Jdi na obsah Jdi na menu
 


Košťany neměli proti LoKoťákům šanci, v Lounech jsme po úvodu hrůzy vyhořeli v koncovce, přesto končíme na 6. místě

29. 4. 2017

   Závěr základní části krajského přeboru postavil před LoKoťáky papírově nejtěžší los ze všech celků. Nejprve doma třetí Košťany, poté výjezd na půdu druhých Loun. V prvním ze zmiňovaných duelů jsme nastoupili sice "doma", ale opět mimo LoKo, proti Sokol Košťany. Podzimní vyhecovaný duel na šíleném terénu v Košťanech jsme prohráli 1:3, klíčovou brankou z penalty chvíli před koncem.

   V dnešním duelu jsme však od začátku byli lepším týmem a bylo jen otázkou, jestli herní převahu potvrdíme i gólově. To se nám v prvním poločase podařilo dvakrát, přičemž branek mohlo být ještě více. I soupeř měl dvě vyložené šance, ve kterých nás podržel brankář. V závěru poločasu nastřelil střídající Matoušek břevno.

   Druhý poločas začal řadou našich vyložených šancí, ve kterých postupně selhal uzdravený kapitán Cerman, který zápas začínal na střídačce, dvakrát agilní Kostelej, který tak přetrhl svoji gólovou šnůru, a další borci. V deváté minutě druhého poločasu se na nás konečně usmálo štěstí, Cerman si při úniku sám na branku počínal s klidem, obešel gólmana a zasunul míč do prázdné branky - 3:0. Otěže utkání jsme měli jasně ve svých rukách. Přesto, se hrálo zbytečně nervózně, hostům při stavu zápasu tekly nervy. Neustále se přerušovalo, hádalo. Vše vyvrcholilo v 51. minutě, kdy hostující kapitán Novotný fyzicky napadl našeho kapitána Rusníka, který schytal pěkných pár ran. Při bránění se fyzickému ataku se však po soupeři ohnal taktéž a i když jej  netrefil, dostal červenou kartu stejně jako agresor. Spravedlnosti tak bylo zase jednou učiněno za dost. Zápas se pak spíše dohrával, sem tam se nějaká šance urodila na obou stranách, nicméně kvalita námi předváděného fotbalu spadla po vyloučení na úroveň soupeře a zbytek utkání už nebyl tak pěkný jako prvních 50 minut. Bereme tři zcela zasloužené body, s malou pachutí...

   trenér Lukáš Votruba:"Musím kluky za dnešek pochválit. Odehráli jsme skvělé utkání, v němž jsme soupeře přehrávali pěknou a přímočarou kombinační hrou, byli jsme herně drzí a vypracovali si řadu jasných gólových šancí. Zcela zasloužené vítězství.

   Musím tuhle partu pochválit. Z 22 zápasů základní části jsme doma na LoKo odehráli jen 7 utkání Přesto se do posledních kol pereme ve vyrovnané tabulce, v níž je mezi 3. a 7. týmem minimální rozdíl, o pěkné umístění a navíc s výjimkou derby a určitých pasáží jednotlivých zápasů, nehrajeme vůbec škaredý fotbal. Jen tak dál..."

 

 AFK LoKo Chomutov 3 - 0 TJ Sokol Košťany 

                                                 (2:0)

branky: 11. Vrána, 16. Falt, 44. Cerman

Rozhodčí: J. Dušek - Chroust, Sedláček (ŽK: 2:0 (3. Pochman, 45. Adamiczký), ČK: 1:1 (51. Rusník - 51. Novotný)), diváků: 40

 

 

------------------------------------------------------------------------

 

 

   Starší žáci nastoupili v posledním kole základní části KP ke 22. utkání v sezóně na půdě Loun. K tomu, aby se udrželi v první polovině tabulky potřebovali nutně tři body, pak by skončili nejhůře na 4. místě tabulky.

   Jenže jsme prožili úvod hrůzy. Vůbec jsme nebyli schopni zachytávat protiútoky soupeře a dlouhé míče za obranu nám dělali starosti. První gól jsme domácím nabídli sami. Na polovině hřiště jsme dlouho otáleli s kolmicí za obranu, domácí nám sebrali míč, přišla rychlá kolmice za beky, špatný výběh brankáře, zpětná přihrávka a míč do prázdné branky uklízel Srb - 1:0. Ani ne za minutu pak další dlouhý míč přebral za naší strnulou obranou Kačín, obešel brankáře a opět do prázdné branky uklidil na 2:0 v čase 2:34! Přesto se nám poměrně rychle povedlo zvednout hlavy a během první čtvrt hodinky jsme měli tři vyložené šance, jenže při každé z nich jsme zvolili střelu přímo na Hasilovi ruce. Brankář domácích je pro nás k nepřekonání, zuby jsme si na něm vylamovali již na prosincovém LoKo CUPu, kde nás v podstatě jen on vyřadil ve čtvrtfinále. I dnes byl skvělý, především jeho zákrok proti parabole Proška byl úžasný. V koncovce jsme bohužel nebyli klidní a zbrkle pálili. Snížit se nám nedařilo, a v obraně jsme předvedli další chybu. Naši obránci místo jasného vystoupení proti míč zbytečně couvali, balon uzmul Fomčenko a prošel jako nůž máslem, klidné zakončení k tyči - 3:0. V poločase jsme tak měli rozhodně o čem mluvit. Přesto, že jsme začali přímo tragicky, což zkresluje náhled na první poločas, hrálo se poměrně vyrovnané utkání, jenže ta naše koncovka.

   Druhý poločas byl ještě více v naší režii, pokračovali naše neúspěšné souboje s brankářem Hasilem, lépe řečeno s naší hlavou. Vyložené příležitosti si připsali všichni naši útočníci a krajní záložníci, šli jsme čtyřikrát sami na branku, měli i další možnosti, ale gól jsme nedali. V závěru pak mohli ve dvou vyložených šancích navýšit skóre i domácí, kteří se hnali do naší otevřenější obrany, ale další gól už v Lounech nepadl..

   trenér Lukáš Votruba:"Jsem zklamán, katastrofální vstup do zápasu nás stál utkání, protože naše sebevědomí bylo očividně nahlodáno. Bohužel. Herně jsme neodehráli tak povedené utkání jako se Sokolem Košťany v minulém týdnu, nicméně i přes tato fakta, jsme mohli ještě v prvním poločase minimálně vyrovnat. Jenže jsme vyhořeli v koncovce. Domácí byli produktivnější a klidnější ve finální fázi. Skvěle do zápasu vstoupili a dokázali si vedení pohlídat, i díky naší neschopnosti v zakončení. Výsledek trochu dehonestuje naši jarní práci."

   Přes prohru se LoKoťáci udrželi v první polovině tabulky. Junior Chomutov totiž nezvládl na domácí půdě udržet vedení 5:3 nad postoloprtským FK, překvapivě prohrál 5:6 a skončil o bod za námi. Postupujeme tak do druhé skupiny pro celky na 4. až 6. místě. Našimi soupeři by měli být staří známí Dubí a Košťany, ze druhé skupiny Junior Děčín, ASK Lovosice a SK Sokol Brozany. Přesný rozpis bude znám v tomto týdnu.

   V úterý přivítáme v rámci osmifinále poháru konečně na LoKo Slavoj Žatec, o víkendu je volno. Nadstavbová část začne za 14 dní. 

 

a.png FK SEKO Louny 3 - 0 AFK LoKo Chomutov 

                                                 (3:0)

branky: 2. Srb, 3. Kačín, 23. Fomčenko

Rozhodčí: Hanzal (bez karet), diváků: 60