého pohledu fotbalově nejhorší ze 3 týmů Litvínova, vynikal jen dvěma zbraněmi. Brankařem a jediným hráčem v poli. Dozadu nás tak párkrát musel podržel Milan, nutno ale podotknout, že defenziva dnes fungovala na výbornou především díky trojici Vrána, Rusník, Pochman. Dopředu se potom v brejkových situacích prosazovaly obě útočné dvojice: Adi – Arlt, Rektor – Poláček. V 9. minutě se potřetí na turnaji prodral kolem soupeře Arlt a otevřel účet posledního utkání. Výbuch sopky! Gejzír radosti na tribuně, na hřišti i na střídačce byl zjevný. Do finálové skupiny se dostal jen jeden ze 3 domácích celků, a rázem prohrával s původně outsiderem turnaje. Jako bychom najednou měli zkušeností na rozdávání. Nesplašili jsme se, hráli si pořád na stejné notě, vyčkali na svoji příležitost a o minutu a půl později zasadili z další brejkové situace definitivu Adi – 2 : 0. Tady už nebylo co řešit, 2. místo bylo na světě a z přípravy na ZLHK bylo rázem obrovské překvapení. Vracíme se se stříbrnou na krku! J

 

tabulka finálové skupiny V R P SKÓRE BODY
1. 1.FC Karlovy Vary "A" 3 0 0 12 : 3 9
2. AFK LoKo Chomutov 2 0 1 8 : 4 6
3. 1.FC Karlovy Vary "B" 1 0 2 4 : 11 3
4. FK Litvínov "A" 0 0 3 2 : 8 0

!Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen David Adi!

AFK LoKo reprezentovali:
sestava: v závorce počet vstřelených branek (u brankáře počet čistých kont)

Kirvej (3) - Rusník, Vrána, Pochman, Rektor, Poláček, Adi, Arlt

trenér: Radek Votruba, asistent trenéra: Tomáš Rosa st.

 

PRAHA - mladší žáci

   Všichni dostupní a tedy nemarodící hráči U13 se v poslední lednový den zúčastnili turnaje v Praze. Hrálo se v kryté hale na umělé trávě v rozestavení 5+1 na branky 2*3 metry.

   Obsazeni bylo kvalitní a podobné tomu, se kterým jsme se potýkali již v listopadu ve Zbuzanech. Zatím co Vestec dnes vypadal na první pohled schůdněji než při našem prvním setkání, Dukla Praha a dva celky Viktorie Žižkov byly výzvou. V listopadu jsme totiž přehráli ročníky 2004 těchto zvučných týmů, teď proti nám stál stejně starý ligový soupeř.

 

 AFK LoKo Chomutov 1:1 TJ Viktoria Vestec
8. Lev

Úvodní utkání turnajů mýváme vlažnější, i proto jsme chtěli být na vstup do turnaje dobře připraveni. Do místa konání jsme dorazili s dostatečným předstihem, dobře se rozcvičili, i tak nebylo první utkání dobré. Než jsme si zvykli na rozestavení 5+1, specifika povrchu, míč.... soupeř vedl po důrazu před naší brankou 1:0. Vyrovnat se nám povedlo poměrně rychle, když Mates Lev pěkně obstřelil brankáře. Přesto, že jsem vyjádřil nespokojenost s výkonem týmu v úvodním zápase, jsme mohli mít tři body, co mohli, měli! V situaci dva na jednoho předložil Prošek míč před prázdnou branku Schlöglovi, ten se neuvěřitelně NEtrefil mezi tyče. Druhou největší tutovku měl, po střele Proška, kterou vyrazil brankář soupeře, Kiš. Jenže jeho prudká dorážka trefila opět jen na zemi ležícího "Buffona". Ani další šance jsme nevyužili a po remíze 1:1 s outsiderem turnaje nám nebylo veselo.

 

 AFK LoKo Chomutov 0:0 FK Dukla Praha ´03 

Ve druhém utkání jsme nastoupili proti Dukle Praha. Ta v úvodním a velice pěkném zápase podlehla áčku Viktorie Žižkov a bylo jasné, že pokud chceme pomýšlet na bednu, musíme bodovat, lépe vyhrát. Jenže... proti nám stál velice zdatný soupeř, silový, nicméně byl na tom dobře i kombinačně. Přesto bylo patrné, že si tým vzal má slova k srdci a od druhého utkání bylo nasazení a výkon týmu na zcela jiné úrovni. Ne, že by soupeř neměl šance, ale do vyložené tutovky se nedostal. Musel tak zakončovat z větší dálky, tyto střely v pohodě pochytal Charvát. My jsme měli řadu dobrých možností, dvakrát šel sám na branku Lev, brankáře neprostřelil. Na hrot nasazený Kostelej se pokoušel o prostřelení brankáře z velké dálky, míč mu skočil, Jirka jej parádně trefil, scházely centimetry. Branka tak v pohledném bojovném duelu nepadla. Pocit ze zápasu byl rozpačitý, dobrý výkon, ale pouhé dva body po dvou zápasech. Navíc před námi dva duely s Žižkovem, který se jevil býti favoritem.

 

 AFK LoKo Chomutov 1:0 FK Viktoria Žižkov ´03 "A" 
8. Lev

V zápase proti největšímu favoritovi turnaje jsme odvedli skvělý kus práce. Každý hráč na hřišti bojoval, soupeři hru znepříjemnil, Žižkov nezakončil jedinou vyloženou šanci, když už se ocitl před Charvátem, byl zablokován, střely z větší dálky Radek bez problémů lapil. Obranná hra celé formace, ať už by na hřišti Petr nebo Pavel, fungovala velmi dobře. To byl základ výhry, kterou po chybě soupeře vystřelil v 8. minutě Lev. Míč se jen tak tak dostal přes brankovou čáru, nicméně to naší radost nekazilo :). Ve zbývajících 6 minutách nás Viktorka tlačila k brance, ovšem ani my jsme nebyli pasivní a snažili jsme se držet na větší vzdálenost od naší branky. Mohli jsme vedení i pojistit, jenže šance nebyli využity. Obecně byli na turnaji velice dobří brankáři (s výjimkou Vestce, který na to především v zápase s Duklou dojel), a vstřelit jim gól ještě s dobře fungující obranou bylo hodně složité. Soupeř nám v závěru šlapákem vyřadil Cermana a paradoxně ještě kopal nelogicky přímý kop. Ten však přímo tragicky rozehrál, div nešel Prošek sám na branku. Tři body pro nás byly naprosto zasloužené a byly odměnou za skvělou práci celého týmu. Žižkov tuto porážku jen velmi těžce kousal.

