Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvojzápas U15 se Žatcem, ve stredu prohra, o víkendu první tři body

4. 9. 2016

   Ve středečním vloženém kole jsme se museli obejít bez trenéra Lukáše Votruby (práce), kterého nahradil jeho bratr a asistent Radek.

   Od začátku jsme na soupeře vletěli a vysoko jej napadali, z čehož vznikaly náznaky šancí a chyby Slavoje v defenzivě. Žatec spoléhal na delší nákopy za obranu a průnikové přihrávky skrz naše stopery. Ve druhém případě však soupeře často brzdila ofsajdová past. My jsme si pak vytvořili snad dvě největší šance zápasu přes otevřenou pravou stranu. Jenomže Adamiczký hned dvakrát spolupracoval, i za pomoci brankáře, jen s břevnem branky, od kterého šel balon nad. To hosté následně, těsně před poločasem, skórovali, když konečně vyklouzli z ofsajdové pasti a po přihrávce skrz vápno v klidu uklidili míč do sítě - 0:1.

   Návod do druhé půle byl jasný, zlepšit některé konkrétní věci, držet se ve chvíli, kdy jsme bez míče blíže u sebe a zároveň neustále vysoko napadat. Jenomže to všechno se zkomplikovalo poté, co hosté hned na začátku druhé půle skórovali přes přední tyč  našeho nepozorného brankáře. Pak si ještě jednou mohl zahrát na spasitele Adamiczký, jenomže první balon vyrazil brankář, dorážku pak Pepa napálil levačkou nad! Dvě minuty na to už hosté individuální akcí Klocperka definitivně rozhodli o třech bodech. Zápas sledovalo cca 60 diváků, během druhého poločasu se po příchodech mladších žáků pohybovalo v areálu více než 100 fandů. Ti však ani ve druhém zápase sezóny neviděli naši vstřelenou branku. (RV)

   asistent trenéra Radek Votruba:"V zápase jsme snad ani nebyli horším týmem, jen ty individuální momenty byly zkrátka na straně soupeře. Dva podobné průniky skrz téměř polovinu hřiště jedním hráčem, a jeden gól přes přední tyč. Šanci urvat nějaké body jsme ztratili v podobě neproměněných šancí, na což jsme se před zápasem upozorňovali. Nicméně jsem rád, že jsme se za stavu 0:3 psychicky nesložili, jak to bývá naším zvykem, a zápas se ctí dohráli. Snad nám to pomůže do víkendové odvety v Žatci."

 

 AFK LoKo Chomutov 0 - 3 FK Slavoj Žatec a.jpg

                                                        (0:1)

branky: 33. Pio, 37. Minařík, 43. Klocperk

Rozhodčí: Maleček, Svoboda, Vondráček (bez karet); diváků: 60

 

--------------------------------------------------------------

 

   Víkendová odveta v Žatci přinesla zas malinko jiný obrázek hry. Opět jsme drobně upravili rozestavení i vzhledem k absencím a naopak návratům do sestavy.

   Úvod duelu byl velice vyrovnaný, opět jsme byli aktivnější a především v křídelním prostoru motali soupeře. Jenže šance si připisovali domácí. Nejprve se po hraniční ofsajdové situaci, kterou domácí pomezní pustil, řítil sám brankáře útočník Slavoje, udělal kličku a střílel do prázdné branky, kde však nastřelil jednoho z našich vracejících se beků, velká klika a odměna za nezabalení situace! Ještě jednou pak běželi domácí sami na branku, s velkou obětavostí obrany však nakonec ani nezakončili. Pak přišlo naše smrtící K.O. Přesto, že jsme měli už do desáté minuty řadu pěkných akcí, k nebezpečnějšímu zakončení to nevedlo. V 10. minutě však geniální přihrávku narýsoval novopečený kapitán Cerman mezi obránce a Adi krásně přeloboval brankáře - první gól v sezóně a vedení - 0:1. Ještě do poločasu mohl navýšit skóre střídající Arlt, jenže ve vyložené šanci nastřelil pouze nohu Stránského. A tak mohlo přijít domácí vyrovnání. Naše záloha nechala až příliš prostoru soupeři, Minařík poslal míč za naši obranu, kde Lebduška nestíhal útočníka domácích, kterého však skvělým zákrokem vychytal náš gólman. V poločase tedy 0:1.

   Přesto, že jsme se nabádali k ofenzivní hře a přidání druhého gólu, jsme nepanikařili a především velice zodpovědně bránili. "Dirigentské taktovky" v naší obraně se konečně chytil Rusník a díky práci jeho i spoluhráčů před ním měl Žatec velký problém dostat se k naší brance. Ve 43. minutě jsme mohli a měli skóre navýšit. Cerman si na centr Rusníka naběhl z poza obránců obešel brankáře a mohl pálit do prázdné branky, zdvižený praporek v první půli benevolentního pomezního ze Žatce vypadal dosti směšně... :/, jelo se dál za stavu 0:1. Po zisku míče jsme se často snažili akci vykombinovat a pak přenést míč do volného prostoru, což se střídavě dařilo. Při trochu větším důrazu našich ofenzivních hráčů by jsme pak klidně mohli využívat obrovských chyb žatecké obrany, jenže na to už nám očividně scházeli síly. Domácí tvůrce Minařík se snažil o individuální průniky stejně jako ve středu, ovšem kluci jej skvěle zdvojovali a doplňovali se, akce po stranách jsme pak vždy, často i se štěstím ubránili. Zbývalo deset minut a nám očividně docházela šťáva, přesto většina kluků nadále skvěle bojovala a chtěla urvat, především pro psychiku důležité, tři body. To se nakonec povedlo, klid do našich řad vnesl za obranu letící Adi, který přesně obstřelil brankáře a potvrdil tak naše tři body. Závěrečný nápor Žatce jsme spolehlivě ubránili, naopak ještě mohl přidat třetí gól Lebudška, který se po brejku řítil z pravého křídla sám na branku. Jeho střele směr šibenice však scházelo pár decimetrů.

   trenér Lukáš Votruba:"Troufnu si říct, že jsme si dnes odvezli tři body po zásluze. Jedna věc je, že jsme krátce po startu druhé půle měli vést minimálně o dvě branky. Je taky potřeba uznat, že jsme měli v řadě situací štěstí, ale po smůle z prvních dvou duelů jsme si trochu toho štěstíčka snad už zasloužili. Důležité však je především to, že se, i když pomálu, posouvá naše herní pojetí směrem vpřed, zpátky prosím ni krok! Tříbodové vítězství, navíc venku, je pro nás skvělé. Musíme však body uhrávat i doma, další dvě domácí utkání jsou tak pro nás výzvou!"

 

a.jpg FK Slavoj Žatec 0 - 2 AFK LoKo Chomutov

                                                    (0:1)

branky: 10. a 62. Adi

Rozhodčí: Bláha (ŽK: 1:2 (Blaškovič - Adi, Vrána), ČK: 0:0); diváků: 80