Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní přípravné zápasy U19

13. 3. 2016

U19 i přes opětovné zásahy do sestavy zvítězila nad soupeřem z A třídy

   Bez řady hráčů pravidelné sestavy nastoupili dorostenci AFK LoKo na umělé trávě v Chomutově proti postoloprtskému FK.

   Soupeř, který nastoupil v jiném složení, než při vzájemné podzimní bitvě, se musel vypořádat se solidní hrou LoKotky, která i bez opor středu pole předváděla pěkný fotbal. Přesto, že po deseti minutách odešel ze hřiště i pochroumaný stoper Šimonek a nastaly další posuny v již tak slátané sestavě, byli domácí lepší. Branky však přišly až s blížící se poločasovou přestávkou. Ve 40. minutě se dorážkou trestného kopu Štola prosadil aktivní Wälzer - 1:0. Ještě do přestávky slavili domácí podruhé, skvěle napadajícího Šamse trefil brankář soupeře tak geniálně, že míč zapadl do šibenice branky - 2:0.

   Druhý  poločas pak načal svou brankou opět Šams (3:0) a zdálo se, že si LoKotka dojde pro pohodlné vítězství. Komplikace přišli až čtvrt hodiny před koncem. Nejprve vyrobil penaltu Myšák - 3:1. V 89. minutě pak soupeř po výrazně hraniční ofsajdové situaci snížil na konečných 3:2.

   V příštím týdnu čeká dorostence generálka před startem jara. To zahájí v sobotu 26.3. na půdě Horního Jiřetína.

 

 AFK LoKo Chomutov 3 - 2 FK Postoloprty Obrazek

       (2:0)

branky: 40. L. Wälzer, 44. a 55. Šams

rozhodčí: Bláha (bez karet); diváků: 15

sestava LoKo:

Rosa - Myšák, Mencl, Šimonek, Štol - Franěk, Zikán, L.Wälzer, Tancoš - Lhotský, Šams... hokejově střídali Sochor, Adam, Schönherr

trenér: Radek Votruba

 

U19 nestačila na krajské Ervěnice

   Dorostenci AFK LoKo nastoupili k dalšímu přípravnému zápasu, na UMT v Jirkově jim byli soupeřem hráči SK Ervěnice Jirkov. Za Ervěnice, hrající na špici tabulky krajského přeboru, nastoupili téměř všechny opory, hrající již pravidelně v mužstvech dospělých. Naopak LoKotce scházeli oba stopeři a tvůrce hry Vondráček, tedy celá středová osa, což  se bohužel na hře projevilo více, než je zdrávo. Domácím tak ani nemuselo vadit, že v brance měli hráče z pole, vždyť si téměř nesáhl na míč. Naši borci, kterých se k zápasu sešlo jen 13, se s utkáním nepopasovali dobře, na vesměs pro ně nezvyklých postech se neuměli zorientovat, nestíhali tempo hry a s míčem si vedli velice pomalu, o nějaké delší kombinaci nemůže být řeč. Navíc na hřišti nebyl nikdo, kdo by to v ofenzivě vzal na sebe, a tak přicházeli pouze zkažené přihrávky. Nejlepší pasáž zápasu z naší strany byla úvodní čtvrthodinka druhého poločasu, ale... to je trochu málo. V největších šancích LoKo nejprve selhal Šams, který si v obrovské šanci míč spíše ukopl. Největší zakončenou tutovku měl Adam, který však nechal vyniknout "brankáře", míč mu poslal jen na ruce, vděčný to zákrok. Domácí si v útoku vedli důrazně a přímočaře, útočili, na rozdíl od nás, ve velkém počtu hráčů a  s chutí si zastříleli. Na tento zápas nejlépe rychle zapomenout a před blížícím se jarem nastartovat.

 

 SK Ervěnice Jirkov 7 - 0 AFK LoKo Chomutov

   (4:0)

 

rozhodčí: Zaťko (bez karet); diváků: 10

sestava LoKo 1.poločas:

Rosa - Blaško, Slezák, L.Wälzer, Štol - Myšák, Tancoš, Zikán, Mencl (35. Sochor) - Sochor (25. Šams), Lhotský (25. Adam)

sestava LoKo 2.poločas:

Rosa - Myšák, Blaško (70. Adam), Slezák, Štol - Mencl, L.Wälzer, Zikán, Tancoš - Lhotský, Šams (70. Sochor)

trenér: Lukáš Votruba

 

U19 zvítězila nad mladším dorostem FC Chomutov

   Dorostenci AFK LoKo se podruhé během přípravy utkali s mladším dorostem FC Chomutov. Tentokráte se sešli v širším složení než tomu bylo při první bitvě, ovšem ani dnes nebyl dorost kompletní.

   Utkání zahájili lépe hráči LoKo, kteří měli v prvních dvaceti minutách mírnou převahu, ale branka ne a ne padnout. Šancí příliš nebylo, pokud ano, chomutovský brankář byl pozorný. LoKotka zahrávala i řadu standartek a rohů, jediný kdo však hlavou mířil přesně byl Lukáš Wälzer, jenže společně s míčem trefil i hlavu soupeře :), naštěstí jsou oba hráči v pořádku a v zápase pokračovali. Chomutovští v polovině první půle vyrovnali hru a i oni se dostali k brance LoKo, nejnebezpečněji však vypadala hlavička Smrčky, který odvracel centr do malého vápna hlavou na roh. První gól padl až ve 34. minutě, to Smrčka našel skvěle v náběhu Vondráčka a ten z voleje krásně trefil k tyči. V poločase 1:0.

   Ve druhém poločase se hrálo vyrovnané utkání, nahoru dolů. Chomutovští mladící lépe kombinovali, LoKotce se příliš nedařilo. V 59. minutě pak přišlo vyrovnání. To nepříliš podařený odkop Rosy sebral, na v tu chvíli otevřené středu, soupeř a akci do rozevřené obrany sehrál až do prázdné branky - 1:1. Šance na rozhodnutí byly na obou stranách. Za LoKotku spálil dvě nadějné příležitosti Wälzer, jednou mířil do boční sítě, jednou jeho bombu vyrazil brankář. Chomutov pak vychytal Rosa a jednou s námahou obránci LoKo. Tutovku mohl mít i Šams, jehož našel za obranou přesný pas, jenže Pavel si míč místo zpracování ukopl. Rozhodnutí přišlo devět minut před koncem. To se k míči v brejku dostal Lhotský, drze si to nasměroval do pokutového území a z úhlu prostřelil brankáře - 2:1. FC ještě mohlo srovnat, ale Rosa už další branku nepřipustil. LoKotka tak svému soupeři vrátila porážku z úvodu přípravy.

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 1 FC Chomutov U17

   (1:0)

branky: 34. Vondráček, 81. Lhotský

rozhodčí: L. Votruba (bez karet); diváků: 20

sestava LoKo:

Rosa - Myšák (Schönherr), Smrčka, Slezák, Štol - Mencl (Sochor), Vondráček, L.Wälzer, Zikán - Šams (Adam), Lhotský (Tancoš)

trenér: Radek Votruba