 

 AFK LoKo Chomutov 1:0 FK Viktoria Žižkov ´03 "B" 
4. Lev

Vzhledem k tomu, že se náš duel s béčkem Viktorky hrál jako úplně poslední, šlo o vše. Bylo jasné, že pokud zvítězíme, budeme první. Při ztrátě jsme se mohli klidně propadnout až na 4. místo. Jenže jsme navázali na skvělý výkon z předchozího zápasu a mě ani a.jpgna vteřinku nenapadlo, že bychom si z Prahy měli odvážet něco jiného než prvenství. Viktorka, mohutně podporované druhou partou, kterou by naše případná ztráta posunula na první místo, byla nakonec v zápase nebezpečnější než v předchozím duelu áčko. Hned v úvodu nás podržel Radek, když skvěle vyběhl proti útočníkovi a ten neměl kudy by jej prostřelil. Ve 4. minutě se k míči u postranní čáry dostal Lev, udělal dvě kličky soupeřům a chladnokrevně zakončil - 1:0! Celá střídačka vybuchla, stejně jako hráči na place, v nadšení. To se přeneslo i do dalšího výkonu. Charvát měl nejvíce zákroků za celý turnaj, ovšem všechny velice jisté - škoda, že se nevyhlašoval nejlepší brankář, já bych měl jasno. Obránci nechtěli pouštět soupeřovi hráče k brance, skvěle se doplňovali, když jeden propadl, zastal jej druhý, konečně alespoň náznak toho, jak by to mělo vypadat. Dopředu jsme neustále kousali a ve vzduchu vysela i branka na 2:0, v největších možnostech selhal dvakrát dnes neproduktivní Prošek. Naštěstí to nevadilo. V poslední minutě přišla z naší strany ještě jedna fotbalová paráda, když Kostelej z dálky napálil levačkou tyč. Pak už jen závěrečný hvizd a radost na naší straně!

 

tabulka skupiny A V R P SKÓRE BODY
1. AFK LoKo Chomutov 2 2 0 3 : 1 8
2. FK Viktoria Žižkov ´03 "A" 2 1 1 2 : 1 7
3. FK Dukla Praha 1 2 1 5 : 2 5
4. FK Viktoria Žižkov ´03 "B" 1 2 1 3 : 2 5
5. Viktoria Vestec 0 1 3 1 : 8 1

!Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Matyáš Lev!

AFK LoKo reprezentovali:
sestava: v závorce počet vstřelených branek (u brankáře počet čistých kont)

1. Charvát (3) - 2. Wälzer3. Prošek, 4. Kostelej7. Folwarczny8. Schlögl,
11. Cerman
12. Kiš, 13. Lebduška, 14. Lev (3)

trenér: Lukáš Votruba, asistent trenéra: Lukáš Wälzer

 

Matyáš Lev byl jediným hráčem našeho celku, který na turnaji skóroval. Po zásluze převzal cenu pro nejlepšího střelce, protože skvělý týmový výkon dokázal přetavit ve tři vstřelené branky, kterými nám zařídil 7 z 8 získaných bodů. Takovým přínosem se nemohl pochlubit žádný jiný hráč. Opět však musím doplnit, že skvělou práci odvedl tým jako takový.

Získat první místo na takto silně obsazeném turnaji je skvělý pocit. Především do defenzivy jsme předvedli skvělý výkon. A že jsme dali málo branek. Inu, i to ukazuje nejen kvalitu celého turnaje, ale je též pozitivním faktem, že jsme dokázali urvat body ve vyrovnaných duelech, což se nám na podzim občas nepodařilo a misky vah se převážili na stranu soupeře. Snad nabité zkušenosti proti těmto kvalitním soupeřům dokážeme na jaře přetavit v krajském přeboru.

Ještě se pozastavím nad jednou věcí. Při závěrečném vyhlašování nás borci z Viktorky Žižkov hrdinně "vybučeli", čím jsme si získali takovéto sympatie mi není doteď jasné. Každopádně chci jen teď a jednou pro vždy zdůraznit, že ne ve všem si musíme od ligových hráčů brát příklad. Je krásné vítězit, ale umět přijmou porážku ke sportu neodmyslitelně patří. Jsem velice rád, že se v tomto ohledu rozhodně nemusím za svůj tým stydět!

 

Mladší žáci odehráli skvělý turnaj, na jehož konci převzali stříbrné medaile

   Vybraní hráči U13 se v neděli 17. ledna 2016 zúčastnili velmi dobře obsazeného halového turnaje krajské úrovně v Krupce. Všechna utkání se hrála na 1*13 minut. Pořadatelé rozdělili celky do dvou skupin. Konečné pořadí ve skupině rozhodlo o účastnících jednotlivých zápasů o umístění. My jsme si hned na začátku turnaje dali jasný cíl a tím bylo finále.

 AFK LoKo Chomutov 2:0 SK Verneřice vernerice.jpg
11. Pokorná, 13. Lev

Vstup do turnaje jsme zvládli dobře. Třeba, že nám chvíli trvalo, než jsme se rozjeli, byli jsme v úvodním zápase lepší, aktivnější a měli více šancí. Jenže ani v těch největších jsme netrefovali dobře míč, nedokázali jsme přesně zacílit. Soupeř si toho příliš nevytvořil, Radek byl v brance pozorný a případné nedostatky spoluhráčů z obrany dokázal v pohodě pokrýt. Více než deset minut trvalo, než jsme prolomili střeleckou smůlu. V rohu hřiště skvěle zabojoval Tomáš Houdek načež připravil náš první gól na turnaji pro Nelu Pokornou, která jeho přihrávku napálila skvěle a nechytatelně do šibenice - 1:0. O minutku později bylo ještě veseleji, to Proškův roh poslal hlavou do sítě Lev - 2:0. První tři body do tabulky.

 

 AFK LoKo Chomutov 3:0 TJ Proboštov 
4. a 5. Lev, 7. Prošek

Druhý zářez za vytyčeným cílem jsme potřebovali nutně udělat proti Proboštovu, abychom si připravili předpolí pro bitvu o první místo. Na soupeře jsme skvěle vlétli a připravili si velké množství šancí. V prvním střídání to ještě nevyšlo, nicméně se prosadila druhá nasazená formace, dvakrát se trefil Maty Lev. Pojistku přidal po přihrávce Nely Pokorné v 7. minutě Vláďa Prošek a bylo jasno, že budeme brát tři body. Přes jasnou převahu v dalším průběhu zápasu již branka nepadla, nicméně jsme velice zodpovědně bránili a pomohli Ráďovi ke druhému čistému kontu na turnaji.

 

 AFK LoKo Chomutov 1:0 TJ Krupka  
13. Lebduška

Po dvou zápasech měli oba týmy 6 bodů a bylo jasné, že vítěz duelu bez ohledu na poslední utkání postupuje do finále. Remíza by oba nechala ve hře, určitě by se rychle začalo přepočítávat skóre. V tomto případě jsme měli výhodu posledního utkání ve skupině, věděli bychom tak "kolik". Jenže, na to jsme hrát nechtěli. Zápas s Krupkou byl obtížný, dobývali jsme domácí branku, ale dostat se k ní nebylo zdaleka jednoduché. Domácí měli k dispozici dvě rozdílné formace. V té jedné výšku a důraz, ve druhé rychlost a mrštnost. Za celé utkání jsme však Krupku nepustili do vyložené šance, Radek měl jen pár lehčích zákroků. Otázkou tak bylo zda skórujeme a navíc jsme se museli vyvarovat chyb směrem vzad. Domácí totiž měli kvalitu, velkou. Nicméněnástup zodpovědným přístupem a opět skvělým nasazením jsme je k Charvátovi nepustili. Šance na gól byly, nebylo jich moc, ale utkání se vyhrát dalo. Blížil se konec zápasu. Na poslední půlminutku jsme ještě vystřídali a na hřiště šel Maty Lev, muž klíčových okamžiků ve skupině. Zády k brance skvěle přiklepl míč do druhé vlny Fandovi Lebduškovi a........ ten míč napálil necelých 30 vteřin před koncem do šibenice. Brankář neměl nárok, i když si na míč lehoulince sáhl. Radost na střídačce neznala mezí, někteří hráči se neudrželi a vletěli do klubka na hřišti. Dohrávaných patnáct vteřin jsme zvládli, finále bylo v kapse. Škoda, že jsme turnaj nenatáčeli, protože Fandova branka byla opravdu výstavní! Shodou okolností vymetl stejnou šibenici jako Nela v prvním utkání. V téhle brance uklízečka večer prach vymetat nemusela :).

