Jdi na obsah Jdi na menu
 


pohár U15: LoKotka vyřadila Kadaň, doma skvěle otočila duel se Žatcem, nestačila až na ligový Most

16. 5. 2017

   V prvním kole poháru nastoupili žáci AFK LoKo na krásně připraveném trávníku v Kadani. Místní tým již dvakrát v rozehrané sezóně porazili (na podzim venku 3:1 a v prvním jarním kole na UMT Monika 4:1) a favoritem tak byli i v tomto duelu.

   První poločas však neodehráli hráči hostí, především směrem do obrany, vůbec dobře a přetahovali se s Tatranem neustále o vedení. Minutu před přestávkou se LoKotce podařilo alespoň srovnat na 3:3.

   Po důrazné domluvě v kabině probíhala druhá půle ve zcela jiném rytmu a po úvodní čtvrthodině druhé části bylo rozhodnuto. Hosté nasázeli během chvíle tři branky a zajistili si postup do osmifinále. V závěru ještě skóre navýšili až na 8:3 a nemuselo zůstat jen u toho.

 

 FK Tatran Kadaň 3 - 8 AFK LoKo Chomutov 

                                                    (3:3)

branky: 7. Hrošek, 25. Hřava, 32. Dvořáček - 20., 47. a 54. Arlt, 40. a 45. Falt, 22. Matoušek, 34. Adamiczký, 56. Prošek

Rozhodčí: Štol - Urban, R.Votruba (delegovaný sudí nedorazil), diváků: 20

 

------------------------------------------------------------------

 

   Starší žáci AFK LoKo si před čtrnácti dny vybojovali v Kadani postup do osmifinále krajského poháru, to jim do cesty přiválo Slavoj Žatec, který v úvodním kole deklasoval Ervěnice výsledkem 10:0. Se Žatcem, který v základní části krajského přeboru získal o 4 body více než my a skončil na 3. místě tabulky (bude tak, na rozdíl od nás, hrát skupinu o krajského přeborníka) jsme se utkali dvakrát hned v úvodu soutěže. Na domácí půdě jsme sice nehráli zle, dvakrát nastřelili Adamiczkým břevno, ale prohra 0:3 netěšila. To o pár dní později v Žatci jsme předvedli daleko lepší partii a radovali se po dvou brankách Adiho z vítězství 2:0.

   Po více než půl roce L! (poslední zápas na LoKo 29.10.2016) jsme si zahráli na domácí půdě a v prvním poločase bylo na hráčích LoKo patrné, s jak velkou chutí do této bitvy vstoupili. Bylo nás plné hřiště, přesně a rychle jsme kombinovali. A těch šancí. Velice blízko první brance byl Falt. Hned po minutě hry proti němu daleko z branky vystartoval brankář hostí, ovšem Ondra si neporadil dobře a brankáře nepřekonal. O chvíli později si poradil, po průnikové přihrávce Adiho, lépe. Sám před brankou prostřelil Stránského, ale slabý pokus stihl z brankové čáry vykopnout hostující bek. Další dvě vyložené šance měl Kostelej, nejprve tísněn před brankou nedokázal míč dostrkat za čáru, pak po skvělé akci obešel posledního obránce, ale míč vystřelil vysoko nad. Z dálky to zkoušel i kapitán Cerman, který díky nemoci přišel o úvodní kolo poháru v Kadani, také on mířil nad. Velkou aktivitou hýřil Adi, který po delší době dostal příležitost v základní sestavě a konečně trochu zahrál. Přesto, že se v prvním poločase neprosadil, byl pro soupeře hodně nepříjemný, strhával na sebe pozornost a vytvářel prostory ostatním hráčům. Skvěle ale hráli všichni, včetně střídajícího Arlta, který se z úhlu hnal sám na branku, v poslední chvíli si ale nešikovně ukopl míč a bylo po šanci. Z druhé strany se pokoušel prosadit Prošek, který obešel hned dva protihráče, ale situaci 4 na 3 uspěchal a zbrklou střelou minul branku. Další tři vyložené šance měl střídající útočník Matoušek, jenže ani v jedné nedokázal trefit správně, nebo dokonce vůbec, míč. Žatečtí se pokoušeli o zteč naší branky především dlouhými míč za obranu, která však fungovala i z trochou štěstí pozorně. Hosté tak měli pouze pár pokusů z dálky, které Haldovský v pohodě lapil, při největší šanci Slavoje, kdy hostující hráč postupoval sám na branku, se skvěle vrátil jinak hodně ofenzivně laděný Falt a zamezil zakončení. Kdybychom v poločase vedli o čtyři branky, daleko lépe by to odpovídalo poměru šancí a také předváděné hře, jenže ... po prvních pětatřiceti minutách 0:0.

