Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevydařený výkon v Duchcově napravila U15 v Mostě, kde padla po penaltách

24. 9. 2016

   Starší žáci v zádech se třemi výhrami v řadě (z toho jednou po penaltách) vyjížděli v rámci středečního vloženého kola do Duchcova. Místo návštěvy místního zámečku však nastoupili na fotbalovém hřišti zdejšího klubu. S Duchcovem jsme se před necelými 14 dny utkali na LoKo. Soupeře jsme tehdy jasně přehráli, ovšem díky slabé produktivitě a gólu inkasovanému v poslední minutě skončil duel až v penaltách naším vítězstvím. Dnes však bylo vše jinak.

   Oproti víkendovému duelu s Ervěnicemi nám v sestavě scházeli Folwarczny a Kostelej. Na obrané fázi hry to bylo až nečekaně výrazně znát. Domácí byli od úvodu aktivnější a než jsme se rozkoukali, lovil v 8. minutě Haldovský míč ze sítě již podruhé. Přes zvýšenou aktivitu jsme ani později nepředváděli zdaleka to, co v minulých zápasech, hráli jsme nejhorší utkání v sezóně. Snížení měl na kopačce Matoušek, který šel sám na branku, kterou však nepochopitelně minul. Hřebíček měl zatlouci do naší aktivity ve 25. minutě třetím gólem Mergl. Po dostřídání jsme se však sebrali a alespoň na deset minut potěšili naše fandy přímočarým a účelným fotbalem. Ve 27. minutě přišlo po individuální akci snížení, ve 32. minutě využil Adamiczký chyby v domácí defenzivě a i přes zvláštním řešení dokázal míč dostat do sítě. O minutu později pak Cerman ranou ze střední vzdálenosti nachytal domácího brankáře - za šest minut 3:3! Škoda, že Alex v posledních vteřinách prvního poločasu poslal trestný kop jen těsně nad branku domácích. I tak jsme šli do kabiny s pro nás, vzhledem k vývoji duelu, dobrým výsledkem.

   Stejně jako v domácím duelu měl nasměrovat tři body na LoKádu Arlt, jenže stejně jako na LoKo ve vyložené šanci selhal. Dnes šel ve 43. minutě zcela sám na branku, tu však svou střelou o chlup minul, záhy přišel trest. Po netaktickém faulu Adiho, na bok od našeho vápna, poslal domácí Čermák míč před branku tak šikovně, že jsme si jej po srážce Pochman - Haldovský srazili do sítě sami, 3:4. V době kdy jsme sahali po vyrovnání nám nejprve dvakrát ukradli gólovku domácí sudí, kteří odpískali nesmyslné ofsajdy. Naopak na druhé straně pustili do šance Kudríka, který nedal Haldovskému šanci. Právě Kuba nás pak dvěma dobrými zákroky podržel ve hře a díky snížení Adiho jsme až do konce mohli bojovat o remízu. Ta se však ve druhém vzájemném zápase nezrodila.

   Domácí tak slaví první tříbodové vítězství v sezóně. My dnes nemůžeme mluvit o smůle, zahráli jsme hodně špatně!

   trenér Lukáš Votruba:"Jsem výrazně zklamán výkonem drtivé většiny hráčů napříč celou sestavou. Nemá cenu si nic nalhávat. Nenavázali jsme na výkony z předchozích kol a soupeře v podstatě nechali vyhrát. Domácím gratuluji, my se musíme rychle sebrat, nebo budeme mít v sobotu v Mostě veliké starosti."

 

a.jpg FK Duchcov 5 - 4 AFK LoKo Chomutov 

                                                (3:3)

branky: 7., 8. a 25. Mergl, 44. Čermák, 59. Kudrík - 27. Houdek, 32. Adamiczký, 33. Cerman, 62. Adi

Rozhodčí: Matas, Štelcig, Linhart (bez karet); diváků: 40

 

--------------------------------------------------------------

 

   K sobotnímu duelu v Mostě jsme bohužel neodjeli v optimální sestavě. Chyběla nám řada hráčů, byli jsme téměř bez možnosti střídání (jediný hráč). Přesto jsme předvedli výkon, za který se nemusíme stydět.

   Vědomi si absencí v sestavě a též nemožnosti pravidelného střídání jsme chtěli nastoupit do zápasu dobře a nepouštět domácí do vyložených šancí. To se dařilo jen do 4. minuty, kdy sudí Krejcar daroval domácím penaltu. Kostelej ve vápně vypíchl soupeři míč na roh. Útočník domácích následně přepadl přes Kosteleje, penalta!?? Tu s přehledem proměnil domácí Kurcin a veškerá příprava z kabiny měla vyjít vniveč. Jenže kluci se nepoložili. Domácí měli sice častěji míč na kopačkách, ale mi dále poctivě bránili a Haldovský v brance měl jen minimum práce. Z pracovitého obraného bloku jsme pak vyráželi do rychlých kontrů. Už v 6. minutě se po pěkné kombinaci na středu hřiště opřel do míče Adi a jeho parabola ze 30. metrů zapadla pod břevno překvapeného Peška v domácí brance - 1:1. Šok pak domácím způsobil pas za obranu na Matouška, který se vyhnul ofsajdové pasti a následně prostřelil brankáře podruhé. Domácí hráči, které následně rázně utnul vlastní trenér, se dohadovali, že šlo o ofsajd, ovšem milně. Domácí kapitán dostal za řečnění ŽK. Právě kapitán domácích pak zezadu ostře zastavil unikajícího Matouška. Při svém skluzu sice zasáhl míč, ovšem i sním kotníky našeho střelce. Přesto, že se jednalo o daleko horší zákrok, než při penaltové situaci na druhé straně, faul se nepískal, karta nepřišla. Opaření domácí pak mohli mluvit o štěstí, že Cermanovi ve 20. minutě lépe nesedlo zakončení. O dvě minuty později jsme pak Adim nastřelili spojnici břevna a tyče. I domácí měli jednu výraznou gólovku, v té nás však skvělým zákrokem podržel Haldovský. Trestný kop dvě minuty před pauzou pak nadvakrát ztlumil v rukavicích, v poločase jsme senzačně vedli 1:2.