 

 AFK LoKo Chomutov 7:0 FK Louny  
2. a 9. Cerman, 4. a 11. Prošek, 3. Lev, 4. Houdek, 5. Pokorná

S finálovou jistotou v kapse jsme po hodinu a půl trvající pauze nastoupili k utkání s lounským FK. Soupeře velice dobře známe, a tak bylo patrné, že nepřijel v nejsilnější sestavě, prostor dostali hráči širšího kádru. Vzhledem  k ostatním výsledkům ve skupině nemohlo tohle utkání vůbec nic změnit ať by výsledek skončil jakkoliv. My jsme se chtěli kvalitně připravit na finále a to se povedlo skvěle. Precinzí defenziva povolila soupeři jednu velkou šanci, v níž nás ale skvěle podržel Charvát, jež vykopl špičkou nohy ránu na přední tyč. My jsme naopak sázeli gól za gólem, většinou po pěkných akcích a konečně s klidem v zakončení. Konečný výsledek snad hovoří za vše. Na turnaji se tak krom brankáře a obránce Kosteleje (a ne, že by neměl šance :)) prosadili všichni naši hráči.

 

tabulka skupiny A V R P SKÓRE BODY
1. AFK LoKo Chomutov 4 0 0 13 : 0 12
2. TJ Krupka 3 0 1 8 : 3 9
3. SK Verneřice 2 0 2 4 : 4 6
4. FK Louny 1 0 3 3 : 13 3
5. TJ Proboštov 0 0 4 1 : 9 0

 

tabulka skupiny B V R P SKÓRE BODY
1. Heidenauer SV (GER) 4 0 0 24 : 3 12
2. Junior Chomutov 3 0 1 14 : 5 9
3. FK Bílina 1 1 2 9 : 9 4
4. TJ Sokol Košťany 1 1 2 6 : 8 4
5. Slovan Chabařovice 0 0 4 1 : 29 0

 

FINÁLE

 AFK LoKo Chomutov 0:1 Heidenauer SV Logo des Heidenauer SV

Finále. Proti nám obhájce turnajového vítězství, jediný zahraniční tým turnaje. Mančaft, který na turnaji ničil ostatní celky ve skupině. Jediný kdo mu zavařil byl Junior Chomutov, tým kterému hala očividně sedí. Nicméně jsme si v kabině domluvili cestu, jak vést bitvu o zlatý pohár a do zápasu jsme šli se vztyčenou hlavou. Zápas, který nabral neskutečnou atmosféru a díky našemu vzdoru se nerozhodl až do poslední minuty musel bavit. SV mělo hned v úvodu tři slibné šance, nicméně naše skvělá obrana ani jednu z ran nepropustila na Charváta. Do mazlení s poháremvedení jsme mohli jít my. Trenéři soupeř špatně střídali, netakticky při našem autovém vhazování u své branky, čehož jsme mohli využít. Rychle vhozený míč však (jinak vcelku dobrý hlavičkář) Lev nezakončil do sítě, ale jen prodloužil za brankovou čáru. Po šesti minutách šlo Heidenau do vedení. Dlouho se borci z Německa nemohli dostat přes naši obranu, až jim, k naší smůle, vyšel nástřel o mantinel, o který se na jedné straně hřiště hrálo. Lebduška již nestihl reagovat a Charvát neměl na zakončení německého útočníka nárok. Ani tak jsme se nevzdali. Bojovali jsme do konce. Tři minuty před koncem vypíchl Cerman obránci soupeře míč a s Proškem mohli postupovat dva na branku, jenže Alex zazmatkoval, chtěl rychle střílet do poloodkryté branky, kterou však minul. Byla to bitva se vším všudy, hodně důrazná, emotivní a pro nás nakonec prohraná. Za výkon na celém turnaji a jakbysmet ve finále se však stydět nemusíme a ani nebudeme.

 

konečné pořadí turnaje
1. Heidenauer SV
2. AFK LoKo Chomutov
3. Junior Chomutov
4. TJ Krupka
5. FK Bílina
6. SK Verneřice
7. TJ Sokol Košťany
8. FK Seko Louny
9. TJ Proboštov
10. Slovan Chabařovice

nejlepším hráčem našeho týmu byl vyhlášen: Tomáš Houdek

 

AFK LoKo reprezentovali:
sestava: v závorce počet odehraných zápasů/počet vstřelených branek (u brankáře počet čistých kont)

1. Charvát (5/4) - 3. Prošek (5/3)4. Kostelej (5/0)10. Houdek (5/1)
11. Cerman 
(5/2)12. Pokorná (5/2)13. Lebduška (5/1), 14. Lev (5/4),

trenér: Lukáš Votruba, asistent trenéra: Radek Votruba a Lukáš Wälzer

 

Tomáš Houdek - vyhlášen nejlepším hráčem týmuNejlepším hráčem týmu byl vyhlášen Tomáš Houdek. Přesto, že na turnaji skóroval jen jednou, předvedl výborný výkon, skvělé nasazení, nevypustil jediný souboj. Přesto, více než jednotlivci opět potěšila hra a především nasazení celého mužstva. Asi jsme nebyli nejlépe hrajícím týmem turnaje, ale předvedli jsme, že se velice dobře popasujeme s každým. Průběh finále pak ukázal, že je jeho obsazení zasloužené, protože jsme v něm nejen, že drželi krok, ale při troše potřebného štěstíčka  jsme ho klidně mohli vyhrát, šance na to byly. Pochvalu zaslouží též celá defenziva včetně brankáře Radka Charváta (přesto, že nedostal ocenění, byl mezi gólmany z mého pohledu nejlepší), za celý turnaj jsme inkasovali jen jednu jedinou branku, bohužel i to znamenalo "jen" druhé místo. I tak skvělá práce, dámo a pánové! :)

 

týmové foto
Lukáš Votruba (trenér), Alex Cerman, Jiří Kostelej, Nela Pokorná, Radek Votruba (as.trenéra)
Tomáš Houdek, Vladimír Prošek, František Lebduška, Lukáš Wälzer (as.trenéra)
Radek Charvát, Matyáš Lev

 

Bramborový víkend U13 v Meziboří a Pardubicích

   Mladší žáky AFK LoKo čekal v polovině prosince ryze turnajový víkend. V sobotu se 8 hráčů představilo na turnaji v Meziboří, jiný výběr pak absolvoval dalekou cestu do Pardubic, kde se střetl s týmy na vysoké úrovni.