   Druhý poločas začal zcela jinak, soupeř na nás vlétl a my jsme najednou nebyli ten sebevědomý celek z prvního poločasu. Nehráli jsme dobře a vyvrcholením byla akce ze 46. minuty, kdy průnikovou přihrávku Minaříka přetavil v gól Kuchař, který využil nedobrého postavení Haldovského - 0:1. Přesto, že jsme herně druhý poločas zdaleka nezvládli tak, jako poločas první, měli jsme řadu šancí na vyrovnání, jenže dlouho bez gólového efektu. Především trojice rychlíků Adi - Falt - Adamiczký zlobila hosty, ovšem scházela, podobně jako o víkendu v Lounech, produktivita. Trenéři se v závěru zápasu rozhodli změnit rozestavení a vsadit na více útočníků. V největší šanci jsme sice dvojicí Adi + Falt překonali brankáře, ovšem hosté opět dokázali z brankové čáry míč odvrátit pryč. Hned na to mohli své vedení pojistit hosté. Naši očividně nervózní obranu opět provětral rychlík Minařík, jehož příhru se snažili do sítě dotlačit spoluhráči, po několikerém odrazu se míč dostal na břevno naší svatyně od nějž se odrazil zpět do hry. Žatec tak nevyužil šanci na pojištění vedení a přišel trest. Falt poslal do ulice Adiho, který šel z úhlu sám do vápna. Jeho obstřel na zadní tyč ještě Stránský vyrazil, ale na dorážku Adamiczkého neměl nárok, tři minuty před koncem vyrovnáno - 1:1. Infarktový závěr však zdaleka nekončil. V eurofii hrající domácí se hnali za postupovým gólem, který při dvou rohových kopech vysel ve vzduchu. Jenže po druhém z nich se do brejku dva na jednoho dostali Žatečtí. Minaříka však v poslední chvíli zblokoval skvěle bojující Pochman. Minutu před koncem jsme se nebezpečí zbavili dlouhým odkopem až k brankáři Stránskému. Naši napadající hráči však v celém utkání odváděli skvělou práci a vydrželi v tom i v závěru utkání. Stránský v rozehrávce chyboval, čehož využil Adamiczký, obhodil si brankáře a ten ho zcela jasně bez míč nabral uvnitř pokutového území. Zkrat hostujícího gólmana nám tak v poslední minutě hry přiřkl penaltu, kterou s přehledem proměnil Alex Cerman a poslal LoKo do čtvrtfinále krajského poháru. Euforická radost po utkání neznala mezí. Za krásný fotbal v prvním poločase jsme si však odměnu zasloužili, i když paradoxně přišla až v závěru utkání.

   LoKotka tak bude ve čtvrtfinále jedním ze dvou celků z KP. Dalšími čtvrtfinalisty jsou výhradně ligové týmy, nás čeká U15 Mostu. Základní cíl v poháru splněn. Teď je před námi Výzva!

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 1 FK Slavoj Žatec a.jpg

                                                        (0:0)

branky: 46. Kuchař - 67. Adamiczký, 70. Cerman /P/

Rozhodčí: Folwarczny st. (nedelegován rozhodčí), diváků: 50

 

------------------------------------------------------------------

 

   Starší žáci AFK LoKo se protlačili až do čtvrtfinále Ústeckého poháru, kde však zcela jasně nestačili na ligový Most.

   V úvodní půlhodině jsme se zuby nehty drželi a skóre i přes velké šance hostí zůstávalo neměnné. Přežili jsme penaltu, hostující Holdy pak téměř z brankové čáry napálil břevno. První gól jsme dostali až ve 30. minutě utkání. Jenže ten nás položil a do poločasu jsme během 4 minut inkasovali ještě třikrát!

   Druhý poločas už jsme nedokázali soupeři ani vzdorovat a bylo jen otázkou času, kdy se gólový kolotoč rozjede znovu. Opět jsme chvíli drželi skóre neměnné, ale soupeř svou kvalitu projevil dalšími čtyřmi brankami a v pohodě zvítězil vysoko 8:0.

   Přesto jde o cenné zkušenosti a kluci si alespoň mohli vyzkoušet utkání proti kvalitnímu ligovému celku. Teď však zpátky do práce, do konce sezóny nám ještě pár utkání zbývá.

 

 AFK LoKo Chomutov 0 - 8 Mostecký FK "A" a.png

                                                         (0:4)

branky: 33. a 51. Juris, 34. a 69. Holdy, 30. Petržílka, 32. Myška, 55. Bouček, 65. Kubíček

Rozhodčí: Hůla, diváků: 60