   Most v úvodu sezóny ztratil pouze v prvním zápase proti Lounům, kdy s vedoucím celkem soutěže nezvládl penaltový rozstřel. Jinak byla rezerva ligových mosteckých žáků suverénní.

   I proto nastoupila do druhého poločasu aktivně a začala zasypávat naší branku střelbou, kluci se však po pěti minutách druhého poločasu srovnali a domácí opět nepouštěli k ohrožení Haldovského branky. Dvacet minut před koncem se nám navíc povedl brejk, kdy jsme se po pěkné kombinaci a skvělé finální přihrávce dostali Matouškem sami před brankáře, geniální lob, 1:3! Domácí byli jako opaření a nám se nadále dařilo držet je daleko od naší branky. Bohužel nám v průběhu druhého poločasu přestala fungovat levá strana a soupeř zčista jasna snížil na 2:3. To když v 56. minutě nepochopitelně vyběhnutého Folwarcznyho nedokázali zastoupit kolegové z obrany a vybíhajícího Haldovského přehodil domácí Irdza. Míč o tyč zapadl do sítě - 2:3. S tímto gólem se na naše kopačky a především do naších hlav dostala nervozita a zcela se změnila naše hra, bohužel... V 60. minutě jsme byli hrozně nedůrazní ve středu pole a Král si prošel téměř sám ke snadné brance... hodinová práce byla v trapu. V závěru nás domácí přimáčkli k brance a my museli s obětavostí chránit alespoň bod z mostecké půdy. Nejprve zastavil střelu domácích na malém vápně Cerman. Poté se, po nebezpečném rohu, ujal dvojblok Kostelej - Pochman. Pak ještě domácí dostali k dispozici, opět velice přísně, trestný kop, který však namířili přímo do náruče našeho brankáře. V závěru se znovu předvedl domácí kapitán, který šel dvakrát kolíky proti našim hráčům. Úspěšný byl napolovic, dvakrát trefil hráče, ale nohu nezlomil nikomu... asi i proto utkání dohrál!!?? Minutu před koncem jsme mohli brát tři body my. Míč se po standardce odrazil k Adimu, který z ostrého úhlu levačkou poslal míč na tyč. Neměli jsme takové štěstí jako domácí, aby se od ní odrazil do branky, naopak zamířil ven, Matoušek se k dorážce nedostal.

   V penaltovém rozstřelu jsme bohužel potvrdili, že nemáme pevné nervy. Druhý bod zůstal v Mostě.

   trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsme do Mostu rozhodně nejeli jako favorit, naopak. Jenže kluci se po většinu zápasu drželi daného plánu a předvedli velice zodpovědný výkon směrem vzad a nápaditý, přímočarý a hlavně efektivní výkon směrem vpřed. Škoda, že jsme opět zbytečně často spolupracovali s konstrukcí branky. V předu se nám to odráží mimo, vzadu dovnitř. Mrzí mě, že jsme v závěru nedokázali uhlídat vítězství, ale s výkonem dnes můžeme být výrazně spokojenější než ve středu. Rozhodčí...nechci moc komentovat. To co se na jedné straně pískalo, na druhé straně v horším provedení zůstalo netrestáno. Kdyby se měla penalta pískat za takové zákroky jakým byl ten Jirkovo, v každém zápase by jich muselo být 10. Pokud chtěl rozhodčí nastavit takovýto metr, na což má samozřejmě právo, měl v tomto vydržet po celé utkání a hlavně oboustranně. Těžko si pak vysvětlovat některá jeho další rozhodnutí. Nemá cenu se v tom babrat, kluci musí vnitřně sami cítit rozdíl mezi středečním duelem a dneškem. To, že ze zápasu v Mostě nemáme tři body je škoda, ale pocitově dnes budeme jistě spokojenější než tři dny zpět. Pracovat, pracovat, pracovat."

a.png Mostecký FK "B" 3 - 3 AFK LoKo Chomutov 

                                                 (1:2)

penalty: 3:1 (dal: Cerman, nedal: Kostelej, Adi, Rusník)

branky: 4. Kurcin /P/, 56. Irdza, 60. Král - 6. Adi, 15. a 50. Matoušek

Rozhodčí: Krejcar (ŽK: 1:0 (Kavický), ČK: 0:0); diváků: 30