MEZIBOŘÍ

   Turnaje v Meziboří se v sobotu zúčastnilo 8 celků. Pořadatelé hned na začátku upozornili, že nejde o futsal, ale fotbal v hale s klasickým fotbalovým míčem, hrálo se o mantinely.... no  spíše fotbal-squash :), čemuž bylo nutné přizpůsobit taktiku.  Pořadatelé rozdělili týmy do dvou skupin po čtyřech. Z každé postupovali dva nejlepší do finálové skupiny s tím, že si vzájemný souboj ze skupiny přenášeli do finálové tabulky.

   My jsme měli tu čest, že jsme turnaj zahajovali proti domácímu celku. Ten byl očividně na tento herní styl připraven, ale pozornou obranou jsme domácí pustili jen ke dvěma střelám, naopak jsme se pokoušeli sami o průnik k brance, jenže se nám nedařilo dostat se do gólových šancí častěji, pokud ano, byli jsme tak blízko brankáři, že nebylo kudy střílet. Často jsme zbytečně chtěli akci dohrát do prázdné branky místo rasantního zakončení. Přesto jsme nejlepší dívka turnaje Nela Pokornázápas mohli vyhrát. To se dvě minuty před koncem skvěle vřítil do vápna Tomáš Wälzer, stíhající obránce ho stačil jen povalit rukama, přičemž mu pro jistotu ještě nohama brnkl o paty, zcela jasný pokutový kop se však k údivu celé haly nepískal. "Po zápase mi bylo vysvětleno, že šlo o zcel běžný vzájemný souboj.", komentoval s hořkým úsměvem trenér Votruba.

   První duel jsme neodehráli zle, přesto jsme byli s výkonem týmu nespokojeni a tak jsme se důsledně věnovali taktice hry a jednotlivým situacím, které mohou na hřišti nastat. Vše do sebe očividně zapadlo v duelu s Chabařovicemi, které na úvod po vyrovnaném zápase podlehli Košťanům 1:3, když Sokol rozhodl o svém vítězství až závěrečným dvouminutovým náporem, během nějž dokázal snad 4* nastřelit tyč. My jsme byli produktivní, dvakrát se prosadili Pokorná a Schlögl, jednou Lebduška a Wälzer, ten stihl během pár vteřin též dvakrát pálit do tyče. Drtivé vítězství 6:0 nám dalo základ k postupu.

Vzhledem k prohře Meziboří se Sokolem Košťany (0:4) jsme sice před posledním duelem neměli jistotu postupu, ale tušili jsme, že to i díky skóre vyjde. Zápas s Košťany se tak pravděpodobně bude započítávat do finálové skupiny. Do utkání jsme vstoupili skvěle, dobře jsme bránili a pokračovali v kvalitních výkonech. Radek Charvát neměl moc práce, když ano, byl jistý. Jenže v zakončování jsme měli problém. Kluci v útoku se trápili, očekávaný střelecký tahoun Houdek neskóroval na turnaji ani jednou, vedle pálil Wälzer, nad Lebduška. V největší šanci střílel do odkryté branky Schlögl, jenže do míče nedal patřičnou rasanci a brankář soupeře stihl špičkou nohy míč vyrazit. Čtyřicet vteřin před koncem pak přišel možná klíčový moment celého turnaje. Do míče, bokem od naší branky, šel Wälzer a hráčka Košťan, oba do míče udeřili, jenže Tomáš na půl plynu, soupeřka vší silou, míč se tak odrazil směrem k naší brance tak rychle a prudce, že si jej Charvát jen prohlédl a míč skončil v šibenici - 0:1, konec. První inkasovaná branka na turnaji rázem srazila naše možnosti.

   Druhá skupina vypadala fotbalově malinko lépe. Překvapivě ji, díkynaši ocenění hráči - Fanda Lebduška a Nela Pokorná závěrečnému vítězství nad Louny (ty skončili druhé) ovládla Hvězda Trnovany. Třetí skončili mladíci z Mostu, a poslední celek z Kopist, který však nehrál ale vůbec špatně.

   Ve finálové skupině jsme nejprve narazili na Trnovany, které si do finálové skupiny přenesli tři body. My je chtěli hned na úvod dohnat, ovšem nebylo to lehké. Oba týmy si vytvořili několik velice dobrých šancí, jenže brankáři se na obou stranách překonávali. Charvát odchytal asi nejlepší utkání na turnaji, bez inkasovaného gólu při velkém množství našich šancí, odešel i brankář Hvězdy. Jenže Trnovanům tenhle výsledek očividně stačil.

   V posledním zápase jsme měli v plné síle hrající Louny, které však měli ve finálové skupině před posledním duelem jen bod, stejně jako my. Jejich ofenzivní síla však byla na vyšší úrovni. Přesto, že jsme při jejich vedení 1:0 sahali po vyrovnání, nebylo nám dnes přáno. Soupeř nakonec přidal pojistku, která mu zajistila bronz. Na to, že byli Louny takřka kompletní však asi nebude spokojenost ani na jejich straně. My jsme utkání dohrávali se čtyřmi borci v poli, protože nám až přehnaně důrazně hrající soupeř nejprve zlikvidoval Nelu (otřes mozku!), potom během jednoho střídaní sestřelil hroní řada: František Lebduška, Jakub Češka, trenér Lukáš Votruba, Nela Pokorná, Vojtěch Schlögl, spodní řada: Tomáš Wälzer, Tomáš Houdek, Filip Dědek, dole brankář Radek CharvátHoudka a Dědka. Zápas jsme dohráli se ctí, nicméně naše ofenziva ve finálové skupině byla zklamáním.

   Poslední zápas turnaje byl i faktickým finále. Přetahovanou nakonec lépe zvládli Košťany. Až v tento moment se ukázalo, jak důležitá branka padla pár vteřin před koncem našeho vzájemného duelu, jak jeden nedohraný nebo nedůrazný souboj může změnit vše.

   Za nejlepšího hráče našeho týmu na turnaji vybrali pořadatelé Fandu Lebdušku, potěšit nás pak mohla cena pro nejlepší dívku turnaje, kterou si v nabité konkurenci odvezla otřesená Nela Pokorná.

trenér L.Votruba: "Konečné čtvrté místo hodnotím kladně. Už po příjezdu jsme si řekli, že je naším cílem postup ze skupiny, který se podařil. Co mě těšilo, byla zodpovědnost týmu, který hrál poctivě směrem dozadu, jediný tým který nás přehrál, byli v plné síle hrající Louny. Malinko mě mrzí, že jsme se střelecky prosadili jen v jednom zápase. Bez produktivních útočníků se ale v hale na vítězství hrát nedá. Každopádně z mé strany převládá na konci tohoto turnaje dobrý pocit."

AFK LoKo reprezentovali:

sestava: v závorce počet vstřelených branek  

1. Charvát - 2. T.Wälzer (1)6. Češka, 8. Schlögl (2), 9. Dědek, 10. Houdek, 12. Pokorná (2), 13. Lebduška (C) (1)

trenér: Lukáš Votruba

výsledky:
SKUPINA "A"

LoKo - Meziboří = 0:0
LoKo - Chabařovice = 6:0      /Pokorná 2, Schlögl 2, Wälzer, Lebduška/
LoKo - Košťany = 0:1
FINÁLOVÁ SKUPINA:
LoKo - Trnovany = 0:0
LoKo - Louny = 0:2

KONEČNÉ POŘADÍ:
1. TJ Sokol Košťany
2. Hvězda Trnovany
3. FK Seko Louny
4. AFK LoKo Chomutov
5. Mostecký FK
6. SFK Meziboří
7. TJ Kopisty
8. Slovan Chavařovice

 

PARDUBICE

   V neděli ráno se početná výprava složená z 8 hráčů kádru U13, trenérů a rodičů vydala směrem na východ Česka, do města, které přivonívá perníkem. Turnaje se zúčastnili čtyři přední celky svých krajských přeborů (všechny celky ve svém KP max. do třetího místa) a dva ligové týmy. Hrálo se na branky 2*5 metrů, a tak bylo jasné, že budou padat branky. Po dlouhé cestě jsme k turnaji dorazili včas, abychom se mohli na úvodní utkání připravit. Rozlosování nás potěšilo, hned na startu turnaje jsme měli změřit síly s oběma ligovými celky.

