Jdi na obsah Jdi na menu
 


LoKotka doma v prudkém lijáku porazila Ervěnice

17. 9. 2016

   Starší žáci již dva zápasy neprohráli a tuto sérii se pokusili doma protáhnout v duelu s Ervěnicemi.

   V naší brance nastoupil poprvé v sezóně mladší žák Haldovský, který to vzhledem k počasí a velice kluzkému povrchu neměl jednoduché, hned v úvodu jej hosté prověřili dvěma ranami ze střední vzdálenosti, Kuba si vždy poradil. Domácí byli aktivnější, lepší na míči, ale dlouho se jim nedařilo prosadit do vyložené šance. Trenéři nebyli spokojeni s důrazem a srážela nás především nepřesnost v kombinaci společně s těžkým terénem. Když už jsme si poradili se všemi nástrahami a míč téměř dotlačili do sítě, brankáře Spoura zastoupil na čáře jeden z obránců. Až po půlhodině hry se po průniku z levé strany hřiště nádherně o břevno trefil kanonýr Adi - 1:0. Ten mohl ještě do poločasu skóre navýšit, ovšem sám, tváří v tvář Spourovi, neuspěl. V poločase 1:0.

   Krátce po startu druhého poločasu se nám skóre povedlo navýšit, to poté, co se po přihrávce Folwarcznyho skvěle uvolnil přes tři hráče Adi a po takřka hokejové kličce brankáři navýšil skóre - 2:0. Dvoubrankové vedení bohužel nevydrželo dlouho. Po "žlutém" faulu Pochmana se z trestného kopu prosadil Sečanský. Jeho pokus se bohužel svezl po mokré trávě, Haldovský míč lovil ze sítě... 2:1. Očividnou nervozitu jsme pak chvíli nemohli dostat z kopaček. Navíc musel ze hry odstoupit stoper Rusník. Hosté zlobili především z trestných kopů, které jsme jim bohužel sami nabízeli. Další z nich  dokázal natřikrát vytlačit Haldovský na roh. Naše obavy o výsledek utnul ve 48. minutě Adi, který si tentokráte v zakončení poradil mazácky a podél brankáře zvýšil na 3:1. I nadále jsme museli být obezřetní. Hosté opět zahrozili z trestného kopu, Haldovský tentokráte jistě vyrazil na roh. Čtvrt hodiny před koncem jsme měli přidat čtvrtou branku opět Adim, ovšem jeho dorážku do prázdné branky rozhodčí posoudili jako ofsajdovou, zřejmě mylně. Deset minut před koncem pak přeci jen přišlo potvrzení výsledku. To se po chybě Pochmana v defenzivě podařilo nakonec rozehrát Cermanovi, který za obranu vyslal Leva. Jeho posunutí pak v gól přetavil Matoušek, který pečetil na konečných 4:1. V samém závěru měl po centru Adiho prázdnou branku Arlt, ovšem nepodařilo se mu trefit hlavou míč, inu se zavřenýma očima by to byl zázrak :).

   Příští týden nás čeká venkovní dvojzápas, ve středu se v odvetě za minulý týden utkáme s Duchcovem, v sobotu pak hrajeme v Mostě.

   trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsme do zápasu nevstoupili příliš dobře. Soupeře jsme nechali hrát a měli jsme i štěstí, když hosté řadu zajímavě rozehraných šancí k naší klice ani nezakončili. Přesto jsme v poločase vedli zaslouženě, i když skóre mělo být asi vyšší než 1:0. Druhý poločas, nebýt smolně inkasované branky, byl v naší režii. Opět si troufnu říct, že jsme branek mohli dát více, ale musíme být pokorní. Bylo by skvělé, kdybychom sérii vítězství potvrdili i v týdnu, tak snad..."

 

 AFK LoKo Chomutov 4 - 1 SK Ervěnice Jirkov Výsledek obrázku pro SK Ervěnice Jirkov png

                                                        (1:0)

branky: 30., 39. a 48. Adi, 60. Matoušek - 41. Sečanský

Rozhodčí: Dušek, Svoboda, Vondráček (ŽK: 3:1 (Pochman, Dědek, Adi); ČK: 0:0), diváků: 50