   V první utkání nás tedy čekal duel s Vysočinou Jihlava. Chtěli jsme být od d.jpgúvodu aktivní a to se nám dařilo. V prvních minutách jsme soupeře dokázali přehrát, vykombinovat a první možnosti i střelu na branku jsme měli my. Jenže jsme Vysočině nechali až příliš mnoho prostoru v útoku a po dvou rychlých brejcích jsme zcela zbytečně prohrávali 0:2. Z ochozů se sice ozývali hlasy z ostatních celků, že je Jihlava pod tlakem, jenže vedla 2:0. Třetí gól v naší síti pak znamenal zlom. Z naší strany konec, od tohoto momentu jsme byli úplně všude pozdě, soupeře nestíhali a ligový uragán nás zašlápl do země. Konečný výsledek 6:0 neodpovídá úvodu zápasu, jeho konec však zcela vystihuje.

   Měli jsme jen jednozápasovou pauzu a před námi duel s Pardubicemi. Bouřka v kabině byla zcela jednoznačná. Přes jasně dané pokyny hráči neplnili vše do puntíku, spíš by sedělo označení lajdáckost!, absolutně jsme si přestali věřit, scházel nám důraz, od útočníků větší aktivita, od obránců větší zodpovědnost. To vše jsme si ještě jednou výrazně hlasitě vysvětlili a vyrazili na další ligovou bitvu s domácími Pardubicemi. Ty v prvním utkání jasně zvítězili, jenže teď na ně nastoupil zcela jiný tým. Za neustálého hlasitého koučingu, jsme se dod.jpg soupeře od úvodu zakousli, byli důrazní, míč dávali včas a hlavně, pro soupeře nebezpečně, od nohy. Skvěle jsme bránili a rychle napadali. Odměnou za to nám byla rychlá vedoucí branka, kterou vstřelil Cerman. Důležité však bylo vydržet  v nastalém tempu. O to víc nás mrzela branka domácích v polovině utkání. Nicméně jsme nadále setrvali ve stejném rytmu, hrálo se opravdu krásné utkání. Po rychle rozehraném autu hlavou zavěsil opět Cerman - 2:1! Soupeř se nás snažil přikovat k brance, my jsme však nadále kousali a hlavně skvěle bránili. Bylo však jasné, že musíme přidat třetí gól, Pardubičtí byli neustále nebezpeční. Čtyři minuty před koncem přišla klíčová chvíle. Střela domácích se od Cermana odrazila nešťastně do protipohybu Charváta, ale pouze brnkla o tyč. O necelou minutku později jsme skvělou uličkou a nechytatelnou ranou Lebdušky do šibenice rozhodli o vítězství 3:1! To v závěrečném náporu pohlídal Charvát. Zcela jiná písnička než úvodní zápas nás naladila.

Ve třetím duelu jsme se utkali asi s nejlepším celkem ze tří zbývajících soupeřů. Židenická ČAFC, se kterou se uvidíme i na únorovém turnaji v Bratislavě, ukazovala vysokou kvalitu. Nicméně jsme si věřili. Přesto, že jsme hodně rychle prohrávali jsme zápas vedli dlouho dobře. Pět minut před koncem svítilo na tabuli skóre 3:2 v náš prospěch, navíc jsme stále byli aktivní, nebojím se říct lepší. Přesto, ale bylo na hřišti cítit, že až příliš myslíme na ofenzivu a bránění nám nejde zdaleka tak, jako před chvílí. I proto přišla Cermanova ztráta, rychlý brejk a srovnáno. Do půl minuty jsme navíc pěkným obstřelem inkasovali opět - 3:4. Necelou minutku před koncem však remízu d.jpgvykřesal skvěle zakončující Prošek. Soupeř se pokusil o hektický útok, který však nevyšel, devět vteřin před koncem držel Charvát míč v rukou, rozehrál na polovinu hřiště, sice špatně, nicméně se míč dostal do rohu hrací plochy, odkud v čase 0:00, který svítil na tabuli nastřelil míč soupeřův hráč, a Cerman si balón srazil do branky. Během celého turnaje VŽDY po vypršení času zvonil klakson. Jedinkrát na turnaji byl třeba, ale mlčel. Rozhodčí, který turnaj řídil zády k časomíře tohle posoudit nemohl, pánové od časomíry si asi nebyli jistí, náš hlas zněl asi zaujatě, soupeř dělal, že nevidí. Jinak tomu však bylo na tribuně, kde na naší straně, asi i díky pěkné ofenzivní hře, stáli snad všichni a svůj názor dávali hlasitě najevo. Nicméně spravedlnost zůstala slepá, do análů se psal výsledek 4:5. Poplácání zcela cizích lidí v hale bylo milé, nicméně nám nebylo nic platné.

   Před dalším zápasem s outsiderem z Běchovic jsme navíc měli jen jedno utkání pauzu. Kluci byli značně rozčarovaní, cítili se, asi oprávněně, poškození. Přes snahu, aby se tohle neodrazilo do dalších zápasů, to znát bylo. Ne nadarmo je faktem, že minimálně polovinu úspěchu ve sportu tvoří "hlava". Jed.jpg jednoduché napsat, že jsme na turnaji porazili prvního a prohráli s posledním, to je holý fakt. Je však zapotřebí říct proč tomu tak bylo a utkání se Sršni jsme prostě nezvládli hlavně díky hlavě. Kluci se nemohli vymanit ze stínu předchozího zápasu, přestali si věřit, neposlouchal je míč, byli očividně nervózní a to i přesto, že jsme se dostali díky brance Houdka dostali do vedení. Z týmu bylo cítit, že je něco jinak. Jinak, než by mělo být. I proto dokázal soupeř nejprve po hrubé chybě Houdka snížit a v závěru, po autu a hlavičce vysokého hráče Běchovic, dokonce otočit. Sršni nás sice po zápase chlácholili, že jsme byli lepší, nicméně jsme v průběžné tabulce klesli na poslední místo - díky vzájemnému zápasu s Běchovickými Sršni.

   Kluky jsem nechal chvíli odpočinout a nehustil jsem do nich nic. Bylo na nich vidět obrovské zklamání z prohry, která je připravila s definitivní platností o "bednu". Před posledním duelem se Svratkou Brno jsme si pak jen d.jpgpřipomněli jak se chceme prezentovat a co by mělo být naší předností. Ne, že bychom se snad výkonem dokázali vrátit zpět k duelu s Pardubicemi, ale rozhodně jsme byli v posledním zápase lepším týmem. Na skóre to však nebylo patrné, těsné vedení 3:2 jsme drželi ještě minutu před koncem patnáctiminutového zápasu. Jenže pak tečoval Cerman nešťastně střelu soupeře a míč zapadl k tyči, do konce zbývalo nějakých čtyřicet vteřin. I na tak krátkou dobu jsme však vystřídali a tah vyšel skvěle. Perfektní akci na jeden dotek přetavil ve vítěznou branku Prošek.

   Bylo tak nad slunce jasné, že s konečnou platností skončíme na 4. místě. Hořkost však zůstává. Troufnu si totiž tvrdit, že kdybychom nepřišli o remízu s ČAFC, mohli jsme být na bedně, protože bychom určitě zvládli Běchovice.

trenér L.Votruba: "Za mě jednoznačně spokojenost! Turnaj, kde se kluci utkali jen s kvalitou považuji za přínos. Když odhlédnu od výsledků, tak jsme v prvním utkání dostali za vyučenou, ve druhém jsme se přesvědčili kde jsou naše možnosti, v dalším zápase jsme shořeli na krásu a nespravedlivě přišli o body, což nás bohužel poznamenalo do dalšího boje. Poslední duel jsme zvládli i s trochou štěstí, které jsme si však už taky zasloužili, dobře.

   Každopádně, myslím, že jsme takovýto turnaj potřebovali. Výkon dnes a před týdnem v Praze se nedá srovnávat. Kluci pracují a posouvají své možnosti a schopnosti. Ještě pořád se poznáváme, mám je ani ne půl roku. Nejen já poznávám je v různých situacích, ale i oni se učí co po nich chci. Ať si říká kdo chce co chce, myslím, že jsme na dobré cestě."

AFK LoKo reprezentovali:

sestava: v závorce počet vstřelených branek  /branky doplníme/

1. Charvát - 2. T.Wälzer3. Prošek, 7. Folwarczny, 10. Houdek, 11. Cerman (C), 13. Lebduška, 14. Lev

trenér: Lukáš Votruba

výsledky:
LoKo - Jihlava = 0:6
LoKo - Pardubice = 3:1      /Cerman 2, Lebduška/
LoKo - ČAFC Židenice = 4:5      /.../
LoKo - Běchovičtí Sršni = 2:3      /.../

LoKo - FC Svratka Brno = 4:3      /.../
 

MIDA Sport CUP 2015

  1.  FK Pardubice 4 0 1 17:7 12
  2.  FC Vysočina Jihlava 4 0 1 19:3 12
  3.  ČAFC Židenice 3 0 2 20:15 9
  4.  AFK LoKo Chomutov 2 0 3 13:18 6
  5.  FC Svratka Brno 1 0 4 10:22 3
  6.  Běchovičtí Sršni 1 0 4 7:23 3

horní: Tomáš Wälzer, Lukáš Votruba, Alex Cerman, Matyáš Lev, střed: Vladimír Prošek, David Folwarczny, Tomáš Houdek, František Lebduška, dole: Radek Charvát

 

Halový turnaj v Radotíně

Mladší žáci AFK LoKo se v neděli, 6. prosince 2015 vydali na další zimní halový turnaj do hlavního města. Tentokrát se v Radotíně poměřili s kvalitními soupeři.

K turnaji odjelo osm hráčů kádru, na poslední chvíli nám vypadl brankář Charvát, a tak se mezi tyče pětimetrové branky postavil Lebduška.

Vláďa Prošek (vpravo)Duely ve skupině jsme zahájili prohrou, která nás mohla mrzet. Rozhodně jsme totiž v úvodním utkání proti Mostu nebyli výrazně horší. Naopak jsme do soupeře, nutno dodat zcela neškodně, bušili. Mostečtí měli na turnaji týmy "A" a "B", což však neodráželo kvalitu, celky si totiž losovali, a tak se lepším celkem ukázalo v průběhu turnaje béčko. Jediným výsledkem naší optické převahy byla za stavu 0:1, když soupeř předtím vstřelil gól z brejku, Cermanem nastřelená tyč. Vyrovnat mohl z penalty Prošek, ovšem míč poslal úplně mimo a aby toho nebylo málo, z následné akce upravil Most na 2:0. V závěru pak soupeř pečetil na 3:0, když chvíli předtím neproměnil samostatný únik Houdek. Zápas "blbec" jako by zcela kopíroval venkovní podzimní duelFanda Lebduška (vlevo) v Mostě.

Druhý duel skupiny proti pražské Admiře, jejíž hráči nastupují v lize, nevypadal dlouho zle. Nicméně bylo patrné, že soupeř využije každou naši chybu, tři jsme v zápase vyrobili, jednou se skvěle předvedl Lebduška, dvakrát jsme inkasovali. Směrem vpřed jsme pak byli totálně neškodní, nevěděli jsme se rady se založením akce, což trenéra vytáčelo do běla.

V úvodních dvou zápasech jsme na hřišti absolutně nespolupracovali, navíc nám obrovský problém dělal míč. Turnaj byl hrán s balónem, který neměl snížený odskok, což v hale dělá své. Domácí na to byli evidentně zvyklí a i ostatní celky se celkem rychle na tento nezanedbatelný faktor adaptovali, jen od nás se zleva Matyáš Lev a Tomáš Houdekmíče neustále odráželi, nebyli schopni si jej zpracovat, o kombinační akci nemohla být i z těchto důvodů řeč. Prostor mezi druhým a třetím zápasem jsme tak strávili v šatně, kde jsme si vysvětlili jak budeme hrát, rozehrávat, sehrávat útočné akce a spolupracovat na hřišti jako jeden tým.

Ne, že by všichni hráči mávnutím kouzelného proutku změnili svůj přístup či výkon. Ale zápas proti nejlepšímu celku turnaje, FA AZ Praha 2004, jsme odehráli zcela vyrovnaně. Soupeř byl rychlejší, na míči přesnější, ale u nás byla konečně vidět snaha a bojovnost. V úvodu utkání nás skvěle podržel Lebduška, jenže skvělý zákrok po chvilce zazdil katastrofální rozehrávkou, kterou nabídl snadný gól soupeři. O chvíli později pak Lev vrátil Lebduškovi rozehraný míč přímo do sítě... 0:2. Kluci však nadále bojovali a odměnou jimMaty Lev (vlevo) a David Folwarczny stíhající soupeře byla branka Cermana na 1:2. Právě Alex pak mohl minutu před koncem srovnat, jenže po takřka hokejové kličce brankáři byl smeten vracejícím se obráncem těsně před tím, než by zakončoval do prázdné branky. Trestný kop ani minutovou přesilovku jsme již nedokázali využít a prohráli s pozdějším vítězem turnaje těsně 1:2.

Spadli jsme tak do zápasů o 5.-8. místo. V rozřazovacím utkání nám byl soupeřem druhý celek Mostu. Ten jsme v úvodu nakopnuti dobrým zápasem s FA jasně přehráli, ale dlouho se trápili ve finální fázi. Smůlu protrhl až, troufnu si říct gólem turnaje, Cerman, který napálil míč o břevno do branky. Právě Alex pak přidal i pojistku, jenže místo klidu jsme nechali Most sportovní hala v Radotíněnadechnout katastrofální hrubkou dnes nedobře hrajícího Kosteleje a rázem jsme se museli strachovat o výsledek. Ten nám podržel Lebduška skvělým zákrokem deset vteřin před koncem. Postoupili jsme tak do boje o 5. místo.

První dva zápasy turnaje nám nevyšli, další dvě utkání však snesli alespoň nějaké měřítko. To se však nedá říct o posledním zápase, duel o 5. místo jsme absolutně nezvládli. Soupeř rychle vedl, nám se ovšem podařilo snížit, po rohu, kdy Prošek našel hlavu našeho nejlepšího hráče na turnaji Alexe Cermana, který míč poslal do sítě 1:2. Od té doby hrál jen soupeř a my se jen koukali. Na ostudný výkon v posledním zápase není omluva.

trenér L.Votruba: "Dnes určitě nejsem spokojen, nicméně šlo o první halový turnaj, nepočítám-li Zbuzany, kde se hrálo na UMT. Potvrdilo se mi, že kluci sálovku prostě zatím neumí! Na hřišti jsme měli čtyři hráče, ovšem žádný tým. Podpora, doplňování se, pohyb na hřišti... nic z mnou požadovaných atribut se na hřišti neukázalo. Velkou kapitolou je pak práce s míčem, protože ten nám absolutně vadil a tady se v celé nahotě ukázala naše jemná technika, byli jsme povětšinou jako dřevorubci. Doufám, že je tenhle turnaj pro kluky dostatečnou fackou na to, aby si uvědomili své obrovské rezervy. I nadále budu chtít aby se kluci měřili se stejně dobrými nebo i lepšími celky, protože vyhrávat turnaje, kde jsme jasně lepší je fajn, ale my se musíme naučit zvládat zápasy s lepšími soupeři, jen to nás může posouvat dál. Dalším faktorem je obrana, špatně nebo spíš katastrofálně bráníme. Jednoduché založení útoku je problémem a produktivita i samotné zakončování, to je na samostatnou kapitolu. Práce jako na kostele :)."

AFK LoKo reprezentovali:

sestava: v závorce počet vstřelených branek  

1. Lebduška - 2. T.Wälzer, 3. Prošek, 4. Kostelej, 7. Folwarczny, 10. Houdek, 11. Cerman (4), 14. Lev

trenér: Lukáš Votruba

výsledky:
SKUPINA "B"

LoKo - Most "B" = 0:3      /Prošek nedal PK/
LoKo - Admira "A" = 0:2
LoKo - FA AZ Praha 04´ = 1:2      /Cerman/
ROZŘAZENÍ:
LoKo - Most "A" = 2:1      /2*Cerman/
O 5. MÍSTO
LoKo - Admira "A" = 1:6      /Cerman/

KONEČNÉ POŘADÍ:
1. FA AZ Praha 2004
2. FC Rokycany
3. Mostecký FK "B"
4. FA AZ Praha 2003
5. FK Admira Praha "A"
6. AFK LoKo Chomutov
7. FK Admira Praha "B"
8. Mostecký FK "A"

 

Z hlavního města vezeme zlato!

   Mladší žáci AFK LoKo se v neděle 22. listopadu 2015 zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v pražských Zbuzanech. Zápasy se hrály v místní hale, v níž je položen umělý trávník. Turnaje se účastnilo 8 ceků, hrálo se na dvou hřištích zároveň, střetl se každý s každým - na 1* 14 minut v rozestavení 5+1. Na turnaj jelo z patnáctičlenného kádru deset borců. S nimi kotel fanoušků, rodičů a řidičů (děkujeme) zároveň.

 AFK LoKo Chomutov 5:1 TJ Sokol Řepy

Do utkání jsme vstoupili rozpačitě, což mohlo být zapříčiněno několika faktory od cesty, čekání na trenéra, který se po ranní anabázi v Litvínově narychlo přesouval do Prahy, rozestavením s pěti borci na place, nebo jednoduše počáteční nerozehraností. Soupeře jsme mohli hned v úvodu utkání zlomit. Jenže na úvodní branku Lebdušky, kterému skvěle přihrával Prošek, jsme nedokázali dlouho navázat. Střelecká nemohoucnost byla až úsměvná, po vyrovnání soupeře, na kterém se trochu nešťastně podíleli Charvát a Kostelej, nás omývali. Ještě chvíli jsme mučili trenéry i fanoušky doslova trapným a zbytečně nervózním zakončováním. Až pět minut před koncem vzal roli spasitele na svá bedra Prošek, povodil si dva hráče soupeře a chladnokrevně trefil zařízení. To strhlo lavinu branek. Houdek za asistence Proška dodal klid, další gól dotlačila do sítě po Houdkově asistenci jediná dívka turnaje Nela Pokorná. Definitivní podobu výsledku dal chvíli před koncem Alex Cerman.

 

 AFK LoKo Chomutov 1:0 TJ Viktoria Vestec

Mezi prvním a druhým zápasem jsme měli největší pauzu mezi zápasy, dvě utkání. A tak jsme velkou část přestávky věnovali tomu jak bychom měli hrát, kdo by se měl kde pohybovat. Jakým způsobem fotbal v pěti hráčích hrát. V dalším zápase nás čekal soupeř, který na úvod porazil pražskou Duklu, navíc i na pohled působil velice vyspěle. Po úvodním oťukávání jsme si přeci jen dokázali vytvořit šance, jenže podobně jako v prvním utkání se nám nedařilo střelecky. Vůbec, úvod turnaje, měl jedno pojítko, a to byla velice chabá koncovka. Vzhledem k velikosti hřiště a tomu, že se hrálo na branky 2*5 metrů bylo jasné, že i soupeř bude mít své příležitosti a ty jsme museli uhlídat. Naštěstí nás v klíčový moment dvakrát výrazně podržel Radek Charvát, tohle vítězství jde hodně za ním. Druhý muž, který se o něj postaral je David Folwarczny, který uposlechl rady o svém pohybu na hřišti a byl ve správný čas u odraženého míče, který konečně napálil tak, že soupeřův hrdina, čti brankář, neměl šanci. Zápas jsme pak dovedli do vítězného konce. I když ani v závěru, jsme se neuklidnili brankovou pojistkou.

 

 AFK LoKo Chomutov 4:0 SK Čechie Smíchov

Ve třetím duelu nás čekal slabší soupeř. Vzhledem ke dvěma vysokým prohrám Smíchova na úvod turnaje, jsme tým už od začátku upozorňovali, že nesmíme nic podcenit a to se také stalo. V poklidu jsme navyšovali skóre utkání. Rozhodně nešlo o naše nejlepší vystoupení, ale tímto utkáním jsme splnili povinnost, definitivně jsme se sžili s velikostí hřiště, rozestavením i pohybem na hřišti. První gól připravil David Folwarczny nádhernou přihrávkou pro Leva. Druhý gól si sám vybojoval a dobře zakončil Houdek. Třetí branku naservíroval Cermanovi Kostelej. Poslední gól vstřelil po individuální akci Prošek.

 

 AFK LoKo Chomutov 4:0 FC Rokycany

Protože jsme s Radkem bedlivě sledovali průběh turnaje i výsledky, bylo nám jasné, že pokud chceme pomýšlet na prvenství v turnaji, budeme muset porazit ligové Rokycany. Hráče jsme tímto faktem absolutně nezatěžovali, faktem že tým v zeleném hraje ligu proti Spartě, Slavii a dalším předním českým celkům už vůbec ne. Od úvodu se jednalo o těžké utkání, soupeř nás zkoušel překvapit střelbou z dálky, hodně si zachytal Radek Charvát a držel nás nad vodou. Hrálo se dlouho 0:0, ani jeden z celků ne a ne vstřelit branku. Tomáš Wälzer byl na začátku turnaje na hřišti takřka celé utkání, jenže v duelu s rokycanským FC začal na lavičce a dlouho se na hřiště nedostal. V tomto střetnutí odehrál všehovšudy asi 20 vteřin, ale utkání rozhodl. Trenér jej netradičně nasadil do útoku a on během chvíle po souhře s Lebduškou otevřel skóre...a už zase pelášil na střídačku. Soupeř mohl ihned po rozehrávce srovnat, když míč napálil do spojnice naší branky, jenže namísto toho našel ostře kopnutým rohem Prošek Folwarcznyho - 2:0. Rokycany nám i nadále zle zatápěli, hrálo se asi nejvyrovnanější utkání turnaje s velikou fotbalovou kvalitou. Skóre tomu však neodpovídá. Další asistenci Proška uklidil do sítě Lev. Definitivní hřebíček zatloukl po rychlém Charvátově rozehrání Prošek. V tu chvíli jsme tušili, že je dobře, měli jsme na soupeře tříbodový polštář a lepší vzájemné utkání. Před námi byl dvojzápas s Viktorií Žižkov a Duklou Praha.

 

 AFK LoKo Chomutov 5:2 FK Viktoria Žižkov

Začátek střetnutí s nebezpečnou Viktorkou Žižkov, která bojovala o medailové příčky, byl jako z říše snů. Ihned po úvodním hvizdu jsme na soupeře vlétli, a přesto, že los o balon vyhrál soupeř, okamžitě jsme napadali, míč získal Cerman a napálil jej do sítě. Ta samá situace o pár vteřin déle a na branku běželi hned dva naši hráči, Cerman nesobecky a naproto geniálně přihrál Proškovi před prázdnou branku. To vše v úvodní minutě. Soupeř opět rozehrával, jenže naši hladoví vlci získali znovu míč, Prošek skvělou uličkou uvolnil Leva a ten se opět prosadil. Neuběhli zdaleka ani dvě minuty zápasu a vedli jsme 3:0. Drtivý nástup předznamenal, že skvěle rozehraný turnaj již nepustíme. Po šesti minutách soupeř, díky zbrklosti a v ten moment velké neohrabanosti Folwarcznyho snížil, ovšem nás opět uklidnil vystihnutím soupeřovi rozehry a bombou k tyči Kostelej - 4:1. I Viktorka potvrzovala kvalitu, a její drobnější, ovšem výrazně fotbaloví a nesmírně rychlí hráči, potvrzovali, své kvality. Přišlo tak snížení na 4:2. Poslední slovo však měla ofenzivně laděná Lokáda. Lev vrátil nádhernou uličkou asistenci Proškovi, který také mířil přesně a uzavřel skóre na 5:2.

 

 AFK LoKo Chomutov 5:1 FK Dukla Praha

Ihned po skončení duelu s Žižkovem jsme nastoupili proti Dukle. Opět jsme měli k hráčům kratší a velmi jasnou domluvu o tom, že v nastalém tempu musíme pokračovat, že konečně po týdnech nácviku, kdy se nám příliš nedařilo a trenér nezářil spokojeností, se vše sešlo v pravý čas a hrajeme dle představ. To nám vydrželo i do duelu s Duklou. Chvíli po rozehrávce přichází geniální ulička Folwarcznyho a Lev skóruje - 1:0. Než jsme dopsali branku číslo jedna, v síti brankáře Dukly se třepotal míč podruhé, Cerman využil spolupráce s Kostelejem. Chvíli na to stejný hráč přetavil v gól přihrávku Leva. Poklidné vedení se navyšovalo - Houdek - 4:0. Dukla, která bohužel nezvládla duely s outsidery a nakonec skončila až předposlední, se na nás velmi dobře nachystala, podrobně analyzovala náš duel s Žižkovem, který ji sloužil jako mustr a jedinkrát v utkání využila chyby Kostelej v bránění - 4:1. Rozjetý Cerman však toužil po hattricku a toho se dočkal. Po přihrávce Leva - 5:1.

 

 AFK LoKo Chomutov 5:4 FK Kralupy 1901  

Již před posledním utkáním bylo jasné, že máme prvenství v kapse. Přesto, že  jsme na hráče apelovali, aby nepolevovali ve skvělých výkonech, ke kterým se po úvodních rozpacích rozehráli, dostavilo se lehké uspokojení, které bylo patrné především v naší defenzivě. Trenér však přes srdeční kolaps tvrdil, že raději vyhraje 5:4 než 1:0 :). Do vedení nás poslal expres Cerman. Po vystřídání jsme však velice rychle prohrávali a začala přetahovaná. Soupeř vedl a dále se tlačil před Charváta. Zatímco my jsme měli zlato v kapse, soupeř hrál o umístění. Jenže přišli opět naše silné chvíle. Folwarczny našel Proška - 2:2. Folwarczny našel Proška - 3:2! Prošek se pak ze střelce proměnil v nahrávače, Houdek - 4:2. Jenže klidu nám nebylo přáno. Soupeř z další akce snížil na 4:3. My jsme odpověděli Cermanem, který se stal naším nejlepším střelcem na turnaji. Poslední slovo však měl tentokrát soupeř, který krátce před závěrečným hvizdem snížil na konečných 5:4.

 

konečná tabulka turnaje V R P SKÓRE BODY
1. AFK LoKo Chomutov 7 0 0 29 : 8 21
2. FC Rokycany 6 0 1 21 : 8 18
3. FK Kralupy 1901 4 1 2 17 : 11 13
4. FK Viktoria Žižkov 3 2 2 16 : 14 11
5. TJ Viktoria Vestec 2 2 3 6 : 12 8
6. TJ Sokol Řepy 2 1 4 8 : 17 7
7. FK Dukla Praha 1 0 6 11 : 21 3
8. SK Čechie Smíchov 0 0 7 6 : 26 0

nejlepší střelec: Jiří Alberovský - FC Kralupy 1901

 

AFK LoKo reprezentovali:

sestava: v závorce počet vstřelených branek  

1. Charvát - 2. T.Wälzer (1), 3. Prošek (7), 4. Kostelej (1), 7. Folwarczny (2), 10. Houdek (4), 11. Cerman (8), 12. Pokorná (1), 13. Lebduška (1), 14. Lev (4)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba

 

Hned první halový turnaj po skončení podzimní části tak přinesl radost nejvyšší. Nejen, že jsme na turnaji neztratili jediný bod, ale předváděná hra těšila snad ještě více. Některé gólové akce byli fantastické. Ještě v týdnu se na trénincích zdálo, že někteří borci stále netuší, jak si s halovým fotbalem poradit, jenže teď se nám na menším prostoru výrazně dařilo. Uvidíme co s námi udělá přechod na palubovku, to je zase trochu odlišná disciplína. Každopádně má trenér Votruba další turnajový úspěch, při kterém čněl nad individuální výkony jednotlivců především týmový duch.